tanebo001 06.07.22, 09:46 Czy brałyście jakieś leki (poza hormonami) które faktycznie obniżają libido? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szara.myszka.555 Re: Libido 06.07.22, 09:48 Antydepresanty potrafią tak działać, zarówno na kobiety jak i na mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Libido 06.07.22, 09:53 Nie było nigdy takiej potrzeby. Sam to wymyśliłeś, czy to pomysł narzeczonej? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Libido 06.07.22, 10:13 tanebo001 napisał: > Psychologa. > Ten psycholog ma jakąś certyfikację, czy samozwańczy? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Libido 06.07.22, 10:17 No i jeszcze pytanie, bo to jest dla mnie niejasne, czy psycholog zalecił branie bliżej niesprecyzowanych leków, aby obniżyć libido, czy uznał, że ktoś ma niskie libido, bo bierze leki (ale to chyba zainteresowany wie jednak bez psychologa, to chyba jest napisane w ulotce?). Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Libido 06.07.22, 10:26 Psycholog zalecił ci branie leków na obniżenie libido? I jeszcze sam masz sobie tych leków poszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 10:28 Nie. Ale jestem ciekaw czy to faktycznie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Libido 06.07.22, 10:31 Moment wyżej piszesz, że zaproponował takie wyjście. Co i jak zaproponował? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 10:34 Leki antydepresyjne. Powiedział że przy okazji obniżają one libido. Ale chcę wiedzieć czy tak jest faktycznie. Nie będę łykał psychotropów jeśli nie będzie efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Libido 06.07.22, 10:38 Psycholog zdiagnozował ci depresję (nie powinien), zaordynował leki (nie powinien), czy po prostu zalecił przyjmowanie antydepresantów mimo, że nie masz depresji, żeby obniżyć libido (tym bardziej nie powinien). Jezusmaryjajózefieświęty! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 10:41 Rozmowa była na inny temat. Ta sygestia padła przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Libido 06.07.22, 10:26 Znaczy, psycholog, który nie jest lekarzem, zaproponował przyjmowanie leków na inne schorzenie (nie wskazał jakich i na jakie), które ma jako skutek uboczny obniżenie libido. Z NFZ ten psycholog. A anestezjolog z NFZ usypia pacjentów metodą": Aaa, kotki dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Libido 06.07.22, 11:12 zważywszy na motyw i charakter związku Tanebo - to być może jest mocne uzasadnienie korzystania z terapii...? leki które wpływają na wzrost poziomu serotoniny prowadzą chyba stopniowo do odzyskania równowagi psychicznej i emocjonalnej, ale zmniejszają jednocześnie libido Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Libido 06.07.22, 11:16 Korzystania z terapii nie kwestionuję. Natomiast psycholog czy psychoterapeuta nie diagnozuje choroby, wymagającej leczenia farmakologicznego, tylko odsyła do lekarza (psychiatry bądź innej specjalności). Następnie to lekarz przepisuje środki i to ze względu na ich działanie podstawowe raczej, a nie ze względu na skutki uboczne. Więc ogólnie rzecz biorąc zgadzam się z diagnozą iwonii, że to głupi i szkodliwy trolling. A jeśli nie i psycholog rzeczywiście doradził branie leków na chorobę, na którą tanebo nie cierpi, to "jezusmaryjajózefieświęty." Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 11:24 Poza tym sugestia padła przy okazji tego czy mam depresję. Tematu nie pociągnąłem bo nie o tym z nim rozmawiałem. Myślę że gdybym poszedł w tą stronę to inaczej by to wyglądało. I źle się wyraziłem - on nie zaproponował mi brania leków na libido. Byłem tam by ustalić czy wszystko ze mną OK w kwestii damsko - męskich. Przy okazji zapytał czy to ma wpływ na mój nastrój. I tyle. Nie proponował leków. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Libido 06.07.22, 11:25 Aha, czyli te rowery na Placu Czerwonym to jednak kradną, a nie rozdają... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Libido 06.07.22, 11:31 》Byłem tam by ustalić czy wszystko ze mną OK w kwestii damsko - męskich. 《 I co ci powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 11:39 Że mam odstawić tindera bo portal ten wymusza na użytkownikach powierzchowne wybory. Że obniża to moje poczucie wartości. Że powinienem obniżyć wymagania. I nie przypisywać do związku nadmiernego znaczenia - czyli odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Libido 07.07.22, 09:02 Wiesz co Tanebo myślałam, że jesteś straszliwie dretwy, ale się myliłam. Niezle musisz się bawic kreujac swoja forumowa postać. Szczególnie kiedy ematki pochylaja się że zrozumieniem nad problemami prawiczka w białym związku 😂 P.S. I co ten psycholog to na NFZ był? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Libido 06.07.22, 11:10 tanebo001 napisał: > Z NFZ > No wybacz, ale jak chcesz fantazjować, to postaraj sie o zachowanie jakiegoś prawdopodobieństwa. Psycholog, na NFZ czy prywatnie, JEŚLI uzna, ze pacjent potrzebuje wsparcia farmakologicznego, to nie zaleca mu "jakichś leków", ktorych zresztą nie może mu wszak sam przepisać, tylko wysyła ze swą diagnozą do lekarza, który ewentualnie uzna wystawienie recepty za zasadne. Pomysłu, że ktoś nie chce leczyć choroby (depresji), chyba że lekarstwo będzie mialo skutki uboczne (zanik libido), bo inaczej bez sensu, nawet nie chce mi się komentować. To wyjątkowo głupi trolling i szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Libido 06.07.22, 11:17 Chyba masz rację że tanebo zwyczajnie i bezczelnie nas trolluje. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Libido 07.07.22, 09:27 Tanebo już wyjaśnił, że to praca jego własnego umysłu doprowadziła do tych rezultatów odkrywczych, nieszczęsny psycholog tyle ma z tym wspólnego, że w jego obecności padlo słowo " nastrój" lub podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Libido 07.07.22, 18:09 tanebo001 napisał: > Z NFZ > Przed wizytą u psychologa odbywa się diagnoze u psychiatry. Ten ma wylapac przed rozpoczęciem terapii przypadki do leczenia farmakologicznego. Psycholog nie snuje domniemań o depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Libido 06.07.22, 10:37 tanebo001 napisał: > Psychologa. > O Jezu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 11:07 Diagnoza nie ograniczała się do tej propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Libido 06.07.22, 10:22 Antydepresanty. Działają na mnie jak totalna blokada. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Libido 06.07.22, 10:33 Dla mnie antydepresanty to jak chemiczna kastracja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Libido 06.07.22, 11:06 Łykanie antydepresantów, kiedy nie masz depresji, tylko dlatego żeby obniżyć libido to mocno karkołomny pomysł. Ale Twój pomysł na życie jest w ogóle mocno karkołomny, wiec w sumie to tylko krok dalej w tym szaleństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Libido 06.07.22, 11:10 Znam 2 ludzi którzy tak robią. Jeden z nich to ewidentny seksoholik. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Libido 06.07.22, 11:22 Brom bierz. Kiedyś podawano w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Libido 06.07.22, 11:26 triss_merigold6 napisała: > Brom bierz. Kiedyś podawano w więzieniach. Bromek potasu dokładnie, bodajże. I w wojsku też. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Libido 06.07.22, 11:29 Tak, w wojsku też. Racjonalne wyciszanie pubudzen w dużych, hierarchicznych grupach mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Libido 06.07.22, 11:52 tylko po co wyciszac... niech sie bzyknie z kims, niekoniecznie z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Libido 06.07.22, 11:58 No właśnie też to chciałam napisać, bo w obliczu porady psychologa (!), żeby brać jakieś (!) leki na cokolwiek (!), żeby obniżyć libido nie w sytuacji bycia seksoholikiem... co innego można napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Libido 07.07.22, 09:24 Że komuś nie chciało się zrobić riserczu przed trollowaniem, a ematki próbują na siłę w tym znaleźć jakąś logikę. Kupy się to nie trzyma od pierwszego postu. On błaga o uwagę jak berga. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Libido 07.07.22, 18:01 No ale to trucizna. Nie można tego brać ot tak sobie. Jeszcze długofalowo. Że kiedyś dawali, to nie zbacxy Że to było ok ..... Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Libido 07.07.22, 17:59 Weź. Serio warto rozwalać sobie organizm żeby obniżyć libido? Znajdź na tę przypadłość inne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś