Dodaj do ulubionych

Przelew revoult pytanie

30.03.22, 11:54
No właśnie, sprzedaję coś w sieci, wszystko uzgodnione podała swój telefon imie i nazwisko, nr. konta i pani życzy sobie mój pełen adres bo...robi przelew z konta revoult. podobno bez adresu nie moze. I jakoś mi to śmierdzi. Ale może się mylę. Macie konto revoult. Jak to jest. Szczerze, mam średnią ochote podawać komuś nieznanemu mój pełen adres. Musze przy przelewie revoult z jej konta revoult na moje w pko?
Obserwuj wątek
    • droch Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:00
      Well, a ja kupując wolę znać adres sprzedawcy... wink
      • sundace46 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:08
        A coś w temacie masz do powiedzenia?
        • droch Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:14
          To akurat jest odpowiedź na temat.
    • woman_in_love Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:16
      revolut jest ruski
      • alpepe Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:25
        Na szczęście Litwy jeszcze Ruscy nie zaatakowali.
        • milupaa Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 16:11
          😅.
          • damartyn Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 16:21
            Wlaściecieli są Rosjanin i Ukrainiec. A firma ma swoje za uszami.
            Storonski porównuje etos pracy w swoim startupie z podejściem Amazonu do biznesu[16], ale sposób zarządzania ludźmi w Revolut jest poddawany międzynarodowej krytyce i według doniesień prasy bardziej przypomina feudalny folwark niż przedsiębiorstwo XXI wieku[24][17]. Firma słynie z braku kultury pracy i dużej rotacji pracowników[6][25]. 1 marca 2019 roku dyrektor finansowy Revoluta Peter O’Higgins złożył rezygnację w związku z niedziałającym zabezpieczeniem przed podejrzanymi przelewami[5][26]. Dziennikarze brytyjskiej gazety „The Daily Telegraph” ujawnili, że finansowy start-up przez kilka miesięcy miał wyłączoną blokadę, która miała automatycznie filtrować podejrzane transakcje[27]. To spowodowało problemy firmy z urzędem nadzoru finansowego Financial Conduct Authority (brytyjski odpowiednik KNF)[17].

Podejrzenie budzą również źródła inwestowania przedsiębiorstwa. W ciągu swojego istnienia Revolut pozyskał $336 mln. finansowania[3]. Większość tych pieniędzy ($250 mln[18]) wyłożył fundusz DST Global(ros.) kontrolowany przez przedsiębiorcę rosyjskiego Jurija Milnera(ros.), który w styczniu 2018 roku znalazł się na opublikowanej przez Departament Stanu liście oligarchów zbliżonych do Kremla[6]. Z kolei jednym z inwestorów funduszu DST był holding Gazprom Invest(ros.), który jest kierowaną przez Aliszera Usmanowa jednostką zależną Gazpromu[28], gdzie obowiązki zastępcy dyrektora generalnego ds. nauki pełni Nikołaj Mironowicz Storonski (ros. Николай Миронович Сторонский), ojciec współzałożyciela firmy
            • damartyn Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 16:25
              *Właścicielami i cytat za Wikipedią
    • palacinka2020 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:17
      Wiele banków wymaga pełnego adresu przy robieniu przelewu, zadne dziwo.
      Poza tym to ty sprzedajesz, więc normalnym jest dla mnie że podajesz swoje dane kupującemu.
      • sundace46 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:23
        Podaje owszem, ale nie ooniecznie adres nr tel , nr konta i koniec. Ja kupują w sieci na fb nie wymagam od nikogo kto sprzedaje podania adresu
        • kubek0802 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 12:51
          Jak masz problem to zawsze możesz napisać jak na poczcie Jan Kowalski ul. Nowa 1. Ja nie kupiłabym od sprzedawcy znanego jedynie jako Kicia i nr konta na który mam zrobić przelew.
          • sundace46 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:26
            Nie jestem znana jako kicia😀 sprzedaje na fb pod swoim imieniem i nazwiskiem, widać moje miejsce pracy, podaję nr tel. Sporo ostatnio sprzedaje na fb, nie są to duże kwoty, rzędu kilkudziesięciu złotych, ale nikt dotąd nie pytał mnie o adres, stąd moje zdziwienie
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:14
      Regularnie korzystam z revolut. Wystarczy numer telefonu, nie kojarzę nawet pól adresowych (raczej pole na dodanie gif wink). Pani opowiada bajki.
      • alpepe Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:18
        Pani się boi, że zostanie oszukana, dlatego próbuje się asekurować choćby adresem.
        • sundace46 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:29
          W sumie jak niby adres ma ja zabezpieczyć.. mogę podać fałszywy adres.
          • alpepe Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:49
            No właśnie, przecież cię nie poprosi o kopię dowodu, tylko jeśli będziesz chciała ją oszukać na niezbyt dużą kwotę, to szukaj wiatru w polu. Zgłoszenie na policji byłoby drogą przez mękę.
    • koronka2012 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:22
      Mam nadzieje tylko że nie korzystasz z żadnych linków poza systemem? Żaden system nie rozpoznaje czy adres jest pełny czy nie, banki w ogóle nie weryfikują adresu wiec niby po co to?

Jak sprzedajesz przez OLX to jest Wygodna opcja Kup z dostawą i wtedy pani jest zabezpieczona
      • sundace46 Re: Przelew revoult pytanie 30.03.22, 13:27
        Nie klikam w żadne linki, a sprzedaje na fb w grupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka