pitupitt Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 14:27 Wielbicielki folii, zmień se nicka, bo ten "niebałdzo"😂 Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 14:54 W ogóle nie prasuję, za to zmieniam bardzo często (max co tydzień, prześcieradła nawet częściej ). Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 15:03 No i słusznie gość robi. Im mniej walajacej się folii tym.lepiej. Ja rzadko prasuje posciel. Mam większość z jerseyu, który kocham.latem i zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 15:11 Nie widzę celu w prasowaniu pościeli. To wypełniacz czasu, dla tych co się nudzą? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanienaturalnie Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 15:30 Moja mama jest na emeryturze, pracuje, a pościel jest wyprasowana, więc to efekt raczej pracowitości niż znudzenia. Na pewno w jej przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 17:13 Uważasz, że nie prasowanie to lenistwo? Może, ale jest też są dwie wersje. Raz, może jest uzależniona od prasowania. Dwa, nie umie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 17:38 mieszkanienaturalnie napisał(a): > Moja mama jest na emeryturze, pracuje, a pościel jest wyprasowana, więc to efek > t raczej pracowitości niż znudzenia. Albo braku pomyslenia o srodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 11:38 Ale po co, w jakim celu? Będzie komisją, co.sprawdzi, cY nie.ma zgnieceń? Bo prasowanie ubran rozumiem.dla.schludnego wyglądu, a i tak.prasuje tylko koszule i rzeczy wyjątkowo gnietliwe, ale pościel? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 15:23 Uwielbiam wymaglowaną pościel, ale magla nie mam w promieniu kilku km a dźwiganie ciężarów nie sprawia mi frajdy dlatego tylko piorę . Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 16:51 Nie prasuje, nie noszę ,mam suszarkę wiec na gorąco wyciągam pranie jest miękkie równo składam nie muszę prasować. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 16:59 magiel ale czasem prasuję..a u nas magiel na prowincji ekologiczny w sensie ze zanoszę pościel owiniętą w ręczniku jak za starych czasów Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 17:06 Nigdy nie prasowałam ani nie krochmaliłam. Za to lubię wysuszona w suszarce. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 17:18 Zazwyczaj piorę, suszę i z powrotem zakładam na kołdrę i poduszki, więc unikam prasowania. Prześcieradła najczęściej z jerseyu, pięknie naciągają się na materacu, i prasowanie ich jest całkowicie zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 17:36 W zyciu nie prasuje. Po co. W dziecinstwie nienawidzilam poscieli z magla. Najpierw musialam ja pogniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 19:24 Powiedzcie laikowi? Czy magiel pierze pościel? Czy tylko prasuje? Nie śmiejecie się. Pytanie wynikło przy waszych rozważaniach o ekologicznym podejściu pana z magla. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 19:48 Kiedy byłam dzieciakiem, to nosiło się wyłącznie czysta pościel. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 11:42 google mówi, że magle świadczą często usługi łączone jednakże sama maszyna maglująca tylko prasuje Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 09:33 Magiel prasuje. Chociaż pewnie są pralnie z maglem i wtedy można oddać na obie usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Pościel- prasowanie 17.06.22, 19:26 Zelazko to chyba zostalo zeslane do garażu parę lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 11:33 CO? 🤯🤯🤯 Tragedia! Nie, nie prasujemy pościeli, nie wozimy do magla, i nie oczekujemy, by (cokolwiek) pakowano nam w folię, bo wszędzie chodzimy z własnymi opakowaniami wielorazowego użytku typu torba, worek, big bag , pudełka, czy skrzynki plastykowe Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 11:49 Ale po co prasować? Lniana wygląda wręcz gorzej po prasowaniu. Mam też jeden komplet jedwabnej i też można się obyć bez prasowania, jeśli dobrze się rozwiesi do wysuszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 13:51 Nie prasuje, nie mam pojecia czy tu u mnie w ogole cos takiego jak magiel funkcjonuje, wiec nigdzie nie nosze. Posxiel z magla pamietam z dziecinstwa, nie lubilam jej bo byla za sztywna i przez to zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 15:43 Nosiłam do magla, od paru lat dorzucam do prasowania jak przychodzi pani sprzątać. Od zawsze krochmalę. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Pościel- prasowanie 18.06.22, 18:01 Od paru lat mam korzystam w zasadzie tylko z jedwabnej pościeli i nie prasuję, ani nie oddaję do magla. Pasuje mi taki niewyprasowany jedwab. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 10:42 Nie zanoszę i nie prasuje. Niektórzy to lubią sobie robić pod górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 10:56 Nie zanoszę, nie prasuję. Po wyjęciu z suszarki mąż ładnie składa i wygładza i voila! Odpowiedz Link Zgłoś
niemoralna Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 11:01 Jak taka jestes ą ę bułkę przez bibułkę to po całej ceremoni nie brzydzi cie to ,ze twoja pościel bedzie macac swoimi łapskami ten pracownik ? Rozwieszenie wypranej pościeli na balkonie lub w ogródku na jedno wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 12:36 Nosze do magla. I zadnych workow, mam uczciwe, prawdziwe maglowniki ! Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 14:18 Ale niesiesz do tego magla ten maglownik z nawiniętą pościelą tak w garści? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Pościel- prasowanie 19.06.22, 16:05 maglownik to NIE jest cos, na co sie nawija, tylko wlasnie cos, w co sie pakuje te posciel, kulezanko Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Pościel- prasowanie 20.06.22, 16:47 sjp.pwn.pl/sjp/maglownik;2480490 "maglownik «część magla, wałek, na który się nawija bieliznę do maglowania»" Może to jakiś regionalizm z twojej cześci Polski, ale wszędzie indziej maglownik, to to jest ten wałek na który się własnie nawija Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Pościel- prasowanie 20.06.22, 18:14 U mnie na Mazowszu, a i w innych regionach sie z tym spotykalam, maglownik to taki kawal plotna, w ktory zawija sie niesiona do magla bielizne. Odpowiedz Link Zgłoś