Dodaj do ulubionych

Dzień Matki

26.05.22, 13:56
Po 2,5 roku obostrzeń dziś pierwszy raz w życiu idę na przedszkolne przedstawienie. Co za radość!

A co Wy dziś planujecie? Wszystkiego najlepszego! smile
Obserwuj wątek
    • igge Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:15
      Nawzajem wszystkiego najlepszego.
      Przedszkolne przedstawienia są the best

Dziecko na uczelni. Drugie w Bieszczadach. Właśnie dostałam info, że bezpiecznie dojechali.
      Ja dzisiaj mogłabym skorzystać z zaproszenia przyjaciółki, deszczu niet więc las i pola konwalii itp stoją otworem. Wykupiłam w ramach budżetu dniamatkowego ( I jeszcze połowa cholera została) dzieciora mojego dla mnie niemal wszystkie sadzonki różnych kwiatów w pobliskim sklepie i powinnam te ok 20 kwiatków przesadzić. Ale czuję się fatalnie. Beznadziejnie. Źle. I nie będę nic absolutnie dziś robić.
      Może na tarasie posiedzę z kawką i tyle.

Młodszy dziecior czuje się psią mamą i to pierwszy w życiu Dzień Matki w takim razie dla niej, a cholerny Jasio nic pewnie dla " mamy" psiej nie przygotował😉
      Może więc coś za niego i od niego muszę wykombinować. Na razie nie mam pomysłu co.
    • daniela34 Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:26
      Przybyłam do domy z perłami i kremem różanym. Kwiaty zapewniła męska reprezentacja. Nieco to poprawiło humor mamie, która wyłazi z choroby i czuje się paskudnie.
      • daniela34 Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:33
        Aha.Życzenia.
        Drogie E-Mamy, żeby Wam się darzylo, mnożyło. W każdym kątku po dzieciątku, a za piecem dwoje 🤪 ino byście nie gadały, że je które moje -i mam w roli wioski zabawiać je w pociągu-bo się uduszę własnym dusidłem.

A tak na serio- niech Wam kwitną konwalie, piwonie, bez i róże. Niech się Wam bombelki rozwijają naukowo i sportowo, niech Wam Czarnek do reszty szkół nie zepsuję, państwo docenia i ułatwia, mężowie kochają, bo odwalacie kawał dobrej roboty.

• kkalipso Re: Dzień Matki 26.05.22, 16:38
          Piękne życzenia.
        • chebellacosa92 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:42
          daniela34 napisała:

> Aha.Życzenia.
          > Drogie E-Mamy, żeby Wam się darzylo, mnożyło. W każdym kątku po dzieciątku, a z
          > a piecem dwoje 🤪 ino byście nie gadały, że je które moje -i mam w roli wioski
          > zabawiać je w pociągu-bo się uduszę własnym dusidłem.
          >
          > A tak na serio- niech Wam kwitną konwalie, piwonie, bez i róże. Niech się Wam b
          > ombelki rozwijają naukowo i sportowo, niech Wam Czarnek do reszty szkół nie zep
          > suję, państwo docenia i ułatwia, mężowie kochają, bo odwalacie kawał dobrej rob
          > oty.
          >
          Dzięki
      • stephanie.plum Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:46
        wow, śrubujesz poziom, ja do mojej mamy tylko zadzwoniłam poplotkować...
        • igge Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:49
          A ja tylko po sms do każdej z życzeniami wysłałam😕

Co prawda wcześniej dniomatkowo walizę upragnioną kupiłam i od razu dałam. Ale teściowej na razie nic.
          • potworia116 Re: Dzień Matki 26.05.22, 16:37
            Ojej. To teściowej też się zwyczajowo składa życzenia na DM, czy to ty masz ze swoją takie serdeczne relacje?
            • aqua48 Re: Dzień Matki 26.05.22, 18:43
              No ja złożyłam życzenia teściowej, przecież jest mamą. A od dzieci dostałam po pudełku czekoladek. I jak się tu odchudzać?
            • igge Re: Dzień Matki 26.05.22, 18:50
              U nas tak. Składa się. Teściową mam krańcowo różną we wszystkim od siebie ale lubię ją , jest mocno ok i jest dla mnie drugą Mamą i już.
              • igge Re: Dzień Matki 26.05.22, 18:52
                Moja przyjaciółka dzisiaj dzwoniła, że też składała życzenia teściowej swojej razem z mężem.
      • kaki11 Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:53
        Zdrowia dla mamy smile
        • daniela34 Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:55
          Dzięki. Mam nadzieję, że w końcu wyplącze się z tej infekcji, bo to jakieś paskudztwo straszne. Chorowała i ona i ojciec i oboje z nawrotami.
          • akseinga1975 Re: Dzień Matki 26.05.22, 15:22
            Umowilam sie z corka na obiad wychodny, potem pojedziemy na cmentarz do mojej mamy.
    • stephanie.plum Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:34
      siedzę i dobijam tłumaczenie, a dziecior obok lekcje odrabia.

nie mam na nic siły, planuję skończyć te męki i mega wcześnie, jeszcze za jasna, umościć w wyrku wygodne gniazdo dla nas dwojga, otworzyć szeroko drzwi balkonowe i pooglądać z młodym jakiś film o zwierzakach. a potem sobie oboje zaśniemy, jak za dawnych czasów, będę słuchała jego oddechu zasypiając.

jeśi zdąży dołączyć pan mąż, to już w ogóle będzie pełnia szczęścia.
    • kaki11 Re: Dzień Matki 26.05.22, 14:53
      Wszystkiego najlepszego też dla ciebie i reszty emam smile ja nie świętuje w żadną stronę - córka malutka, nie świadoma tego dnia, a ze swoją mamą nie mam takiego zwyczaju, aby z tej okazji składać życzenia, czy dawać jej prezent. Zaraz kończę pracę, mąż pisał, że u nas nie pada, to pewnie wybierzemy się rodzinnie na spacer, ale to też trudno nazwać jakimś super świętowaniem- ot, rodzinne popołudnie big_grin
    • szmytka1 Re: Dzień Matki 26.05.22, 16:04
      Przedszkolna przedstawienia, co za koszmar. Na szczęście moje dziecko idzie do przedszkola dopiero po niedzieli, więc mnie ominęlo, jeśli xos jest.
      • piszaca.zza.swiatow2 Re: Dzień Matki 26.05.22, 16:28
        Potwierdzam! 😀
        U nas (Niemcy) nie ma dziś dnia matki, przypadkowo jest dzień ojca. Dzień matki był podobno na początku maja. To święto ruchome, do dziś nie wiem jak to obliczają.

My nie bawimy się w te cyrki, więc dzień jak każdy inny 😊
      • heca7 Re: Dzień Matki 26.05.22, 16:46
        Boże! Jak ja tego nie lubiłam. Tych wierszyków, wazoników zrobionych z butelek, ramek i naszyjników z modeliny. Jestem widocznie wyrodną matką. Ale przy pierwszym dziecku jeszcze może to bawić jako nowość ale przy trzecim to jak w tym dowcipie - połknęło 5 złotych? odbierasz z kieszonkowego big_grin
        • szmytka1 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:11
          Ja już od 1 dziecka tego nie trawiłam. I najgorsE te śmieci od dziecka, ile trzeba przechować, by.spokojnie można było wywalic nie uważając darczyńcy? Dla mnie udany dzien matki, to taki, w którym niczym mnie pociechy nie wkoooorwia. Jeszcze się taki dzień nie zdarzył 😆 A dziś na dodatek dołożyli mi zmartwień, bo.siemdowiedzialam, że jednemu operacja nie pomogła i musi mieć zabieg, drugi też się nie wywinal i też idzie do szpitala za tydzień, w związku z tym muszę zorganizować opiekę przedszkolakowi. No same zmartwienia przez te pokemony
          • piszaca.zza.swiatow2 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:18
            Mało z tego, że trzeba było przechować, trzeba było udawać, że to najpiękniejsze na świecie i piać z zachwytu 😀😀

Zdecydowanie jesteśmy wyrodnymi matkami. 🤪
          • heca7 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:41
            Współczuję chorób ale jak to mówią na ematce- wszystko mija nawet najdłuższa żmija smile
            Ja przechowywałam w szufladach jakiś rok/dwa i wywalałam. Zostawiłam dosłownie kilka obrazków każdego dziecka i tyle. Tym bardziej , że większość tych dzieł się rozpadała i rozsychała po kilku tygodniach. Ale kiedyś koleżanka po takim Dniu Matki była zdziwiona. Spotkała mnie po południu i pyta gdzie mój naszyjnik od córki?! Zdjęłam (ona nie). Jak to , to nie nosisz cały dzień?! wink
            • szmytka1 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:49
              Wlasnie zdrowotnie nie chce.mijac ta zmijw. zaczęłam leczyc dziecie jak miało lat ze 3, a teraz ma nascie i.wieksze jest niż ja. Operacja kiedyś tam nie pomogła, teraz zabieg znowu. A młodsze ma.to samo. Chyba genetycznie obciazeni niestety. I co miesiąc kasa na dojazd do.specjalisty, kasa na konsultacje prywatna jak czasem zwatpie i.kasa na leki miesiąc w miesiąc po 200 zł na każdego. Zbankrutuje przez nich. Dzieci to.skarbonka bez dna.

Ja mam naszyjnik z techniki chyba z 6 klasy i leży w szufladzie. Wciąż jestem.dopytywana, kiedy założę. A ja to trzymam na wypadek, jak młodsze dziecko.dobije do tej klasy i też będzie naszyjnik wykonywać. No nie będę.latav.po.sklepach w.poszukiwaniu tych gównianych koralików 😝
              • heca7 Re: Dzień Matki 26.05.22, 19:59
                Zgadza się, skarbonka bez dna niestety. Ale może kiedyś minie smile
                Ja po takim naszyjniku dla mamy (z drutu na ZPT robiliśmy) mam do dziś bliznę na palcu. Ucięłam sobie kawałek opuszka nożyczkami.
                • szmytka1 Re: Dzień Matki 26.05.22, 20:20
                  Boli mnie od samego czytania
      • jolie Re: Dzień Matki 26.05.22, 19:18
        A ja uwielbiałam i uwielbiam. Został mi już tylko przyszły rok i koniec. Za kilka dobrych lat to już tylko ewentualny przedszkolny Dzień Babci 😀. Bardzo pozytywne doświadczenie. Dzisiaj było mi trochę żal mojego bombelka, bo widziałam, jak się denerwuje, gdy czekał na swoją kolej wierszyka, miętosił koszulę, biedaczek. I ta ulga, gdy już powiedział 😀. Bardzo mi się podobało i jak zwykle bardzo się wzruszyłam.
        • igge Re: Dzień Matki 26.05.22, 19:32
          Ja pamiętam te wczesno podstawówkowe przedstawienia.
          Raczej lubiłam.
          W nudniejszych momentach porównywałam dziecinne nóżki w rajstopkach. I zawsze wniosek był, że mojego dzieciora są najładniejsze i najzgrabniejsze😉
          No paszcza też była śliczna i oczy i kolor włosów. 😘
          Powinnam była więcej zdjęć robić.
          • jolie Re: Dzień Matki 26.05.22, 19:42
            Na etapie szkolnym już raczej nie było Dnia Matki. Wtedy zaczęły się dzieła handmade 😉. I tak, niektóre mam do dzisiaj, przypominają mi o tym, jaki słodki i rozkoszny był mój najstarszy, obecnie często z muchami w nosie i zbuntowany. Jak to się stało?😉
    • kasiaabing Re: Dzień Matki 26.05.22, 16:39
      Fajnie masz. U nas nadal nie wpuszczają. Mamy zamiar robić dżihad na zebraniu we wtorek.
    • zuzanna_a Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:21
      Najstarszy klasycznie, kwiaty i wyznania milosci.

Sredni zakupil pudlo z czyms do mialo byc czekoladkami a okazalo sie herbatą, wlasnie siedzi na kompie wściekly i chce dzwonic do LIDLA z reklamacją 😂 udaje ze nie slysze smile

Najmlodsze dziecie przedszkolne namalowalo moj portret, co prawda twarz mam z minecrafta ale łaskawy byl domalowac piekne dlugie wlosy, czerwoną sukienkę oraz buty na obcasie ktorych wysokosc przekracza dlugosc rąk 😃
      Do tego wyznanie:

WSZYSTKIEGO NAJLEPRZEGO MAMUŚU KOHAM CIE MAMUŚU JESTEŚ MOJOM MAMOM I CIEBIE JA KOHAM MOCNO CAŁE RZYCIE MASZ ŁADNE KOLCZYKI I JESTEŚ PIENKNA I NIEZANISKA I LUBIE CIEBIE PRZYTULAĆ CZENSTO ALE WOLE NOCOM.

Takze drogie mamy, oby nam się! 🥰

😄
      • jolie Re: Dzień Matki 26.05.22, 19:45
        Jaki słodziak (albo słodzinka), super wyznanie!
      • ga-ti Re: Dzień Matki 26.05.22, 23:37
        Przecudne są takie życzenia smile

Ja niedawno zastałam na stole talerz z naleśnikami i kartkę od dziecka "nalesińczki dla kochanej mamy! lowe".
    • lea_233 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:35
      Przedszkolne przedstawienia już dawno za mną a bywały fajne i zabawne ☺️. Dziubdziuś dziś na uczelni, potem próba chóru w teatrze do późnej nocy. Na stole kuchennym wielki pęk tulipanów, ciastka i laurka ☺️. Mąż też wraca dziś późno po rozmowach z kontrahentem. Jestem sama, książka, emama, japońska herbatka wiśniowa i błogie lenistwo
      • lea_233 Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:52
        A, ze swoją mamą spotkalam się w innej sprawie na mieście,tak wyszło. Złożyłam życzenia, wręczyłam kwiaty. Na ogół tylko dzwonię z życzeniami. Do teściowej nigdy nie dzwoniłam.
    • chococaffe Re: Dzień Matki 26.05.22, 17:49
      Nawzajem!

Ja planuję morze - tralalalasmile
      • igge Re: Dzień Matki 26.05.22, 19:08
        My nie mamy czasu zaplanować morza więc organizacja wyjazdu będzie na ostatnią chwilę tradycyjnie. Od wczoraj wiem chociaż mniej więcej kiedy, koniec czerwca. I dziecior wymusił, że polskie morze ma być tylko i wyłącznie oraz nie da się w 4 osoby, trza w pięć plus stado zwierząt. Aha i mąż wykluczył teściową bo czasem podłączamy się do jej czerwcowego morza.
        Jakoś nie mam siły się cieszyć. Żadne tralalala🙂

Nawet te cholerne kwiatki liczne od dziecka zastawiły mi kuchnię i kurczę posadzić część jutro będzie trzeba😕, doniczek szukać w garażu itp
        Po co mi to było.
        • dominika9933 Re: Dzień Matki 26.05.22, 20:03
          Dołączam się do wyrodnych matek, też nienawidziłam tych przedstawień w przedszkolu. Za to mam do dziś kubeczek pięknie wymalowany. Syn miał pięć lat, jak go dostałam. Dziś ma 29 lat, zadzwonił z życzeniami z lotniska, bo lecą z dziewczyną do Grecji, jesteśmy umówieni na śniadanie za tydzień w sobotę, takie dniomatkowo-dniodzieciowesmile. U Mamy byłam z kwiatkami, kremem i Rafaello. Teściowa odwiedzę w sobotę, przy czym Dzień Matki to taki pretekst do odwiedzin, bo jest mocno starszą panią, schorowaną, teść jeszcze starszy, a bardzo ich lubię i chcę zobaczyć. Ostatnio widziałam ich ponad dwa lata temu ( jestem już dawno po rozwodzie). Teściowa zawsze, do tej pory, dzwoni w Dzień dziecka do mnie😄
          • sylwianna2018 Re: Dzień Matki 26.05.22, 20:36
            Córcia z chłopakiem odpoczywają po maturze w Gdańsku ale oczywiście dzwoniła. A prezenty dostałam przed ich wyjazdem -parownicę i szkatułkę😃. Obie super. Ja dziś byłam u swojej mamy, dostała ode mnie fajne kosmetyki 70+😃. Lubię Dzień Matki, zawsze o mojej mamie pamiętam. Mój mąż pilnował bym dostawała od córki prezenciki nawet gdy była maleńka, a moja mama uczyła ją długich wierszyków, które mi recytowała przy wręczaniu rękodzieła😃. Większość tych prezentów o ile się nie rozeschły mam nadal. Uwielbiałam przedszkolne i szkolne przedstawienia.
    • alexis1121 Re: Dzień Matki 26.05.22, 20:23
      My plażujemy i jemy 🤪
    • geez_louise Re: Dzień Matki 26.05.22, 20:46
      Na szczęście już dziubdzius wyrósł z wieku przedstawień, za to kupił mi srebrne kolczyki z bursztynkami. No i teraz będę musiała je nosić kilka lat 🤣
    • sandrasj Re: Dzień Matki 26.05.22, 20:48
      Dostałam z przedszkola piękną laurkę z naszym zdjęciem, oraz certyfikat super mamy, plus dwie muffinki (które zjadł syn big_grin)
      Najlepszy prezent dostałam kładąc synka spać, a nie było dziś męża. Codziennie podajemy mu leki przeciwalergiczne, i codziennie to była walka, a dziś zobaczył że mam strzykawkę z lekiem, popatrzył na mnie, otworzył buzię, połknął i położył się na poduszce. Piękne zwieńczenie dnia mamy smile
    • izabelka55 Re: Dzień Matki 26.05.22, 21:54
      A ja dostałam tylko nagranie. U nas panie nadal do przedszkola nie zapraszają.
      • panipoczterdziestce Re: Dzień Matki 26.05.22, 22:07
        Bo im tak wygodnie. Nie rozumiem czemu nikt się nie buntuje.
    • milupaa Re: Dzień Matki 26.05.22, 22:04
      Dzien jak co dzień, dziec w żłobku zrobił laurkę, po czym stwierdziła, że to jej i nie da 🙃 Ale w końcu wręczyła. Ja mamie zawiozłam życzenia i kwiatka. Może w weekend coś poświętuję zbiorowo, dzień matki i dziecka.
    • ga-ti Re: Dzień Matki 26.05.22, 23:30
      Gdy miałam przedszkolne dzieci to trzymałam dzień opieki na przedstawienie z okazji Dnia Mamy (i taty, bo zwykle łączyli) smile
      Najmłodsze z laurką, papierowym kwiatkiem i łapaczem snów zrobionym własnoręcznie, średnie upiekło ciacho, najstarsze kwiatki i czekoladki.
      Do swojej mamy zadzwoniłam z życzeniami i pogaduszkami.
      Teściową odwiedziliśmy na cmentarzu uncertain I wiecie co, zwykle co roku się wkurzałam, gdy zapraszała na obiad i ciasto z okazji Dnia Matki, zapraszała nas wszystkich, a ja się denerwowałam, że mi zaburza świętowanie z moimi dziećmi. A dziś mi tego zabrakło...

Najlepsze życzenia Ematki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka