jackowo.thinktank 19.07.22, 20:08 Czy lepiej być czytelniczką-znawczynią literatury i co za tym idzie, nie być idiotką, czy też lepiej być idiotką, która mieszka w domu za ponad milion dolarów? Miłego dnia, wracam do moich obowiązków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:11 Najlepiej być czytelniczką w domu za pół miliona $, dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:44 O to, to, to. Ja bym bez problemu mogła moje dzisiejsze lektury czytać w wilii za miliony. Wydawalibyśmy w niej uczty w stylu Lukullusa, robiłabym za heterę (już robię, ale na mniejszym metrażu), a tak to nie tylko czereśnie zostały z całego tego starożytnego dorobku. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Proste pytanie 20.07.22, 06:10 Idę o zakład że te lektury pasują do willi za miliony. Pasują do plebejskiego pochodzenia Lukullusa😎 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:11 Lepiej być idiotką, możesz spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:11 Lepiej byc znawczynia, sto razy lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:14 Jakie znaczenie ma cena domu? Przeciez taki sam dom za $1M w roznych stronach swiata i USA bedzie mial zupelnie rozna cene.. Chyba lepiej jak bedziesz czytac literature - co tez wcale nie znaczy ze czytelniczka i "znawczyni literatury" nie moze byc idiotka? Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:30 engine8t napisał: > Przeciez taki sam dom za $1M w roznych stronach swiata i USA bedzie mial zupeln > ie rozna cene.. No, a kilogram żelaza jest cięższy od kilograma puchu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Proste pytanie 19.07.22, 21:45 jednoraz0w0 napisał(a): > No, a kilogram żelaza jest cięższy od kilograma puchu. Porównaj sobie dom za milion w NY na Manhattanie a dom za milion w Nashville. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Proste pytanie 19.07.22, 22:30 No, jeden i drugi jest domem za milion. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 19.07.22, 22:45 Ale oba kosztują milion, prawdą? Więc akurat cenę maja dokładnie tę samą. Poza tym moze je różnić wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Proste pytanie 19.07.22, 23:04 a niby to miało być proste pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 20.07.22, 00:52 Przecież ten fragment dyskusji nie ma związku z jej pytaniem. Zwyczajnie głupim. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Proste pytanie 20.07.22, 00:58 no wiem, ale właśnie na tym polega finezja jackowa. Porównaj to sobie z tą panią po czterdziestce, która po prostu wszystkich równo wqrwia swoją tępotą. A dobry troll to taki który właśnie pozostawi pole do interpretacji. Poczekaj aż ktoś doczyta, że dom ma być za "ponad milion" - ale ile to "ponad" ma wynosić to już nie jest doprecyzowane Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 21.07.22, 02:27 Finezja? Chyba jednak inaczej rozumiemy to słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Proste pytanie 20.07.22, 00:13 Tylko ze cen domu to nie cena budynku a glownie lokacji.... o tym nawet na jackowie powinni wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 20.07.22, 00:53 No i? Nadal dom za milion to dom za milion a nie za pięć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:20 A tobie co? No wez zaloz jakis kontrowersyjny watek na skale USA jak wczesniej nie takie nudne pytania.... Postaralabys sie. Potrafisz. Watek ze swiecznikami i kolejne byly rewelacyjne bo wywolaly fale oburzenia, smiechu itd. A taki... Eeee ( zawiedzona) Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Proste pytanie 19.07.22, 23:39 nie nie, dobra jest. "Dom za ponad milion dolarów" już daje niezłe pole do interpretacji, bo dziad maszynka nie rozumie co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krainausmechu Re: Proste pytanie 20.07.22, 04:47 W sumie ten wątek nieróżni się od innych.To w czym jest problem . Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:21 Najlepiej być piękna i bogatą 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Proste pytanie 19.07.22, 23:50 Jak do tego młodą i zdrową, to tak 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Proste pytanie 20.07.22, 07:34 Nie wiem, na pewno byłaby to jakaś nowość 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:29 Jak to powiedział wielki literat J. Scott Fitzgerald ustami jednej ze swoich bohaterek, która urodziła córkę, „mam nadzieje, ze będzie głupia.” Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:35 Tokarczuk ma dom za milion dolców? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Proste pytanie 19.07.22, 20:36 Najlepiej być idiotką za milion dulary. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Proste pytanie 19.07.22, 21:23 Dom za pol miliona i biblioteka domowa za drugie pol. To mnie satysfakcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 19.07.22, 22:46 Ja poproszę drugie pół miliona i drugą połowę biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Proste pytanie 19.07.22, 22:01 Słusznie, dobre plejsy to skarb i trzeba szanować takie źródło zarobku. jackowo.thinktank napisała: > > Miłego dnia, wracam do moich obowiązków Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Proste pytanie 19.07.22, 22:53 jackowo.thinktank napisała: > Czy lepiej być czytelniczką-znawczynią literatury i co za tym idzie, nie być id > iotką, czy też lepiej być idiotką, która mieszka w domu za ponad milion dolarów > ? Dużo zależy od tego, czyj jest to dom. S. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 20.07.22, 00:54 Znaczy piszesz o sobie? To już pozostań przy tym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Proste pytanie 20.07.22, 05:12 Ona mnie bardzo nie lubi i daje mi to odczuć przy każdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 21.07.22, 02:28 Jackowo nie pochlebiaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 21.07.22, 02:28 Taniarada przestań za mną chodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Proste pytanie 21.07.22, 03:01 Wszędzie widzisz Taniaradę... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Proste pytanie 21.07.22, 03:05 Nie, nie wszędzie, Tylko tam, gdzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Proste pytanie 19.07.22, 23:42 Let's start ... od przeczytania "Idioty" - maybe that would help Milego wieczoru Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Proste pytanie 20.07.22, 01:26 Thx, ale to by mnie zanudziło wolę to, co teraz czytam, 11/22/63 Kinga, bardzo fajnie się czyta Odpowiedz Link Zgłoś
krainausmechu Re: Proste pytanie 20.07.22, 04:50 Dobrze piszesz po polsku w odróżnieniu od rodowitych Półek na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Proste pytanie 20.07.22, 05:32 Przesadzasz, ale mi miło Staram się, żeby moje dzieci mówiły jak najlepiej po polsku, więc mam motywację i czytam po polsku. Luźne lektury, najchętniej takie o zwykłych ludziach, życiowe, jak to się mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Proste pytanie 20.07.22, 05:57 Milion dolarów to nie jest w tej chwili jakaś imponująca kwota, jeśli chodzi o wartość domu w Polsce, oferta z wczoraj: prawie 4 mln PLN za zwykłą "nowoczesną stodołę", Bolechowice pod Krakowem (lokalizacja niby fajna, ale dojazd do miasta ujowy). Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Proste pytanie 20.07.22, 08:33 Jakbym miała być idiotką to już bogatą, dom za milion dolarów to chyba ledwie klasa średnia, nie? Wątpię, żeby willa nad oceanem w Kaliforni, taka rodem z Małych Kłamstewek, kosztowała tylko milion. Odpowiedz Link Zgłoś