cysorz-bez-poczty 15.04.22, 14:06 Kupiłem dzisiaj na obiad żeberka. Już podsmażyłem i teraz duszą się w cebuli. Do żeberek pasuje mi wyborowa ale dzisiaj wielki piątek, to może powinienem pić coś szlachetnieszego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mashcaron Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:10 Mi tu pasuje biała dama w kapeluszu z woalką oparta o kolumnę . Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:10 Żeberka w Wielki Piątek!!! Bój się BOGA Januszku 👿👿👿 Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:21 borsuczyca.klusek napisała: > Żeberka w Wielki Piątek!!! Bój się BOGA Januszku 👿👿👿 > Czyli sama wyborowa bez żeberek. Wyborową już piję ale żeberka tak pachną z kuchni, że chyba dzisiaj zgrzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:28 borsuczyca.klusek napisała: > Piekło już czeka 🙄 > No nie wiem. Kiedyś czytałem biblię i nie pamiętam żeby był w niej zakaz jedzenia żeberek i picia wyborowej w wielki piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:59 cysorz-bez-poczty napisał: > Kiedyś czytałem biblię i nie pamiętam żeby był w niej zakaz jedzenia żeberek i > picia wyborowej w wielki piątek. Nieuważnie czytałeś. W Biblii jest generalnie zakaz jedzenia wieprzowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 17:22 aqua48 napisała: > Nieuważnie czytałeś. W Biblii jest generalnie zakaz jedzenia wieprzowiny. Na pewno Biblia zabrania jedzenia wieprzowiny? Ale o piciu wyborowej nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:22 tanebo001 napisał: > Do żeberek to czerwone wytrawne... > Nie lubię wytrawnych win. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:29 kamin napisał(a): > To wypij Malibu. Kto ci zabroni? Malibu nawet lubię. Ale nie żeberek! Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:13 Ja zawsze piję wódkę, mój mąż łiskacza a ponieważ nie o to ci scricte chodziło w wątku, to napiszę, że nie uznaję postu, upiekłam wczoraj boczuś i dziś się zajadam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:22 haha, smażyłabyś się w Piekle, gdyby istniało. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:22 Piwo? Czesi i Bawarczycy piją piwo do żeberek Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:34 znana.jako.ggigus napisała: > Piwo? Czesi i Bawarczycy piją piwo do żeberek > Nie lubię piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:37 No to napij się, co masz i co lubisz. Piwo można też polubić, np ja polubiłam piwo po wielu latach życia w piwnej okolicy, co z kolei b ułatwia życie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:40 znana.jako.ggigus napisała: > No to napij się, co masz i co lubisz. No to zostanę pry wyborowej > Piwo można też polubić, np ja polubiłam piwo po wielu latach życia w piwnej oko > licy, co z kolei b ułatwia życie. > Polubiłaś normalne piwo czy jakieś owocowe? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:41 normalne, jasne pełne!! nie wiem, co jest owocowe piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:44 znana.jako.ggigus napisała: > normalne, jasne pełne!! Jasne pełne można pić i pić a jest się trzeźwym. Jak już to strong ciemne. > nie wiem, co jest owocowe piwo. > Wpisz w google: piwa owocowe. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:50 cysorz-bez-poczty napisał: Jasne pełne można pić i pić a jest się trzeźwym. Polemizowałabym. Kolega co roku robił wypady w pierwszą sobotę na Oktoberfest i stworzył legendarny blog. Niestety nie pamiętam nazwy blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 14:53 znana.jako.ggigus napisała: > Polemizowałabym. Kolega co roku robił wypady w pierwszą sobotę na Oktoberfest i > stworzył legendarny blog. > Niestety nie pamiętam nazwy blogu. Po wypiciu dużej ilości jasnego piwa, można nie pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 15:31 www.muenchenkotzt.de/seite2.html tylko dla posiadaczy mocnych nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 15:32 znana.jako.ggigus napisała: > www.muenchenkotzt.de/seite2.html > > tylko dla posiadaczy mocnych nerwów > Ale co to wspólnego z żeberkami i wyborową? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 17:24 Aby odpowiedzieć na to pytanie, które sobie zadajesz, możesz prześledzić powyższą konwersację. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Co do żeberek? 15.04.22, 20:33 Czego Ty wymagasz... A do żeberek piwo i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Co do żeberek? 15.04.22, 20:42 > tylko dla posiadaczy mocnych nerwów > Noo, to już podchodzi pod jakieś zboczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 16:38 rayaax napisała: > Ochyda...bedziesz obzerał te kości ? Kości wyciągam i wyrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Co do żeberek? 15.04.22, 17:04 Kupiłem dzisiaj na obiad żeberka. "ciało naciągnęło się tak straszliwie, że słychać było chrzęst kości w klatce piersiowej; zdawało się, że żebra popękają i że się zsuwają, tułów obwisł cały ku dołowi. Nie można sobie nawet wyobrazić, jak straszna była to męka. W tym bólu nieznośnym jęknął Jezus głośno: „O mój Boże! O Boże!”. W ten sam sposób naciągnęli i lewą nogę, a złożywszy ją na prawą, znów przywiązali ją mocno powrozami." "ciało Jezusa przebito jeszcze włócznią, która przeszła przez prawe płuco, między piątym i szóstym żebrem" Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 15.04.22, 17:16 woman_in_love napisała: > "ciało naciągnęło się tak straszliwie, że słychać było chrzęst kości w klatce p > iersiowej; zdawało się, że żebra popękają i że się zsuwają, tułów obwisł > cały ku dołowi. Nie można sobie nawet wyobrazić, jak straszna była to męka. W > tym bólu nieznośnym jęknął Jezus głośno: „O mój Boże! O Boże!”. W ten sam sposó > b naciągnęli i lewą nogę, a złożywszy ją na prawą, znów przywiązali ją mocno po > wrozami." > > "ciało Jezusa przebito jeszcze włócznią, która przeszła przez prawe płuco, międ > zy piątym i szóstym żebrem" Ale horror. Podasz źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Co do żeberek? 15.04.22, 17:22 A trzydzieści lat potem pojawił się w jakimś indyjskim klasztorze wygłodzony i zaniedbany mężcznyzna, podający że ma na imię Jezus. Tak było zanotowane w kronice jakiegoś klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Co do żeberek? 15.04.22, 21:31 Pewnie już zjadłeś, ale na przyszłość: czerwone wytrawne wino o owocowej nucie, które będzie współgrać ze słodyczą cebuli. Raczej słabo zbudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Co do żeberek? 16.04.22, 00:29 mgla_jedwabna napisała: > Pewnie już zjadłeś, ale na przyszłość: czerwone wytrawne wino o owocowej nucie, > które będzie współgrać ze słodyczą cebuli. Raczej słabo zbudowane. To ja jednak wolę wódkę do żeberek. Wytrawną oczywiście, bo słodka by mogła zdominować słodycz cebuli. Odpowiedz Link Zgłoś