Dodaj do ulubionych

Nosilybyscie?

23.03.22, 13:21
Kupiłam impulsywnie takie oto futerko.
Myślałam że będę je nosić tak "artystycznie i nonszalancko" np.z czarnymi spodniami ,czarna bluzka z przydługimi rękawami
i białymi butami .
Albo różowymi 😁
Że niby tak niedbale, ekscentrycznie trochę, boho/ rokoko i w ogóle 😆
Nie wiem co sobie myślałam ,bo teraz wydaje mi się głupie.
A w dodatku mam idiotyczna obawę że będę wyglądać jak Rosjanka w futrze 😂
Da się coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:23
      Wg mnie wyglada fajnie i widac, ze sztuczne, wiec luz. to nie jest nowobogacki look.
      Sama mam podobnego tygrysa, tyle ze ciemnego. Tyle ze nikt ci nie walnie per ty, jak to ubierzesz. szacunek ogolny
      • gaga-sie Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:27
        Pod warunkiem, że nie wygląda jak tania, skrząca sztucznością narzuta.
        • znana.jako.ggigus Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 15:16
          Pod warnukiem ze wyglada tak, jak sie podoba noszacej to osobie.
      • shmu Re: Nosilybyscie? 24.03.22, 09:26
        Kurczę, muszę przyznać, że sarkazm Ci wyszedł. Zajęło mi chwilę zorientowanie się, że nie napisałaś tego na serio...
    • g.r.uu Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:24
      Mialam, oddałam koleżance, ona nosi artystycznie, do mnie nie pasuje
    • gaga-sie Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:24
      Nie nosiłabym. Ale każdy mimowolnie dopasowuje do swojej figury, stylu. Ja bym się w czymś takim utopiła, wzor też nie mój. I jak napisałaś o tej Rosjance, to już bym miała skojarzeniesmile
    • 35wcieniu Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:24
      Nie nosiłabym.
    • borsuczyca.klusek Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:30
      Pewnie, że bym nosiła 😁

Mam nawet podobne w cętki 😎
    • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:31
      Ja bym nosiła, ale w żadnym wypadku nie na „elegancko”, tylko bardziej na rockowo. Przełamać cięższymi butami, dżinsy, czapka i będzie git. Z futrami trzeba uważać, żeby nie osiągnąć efektu nowobogackiej, najstaranej😀Ja swoje noszę tak:
      • saszanasza Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:33
        magdallenac napisała:

> Ja bym nosiła, ale w żadnym wypadku nie na „elegancko”, tylko bardziej na rocko
        > wo. Przełamać cięższymi butami, dżinsy, czapka i będzie git. Z futrami trzeba u
        > ważać, żeby nie osiągnąć efektu nowobogackiej, najstaranej😀Ja swoje noszę tak:
        >

Tu super, ale jednak to inny krój
        • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:37
          Bo to w starterze, jest po prostu o rozmiar większe i krótsze, można je nosić dokładnie w ten sam sposób- czarne dżinsy, buty w stylu martensy i biała zwykła koszulka, torebka na skos, absolutnie nie kuferek do ręki i będzie fajnie.
          • borsuczyca.klusek Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:58
            Torebusie do ręki to w ogóle zuooo 🙄
            • nuclearwinter Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:46
              Zgadzam się 🙈
      • konsta-is-me Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:36
        O, pomysł z czapka fajny !
        Właśnie o taki efekt mi chodzi, w żadnym wypadku nie chce efektu "na bogato" 😁
        • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:39
          Bo ta modelka i jej dodatki do tego futerka, totalnie je zmasakrowały- te loki na bogato, wielkie kolczyki, rozchylone usta, torebusia do ręki i buty skracające nogę- stylista zrobił wszystko żeby to wyglądało tanio, przaśnie i nowobogacko.
          • annaboleyn Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:20
            Jezu, te buty to mistrzostwo, zrobił jej z pewnie zgrabnych nóg - słupy pod piekłem. Muszę użyć większości procesora, żeby sobie wyobrazić ten ciuch fajnie ograny, jak u Ciebie, czyli taka elegancka zakapiorówna z bdb dzielnicy big_grin To pierwsze zdjęcie mnie, niestety, zabiło, wieś śpiewa i tańczy i bynajmniej nie są to reymontowskie Lipce, oj.
            • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:48
              Parsknęłam na te reymontowskie Lipce😂
      • nuclearwinter Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:11
        Ja podobnie noszę mojego futrzaka, cięższe buty czy botki, bluza z kapturem czy oversizowy sweter, luźna czapka, dżinsy etc. Czego unikam absolutnie przy takich misiach to wysokie kozaki, bardzo kobiece (krótkie, kwieciste, z falbankami etc.) sukienki, szpilki (no, tych to od pewnego czasu nigdy nie noszę), wszystko co nada nadmiernie nastarany wygląd big_grin
      • gama2003 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:12
        Tak.
        Na to startowe futerko da się patrzeć tylko w takim stylu = wyłącznie skrajności.
        Tak jak Magdalena, albo na galę, narzucone na długą czarną i szpilki, ulizany kok i szminkę.

Wszystko pomiedzy powoduje ból zębów.
      • ursydia Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:24
        Magda co to za czapka?
        • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:54
          To jest czapka z kaczką- Bad Birdie. Ujęły mnie te słodkie łapki ❤️
          • ursydia Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 17:54
            Śliczna jest! Idę szukać.
            • ursydia Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 18:56
              Nie ma. Nie ma.
              • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 18:58
                Masz! badbirdiegolf.com/products/birdie-dad-hat-black?variant=30769126113398&gclid=CjwKCAjwiuuRBhBvEiwAFXKaNLCYOm7bj2_yeHtCUOXtxKVnJKa-SuB3CUR90Z1-FxJpFGrDAf704xoC08wQAvD_BwE
                • borsuczyca.klusek Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 21:55
                  Ale takie oczko oznacza, że ptaszek jest zdechły 🥺
                  • ursydia Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 23:13
                    Wolałabyś żywego na czapce?wink
                • ursydia Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 23:15
                  Tak, tam widziałam, myślałam, że znajdę na jakichś holenderskich stronach. Dzięki oblukam jak z dostawą
      • latarnia_umarlych Re: Nosilybyscie? 25.03.22, 08:02
        Trochę dziwne porównanie, to jest zupełnie inne futerko, inny kolor, inna tekstura, grubość, brak wzorów i inny połysk. To szare sama bym nosiła do moich martensów w niebieskie kwiaty.
        To ze startera mogłabym włożyć tylko na imprezę typu low-cost cosplay, żadna nonszalancja nie ukryje badziewności tego wyrobu.
    • mashcaron Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:32
      Nie, nie potrafię nosić takich rzeczy. Dostaje mimowolnie kija w dupie i z ubrania robi się przebranie :p
    • saszanasza Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:33
      Nieeeee, bo by mnie potężało! I nie lubię takich wzorków.
    • 1matka-polka Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:39
      Ani ekscentrycznie, ani artystycznie, za to kiczowato.
    • alpepe Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:49
      Nie rozumiem, kupiłaś, przymierzyłaś w zestawie boho i artystycznym i wyglądasz, czy nie wyglądasz? Bo to naprawdę indywidualna sprawa, jedna będzie w tym futrze wyglądać jak prostytutka z pretensjami, druga kompletnie neutralnie, trzecia jak klejnot w oprawie.
    • leosia-wspaniala Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:50
      Jeśli się zastanawiasz, to znaczy, że nie będziesz w tym dobrze wyglądać.
      • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:56
        Kurczę, ale już kupiła...Niech je jakoś ogra i nosi, bo takie futro to się pewnie z milion lat rozkłada, więc szkoda je wyrzucać. Konsta zakładaj, rockowe ubrania, czapkę z daszkiem, zrób zdjęcie, to Ci szczerze powiem, czy nosić, czy nie nosić. Pokaż jak to futro wygląda naprawdę.
        • 35wcieniu Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:00
          Wyrzucać nie musi, może sprzedać albo oddać. Też jestem zdania że jak rzecz trzeba ogrywać bo inaczej się nie nadaje do noszenia, a na dodatek właścicielka nie jest przekonana to nie ma siły żeby to wyglądało dobrze.
          • konsta-is-me Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:12
            Ono mi się podoba, tylko sobie wmowilam ta "rosyjskośc" teraz, futro jest"przedwojenne".
            Koleżanka mieszkająca w kraju poza Europą (wiele białych kobiet tam to faktycznie Rosjanki) nosi torbę z polskim znaczkiem żeby nie być wzięta za Rosjankę i pewnie dlatego pewnie sobie to ubzdurzylam 😆
            Chodzi mi o mniej więcej taki efekt :
            Jak mówicie że nie wyglądam jak noworosyjska , to będę nosić

• conena Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:25
              Ojej. I nie widzisz żadnej, ale to żadnej różnicy między twoim futrem a tymi z pinteresta?
              • nuclearwinter Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:54
                Niekoniecznie jest różnica, ogromna różnica jest za to w całości stylizacji wink
              • alpepe Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:56
                Spoko, nadrukuje różowe serduszka i obleci.
              • konsta-is-me Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:56
                Ale rozumiesz, że chodzi o stylizację?...
                Nie sugeruj się zdjęciem z pierwszego postu.
            • mayaalex Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 21:48
              Te na zdjeciach wygladaja super. To Twoje da sie tak nosic? Bo to ze zdjecia na poczatku watku ma zupelnie inny fason, trudno je bedzie tak fajnie wystylizowac. Tzn wg mnie nic mu juz nie pomoze - ale jesli to nie to samo futro tylko przyklad to moze da sie jeszcze cos z tego wyczarowac…
              • konsta-is-me Re: Nosilybyscie? 24.03.22, 00:52
                Myślę że się da.
                Poza tym zamierzam je nosić rozpięte i jako oversize.
                Chyba za bardzo się wszystkie zasugerowały zdjęciem, choc wyraznie podkreślam że "nieotaki" efekt mi chodzi 😉
        • alpepe Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:01
          Wiesz, że nie każdemu pasują pewne stylizacje. Moja córka starsza się przymierza do mojej kurtki motocyklowej true vintage, którą kupiła w sh będąc na studiach i dupa, fakt, córka za wielka wyrosła, ale po prostu jakoś to u niej nie gra nawet pomijając rozmiar, ja założę, choć ostatnio kurtka przymała, i git, młodsza córka też wygląda świetnie. Niby starsza córka szalenie do mnie podobna i różne rzeczy moje nosi, ale nie ma urody do mocnego przytupu.
          • alpepe Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:01
            kupiłam
          • magdallenac Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:06
            Wiem co masz na myśli, do mnie kompletnie nie pasują stylizacje na "klasycznie elegancko" i ja i wszyscy naokoło wiedzą, że jestem przebrana. Dlatego najlepiej by było, gdyby Konsta zarzuciła to futerko na kilka różnych stylówek- na boho, na rockowo, na elegancko, zrobiła zdjęcia i wtedy można jej doradzić.
            • alpepe Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:54
              Otóż to. Ja z kolei nie wyglądałabym w boho i na sportowo. Tylko smart causal i ogólnie clean chic, w tym obezwładniam.
    • stary.login Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:54
      Chyba jednak nie nosiłabym. Z Beatą Kozidrak kojarzy mi się.
    • milupaa Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 13:58
      Ojej. No dobra, moim zdaniem trzeba by z tego zrobić look na luzie, czyli do futerka kolor a nie czerni i biel, czyli np turkus, fiolet, odcienie niebieskiego, morski. W stylu coś nonszalanckiego. Jak zrobisz stylowkę na serio i elegancko to wyjdzie właśnie Rosjanka 😁
      • aandzia43 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 16:54
        No właśnie, look na luzie. Jakby mi z nieba spadło takie futerko (bo sama nie kupiłabym) i trzeba by było cos z nim zrobić to skróciłabym futerko, wskoczyla w czarne obcisłe dżinsy powyżej kostki, trzewiki i torbę skórzaną na szerokim pasku przez ramię. Na głowę kaszkietówka lub chustka.
    • kura17 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:13
      to futerko moznaby fajnie ograc - ja sie nosze glownie na czarno, pasowaloby mi wink

... a ja sprawilam sobie rozowy plaszcz zamszowy - second hand - i wlasnie pogoda sie u nas zrobila na tyle ladna, zeby go zalozyc ... pasuje w zasadzie do wszystkiego LOL
      • kk345 Re: Nosilybyscie? 24.03.22, 01:42
        Brzmi świetnie, pokażesz?
    • aqua48 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:17
      Smutne. Ja sobie kupiłam krótkie różowe futerko. I mam zamiar nosić, ale na razie za gorąco się zrobiło.
      • znana.jako.ggigus Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 15:17
        Przyjdzie zima albo ochlodzenie i wyzeglujesz w futerku.
        Krotkie i rozowe - jestem zachwycona!!!
        • vasaria Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 16:20
          Krótkie i różowe mam i noszę wink
          • znana.jako.ggigus Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 19:00
            Jestem zachwycona też i proszę o fotkę.
    • heca7 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:21
      Nie ma mowy. Wyglądałabym właśnie jak nowobogacka Rosjanka tongue_out A już kompletnie nie wyobrażam sobie tego futra z różowymi butami. Kojarzy mi się od razu z lalkami Barbie z lat 80, które można było dostać w Pewexie.
    • majenkir Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 14:56
      Sztuczne miśki jak najbardziej, ale to co pokazałaš źle wyglada. Może to zasługa fatalnej stylizacji? Poprzymierzaj ze swoimi ciuchami i wrzuć foty to ocenimy 😌
    • princesswhitewolf Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 15:21
      ja nie, bo tu za cieplo a na deszcz to tak nie bardzo. Ale ktos inny czemu nie
    • mikams75 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 15:29
      moze da sie przefarbowac na czarno? moze wyjdze chociaz ciemno-szaro-czarne i bedzie latwiejsze do noszenia.
      Poza tym przypomina mi fotel, ktory mialam ze 20 lat temu wink
    • superematka Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 15:39
      Nie jest złe 😉
    • zla.m Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 15:47
      Nieco inne futro, ale może coś: w tym stylu
    • vasaria Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 16:19
      Nie nosiłabym !!! Nigdy. Chyba, że byłoby to ostatnie ciepłe nakrycie na ziemi to wtedy tak tongue_out .
    • aandzia43 Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 16:38
      Nosiła bym jako element z przymrużeniem oka do luzackiej reszty, np. czarne rurki, dżinsy, do połowy łydki, buty martensopodobne, sznurowane botki bez obcasów, śmieszny czarny kapelusik, torba przez ramię. Na serio czyli tak jak ta pani na zdjęciu zdecydowanie nie.
    • starczy_tego Re: Nosilybyscie? 23.03.22, 16:44
      Oj, nie pomogę. Ja mam piekne białe futerko po babci, ale cóż - wyglądam jak prostytuta nawet bez większego nastarania 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka