Dodaj do ulubionych

Wygodne sandały

15.04.22, 08:31
Lato idzie a sandałów brak. Stąd moje pytanie do was. Szukam sandałów w których można przejść dużo kilometrów. Idealnie jakieś turystyczne, ale które bez wstydu można założyc też na plaży do sukienki czy długiej spódnicy. Istnieją takie?
Miałam już kilka sezonów sandały Merrel i były super wygodne i całkiem ładne. Niestety w tym roku widzę że wzornictwo im się mocno popsuło i szukam czegoś innego.
Podpowiecie coś?
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Wygodne sandały 15.04.22, 08:45
      birkenstock
      wygoda i klasyka
      salamander
    • profes79 Re: Wygodne sandały 15.04.22, 08:53
      Znowu (jak w przypadku roweru). Mam sandały jakiejś no-nameowej marki w których chodze od kilku lat. Wygodne, na solidnej podeszwie przez co dają radę także w terenie jeżeli zajdzie taka potrzeba. Kupując buty patrzę na wygodę a nie na markę. We wspomnianym przypadku nie wiem jakby sie sprawdziły do sukienki/spódnicy tongue_out ale mam wrażenie, że ze względu na swoja "solidność" wyglądałoby to tak sobie. Tylko pod tym kątem akurat ich nie wybierałem.
    • pyza-wedrowniczka Re: Wygodne sandały 15.04.22, 09:48
      Mam od lat Ecco, model chyba Offroad. Sportowe, ale całe czarne, więc przy sukience też wyglądają ok. Najwygodniejsze buty, jakie miałam w życiu i wytrzymały prawie 10 lat, mam zamiar kupić drugi raz takie same.
    • mamkaantka Re: Wygodne sandały 15.04.22, 09:51
      Kiedyś zadałam tu podobne pytanie Polecono mi min Riekery Rewelacja! Od tamtej pory kupuję wyłącznie sandały tej firmy Kiedyś można było spotkać fajne modele nawet w CCC Teraz raczej na Allegro trzeba szukać
      • kotejka Re: Wygodne sandały 15.04.22, 10:07
        Tak, rieker też super wygodne
        Na eobuwiu są w dużym wyborze i niezłych cenach
        • ursula.iguaran Re: Wygodne sandały 15.04.22, 10:28
          Jakoś Riekery do mnie wzorniczo nie gadają.

Ale te klapki Birkenstock to do mnie mocno przemówiły "weź mnie".
          Najśmieszniejsze jest to, że ja w sandałach tego typu chodziłam 30 lat temu w okresie mocno kościelno/oazowym i w życiu bym nie pomyślała że to klasyka obuwnicza - must have który noszą na nogach gwiazdy smile
    • triss_merigold6 Re: Wygodne sandały 15.04.22, 10:08
      Riekery, Mjusk, Think!
    • lilia.z.doliny Re: Wygodne sandały 15.04.22, 10:18
      Plankton
      Mam, noszę, kocham
      • lilia.z.doliny Re: Wygodne sandały 15.04.22, 10:18
        Plakton, rzecz jasna big_grin
        • niemcyy Re: Wygodne sandały 15.04.22, 13:11
          inter-bios, podobne do Plakton(ów)
        • annaboleyn Re: Wygodne sandały 15.04.22, 22:20
          Plaktony są cudowne. Wyglądają jak normalne sandały, nie obuwie ortopedycznie, a chodzi się w nich przewygodnie, długie kilometry, włącznie z terenem, po którym już w zasadzie należałoby w pionierkach. Kocham je.
      • kanna Re: Wygodne sandały 15.04.22, 22:17
        Idealne na długie wędrówki big_grin
        • annaboleyn Re: Wygodne sandały 15.04.22, 22:23
          Obejrzałam, rzeczywiście podobne. Ale chyba wszystkie dość solidne wizualnie? Plaktony mają sporo modeli, ktore są tak delikatne na oko, że nie mają niby prawa być wygodne, zwłaszcza na długie wędrówki. A są.
          • annaboleyn Re: Wygodne sandały 15.04.22, 22:23
            Przepraszam, to miało być do niemcyy, nie ogarnęłam drzewka smile
    • jkl13 Re: Wygodne sandały 15.04.22, 10:34
      Ecco offroad. W noszeniu sukienek mi nie przeszkadzają wink
    • magia Re: Wygodne sandały 17.04.22, 03:54
      tylko Rieker. Obledne wygodne, właśnie do dlugich wedrowek.
      Wiele modeli maja babcinych, ale sa i takie, ktore wygladaja nienajgorzej.
      Zwykeca eobuwiu największy wybór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka