onewoman 14.05.22, 09:22 Wyjeżdżacie gdzieś? Gdzie jeśli tak? Ja jak zwykle boję się tłumów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 09:28 Wyjeżdżam, jak co roku od 15 lat na "forumowy" zlot. Mamy zarezerwowany ośrodek wypoczynkowy, w którym już wielokrotnie byliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 09:38 Nie, był wyjazd majówkowy. Natomiast nie wykluczam w czerwcu jakiegoś dwudniowego wypadu, ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 09:43 Staram się wyjeżdżać, w tym roku będą grane Pieniny, rezerwacje zrobiłam już z miesiąc temu. Co do tłumów, to jesteśmy przyzwyczajeni. Mieszkamy w dużym mieście i do co ciekawszych atrakcji zawsze swoje trzeba odstać, a bilety rezerwować z wyprzedzeniem. Dziś noc muzeów, tez pewnie nastoimy się w kolejkach 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 13:24 Może tak. Zero rezerwacji na razie więc kierunek dowolny. Zwykle w czerwcu jeździmy z partnerem na tydzień nad morze ale ponieważ potem też ma być morze z młodziakami plus, to na razie nie mam pomysłu gdzie. Kraków w maju był bardzo ok, poprzedni wypad w lutym do Wiednia...więc na razie jestem zadowolona wyjazdowo. Czerwiec lubię i ze względu na pogodę i przyrodę i przede wszystkim bo od rana do 22 godziny trwa dzień i pod dach wracamy dopiero na noc. Nakładają się wieloletnie przyjemne wspomnienia z udanych dłuższych czerwcowych wyjazdów, w tym takich z dzieciakami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 18:37 Nie. Akurat planujemy wyjazd w pierwszą czerwcową sobotę na tydzień, więc ani nam nie potrzebne zaraz po powrocie, ani też urlopowo i finansowo nie ma szans na kolejny wyjazd. U męża zresztą zapowiada się nawet ten 16.06 roboczy więc podwójnie to by się nie mogło udać Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekend czerwcowy 15.05.22, 17:02 No ja też liczę na to, że mąż nie będzie musiał roboczo spędzić długiego weekendu czerwcowego. Maj miał i w Austrii i w Krakowie ( to akurat urlopowo) i w Warszawie i zaraz Mazury, potem Bruksela, Amsterdam i na koniec Turcja. Jak czerwiec będzie podobny to nasz ewentualny wypoczynkowy czerwcowy wyjazd nie dojdzie do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 20:01 Tak, zawsze wyjeżdżamy w długi weekend czerwcowy. Szkoła i przedszkole nieczynne, zawsze piękna pogoda wtedy-szkoda zmarnować. Ostatnie dwa lata bylismy na Podlasiu, w tym roku Mazury. Mamy fajny apartment zarezerwowany, bierzemy rowery. Tyle, że pozno ten weekend wypada w tym roku-wrocimy w niedzielę i w piątek z powrotem na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 20:10 W Boże Ciało? Zwykle odwiedzamy rodzinę, ale ponieważ w tym roku majówka była stacjonarna, to robimy sobie z mężem tydzień wyjazdu gdzieś daleko Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekend czerwcowy 15.05.22, 17:05 Moja mama uwielbia Kaszuby i dostaję od niej filiżanki, podstawki itp w kaszubskie wzory. Lubię. Haftuje też coś kaszubskiego dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 20:40 Tak, razem z przyjaciółmi, nad Solinę. Zarezerwowaliśmy dom nad samą wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 20:43 Nad Jeziorem Solińskim nie ma domów nad samą wodą. Jezioro i otaczający pas brzegowy to własność elektrowni i mają tam bardzo restrykcyjne przepisy dotyczące zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 23:21 Blisko, ale nie przy wodzie. A już lokalizacja w strefie umpa-bumpa to raczej dla napływowej ludności Odpowiedz Link Zgłoś
ukulele129 Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 21:34 Ja tez chcę nad Solinę. A najlepiej jeszcze trochę nizej - Muczne, Połonina Caryńska... Ale ja mam w Bieszczady 14 godz jazdy😢😢😢😢😢 za daleko jak na 4 dni. Muszę się zadowolic Wieżycą. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 22:48 Byłam nad Solina i nie kumam tych zachwytów. Nic tam nie ma ciekawego. Trochę km dalej w Bieszczadach dopiero zaczynaja się piękne okoliczności przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
ukulele129 Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 23:17 Zgadzam się z Tobą.Ale ja z Trojmiasta jestem dlatego Solina, Muczne, Wetlina to dla mnie to samo miejsce. Oczywiście, że Solina, Polanczyk to takie Krupówki a miłością obdarzam Bieszczady. Nie pogardzę też spacerem po malej zaporze w Myczkowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Weekend czerwcowy 15.05.22, 17:08 Ja w ogóle byłam w Bieszczadach chyba tylko raz. I (wielkiej) chemii nie było. Syn jedzie niedługo z przyjaciółmi w Bieszczady Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 20:43 Tak, w tym roku Prowansja. Już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 21:01 Znacie może jakieś fajne miejsce nad jeziorem, ale niedaleko od Dolnego Śląska? Jak się nie uda to Karkonosze, ale dzieci nie kochają chodzić w góry 😔 Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 21:38 Nie. Tłumy w majowy weekend mi wystarczyły No ale znajomi tylko takie weekendy mogą gdzieś dalej wyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 23:19 W sam "weekend" pracuję. Ale poza nim, też w czerwcu i owszem, nawet dosyć intensywny. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 23:31 Majówka była cudna, choć zimna i wietrzna. Liczymy na ciepełko w długi czerwcowy weekend podobnie jak w majóweczkę nad morzem i mamy nadzieję, że podobnie bez tłumów.. Choć planowaliśmy Puszczę Białowieską. Zadatków jeszcze nie zrobiliśmy więc zobaczymy gdzie ostatecznie wyjedziemy… Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Weekend czerwcowy 14.05.22, 23:35 Ta, pewnie wyjeżdżam z narzeczonym do centrów handlowych kupować garnitur, koszule, buty jego i moje i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś