20.05.22, 10:12
Znajoma z pracy non stop ssie cukierki z gatunku tych twardych typu landrynki, miętówki. I często powtarza że one jej pomagają bo ma to związek z jej chorobą. Moze spotkaliście się z podobną sytuacją i wiecie jaka to może być choroba. Nie chcę jej bezpośrednio pytać a z drugiej strony czasami gadamy o różnych sytuacjach i mam obawy żeby czegoś niestosownego nie powiedzieć
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwa Re: Cukierki 20.05.22, 10:15
      Wiesz, niektórzy myślą, że im cukierki pomagają, a inni, że im wódka z pieprzem pomaga, a jeszcze inni, że im biorezonans pomaga.
      • znana.jako.ggigus Re: Cukierki 20.05.22, 12:41
        znam przypadek - osoba miala biorezonanz 02.11 i byla zdrowa jak marchewka. W polowie grudnia osoba zmarla nagle - dwa tetniaki w brzuchu i klatce piersiowej.
    • mama-ola Re: Cukierki 20.05.22, 10:36
      Może to choroba z tych, które objawiają się brzydkim zapachem z ust.
      • kasiaasia1 Re: Cukierki 20.05.22, 11:10
        Moje pierwsze myśli były takie że to coś związane z depresją bo wiem że koleżanka się leczy. Ale nie mam pojęcia jak ssanie cukierków może być powiązane z tą chorobą
        • 35wcieniu Re: Cukierki 20.05.22, 11:25
          Normalnie, depresja może np. powodować suchość w ustach.
          A ty nie bądź taka wścibska, a jak już jesteś to bądź jawnie i spytaj zainteresowaną.
          • kasiaasia1 Re: Cukierki 20.05.22, 12:57
            Koleżanka sama zaczyna temat i cos mi sugeruje ale mi jak się nie powie wprost to się nie domyśle. A sama ponownie pytać już nie chce
            • po_godzinach_1 Re: Cukierki 20.05.22, 13:02
              kasiaasia1 napisała:

> Koleżanka sama zaczyna temat i cos mi sugeruje ale mi jak się nie powie wprost
              > to się nie domyśle. A sama ponownie pytać już nie chce

no to nie pytaj i przestań o tym myśleć
    • cegehana Re: Cukierki 20.05.22, 13:38
      Mi się skojarzył poziom cukru.
    • jednoraz0w0 Re: Cukierki 20.05.22, 15:18
      może być jakieś zaburzenie którego objawem jest oral fixation, to te osoby które obgryzają ołówki do kości.
    • majenkir Re: Cukierki 20.05.22, 15:25
      Moja mama miała parkinsona i często żuła gumę, mowiła, że jej to pomaga.
    • ga-ti Re: Cukierki 20.05.22, 19:35
      Może rzuciła palenie?
      Ma problemy z koncentracją uwagi, jakieś adhd i musi coś robić, bo zwariuje, a że w pracy nie bardzo może robić czegoś innego to wyżywa się na cukierkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka