14.05.22, 12:55
Czy starsza eMatka (eBabcia) posiada podobne odczucia czytając ogłoszenia o pracy, jak ja?
Tu oferują pracę marzeń, a co ja mogę w wieku przedemerytalnym? Kto mnie przyjmie do jakiejkolwiek pracy, poza okazjonalnym skopaniem ogródka? Bo już chyba na strojnego odblaskiem przeprowadzacza dziecków przez jezdnię się nie nadaję.
Smutno. sad
Obserwuj wątek
    • figa_z_makiem99 Re: Starość 14.05.22, 12:59
      Leczę się na przewlekłą chorobę, ceny badań i wizyt u specjalistów poszybowały tak w górę, że nie chcę myśleć o starości i emeryturze, mam nadzieję, że jej nie dożyję. Dopóki pracujesz i masz partnera, który też pracuje, jakoś będzie, ale samemu na emeryturze będzie strasznie, chyba że masz nieruchomości na wynajem.
      • figa_z_makiem99 Re: Starość 14.05.22, 13:00
        I też mi smutno.
      • krwawy.lolo Re: Starość 14.05.22, 13:02
        Niestety, nie pomyślałem o oznakowaniu wątku jakąś chorągiewką niedosłowności. uncertain
        • figa_z_makiem99 Re: Starość 14.05.22, 13:15
          Nie spojrzałam w link, to miał być żart, ale wcale mi nie do śmiechu, jestem pod wrażeniem wczorajszego zdarzenia. Stałam na przejeździe kolejowym i widziałam tego samego człowieka, który stał poprzedniego dnia. Emeryt, wyglądający normalnie, nie żul. Trzymał kartkę "zbieram na leki i na życie", zrobiło mi się go żal i dałam mu 10 zł, w podziękowaniu dał mi kartki z wydrukowanymi swoimi wierszami. Wiersze są niezłe i świadczą o jego inteligencji. A głupole na instagramie zgarniają niewyobrażalne pieniądze. Ile jest wart dzisiejszy świat i jaki w tym sens?
    • chatgris01 Re: Starość 14.05.22, 13:07
      Nie czytam ogloszen o pracy, moja prace marzen znalazlam parenascie lat temu i zamierzam sie jej trzymac do emerytury, a jak sie da, to i w niepelnym wymiarze na emeryturze.
      • krwawy.lolo Re: Starość 14.05.22, 13:10
        Jesteś pastorką?
        • chatgris01 Re: Starość 14.05.22, 13:16
          Nie tongue_out
          • krwawy.lolo Re: Starość 14.05.22, 13:23
            W takim razie pośredniczką w sprzedaży umów na telefonię komórkową. wink
            • chatgris01 Re: Starość 14.05.22, 13:27
              Nie zgadles.
              Nie zamierzam tu podawac szczegolow, przyjmij, ze (jak na ematke przystalo) jestę wąską specjalistką tongue_out
              • krwawy.lolo Re: Starość 14.05.22, 13:31
                Nie wątpię w Twoją szczupłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka