31.07.22, 16:52
Czy ta metoda mozna tez ugotowac/upiec lasagne czy tez raczej nie wychodza mieszane potrawy?

Pytanie do tych ktore stosuja ta metode?
Obserwuj wątek
    • taje Re: Sous vide 31.07.22, 17:27
      Używałam wyłącznie do mięsa. Wydaje mi się, że do mieszanych potraw to się nie nadaje bo każdy składnik ma inny czas gotowania.
      • princesswhitewolf Re: Sous vide 31.07.22, 17:37
        Fakt.

        A mieso to opiekalas aby dodac koloru przed czy po sous vide?
        • taje Re: Sous vide 31.07.22, 17:56
          Po, ale są różne szkoły. Ja mam zresztą piekarnik do sous vide (czyli gotuje się w parze wodnej a nie w wodzie); może w tradycyjnych urządzeniach do sous vide, gdzie wrzucasz woreczek do wody będzie inaczej.
          • princesswhitewolf Re: Sous vide 31.07.22, 18:14
            No ja tez twn samsunga piekarnik z ta funkcja
      • little_fish Re: Sous vide 31.07.22, 17:43
        No ale jak robisz lasagne w piekarniku, to nadal masz tam różne składniki i ten sam czas i temperaturę.
        • taje Re: Sous vide 31.07.22, 18:03
          Niby tak ale jakoś intuicyjnie mi sous vide do lasagni nie pasuje. Sous vide jest odpowiednikiem długiego gotowania w niskich temperaturach. Myślę, że makaron by się rozpadł.
          • little_fish Re: Sous vide 31.07.22, 18:15
            To pewnie tak. Też jakoś tego nie widzę, właśnie ze względu na makaron.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka