jammer1974 16.06.22, 19:55 Mi sie zrobil po straceniu paru kilo. Tam kiedys byl drugi podbrodek a teraz takie cos pomietego ze skory. Help. Co robic? Pytanie powazne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:00 Zoperować, nic innego nie wymyslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:08 primula.alpicola napisała: > Zoperować, nic innego nie wymyslisz. Tego sie balam. Mialam nadzieje uniknac operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 06:42 Nic się nie bój . Udaj się na konsultację do lekarza medycyny estetycznej. Można za pomocą nici , mezoterapii, kwasu hialuronowego popracować nad elastycznością i liftingiem skóry. Jedyna rada z neta . Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:09 sie znowu upasiesz to zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:10 Są maski na podgardle hair2go.pl/pl/p/Skederm-Cica-Lifting-Band-maski-redukujace-drugi-podbrodek-i-modelujace-owal-twarzy.-Zestaw-5-szt./1048?gclid=CjwKCAjwqauVBhBGEiwAXOepkST-Dnc1cOIt-m3bWCdJIUzPtBNEWbGCphs0kKoA0NVsPBsfmPhF0RoCHtIQAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:21 Dzieki. Nie wiedzialam. A masz doswiadczenie z nimi? Dobrze dzialaja? Bo w zasadzie nie mam drugiego podbrodka tylko pozostala po nim wymieta skore. Generalnie mam problem z dolna czescia twarzy. Chomiki, skora pod broda wisi. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 06:36 bigimax4 napisał: > sie znowu upasiesz to zniknie Chamek ze wsi .Masz tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
muireade Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 07:42 bguslawko_1 napisał: > bigimax4 napisał: > > > sie znowu upasiesz to zniknie > Chamek ze wsi .Masz tupet. On tak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:20 Te pare kilo to 30, co napisałaś? No cóż, tylko plastyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:22 alpepe napisała: > Te pare kilo to 30, co napisałaś? No cóż, tylko plastyka. Te wlasnie to te kilosy. Teraz juz jest 33. No wlasnie tego sie obawialam. Znowu operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 21:34 simply_z napisała: > a może masaż kobido? Nie slyszalam ale sprobuje. Sprobuje uniknac operacji Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 20:33 A może kolagen do picia, codzienne masaże i joga twarzy? I maseczki regularnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 21:36 turzyca napisała: > A może kolagen do picia, codzienne masaże i joga twarzy? I maseczki regularnie? Jestem ciekawa czy Joga rzeczywiscie pomaga. Ten kolagen to mozna gdzies kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Pomiety worek pod broda 16.06.22, 21:38 Tak. Możesz sobie równie dobrze kupić jogurt, kefir i litr mleka. Wyjdzie na to samo, tylko sto razy taniej 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 00:08 Chodzi ci o to ze to sa produkty bialkowe? Ja jem duza ilosc bialkowych produktow- serki wiejskie, skyr, mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 00:54 "jogurt, kefir i litr mleka", no kurde nie 🤦♀️, to nie kolagen. Ugotuj sobie takiego rosołu, gęstego jak galareta, najlepiej na kościach. To czysty kolagen. Ale tak naprawdę, to w*j jeden wie, czy to na pewno wnika do ciała. Teoretycznie powinno. Idź na konsultację do gabinetu medycyny estetycznej. Czasem wystarczy jakiś zabieg, który rozkręci produkcję kolagenu. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 06:52 Źródłem kolagenu są produkty pochodzenia zwierzęcego: wołowina, wieprzowina, mięso ryb, kałamarnic, ośmiornic. Pozyskać go można z kości, skór, skórek, ścięgien zwierzęcych. Często stosuje się tzw. „dietę na stawy”: podczas długiego gotowania kości lub kurzych łapek zawarty w nich kolagen zostaje częściowo zhydrolizowany i uzyskujemy wywar bogaty w żelatynę, idealny do zjedzenia np. w postaci zup oraz, dodatkowo, idealny do odbudowania chrząstki stawowej. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.doz.pl/czytelnia/a15774-Kolagen__wlasciwosci_i_zastosowanie._Jaki_ma_wplyw_na_zdrowie&ved=2ahUKEwjX57Xi17P4AhVak_0HHWMaBqgQFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw2HoUbAgw3QbUtBEY11aurE Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 10:45 No i i amen to moje zastrzeżone .Może pić rozpuszczoną żelatynę .To takie proste . Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:14 bguslawko_1 napisał: "uzyskujemy wywar bogaty w żelatynę, idealny do zjedzenia np. w postaci zup oraz, dodatkowo, idealny do odbudowania chrząstki stawowej" Tak wlasnie zrobie. Czy to musi byc na samych kosciach czy moze byc kosciach z miesem np. Nozki od kurczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:12 szara.myszka.555 napisał(a): > Idź na konsultację do gabinetu medycyny estetycznej. Czasem wystarczy jakiś zab > ieg, który rozkręci produkcję kolagenu. Mysle ze to najlepsze co moge na poczatek zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:42 >Ugotuj sobie takiego rosołu, gęstego jak galareta, najlepiej na kościach. To czysty kolagen. Ale tak naprawdę, to w*j jeden wie, czy to na pewno wnika do ciała. Teoretycznie powinno. Wiele razy już pisałam, że przez kilka lat moja rodzina żywiła się zupami gotowanymi na giczkach cielęcych, takimi właśnie że zastygały zostawione na blacie niczym galareta. Wszyscy mieliśmy w tym okresie fantastyczne włosy i paznokcie, a efekty długotrwałe wyszły przy okazji badań pod kątem osteoporozy - gęstość kości jest znacznie powyżej typowej dla wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 09:51 Picie kolagenu to pic na wodę szkoda kasy, lepiej wydaj ja na dobrze dobrane zbiegi Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:16 daszka_staszka napisał(a): > Picie kolagenu to pic na wodę szkoda kasy, lepiej wydaj ja na dobrze dobrane z > biegi Ale porzadny gesty bulion z nozek i kosci mozna sobie robic. I tak trzeba cos jesc to raz dziennie moge sobie strzelic taka zupke. Gar ugotuje. Pomroze i codziennie wypije. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 19:24 I bedziesz miala porzadny kolagen, a nie te suplementy diety. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pomiety worek pod broda 18.06.22, 16:21 Profhilo jest doskonałe, ale przy problemie autorki nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 16:19 Kurcze, a na mnie średnio to prophilo działa.. wampirzy lifting zdecydowanie bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 18:11 Ok, ale masz zero gwarancji, że to idzie w skórę. Idzie tam gdzie masz braki np w narządy wewnętrzne albo w stawy. Watko dajaka chce usunac podgradle. W zależności od tego jak duży jest problem turaczej pomoga profesjonalne zabiegi albo operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 10:17 Lepiej pić szampana. Efekt ten sam, czyli zerowy, ale humor lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:17 m_incubo napisała: > Lepiej pić szampana. Efekt ten sam, czyli zerowy, ale humor lepszy. Tyz racja tylko ja alkoholu nie trawie. Znaczy mam nietolerancje. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 03:00 Nic.. Po co cokolwiek robic jesli nie zagraza to twojemu zdrowiu? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:10 engine8 napisał(a): > Nic.. > Po co cokolwiek robic jesli nie zagraza to twojemu zdrowiu? Sluszna uwaga. Dlatego chce uniknac operacji. Mam taki imperatyw w glowie ze operacja to tylko jak trzeba zdrowie poprawiac. Ale zabiegi na skore poprawiające jej strukture sprezystosc i jakosc to tez poniekad kwestia zdrowia. Psychicznego- lepsze samopoczucie i ogolnego bo skora to nasz najwiekszy organ i tez wypada o niego zadbac. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 22:30 >Sluszna uwaga. Dlatego chce uniknac operacji. Mam taki imperatyw w glowie ze operacja to tylko jak trzeba zdrowie poprawiac. Bardzo mądre słowa. Schudłaś, pewnie jest zdrowiej i pewnie ładniej i super. Tym się ciesz zamiast wyszukiwać mankamenty. Operacja to bardzo duże ryzyko- pomyśl, czy dla innego kształtu brody chcesz wszystkim ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 15:57 Nie chce i dlatego bardzo malo prawdopodobne ze poddam sie tej operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 03:03 Ja mam taki - jakies 80-90 cm pod broda i pomimo ze jestem z niego dumny to newt go nie pokazuje Powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 10:21 no przeciez pod broda ma..nie napisal na szczescie o innym Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 10:30 Wystarczająco dużo napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 10:48 Idzie Grześ przez wieś piasku worek niesie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:07 memphis90 napisała: > Ja bym zrobiła nici pdo. Brzmi lepiej niz operacja. Na dlugo takie nici starczaja? Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:14 Juz lepiej profhilo, bo te nici to tylko z haczykami, a te roznie sie zachowuja. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:26 aniani7 napisała: > Juz lepiej profhilo, bo te nici to tylko z haczykami, a te roznie sie zachowuja Ok. Dzieki. Musze w Google wyszukac co to. Bo faktycznie te haczyki brzmia niepokojaco Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 19:27 Podobnie ma dzialac, tylko zawartosc inna, nucleofill. Jedne mowia, ze ten lepszy, drugie, ze profhilo. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 21:38 Profilho nie robi się na obwisły podbródek. Nucleofilu też nie. Nici pdo to nie nici haczykowe. Wygląda to mniej więcej tak, efekt jest od razu, nici rozpuszczają się 6 m-cy, ale efekt zagęszczonej skóry zostaje. PDO threads for Double Chin Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 23:38 Co ty nie powiesz. Ze tez zawsze jakas mundra musi sie na tym forum trafic. Tak dziala profhilo i nucleofill, sama na sobie sprawdzilam, a odnosnie nici, podyskutuj sobie z lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pomiety worek pod broda 18.06.22, 16:12 Haczykowe tzw to nici COG. PDO i podobne nici z kwasu polimlekowego są gładkie. Profilho i Nucleofill nie są stosowane do liftingu podbródka, to są preparaty podawane w 5-6 punktów na twarzy, nie podaje się ich w podbródek. Tak, ja się na tym znam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 15:34 Wiem tyle, co zjem. Podyskutuj sobie z lekarzami. A co do profhilo, to faktycznie, kiedy trafi sie na poczatkujacego specjaliste,rysuje te biale kropeczki na twarzy i trzyma sie "instrukcji obslugi". Lekarz, ktory zrobil mase tych zabiegow, wybiera tylko miejsca, ktore podciagna owal twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 16:24 aniani7 napisała: > Wiem tyle, co zjem. Podyskutuj sobie z lekarzami. A co do profhilo, to faktyczn > ie, kiedy trafi sie na poczatkujacego specjaliste,rysuje te biale kropeczki na > twarzy i trzyma sie "instrukcji obslugi". Lekarz, ktory zrobil mase tych zabieg > ow, wybiera tylko miejsca, ktore podciagna owal twarzy. Wszystko się zgadza, ale w przypadku dużych nadmiarów skóry nie ma już gdzie tej nadwyzki naciągnąć. Rozciągnięte podgardle za uszy chcesz wyciągać czy na brodę? Nici ładnie podciągają lekkie opuszczenie twarzy, nie rozciągnięte worki o których pisze wątkotwórczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 22:33 Nie takie lekkie, widac, ze nigdy tego nie widzialas na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 23:52 aniani7 napisała: > Nie takie lekkie, widac, ze nigdy tego nie widzialas na oczy. Widziałam, na swojej twarzy też, bardzo ładny efekt. Z dużych nadmiarów wiotkiej skóry można sobie oczywiście zrobić malownicze lambrekiny typu svagi, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 17:47 Weź nie brnij, bo walnelas babola, że wszystkie pdo= haczykowe, a nucleofillem likwiduje się drugi podbródek, a jedno i drugie nie jest zgodne z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 18:15 Memphis, doradź coś proszę na pierwsze oznaki chomików (lat 35, zmarszczek brak) Zaczął mi się zmieniać owal twarzy, skóra opada... docelowo pewnie będę wyglądać jak moja mega-chomicza matka 🤦♀️ więc chcę działać już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 22:09 Wez nie brnij,napisalas, ze PDO nie ma prawa byc haczykowe i taki zonk. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 22:11 Nie napisalam, ze nucleofillem cos sie likwiduje, tylko ze zamiennie jest stosowany z profhilo, pani lekarko. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 23:58 Zamiennie? To są dwa różne preparaty, o różnych wskazaniach, składzie i mechanizmie działania. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Pomiety worek pod broda 20.06.22, 00:08 Tez mnie to dziwi, ja zdecydowanie wole profhilo, ale sa takie, ktore twierdza, ze nucleofill daje im lepsze efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 13:11 Na początek zmasowane działania poprawiające jakość skóry - mezoterapie, fale, lasery, jedzenie wywarów np. z kurzych łapek, aktywność fizyczna. Jak ci efekt nie wystarczy możesz pomyśleć o operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 14:22 Moim zdaniem to strata czasu. Po operacji bariatrycznej, szybkiej utracie 30+ kg (a pewnie będzie więcej), i wieku pod 50? Szukałabym miejsca, w którym zrobią mi twarz i brzuch jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 14:59 Po pięćdziesiątce powiadasz? No to faktycznie operacja może być jednym rozwiązaniem tego estetycznego problemu. Ale wzmocnienie i naprężenie skóry na tyle ma ile się da to zawsze dobry wstęp do jakichkolwiek drastyczniejszych działań na niej. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 15:56 aandzia43 napisała: > Po pięćdziesiątce powiadasz? No to faktycznie operacja może być jednym rozwiąza > niem tego estetycznego problemu. Ale wzmocnienie i naprężenie skóry na tyle ma > ile się da to zawsze dobry wstęp do jakichkolwiek drastyczniejszych działań na > niej. Przed 50tka jesli moge niesmialo poprawiac. Tez mi sie wydaje ze zawsze lepiej zaczac bezinwazyjnie. A moze okaze sie byc wystarczajaco jak na moje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 15:55 Napisałam "pod 50", sądząc po roczniku w nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:01 primula.alpicola napisała: > Moim zdaniem to strata czasu. Po operacji bariatrycznej, szybkiej utracie 30+ k > g (a pewnie będzie więcej), i wieku pod 50? > Szukałabym miejsca, w którym zrobią mi twarz i brzuch jednocześnie. Juz nie tak duzo. Jak schudnie jeszcze 8 kilo to bede miala wage jak wtedy gdy mialam 12lat i idealna wage dokladnie posrodku prawidlowego bmi. Wiecej mi nie potrzeba. Brzuch mam bardzo dobry. I nie podejrzewam ze cos sie w tej kwestii zmieni za 8kg. Zreszta wiec z doswiadczenia niektorych pacjentek ze to paskudna operacja i przy niej operacja bariatryczna to pestka. Nie musze robic brzuucha a nawet gdybym musiala to bym sie raczej nie zdecydowala bo jestem bojna d...a i nie lubie jak mnie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:03 aandzia43 napisała: > jedzenie wywarów np. z kurzych łapek Czy wystarczy porzadny gesty rosol z tych kurzych lapek i warzyw zrobic? Bo sam wywar brzmi nieapetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:14 Przestań z tymi wywarami .Są inne suplementy gotowe .Wiem że się boisz operacji .Idź do lekarza medycyny estetycznej .Jest laser ,są nakłucia jest tak zwana mezoterapia.On Ci powie wszystko .Jesteś wystraszona jak był hejcik o mnie to inna kobieta .Wszystko da się zrobić tylko trzeba czasu. Żeby tyle schudnąć jestem pełen podziwu . Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 16:23 Dziekuje. Zaraz przyjdzie jakas i powie ze po operacji sie nie liczy i nie ma czego podziwiacm Jakby operacja sama w sobie zciagala z czlowieka tyle kilogramow. W rzeczywistosci czlowiek musi robic dokladnie to samo co inni zeby schudnac. Tyle ze otrzymal pomoc w postaci paru miesiecy gdzie glod nie jest tak drastyczny i da sie go opanowac. To wszystko. Tez bardzo sie ciesze. Juz odstawilam leki na nadcisnienie. Migrena zniknela. Same korzysci. Tak mysle ze pojde faktycznie do gabinetu i omowie co i jak. Ale ze mowisz zeby nie robic jednak tych zawiesistych bulionow przy okazji? Nic nie pomoga? Odpowiedz Link Zgłoś
bguslawko_1 Re: Pomiety worek pod broda 17.06.22, 22:12 Przestań z tymi bulionkami .Jeszcze wpadniesz w nadwagę .Spytaj się najpierw u estetyka on ci powie prawdę dziewczyno waleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pomiety worek pod broda 19.06.22, 15:56 bguslawko_1 napisał: > ci powie prawdę dziewczyno waleczna. Jak ladnie powiedziane! Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś