mashcaron 24.03.22, 16:12 ... pomalować górną linię wodną nie płacząc przy tym jak bóbr? Bo ja nie cholery a bardzo bym chciała 🙄 czy to jest w ogóle możliwe w realnym życiu? Czy tylko na filmikach?:p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:13 Po co sobie to robić? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:15 A po co się w ogóle wykonuje makijaż? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:37 Ale TAKI? Że aż bol8, łzy lecą i idruch bezwarunkowy się włącza? Beeeeez przesaaaaadyyyyy. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:41 No właśnie dlatego pytam, czy to ja jakaś delikatna czy to powszechny odruch :p Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:47 To b fajnie zagęszcza rzęay (optycznie) i pogłębia spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:15 mashcaron napisała: > ... pomalować górną linię wodną nie płacząc przy tym jak bóbr? Yyy...Ale że o co chodzi...?🤔 Piszesz jakimś szyfrem? > Bo ja nie cholery a bardzo bym chciała 🙄 czy to jest w ogóle możliwe w realnym > życiu? Czy tylko na filmikach?:p odpowiem Jak już będę wiedziała o co kaman... Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:17 Oko ma dwie linie wodne, górną - ta pod rzęsami i dolną. Na dolnej mogę sobie zrobić kreskę a na górnej-nie :p Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:39 Aaaa Nawet nie wiedziałem że tak to się nazywa?🤪 Kiedyś kiedyś malowałam..nie wiem z jakim efektem... Teraz pociągami ciemnymi cieniem górę i dół...bez wchodzenia w szczegóły czy jest dobrze czy źle Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:41 A jeszcze jednak chodzi o coś innego... Nie,nie malowałam nigdy i już raczej nie będę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:18 Dla mnie to totalnie z czapy pomysł. Kreska na górnej powiece proszę bardzo, ale malowanie linii wodnej to przegięcie. Przecież ten cały syf wchodzi na gałkę oczna. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:19 Kiedyś codziennie malowałam, teraz już nie robię kresek na liniach wodnych. W każdym razie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 16:22 Ja umaluję bez problemu i fajnie to nawet wygląda (w przeciwieństwie do dolnej linii wodnej), bardzo zagęszcza optycznie rzęsy, ale zmywanie tego - a daj pani spokój Dlatego od lat nie maluję. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:14 Potrafię. Może jesteś uczulona na tę kredkę? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:19 To byłabym uczulona chyba też robiąc kreskę na powiece 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:21 Nigdy nie słyszałam o malowaniu górnej linii wodnej ale sprawdziłam i mogę bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:26 Zmień kredkę, dolna linia czy górna powieka są mniej wrażliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:37 Oczywiście. Codziennie prawie, bo henna mi nie dofarbowuje u podstawy. Nic nie łzawi i nie boli. Możesz uniesc lekko powiekę, trzymając za rzęsy (delikatnie) i używając tępej kredki z szerokim rysikiem. Albo patrzysz do góry i powoli rysyjesz, bliżej rzęs I kredkę trzymasz w palcach blisko rysika, nie na końcu, bo wtedy łatwo dźgnąć sie w oko. Łatwe, serio, po odrobinie praktyki. Chyba że masz alergie na kredkę. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:40 Tak. Nie dotykam oka kredką, tylko śmigam między rzęsami, tak lekko przyciskam kredkę na linii rzęs i idę dalej. A całość leko rozcieram pędzelkiem. Da się, ja mam skłonności do łzawienia i cały rok jeżdzę rowerem, bo przy każdej pogodzie łzawią mi oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:42 Ona pyta o linię wodną a nie o kreskę na powiece. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:46 Właśnie dlatego opowiadam o przyciskaniu kredki między rzęsami, bo to górna linia wodna. Na dolnej powiece mało kto ma tak gęste rzęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:49 Mhm. I pędzelkiem rozcierasz linię namalowaną na linii wodnej? XD Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:50 Pod koniec delikatnie rozcieram pędzelkiem wszystko. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:54 Ale rozcierasz na powiece od góry (na skórze) czy na śluzówce praktycznie rzecz biorąc, czyli POD rzesami- to jest górna linia wodna. Mam wrażenie że nie rozumiesz o co chodzi i mylisz brzeg powieki/ nasadę rzęs z linia wodna. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:58 Rozcieram pod rzęsami, nawet w tym celu się złapałam za powiekę teraz. Można to robić b delikatnie, można też nieco odciągnąć drugą ręką powiekę od oka. A może mam akurat mniejsze skłonności akurat w tej kwestii do łez, bo np nie łzawią mi oczy podczas malowania kreski na dolnej powiece (co i tak rzadko robię). Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 25.03.22, 01:43 Ale pędzelkiem rozcierasz linie wodna ? Auć... Po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 25.03.22, 02:20 Przecież tego się nie da tam rozetrzeć 🤦 Ona nadal nie rozumie. Masakra w ogóle co za pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka_5 Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:47 Ja ryczę i przy dolnej i przy górnej nie pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:48 Nigdy bym swoim oczom takiej krzywdy nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 24.03.22, 17:51 Też prawda, bo przez łzy wchodzi do oka i ciała sporo chemii tam zawartej. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Czy potraficie... ( Wątek light) 25.03.22, 02:21 Popieram. Z raz czy dwa spróbowałam, efekt zmniejszenia oka jest, i podrażnienie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś