Dodaj do ulubionych

Miejski plecak

06.04.22, 15:55
Macie, polecacie?

Potrzebny mi na lato plecak, najlepiej w jasnych kolorach, żeby wyglądał drogo. wink

Czy ktoraś z was ma plecak doughnut, albo cabai, ucon?

Myślałam o jakimś plecaku z pakamery, ale jak się zaczęłam rozglądać, to jest w czym wybierać.
Obserwuj wątek
    • sandy_cheeks Re: Miejski plecak 06.04.22, 16:05
      Ja od kilku lat uzywam kankenow i jestem zadowolona. Ja mam takie, ale kolorystyka jest dowolna...
      • afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:33
        Czy one łatwo się piorą?!
        • qwirkle Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:44
          afro.ninja napisała:

> Czy one łatwo się piorą?!
          Tak. Najlepiej w misce i delikatnych środkach.
          Pierwszy raz pralam po roku codziennego używania, bynajmniej nie z powodu zewnętrznych plam, lecz dlatego, że plecak utrzymał kubek płynnej kawy luzem wewnątrz.

Potem znowu coś ciekłego miałam we wnętrzu, tym razem upralam w pralce
          I naszywka z liskiem (odblaskowa) lekko się przetarla.
          To jest bardzo pakowny i zgrabny plecak.
          • milupaa Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:09
            Ładny. A masz zdjęcie bokiem?
            • qwirkle Re: Miejski plecak 10.04.22, 17:21
              Poszukaj w necie zdjęć. Tam są dwie dosyć wąskie (na 'chudą' butelkę) kieszenie, po jednej z każdej strony.
      • nightdream Re: Miejski plecak 11.04.22, 08:17
        A ja mam kankena od roku i jestem mocno niezadowolona - paskudnie się starzeje… kolor wypłowiał (mam rudy), plecak wiecznie wygląda na wygnieciony… jak za tą cenę to zdecydowanie nie warto… prałam go ostatnio i po praniu wygląda jeszcze gorzej. Dla porównania - wcześniej miałam Doughnut Macaroon i ten był zdecydowanie fajniejszy - tyle ze rozwaliłam w nim suwak, stad zmiana.
        • eliszka25 Re: Miejski plecak 11.04.22, 08:53
          No właśnie, jak widzę u kogoś takiego starszego kankena, to zawsze wygląda jak sprana szmata. To mnie wystarczająco odstrasza od tych plecaków.
    • kasiamat00 Re: Miejski plecak 06.04.22, 16:59
      A moze byc tez drogi? www.pinqponq.com/collections/everyday-bags/products/cubik-grand-grey-melange-dlx
      • afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:32
        Ma wyglądać drogo, a nie być drogi. big_grin
        Ładny plecak, ale za tę cenę, nie dla mnie. Zresztą nie w tym stylu co szukam.
        Chcę sobie kupić o taki
        www.edisac.com/customisable-backpack-cabaia-0000bags-28d-en
        badz taki
        sklep.doughnut.pl/plecak-doughnut-macaroon-light-blue-ivory-16l

ewentualnie minimal
        www.freshlabels.com/products/ucon-acrobatics-kito-mini-uc823/
        • alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:40
          pierwszy, tylko bez tych łączek na kieszonce, najlepszy.
          • afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:59
            Też mnie ten pierwszy najbardziej przekonuje. Taki w średnim wieku. wink
        • kasiamat00 Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:41
          Ten ostatni jest swietny! Nie powinnam kupowac wiecej plecaczkow, ale ten mnie kusi.
          • afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:02
            Też nie chcę kupować trzech plecaków. big_grin
    • woman_in_love Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:38
      na lato przyda ci się plecak taktyczny, w takie celuj w tych niepewnych czasach
      • alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:40
        Łom się musi zmieścić, nie zapominajmy.
        • jowita771 Re: Miejski plecak 06.04.22, 17:46
          No właśnie ja mam taki mały, bardzo mi się podobał aż do czasu zapakowania do niego łomu. Połowa łomu wystaje, nie prezentuje się to elegancko.
          • kanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:56
            Owiń łom w gazetę i będzie ok
            • eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:00
              Albo w ozdobny papier do prezentów, zawiąż kokardę i będzie elegancko!
            • jowita771 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:02
              Owinęłam, faktycznie teraz jest elegancko.
            • rozaliaolaboga Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:05
              Można bagietkę nabić. Będzie wyglądało drogo 😂
              • marta.graca Re: Miejski plecak 10.04.22, 17:50
                Albo pora. W serialach zawsze wystaje por, to nie będzie zwracać uwagi.
      • borsuczyca.klusek Re: Miejski plecak 11.04.22, 00:15
        Teraz ciężko o plecak taktyczny, wykupili zapasy magazynowe 🙄
    • pepsi.only Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:24
      Kankenów i innych w tym stylu bardzo duzo w jednym momencie się zrobiło wokół mnie,
      że ja wręcz zapragnęłam wyróżnić się: czymś prostym, lekko minimalistycznym, i bez ostentacyjnych napisów, logo, itd
      Kupiłam taki, jasnoszary.
      i.sportisimo.com/products/images/876/876184/450x450/lotto-211542-1p9-bkpk-1973_0.jpg
      Bardzo lekki! i ma naprawdę wygodne szelki. Tani był!, nie widać metki, a jedynie delikatnie wyszyte logo, kto wie, co to, to wie, a kto nie, to nie. ( dzięki temu wygląda super, ani drogo tongue_out ani tanio. Absolutnie neutralnie ).
    • shellyanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:37
      Gdybym…
      Gdybym z jakiegoś względu musiała mieć „miejski” plecak… to byłoby to coś w stylu:
    • kanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 18:54
      Ja mam taki i jestem bardzo zadowolona - jest zgrabny, stosunkowo niewielki, ale ma szeroka przestrzeń na dole, rozszerzająca się - w taki sposób, że na dnie plecaka mieszczą się buty sportowe.

Noszę go jako miejski, ale też wchodzi ma cały strój na fitness.

https://www.sportolino.de/ab/2250/2005322_6260_20190319.jpg.webp
      • afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:21
        Mam podobny. Latem często wybieralam plecak zamiast torebki. Zwłaszcza jak musialam.iść, jechać z dzieckiem do parku.
        • kanna Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:35
          Ja dużo chodzę, torebki się nie sprawdzają (no, chyba że chcę wyglądać elegancko wink )
      • azja_pl2 Re: Miejski plecak 26.04.22, 14:08
        tez mam ten model, tylko ciemnozielony. Jest zgrabniutki, ale sporo zmiesci. Bardzo lubie!
    • eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 19:51
      Mogę się podpiąć? Właśnie szukam plecaka, w którym mogłabym nosić graty pracowe. Mam dwóch faworytów i nie mogę się zdecydować.

www.zalando.ch/enter-city-backpack-mini-tagesrucksack-en651q006-g12.html

www.dosenbach.ch/de-ch/p-02026025/0202602500000001

Bordowy podoba mi się już od dawna bardzo! Już chyba z rok jestem w tym plecaku „zakochana”, ale przed kupnem powstrzymuje mnie fakt, że praktycznie nie ma kieszeni ani nawet siatki na picie.

Szary jest dużo praktyczniejszy, ma to co trzeba, w sumie ładny, ale serce mi do niego nie skacze.

No i teraz mam zgryz - posłuchać serca czy rozumu? Co robić ematko, co robić?
      • alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:00
        pierwszy jakiś taki badziewiasty, tylko kolor ładny, drugi cóż, inspirowany kankenem.
        • eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:03
          A dlaczego badziewiasty? Opinie ma dobre. Jedyne, co ludzie wytykają, to brak kieszeni właśnie i niektórzy mają problemy z zapięciem.

Drugi może i ciut inspirowany kankenem, ale zupełnie inaczej się otwiera i jest o wiele ładniejszy. Fenomenu kankena nie jestem w stanie pojąć. Szmaciane brzydactwo.
          • alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:22
            Szczerze to nie podobają mi się tam karabińczyki, wyglądają, jakby były marnej jakości. Fancy, ale użytkowo dla mnie nie.
            • eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:28
              Na te karabińczyki niektórzy właśnie narzekają w opiniach, a mnie się on podoba również dzięki temu zapięciu. No i właśnie to jest ten problem, bo wizualnie bardzo mi się podoba, ale z praktycznego punktu widzenia ma sporo mankamentów.
              • alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:46
                a widzisz, nie czytałam nic, tylko rzuciłam okiem. Dlatego badziewiasty. Ja jestem bardzo praktycznie zorientowana. Funkcja na 1. miejscu, estetyka na 2.
                • eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:53
                  Mnie się bardzo podoba, ale ja w torbie/plecaku muszę mieć wszystko uporządkowane i w stosownych przegródkach. Nie lubię toreb worków, toleruję tylko takie z dużą ilością przegródek i kieszonek. Wtedy zawsze wiem, gdzie co mam, sięgam ręką do stosownej kieszonki i już. Dlatego obawiam się, że po pierwszym zachwycie ten plecak zacznie mnie wkurzać i pójdzie w kąt. No a ten drugi niby praktyczniejszy, ale nooo, to nie to 🙄
                  • mikams75 Re: Miejski plecak 11.04.22, 11:59
                    Popatrz na plecaki Anello, są bardzo podobne do tego drugiego
      • lewababa Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:01
        świetny wątek- też szukamsmile
        mam 2 , jeden czarny i drugi brązowy- oba ze skóry
        ale szukam czegoś co założę do mniej eleganckich wydań pracowychsmile
        podoba mi się ten :
        supersklep.pl/i273454-plecak-herschel-supply-co-retreat-ash-rose tylko cena już mniejbig_grin
        myślam też o CARGO BY OWEE bo podobno są mega wytrzymałe ..ale też ta cena..

cargobyowee.com/cargo-plecak-l-size-magenta
        • eliszka25 Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:06
          Ten cargo też mi się podoba, ale cena faktycznie mało fajna.
        • alpepe Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:24
          Ten cargo to ma kolor jak mój trolley na zakupy z rollsera, kolor super.
        • afro.ninja Re: Miejski plecak 06.04.22, 22:07
          Cargo stanowczo za drogie.
          Fajne plecaki ma wolfskin i w dobrycb cenach. Tylko takie bardziej praktyczne niż ładne. A jeden praktyczny plecak miejski już mam.
          • mass_kotka90 Re: Miejski plecak 26.04.22, 12:28
            cargo faktycznie drogie ale mam plecak i nerkę już od paru ładnych lat, wciąż wygląda świetnie i moim zdaniem jest warte swojej ceny smile

mam ten, polecam cargobyowee.com/plecak-reflective-orange-large
    • kamin Re: Miejski plecak 06.04.22, 20:41
      Himawari bardzo lubię. Wklejam dwa przykładowe, ale podobają mi się prawie wszystkie od nich
      allegro.pl/oferta/plecak-himawari-hm1010-na-laptopa-15-6-vintage-32-11075094964

szaleo.pl/pl/plecaki-himawari/3535-plecak-himawari-nr-23.html?gclid=CjwKCAjw9LSSBhBsEiwAKtf0n8neymkMmXa4VSxcBpHjiWzvDPiYOYq4FrLNNysp57Z6vWOSCdKytBoC1fQQAvD_BwE#/4-nr-4
      • lewababa Re: Miejski plecak 10.04.22, 23:50
        no zamówiłam...wczoraj odebrałąm i dziś już zwracałam
        wygląda fajnie ..na fotkach
        nic poza tym
    • primula.alpicola Re: Miejski plecak 10.04.22, 19:06
      Mam Himawari 32, jest ok.
    • 71tosia Re: Miejski plecak 11.04.22, 01:49
      Lubię te firmy timbuk
      • igge Re: Miejski plecak 11.04.22, 21:12
        Ja nie tylko te.
        Generalnie ten wątek narobił mi apetytu na nowy plecak.
        A zdecydowanie nie potrzebuję.
        • afro.ninja Re: Miejski plecak 12.04.22, 10:45
          Ja już prawie się zdecydowałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka