a-be-te 31.05.22, 18:24 Poszukuję. Może polecicie jakiś sklep/fason albo blog modowy? Dzięki ogromne. Ps Wzoruję się na M.Gessler Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuta15 Re: Sukienka dla figury jabłko 31.05.22, 19:08 Wpisz w wyszukiwarkę sukienka koka Tatuum albo sukienka o linii beczki Tatuum. W letnich kolekcjach pojawiają się sukienki o takim fasonie, luźniejsze w pasie i zwężane do dołu, gładkie, wzorzyste, stonowane i bardzo kolorowe. Mam bawełnianą sukienkę "beczkę' i bardzo ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
a-be-te Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 14:39 Te sukienki są całkiem ok. Mam ochotę wejść do jakiegoś sklepu, wziąć 4 sukienki leżące w miarę dobrze, w dużym rozmiarze 42/44 i wyjść na ulicę. W szafie mam same 38/40. A w takiej codziennej sukience chodziłam jakieś 20 lat temu... Na ulicy sukienki są noszone: i to niezależnie od rozmiaru właścicielek Ludzie po prostu cieszą się latem, ci w większym rozmiarze niż 34/36 też !! Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 15:52 Że niby 42/44 to jest większy rozmiar? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 16:07 a-be-te napisała: > Mam ochotę wejść do jakiegoś sklepu, wziąć 4 sukienki leżące w miarę dobrze, w > dużym rozmiarze 42/44 i wyjść na ulicę. Uruchomisz alarm, nie rób tego. > Ludzie po prostu cieszą się latem, ci w większym rozmiarze niż 34/36 też ! Try harder, choć próba całkiem, całkiem😂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 16:11 No, cieszą się. W rozmiarze 44/46 też. Więc weź te cztery sukienki z wieszaka i też się ciesz latem. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 16:19 Fason bardzo niekorzystny dla jabłka i sprawia, że wygląda się jak beczka. Zdecydowanie bardziej korzystny będzie lekko podwyższony stan, kopertowy trójkątny dekolt i rozszerzany dół. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 17:13 Sukienki z podwyższonym stanem , odcięte pod biustem , nie ukrywają , a podkreślają masywny brzuch. Luźne fasony, proste, beczki, czy trapezowe są korzystniejsze dla jabłka, a przede wszystkim wygodne, komfortowe. Magda Gessler wie co robi Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 15:28 Solar ostatnio miał różne fajne luźne sukienki - www.solar.com.pl/kolekcja/sukienki.html?pbpageloaded=4 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 15:53 Fajne te sukienki. Nie wiem czy dla jabłka, ale materiały bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 16:01 Na żywo jeszcze ładniejsze i dobrze leżą - przymierzałam kilka z nich. I z naturalnych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Sukienka dla figury jabłko 01.06.22, 16:10 Niektóre fasony tak, dla jabłka. I nawet trochę w preferowanym przez autorkę stylu "na Gessler." Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Sukienka dla figury jabłko 02.06.22, 12:06 Faktycznie fajne. Muszę poszukać stacjonarnego sklepu i zobaczyć na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
agaagaaga123 Re: Sukienka dla figury jabłko 02.06.22, 07:20 To nie jest styl Gessler ale można go obwiesić dodatkami na pewno ten fason jest świetny dla jabłka i widziałam, że sporo polskich firm szyje te fasony. byinsomnia.com/pl/diva-dress--97-251.html www.freeshion.pl/produkt/sukienka-ida/ Odpowiedz Link Zgłoś
agaagaaga123 Re: Sukienka dla figury jabłko 02.06.22, 07:29 A ta marka to w ogóle się szczyci tym, że szyje kiecki dostosowane do różnych figur i myślę, że Gesslerowa by się tam spoko ubrała: muukreacje.pl/kategoria-produktu/typy-sylwetek/jabluszko/ Odpowiedz Link Zgłoś
a-be-te Re: Sukienka dla figury jabłko 02.06.22, 08:48 Fatalnie wyglądam w tego typu dekolcie. Dekolt musi być jednak trójkątny, porządnie wycięty. Odpowiedz Link Zgłoś