Dodaj do ulubionych

Fajne spodnice

24.05.22, 15:05
Szukam spódnic. Moga byc i takie do pracy i takie na co dzien, bo potrzebuje kilku. Jesli chodzi o dlugosc, to raczej takie do kolan i do polowy lydek - mini i maxi odpadaja. Najlepiej z kieszeniami. Jestem szczupla, ale mam brzuszek, ktorego nie lubie eksponowac. Lubie sie w spodnicach plisowanych i rozkloszowanych, ale nie bronie sie przed innymi stylami. Jedyne co, to to, ze w oversizowych rzeczach ginę i troche mam tendencje do wygladania jak przyslowiowa sierotka. Widzialyscie ostatnio cos fajnego?
Obserwuj wątek
    • kicifura Re: Fajne spodnice 24.05.22, 15:08
      Ja też taką chcę!
      https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/taktyczny-janek-do-obserwowania-postu-czterej-pancerni-i-pies.jpg
    • ichi51e Re: Fajne spodnice 24.05.22, 15:25
      ja sobie kupiłam Marni dla Uniqlo. bardzo fajnie lezy
      • simply_z Re: Fajne spodnice 24.05.22, 16:17
        mam taki obrusbig_grin
      • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:52
        Fajnie wygląda w ruchu (obejrzałam filmik na stronce), ale ja nie udźwignę takiego stylu. Na pewno podoba mi się na innej kobiecie, nawet ubranek jak modelka.
    • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 16:33
      Ta mi ostatnio wpadła w oko
      • ga-ti Re: Fajne spodnice 24.05.22, 16:55
        Ale ładna. I wszystko ma, długość w sam raz, i marszczona a jednocześnie nie wielka i talię podkreśla i kolor fajny.
        • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 16:56
          No właśnie, aż mi szkoda, że nie noszę spódnic 😂
        • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:41
          Ładna, właśnie takie lubię. Ale czy ona ma kieszenie?
          • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:38
            Chyba nie 🤷
      • marta.graca Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:00
        Mam taką samą i w tym samym kroju turkusową. Świetne sąsmile
      • mama-ola Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:06
        Nie wydaje mi się, żeby to była spódnica na lato. Ciężko wygląda.
        • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:12
          W poście nie ma, że ma to być letnia spódnica 🤷
        • kamin Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:17
          Polskie lato bywa chłodne, nie jest czym niezwykłym cały tydzień lub dłużej gdy temperatura nie przekracza 20 stopni.
        • marta.graca Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:31
          Doskonale się nadaje i na lato i na zimę smile
      • gosiak555 Re: Fajne spodnice 25.05.22, 08:07
        mashcaron napisała:

> Ta mi ostatnio wpadła w oko

Śliczna. Skąd ona?
        • mashcaron Re: Fajne spodnice 25.05.22, 12:48
          Nife
          • gosiak555 Re: Fajne spodnice 25.05.22, 13:54
            mashcaron napisała:

> Nife

Dzięki. Nie znałam, a całkiem fajne rzeczy mają.
            • primula.alpicola Re: Fajne spodnice 25.05.22, 15:24
              Może poprawili jakość, ale parę lat temu miałam od nich sukienki i koszulę. Fatalna jakość materiału i szycia, niestety.
              • mashcaron Re: Fajne spodnice 25.05.22, 15:31
                Ja nic nigdy nie miałam, więc o jakości się nie wypowiem.
    • mama-ola Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:08
      Przeszłam całe centrum handlowe w poszukiwaniu spódnic na lato i niczego nie kupiłam. Głównie trafiałam na takie z guzikami przez całą długość, nazywam je fartuszkami. Kupiłam na all
      • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:44
        Mam taką jedną, brązową. Lubię ją i noszę dość często, aż odpadły prawie wszystkie guziki (które, nota bene, na szczęście były tylko ozdobami).
    • primula.alpicola Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:14
      Ta mi się podoba, kiedyś miałam identyczną od nich, tylko granatową, nosiła się genialnie, ale potem miała śmiertelny wypadek (rozdarła się o jakieś żelastwo).
      Poczekam na wyprzedaż i bierę:
      www.unisono.eu/zielona-spodnica-z-lnem-204-02840-agata.html
      • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:18
        O proszę, chyba ursydia ostatnio pisała, że chciałaby się ubrać w ciuchy z pieluchy :p
        • primula.alpicola Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:21
          Bawełna z lnem, idealne na wysokie temperatury.
          • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 17:23
            Nie wątpię :p
      • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:46
        To jest dokładnie typ spódnicy, w której wyglądam jak sierotka Marysia smile ale wierzę, że wygodna i dobra na lato.
      • odnawialna Re: Fajne spodnice 25.05.22, 02:41
        Fajna, szkoda, że unisono ma kiepską jakość zarówno materiałów, jak i wykonania. Ta spódnica będzie prześwitywać, bez halki się nie obejdzie.
    • swinka-morska Re: Fajne spodnice 24.05.22, 18:05
      Obejrzyj tatuum, maja trochę fajnych spódnic
      • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:29
        Dzięki. Kiedyś byłam fanką ich stylu, teraz troszkę mniej, choć pewnie coś bym wybrała. Natomiast ubrania od nich są tak słabej jakości, że już ich nie kupuję. Wkurza mnie przede wszystkim kurczenie się wszystkiego po praniu, ale też spieranie kolorów.
        • kurt.wallander Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:50
          Ja bym im dała szansę. Mają akurat duzo takich spódnic, i większość z kieszeniami. Ładnie szyją, tkaniny w większości dobrej jakości. Ja nie mam problemu z kurczeniem się ich ubrań, może ostatnio poprawili jakość?

www.tatuum.com/ona/ubrania/spodnice/spodnice-midi
          • mid.week Re: Fajne spodnice 25.05.22, 16:23
            kurt.wallander napisała:

> Ja bym im dała szansę. Mają akurat duzo takich spódnic, i większość z kieszenia
            > mi. Ładnie szyją, tkaniny w większości dobrej jakości. Ja nie mam problemu z ku
            > rczeniem się ich ubrań, może ostatnio poprawili jakość?
            >
            > www.tatuum.com/ona/ubrania/spodnice/spodnice-midi

czemu oni takie stylówki jak dla starszej ksiegowej albo Rysi z działu kadrowego uskuteczniają? Może i każdy ciuch z osobna jest ok, ale na pierwszy rzut oka pachnie naftaliną
            • mandre_polo Re: Fajne spodnice 25.05.22, 16:46
              Otóż to. Tak się ubierało na przełomie lat 2000
              • shmu Re: Fajne spodnice 25.05.22, 21:11
                I niestety sporo z tych spódnic tylko podkreśli brzuszek.
              • mid.week Re: Fajne spodnice 26.05.22, 09:33
                zawsze mnie to dziwi, ale oni chyba celują w swój target. Co wejdę do tatuum to wychodze z niczym, drogo a wrażenie jakbym szafe starszej pani otworzyła. I niby rozum mi mówi "ta bluzka w sumie jest ok, tylko bardzo ujowo ja zestawili z rybaczkami i bucikami cioci Wiesi z wesela Zygmunta" no ale nie.... jednak nie.
            • kurt.wallander Re: Fajne spodnice 25.05.22, 22:25
              Zalinkowałam akurat spódnice midi, bo chyba takich szukała autorka wątku. I chyba mamy inne pojęcie ciucha staromodnego, dla mnie wiele innych tutaj linkowanych jest taka ciotkowata właśnie.
              • mid.week Re: Fajne spodnice 26.05.22, 09:41
                przecież ja nie ciebie krytykuję, nawet nie te ciuchy, tylko ich styllówki wink
                • kurt.wallander Re: Fajne spodnice 26.05.22, 12:02
                  Nie odebrałam tego jako krytykę mnie, po prostu zdziwiłam się, bo ja te ciuchy odbieram jednak inaczej.

Ostatnio bardzo zadowolone z sukienkami wyszły z Tatuum dwie moje córki, 20 lat i 18 lat smile

• pade Re: Fajne spodnice 25.05.22, 09:53
          Serio?
          Mam ciuchy z Tatuum sprzed kilkunastu lat, nic im nie jest.
          • annaboleyn Re: Fajne spodnice 25.05.22, 13:07
            Bo kilkanaście lat temu ich jakość rzeczywiście była popisowa, nie do zdarcia...
            • kurt.wallander Re: Fajne spodnice 25.05.22, 15:45
              Ja u nich kupowałam dawno temu, później dość długo nic, bo mi się jakoś ich kolekcje nie podobały, i jakieś 2-3 lata temu znów zaczęłam. Uważam, że jakość zdecydowanie na plus w porównaniu z tańszymi sieciówkami. Nie tylko jakość tkanin, ale fasony, dbałość o detal, i są dobrze skrojone, dzięki czemu dobrze leżą.
              • mandre_polo Re: Fajne spodnice 25.05.22, 15:57
                Zależy, ich koszulki są źle skrojone a dekolt nie do przyjęcia - jak dla dziecka i jeszcze z wzorami. Nie jest to styl który nosi się latami. Lata temu odkrycie a teraz nawet nie zaglądam. Ale w HM też już nic nie kupuję
                • kurt.wallander Re: Fajne spodnice 25.05.22, 22:21
                  Koszulek akurat jakoś tam nie kupuję. Mam fajne spodenki, a ostatnio kupowałam lniane sukienki.
              • pade Re: Fajne spodnice 25.05.22, 16:13
                kurt.wallander napisała:

> Ja u nich kupowałam dawno temu, później dość długo nic, bo mi się jakoś ich kol
                > ekcje nie podobały, i jakieś 2-3 lata temu znów zaczęłam.

To tak jak ja.

Uważam, że jakość zde
                > cydowanie na plus w porównaniu z tańszymi sieciówkami. Nie tylko jakość tkanin,
                > ale fasony, dbałość o detal, i są dobrze skrojone, dzięki czemu dobrze leżą.

też tak uważam
              • annaboleyn Re: Fajne spodnice 25.05.22, 17:22
                To ja się zatrzymałam daleko dawniej, niż trzy lata temu. Może kiedyś sprawdzę, jak teraz się noszą.
          • primula.alpicola Re: Fajne spodnice 25.05.22, 15:35
            Przez kilkanaście lat to pewnie mieli kilkanaście strategii na temat optymalizacji kosztów produkcji...
            • pade Re: Fajne spodnice 25.05.22, 16:15
              Ale ja mam ciuchy sprzed kilkunastu lat, sprzed kilku i kupione dwa/trzy miesiące temu.
              Nigdy nic mi się nie sprało, odkształciło, zmechaciło. Poza tym, oni robią w ciuchach zaszewki!big_grin W bluzkach, koszulach, sukienkach. Póki co jestem zadowolona.
              • kurt.wallander Re: Fajne spodnice 25.05.22, 22:24
                Tak, te zaszewki to zbawienie, jak ktoś ma biust. Córka w szoku, bo kupiła sukienkę rozmiar 36, w sieciówkach 40 bywa ciasne. Również spodnie są ładnie wyprofilowane na biodrach. Sukienki z rękawkami, co też nie jest takie oczywiste.
        • jasnozielona_roslinka Re: Fajne spodnice 26.05.22, 15:54
          Kupiłam spodnie w styczniu (jakaś taka wyprzedaż była) i po pierwszym praniu skurczyły się o dobry rozmiar... tyle dobrego że kupiłam za duze (bo zdalnie) i teraz są akurat (bo na lato dodatkowo trochę chudnę)
          tylko na długości się też skurczyły i mam teraz kuloty wink
          Zaczełam winić pralkę, że może się zepsuła i pierze w zbyt wysokiej temperaturze...... a ona niewinna
          Aż się boje sprawdzic co z sukienkami (bo jedna była na styk)
      • livia.kalina Re: Fajne spodnice 25.05.22, 22:45
        Ja sobie w tatuum ze trzy lata temu kupiłam te spódnicę i cały czas noszę- nic się z nią w praniu nie dzieje, nosi się super, często mi się zdarza, ze ludzie mnie zaczepiają i pytają gdzie kupiłam.
    • annaboleyn Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:48
      Kupiłam w obu kolorach, bo zgadza mi się wszystko, materiał, fason i takie tam.
      www.peek-cloppenburg.pl/montego/kobiety-spodnica-z-zakladkami-w-pasie-ciemnozielony-1477099_10/?size=42,0
      • annaboleyn Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:49
        Aha, tylko ja je dałam do skrócenia, żeby sięgały do najlepszej dla mnie długości - połowa kolana.
        • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:31
          Fajna, ale też bym skróciła. Poszukam u siebie. Dziękuję.
          • annaboleyn Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:35
            Tak, ta długość to wada, ale wiadomo, jak się z grubsza fason zgadza i materiał wink
            Chyba są już tylko w stacjonarnych.
    • mandre_polo Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:50
      Te ostatnio kupiłam - na czas wolny
      anhko.pl/spodnica-moro-pink
      • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:26
        Fajna, ale nie jestem fanką moro, nawet różowego wink
        Podoba mi się Deli, tylko nie wiem, czy dla mnie nie będzie raczej maxi. Mam 7 cm mniej niż modelka. Dobrej jakości są ubrania z tej firmy?
        • mandre_polo Re: Fajne spodnice 25.05.22, 13:17
          Nie są sto ubrania tej pani bo wychodzi mi że tylko doklada logo. Kto i gdzie szyje nie wiem. Mam te spódnicę i spodnie beżowe. Leżą super. Na pewno coś jeszcze kupię bo wzory inne niż w sieciowej sprzedaży. Ceny jak widać.
          Patrzyłam na Deli. Mnie się też podoba
    • livia.kalina Re: Fajne spodnice 24.05.22, 21:55
      Taką sobie zapisałam do kupienia:. Jest z Lilow, gdzie w ogóle bardzo lubię kupować.
      • mashcaron Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:37
        Oo jaka śliczna!
      • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:47
        Ładna, i w dodatku mają opcję skrócenia. Nie wysyłają jednak do mojego kraju, a jedna z sukienek bardzo mi się podoba.
      • marta.graca Re: Fajne spodnice 25.05.22, 07:24
        Już od dawna czaję się na Lillow, dzięki za polecenie wink
        • livia.kalina Re: Fajne spodnice 25.05.22, 12:11
          Polecam- bardzo dobra jakość i bardzo sprawnie organizacyjnie. Błyskawicznie rzeczy są u mnie.
      • lauren6 Re: Fajne spodnice 25.05.22, 09:04
        Tę mają fajną na lato:
        lillow.pl/pl/p/SPODNICA-MIDI-bez/1260
    • shmu Re: Fajne spodnice 24.05.22, 22:59
      Dobra, na razie pod wpływem impulsu kupiłam takie dwie. Jak będą kiepsko leżały to odeślę. Zielona nie ma kieszeni i w komentarzach klientów wyczytałam, że trochę się świeci na ale ma niesamowity kolor na zdjęciu.
    • ulla_cebulla Re: Fajne spodnice 24.05.22, 23:50
      Spódnice kupuję w Bialconie. To dla mnie fascynujący sklep swoją drogą, w którym ciuchy w sklepie internetowym prezentują się prawie bez wyjątku paskudnie, a na żywo okazują się całkiem fajnie.
      • primula.alpicola Re: Fajne spodnice 25.05.22, 09:10
        Bialcon umie dobrze kroić i szyć. Mam od nich kilka rzeczy, bez zarzutu. Kolejny plus, podszewki szyją z acetatu.
      • mandre_polo Re: Fajne spodnice 25.05.22, 13:19
        Też mam ich spódnice. Krój mega kobiecy po założeniu
    • livia.kalina Re: Fajne spodnice 25.05.22, 22:19
      I jeszcze taka mi się podoba!

www.peek-cloppenburg.pl/montego/kobiety-spodnica-z-zakladkami-w-pasie-ciemnozielony-1477099_10/
    • princy-mincy Re: Fajne spodnice 26.05.22, 08:56
      Mam takie spodnice z tatuum.
      Obecna kolekcja nie odpowiada moim kolorom, ale ogolnie w ciagu ostatnich 2-3 lat kupilam u nich chyba z 5 spodnic midi.
      Nic sie nie spralo, choc nosze czesto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka