Dodaj do ulubionych

Jaki program do wizualek/wklejek

24.04.22, 21:23
Potrzebny jest mi jakis program, w ktorym bede mogla robic wizualki/wklejki (czy jak to tam sie nazywa...)
Potrzebne mi to jest do urzadzenia mieszkania.
Chce zrobic zdjecia mojego salonu. Nastepnie poszukac gdzies w sieci zdjec sofy/fotela/zyrandola etc, wykasowac tlo, i wkleic dany element na/w zdjecie pomieszczenia. Tak zeby sprawdzic, jak to bedzie pasowalo - ksztalt, kolor, wielkosc etc. Wiem, ze mozna to zrobic Photoshopem. Photoshop jest drogi, ale jak trzeba to kupie subskrypcje na kilka miesiecy. Ale jest tez skomplikowany, i nie bardzo chce mi sie tego zmudnie uczyc. Znacie cos prostszego lub/i tanszego, w czym daloby sie to robic?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Jaki program do wizualek/wklejek 25.04.22, 06:57
      A często będziesz tego używać, czy tylko do tej jednej sofy? Bo jak na raz, to użyłbym po prostu painta. Wkleiłabym zdjęcie salonu, obok zdjęcie sofy, potem wycięłabym sofę w miarę dokładnie i przełożyła na zdjęcie pokoju.
      • buka-123 Re: Jaki program do wizualek/wklejek 25.04.22, 14:50
        Gimp, Krita, Photopea, Pixlr, Photoscape.
        Tu jest też omówienie
        www.moj-startup.pl/programy-graficzne/
    • kira02 Re: Jaki program do wizualek/wklejek 25.04.22, 14:22
      Chodzi Ci o tzw Moodboardy? Mozna je robic w Paint lub w innym darmowym programie graficznym 😊
    • pyza-wedrowniczka Re: Jaki program do wizualek/wklejek 25.04.22, 14:41
      Gimp jest darmowy i podobny do photoshopa
      • balbina1708 Re: Jaki program do wizualek/wklejek 25.04.22, 22:29

Dziekuje wszystkim za pomysly! Przetestowalam - gimp sprawdza sie bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka