Dodaj do ulubionych

coraz słabsze pieczywo

19.06.22, 10:30
W ostatnich tygodniach kupuje coraz słabsze pieczywo.
2 lata piekłam na zakwasie, aż mi się przejadło. Zaczęłam kupować, różne- orkiszowe, na zakwasie, mieszane. Kupuję raz, maksymalnie dwa razy w tygodniu. I chcę porządne. Od kilku tygodni jest coraz gorzej- może na smaku aż tak nie traci ale coraz puszyściejsze ... coraz lżejsze, kruszy się czasami. I to się nie dzieje w jednej piekarni ale w promieniu 100m mam trzy porządne. Domyślam się, że tak się bronią przed inflacją. Ale zwykle schodzi mi 2 kromki/os. bo tylko na śniadanie więc chciałabym utrzymać jakość. Zauważyłyście coś podobnego?
Może coś polecicie- północna Polska, pomorskie.
PS. Mamy cudowną pogodę- 19/20 stopni- idealnie smile
Obserwuj wątek
    • nenia1 Re: coraz słabsze pieczywo 19.06.22, 10:51
      Na razie nie i oby tak dalej. Mam dwie swoje ulubione piekarnie - Piekarnia Gzik i Eko Piekarnia Kiełtyka, a jak chcę kupić pyszną bagietkę francuską to kupuję w Kofeina Bistro, ale to wszystko śląskie, z pomorskim nie pomogę, szkoda bo pieczywo z tych miejsc mogłabym ci polecić w ciemno.
      Też mamy cudowną pogodę, właśnie się wybieram na mały wypad w plener.
    • gajmal Re: coraz słabsze pieczywo 19.06.22, 10:58
      W Konkolu jest dobry orkiszowy. Spróbuj.
      • asiairma Re: coraz słabsze pieczywo 19.06.22, 14:11
        smile nawet mam blisko- spróbuje.
    • volta2 Re: coraz słabsze pieczywo 19.06.22, 12:48
      coraz częściej robię własne, bo nie chce mi się rano po świeże chodzić
      zganiatam w okolicy północy i rano mam wyrośnięte bułeczki, przed prysznicem je piekę, po prysznicu i prasowaniu ubrań do pracy zjadam je ze smakiem

po co mi jakieś piekarnie?
    • chococaffe Re: coraz słabsze pieczywo 19.06.22, 12:51
      Pieczywo, które kupuję nie zmieniło się raczej. Niestety nic w północnej Polsce nie jestem w stanie polecić.
    • krwawy.lolo Re: coraz słabsze pieczywo 19.06.22, 14:40
      Bułki czosnkowe z biedry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka