afro.ninja 06.04.22, 15:55 Macie, polecacie? Potrzebny mi na lato plecak, najlepiej w jasnych kolorach, żeby wyglądał drogo. Czy ktoraś z was ma plecak doughnut, albo cabai, ucon? Myślałam o jakimś plecaku z pakamery, ale jak się zaczęłam rozglądać, to jest w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandy_cheeks Re: Miejski plecak 06.04.22, 16:05 Ja od kilku lat uzywam kankenow i jestem zadowolona. Ja mam takie, ale kolorystyka jest dowolna... Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:44 afro.ninja napisała: > Czy one łatwo się piorą?! Tak. Najlepiej w misce i delikatnych środkach. Pierwszy raz pralam po roku codziennego używania, bynajmniej nie z powodu zewnętrznych plam, lecz dlatego, że plecak utrzymał kubek płynnej kawy luzem wewnątrz. Potem znowu coś ciekłego miałam we wnętrzu, tym razem upralam w pralce I naszywka z liskiem (odblaskowa) lekko się przetarla. To jest bardzo pakowny i zgrabny plecak. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Miejski plecak 10.04.22, 17:21 Poszukaj w necie zdjęć. Tam są dwie dosyć wąskie (na 'chudą' butelkę) kieszenie, po jednej z każdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
nightdream Re: Miejski plecak 11.04.22, 08:17 A ja mam kankena od roku i jestem mocno niezadowolona - paskudnie się starzeje… kolor wypłowiał (mam rudy), plecak wiecznie wygląda na wygnieciony… jak za tą cenę to zdecydowanie nie warto… prałam go ostatnio i po praniu wygląda jeszcze gorzej. Dla porównania - wcześniej miałam Doughnut Macaroon i ten był zdecydowanie fajniejszy - tyle ze rozwaliłam w nim suwak, stad zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 11.04.22, 08:53 No właśnie, jak widzę u kogoś takiego starszego kankena, to zawsze wygląda jak sprana szmata. To mnie wystarczająco odstrasza od tych plecaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Miejski plecak 06.04.22, 16:59 A moze byc tez drogi? www.pinqponq.com/collections/everyday-bags/products/cubik-grand-grey-melange-dlx Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:32 Ma wyglądać drogo, a nie być drogi. Ładny plecak, ale za tę cenę, nie dla mnie. Zresztą nie w tym stylu co szukam. Chcę sobie kupić o taki www.edisac.com/customisable-backpack-cabaia-0000bags-28d-en badz taki sklep.doughnut.pl/plecak-doughnut-macaroon-light-blue-ivory-16l ewentualnie minimal www.freshlabels.com/products/ucon-acrobatics-kito-mini-uc823/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:40 pierwszy, tylko bez tych łączek na kieszonce, najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:59 Też mnie ten pierwszy najbardziej przekonuje. Taki w średnim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamat00 Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:41 Ten ostatni jest swietny! Nie powinnam kupowac wiecej plecaczkow, ale ten mnie kusi. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:02 Też nie chcę kupować trzech plecaków. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:38 na lato przyda ci się plecak taktyczny, w takie celuj w tych niepewnych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:40 Łom się musi zmieścić, nie zapominajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:46 No właśnie ja mam taki mały, bardzo mi się podobał aż do czasu zapakowania do niego łomu. Połowa łomu wystaje, nie prezentuje się to elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:00 Albo w ozdobny papier do prezentów, zawiąż kokardę i będzie elegancko! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:02 Owinęłam, faktycznie teraz jest elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:05 Można bagietkę nabić. Będzie wyglądało drogo 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Miejski plecak 10.04.22, 17:50 Albo pora. W serialach zawsze wystaje por, to nie będzie zwracać uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Miejski plecak 11.04.22, 00:15 Teraz ciężko o plecak taktyczny, wykupili zapasy magazynowe 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:24 Kankenów i innych w tym stylu bardzo duzo w jednym momencie się zrobiło wokół mnie, że ja wręcz zapragnęłam wyróżnić się: czymś prostym, lekko minimalistycznym, i bez ostentacyjnych napisów, logo, itd Kupiłam taki, jasnoszary. i.sportisimo.com/products/images/876/876184/450x450/lotto-211542-1p9-bkpk-1973_0.jpg Bardzo lekki! i ma naprawdę wygodne szelki. Tani był!, nie widać metki, a jedynie delikatnie wyszyte logo, kto wie, co to, to wie, a kto nie, to nie. ( dzięki temu wygląda super, ani drogo ani tanio. Absolutnie neutralnie ). Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:37 Gdybym… Gdybym z jakiegoś względu musiała mieć „miejski” plecak… to byłoby to coś w stylu: Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:54 Ja mam taki i jestem bardzo zadowolona - jest zgrabny, stosunkowo niewielki, ale ma szeroka przestrzeń na dole, rozszerzająca się - w taki sposób, że na dnie plecaka mieszczą się buty sportowe. Noszę go jako miejski, ale też wchodzi ma cały strój na fitness. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:21 Mam podobny. Latem często wybieralam plecak zamiast torebki. Zwłaszcza jak musialam.iść, jechać z dzieckiem do parku. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:35 Ja dużo chodzę, torebki się nie sprawdzają (no, chyba że chcę wyglądać elegancko ) Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: Miejski plecak 26.04.22, 14:08 tez mam ten model, tylko ciemnozielony. Jest zgrabniutki, ale sporo zmiesci. Bardzo lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:51 Mogę się podpiąć? Właśnie szukam plecaka, w którym mogłabym nosić graty pracowe. Mam dwóch faworytów i nie mogę się zdecydować. www.zalando.ch/enter-city-backpack-mini-tagesrucksack-en651q006-g12.html www.dosenbach.ch/de-ch/p-02026025/0202602500000001 Bordowy podoba mi się już od dawna bardzo! Już chyba z rok jestem w tym plecaku „zakochana”, ale przed kupnem powstrzymuje mnie fakt, że praktycznie nie ma kieszeni ani nawet siatki na picie. Szary jest dużo praktyczniejszy, ma to co trzeba, w sumie ładny, ale serce mi do niego nie skacze. No i teraz mam zgryz - posłuchać serca czy rozumu? Co robić ematko, co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:00 pierwszy jakiś taki badziewiasty, tylko kolor ładny, drugi cóż, inspirowany kankenem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:03 A dlaczego badziewiasty? Opinie ma dobre. Jedyne, co ludzie wytykają, to brak kieszeni właśnie i niektórzy mają problemy z zapięciem. Drugi może i ciut inspirowany kankenem, ale zupełnie inaczej się otwiera i jest o wiele ładniejszy. Fenomenu kankena nie jestem w stanie pojąć. Szmaciane brzydactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:22 Szczerze to nie podobają mi się tam karabińczyki, wyglądają, jakby były marnej jakości. Fancy, ale użytkowo dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:28 Na te karabińczyki niektórzy właśnie narzekają w opiniach, a mnie się on podoba również dzięki temu zapięciu. No i właśnie to jest ten problem, bo wizualnie bardzo mi się podoba, ale z praktycznego punktu widzenia ma sporo mankamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:46 a widzisz, nie czytałam nic, tylko rzuciłam okiem. Dlatego badziewiasty. Ja jestem bardzo praktycznie zorientowana. Funkcja na 1. miejscu, estetyka na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:53 Mnie się bardzo podoba, ale ja w torbie/plecaku muszę mieć wszystko uporządkowane i w stosownych przegródkach. Nie lubię toreb worków, toleruję tylko takie z dużą ilością przegródek i kieszonek. Wtedy zawsze wiem, gdzie co mam, sięgam ręką do stosownej kieszonki i już. Dlatego obawiam się, że po pierwszym zachwycie ten plecak zacznie mnie wkurzać i pójdzie w kąt. No a ten drugi niby praktyczniejszy, ale nooo, to nie to 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Miejski plecak 11.04.22, 11:59 Popatrz na plecaki Anello, są bardzo podobne do tego drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:01 świetny wątek- też szukam mam 2 , jeden czarny i drugi brązowy- oba ze skóry ale szukam czegoś co założę do mniej eleganckich wydań pracowych podoba mi się ten : supersklep.pl/i273454-plecak-herschel-supply-co-retreat-ash-rose tylko cena już mniej myślam też o CARGO BY OWEE bo podobno są mega wytrzymałe ..ale też ta cena.. cargobyowee.com/cargo-plecak-l-size-magenta Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:06 Ten cargo też mi się podoba, ale cena faktycznie mało fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:24 Ten cargo to ma kolor jak mój trolley na zakupy z rollsera, kolor super. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 22:07 Cargo stanowczo za drogie. Fajne plecaki ma wolfskin i w dobrycb cenach. Tylko takie bardziej praktyczne niż ładne. A jeden praktyczny plecak miejski już mam. Odpowiedz Link Zgłoś
mass_kotka90 Re: Miejski plecak 26.04.22, 12:28 cargo faktycznie drogie ale mam plecak i nerkę już od paru ładnych lat, wciąż wygląda świetnie i moim zdaniem jest warte swojej ceny mam ten, polecam cargobyowee.com/plecak-reflective-orange-large Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:41 Himawari bardzo lubię. Wklejam dwa przykładowe, ale podobają mi się prawie wszystkie od nich allegro.pl/oferta/plecak-himawari-hm1010-na-laptopa-15-6-vintage-32-11075094964 szaleo.pl/pl/plecaki-himawari/3535-plecak-himawari-nr-23.html?gclid=CjwKCAjw9LSSBhBsEiwAKtf0n8neymkMmXa4VSxcBpHjiWzvDPiYOYq4FrLNNysp57Z6vWOSCdKytBoC1fQQAvD_BwE#/4-nr-4 Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: Miejski plecak 10.04.22, 23:50 no zamówiłam...wczoraj odebrałąm i dziś już zwracałam wygląda fajnie ..na fotkach nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Miejski plecak 11.04.22, 21:12 Ja nie tylko te. Generalnie ten wątek narobił mi apetytu na nowy plecak. A zdecydowanie nie potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś