Dodaj do ulubionych

Tardyferon fol.

03.06.22, 15:29
Czy brał ktoś może? Nie będzie problemów ze stolcem czy czarnymi zębami? Zadziałał? Jestem w szoku że moje dziecko ma niedobór, bo ja walczyłam z nadmiarem. Najchętniej bym nie podała, ale wiem, że trzeba.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 15:48
      Ja biorę jedną tabletkę co drugi dzień, inaczej mam rewolucje żołądkowe. Tabletkę się połyka a nie ssie, więc problemów z zębami nie powinno być.
      Mam zamiar zapytać lekarkę o szelazo, ematki ostatnio polecały.
    • jolie Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 15:51
      Ja brałam, aktualnie też biorę. Toleruję bardzo dobrze. W którejś ciąży brałam tabletki do ssania (chyba też tardyferon) i po nich byli o wiele gorzej - miałam problemy jelitowe.
      • grey_delphinum Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 16:20
        Brałam długie miesiące.
        Czułam się dobrze, nie miałam żadnych sensacji żołądkowych, ale ciemne stolce to normalka przy żelazie.
        Z zębami wszystko ok.
    • livia.kalina Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 17:12
      Ja brałam. Z zębami w ogóle nie było problemów, natomiast na prace jelit nieco wpływał, czasami robiłam sobie dzień przerwy i wystarczało.
    • edka12 Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 20:02
      Córka bierze już 4 miesiąc, dobrze toleruje, efekty są.
    • india-mia21 Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 20:16
      Brałam. Nie miałam żadnych dolegliwości po nim. Ale też nie pomógł za bardzo. Zmieniłam lek i było trochę lepiej.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 22:07
      Stolec zabarwiony, ale poza tym żadnych problemów.
    • taje Re: Tardyferon fol. 04.06.22, 00:00
      Tak, w ciąży brałam i był bardzo skuteczny. Tyle, że trzeba brac razem z witaminą B, niestety nie pamiętam, którą, chyba B12, ale nie ręczę za to, czy dobrze pamiętam.
    • 7katipo Re: Tardyferon fol. 04.06.22, 00:04
      Zadziałał.
      Stolec będzie czarny, zęby nie 🙃
      Na początku brania biegunki się zdarzały, lekkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka