rosapulchra-0 03.08.22, 08:20 Jak wam mija ten piękny poranek? U mnie pochmurno, a strona z pogodą zwariowała i pokazuje mi pogodę w Manchesterze. Moje miasto zniknęło z mapy świata 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursydia Re: Dzień dobry! 03.08.22, 08:26 Druga noc w nowym domu. Miałam spać pół dnia a drugie pół leżeć w ogrodzie. Wstałam o 6 i czytam emamę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 10:56 Ursydia, no nie rób sobie jaj, opowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Dzień dobry! 03.08.22, 21:34 Wszystko napiszę, teraz muszę rozpakować 100 pudeł. Mieszkam na wsi (5000 mieszkańców) mam ogród, jestem zadowolona, tylko teraz czekam na zamówione meble i muszę dokończyć rozpakowywanie bo pudła muszę zwrócić firmie, która nas pięknie spakowała Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Dzień dobry! 03.08.22, 08:31 Wakacuję z dziećmi w mieście. Kupiłam bilety na park Moczydło i za godzinę ruszamy. Zastanawiam się co wziąć, żeby nie było tragedii jak nas okradną, niestety realia życia w PL zmieniły się mocno na - 🫤 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 09:36 😳 Sugerujesz, że na ulicach i w parkach dochodzi do masowych napadów rabunkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dzień dobry! 03.08.22, 10:21 tam są szafki - naprawili teraz monetę oddaje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:05 No nie żartuj! Jeszcze kilka lat temu znajomi nas wyśmiali, że przyjechaliśmy do Polski starym samochodem, a my cały byliśmy przekonani, że samochodowe złodziejstwo ma się w Polsce jak najlepiej. No i pamiętam nasz szok, jak ta moja Warszawa wypiękniała 🥰🥰🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Dzień dobry! 05.08.22, 09:50 >Zastanawiam się co wziąć, żeby nie było tragedii jak nas okradną, niestety realia życia w PL zmieniły się mocno na - 🫤 Znaczy cofnęłaś się do 1993 roku czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Dzień dobry! 03.08.22, 08:52 U mnie ma być gorąco, znowu ponad 30 stopni 😩 Moja przyjaciółka wczoraj w nocy urodziła synka ❤️ dwa tygodnie przed terminem, chłop jak dąb ponad 4 kg i z gęstą czupryną 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:11 U mnie jest 19 w tej chwili. Wszystkie okna pootwierane, przyjemny przeciąg w domu. A przyjaciółce pogratuluj ode mnie , 4 kg - potężny chłop! ❤️❤️❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 08:56 Dobry, dobry. Spał dłużej niż zwykle i bez entuzjazmu zabieram się do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Dzień dobry! 03.08.22, 08:58 Śliczne buty! Szkoda, że jestem niekompatybilna z takimi, zawsze mi ten paseczek obżera paluchy 😞 Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core [...] 03.08.22, 10:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:07 Aaa piękne buty! Stopki zreszta tez Kolor cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:19 Dzięki. Właśnie w kolorze się zakochałam. Uznałam, że skoro w czerwonych sandałkach urwał mi się pasek to należy nabyć w zastępstwie sandałki zielone (żeby nie było, czerwone poszły do naprawy, nie wyrzuciłam, ale że to już drugi raz, to obawiam się, że długo nie pożyją). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:25 Dobrze, że spałaś dłużej Widoki u balkonowe u ciebie śliczne 💕💕💕, a lakier na paznokciach u stóp bardzo pasuje do koloru tych butków Z moich porannych doświadczeń jest jedno, które mnie bardzo zdenerwowało. Otóż mądra pani z przychodni, nie dość, że mnie nie połączyła z lekarzem, to (to było akurat mądre) poradziła mi, żebym zadzwoniła na 999 i zażyczyła przyjazdu ambulansu do domu celem zawiezienia do szpitala na rtg, który od kilku dni mam zrobić. No bo na własną rękę nie jestem w stanie tego sama wykonać. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:36 Dzięki U nas transport sanitarny działa nieco gorzej. Kiedy w czerwcu moja mama wychodziła ze szpitala lekarz oznajmił mi z ciężkim westchnieniem, że niestety nie wie, kiedy ją karetka przywiezie, bo ostatnio mu pacjenta odebrali z oddziału po 22.00 (a wypisują pacjentów po porannym obchodzie). Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Dzień dobry! 03.08.22, 09:16 U nas pogoda upalna się szykuje Jesteśmy w drodze na kajaczki Liczę na miły dzień Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Dzień dobry! 03.08.22, 10:12 Ostatni tydzień w Krakowie. Ogarniam wszystko to, co odłożyłam na ostatnią chwilę.😩 Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:09 A ja wlasnie przylecialam, bez zadnych opoznien 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:08 Ortodonta z córkami, potem rozwiozę panny po ich zobowiązaniach towarzyskich i będę sprzątać dwie totalnie zagracone piwnice. Na koniec siłownia, a kiedy wrócę do domu, to padnę ze zmęczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:15 Ojojam Cię, nie znoszę piwnicznych robót. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:12 Dziękuję. Piwnice mamy, więc wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:15 Oj, to tym bardziej jojam i przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:30 Bohaterka z ciebie. Ja bym zapłaciła, a w życiu nie tknęłabym się sprzątania piwnic. Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:13 Zapragnęłam kanapeczek. Zakupiłam w Żabce chleb (jakiś bezglutenowy, przypadkiem - był mały), serek kozi Almette, polędwicę sopocką i pomidorka. Posypałam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. I to jest niedobre. Wszystko, począwszy od chleba, przez serek kozi, aż do pomidorka. Wydałam 50zł na zakupy w Żabce (tylko Żabkę mam koło biura) i jestem rozczarowana. Od jutra wracam do przynoszenia paszy z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:17 Pewnie polędwica, chlebek i serek to kieszonkowe wersje tablicy Mendelejewa i stąd ich "niedobroć." Bierz faktycznie paszę z domu Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 11:59 żabka to klęska. zażabkowaliśmy każde polskie miasto co 100 metrów, a kupuję tam tylko picie za miliony monet. cała reszta oferty jedzeniowej jest straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:15 I to jest znak, żeby nigdy więcej w żabkach nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:30 Ja mam uraz do Żabek, nie kupuję o ile nie umieram z głodu i pragnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:36 A to ta Żabka! Się mi pomyliło z jakąś inną siecią w Warszawie. Nigdy nie kupuj w Żabce!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Dzień dobry! 04.08.22, 21:37 No ale co z tą Żabką jest nie tak? 🙄 Obok pracy mam tylko Żabkę, a konkretnie cztery Żabki. Bardzo lubię ich spaghetti 'jak bolognese' z serii SzamAm czy coś takiego, mają świetne placki z jabłkami, czasem nabywam. Ale i ten chleb, i ta polędwica - dramat. Serek kozi mi nie smakuje, ale to znana marka dostępna i w innych sieciach, zresztą wędlina też marka znana, nie tylko dla Żabki. Nie zawsze mam możliwość przynosić coś z domu. Zdechnę z głodu przed komputerem! 🙄😂 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dzień dobry! 05.08.22, 08:56 No weśśśśś, chleb bezglutenowy - jak to ma być smaczne? Pyszność siedzi przecież w glutenie... Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Dzień dobry! 03.08.22, 14:44 Takie oto okoliczności przyrody, z obiadem na końcu (32*C) Miłego dnia emamom winszuję serdecznie 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dzień dobry! 03.08.22, 16:41 A gdzie jest tak pięknie? Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dzień dobry! 05.08.22, 09:18 Dzień dobry, pracowite pszczółki czy inne tam owady. Kawusia i finito i do pracy 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Dzień dobry! 05.08.22, 09:39 dzien dobry wyprawilam wszystkich wszedzie i jestem sama z psem z ktorym cwicze komende patrz - bo chodzimy do psiej szkoly i mam zadanie pies sie wycwanil i nie czeka na komende, tylko sam przychodzi siada i patrzy mi przeciagle w oczy i czeka na smaka - pytanie, kto kogo tresuje musze ogarnac pierdolnik pomiedzy wyjazdami, bo jeszcze nie wszystko rozpakowalam, a musze pakowac znowu tym razem nie zalatwie wyjazdu klapkami i jedwabnym szalem, bo obawiam sie, ze baltyk nie bedzie tak laskawy jak morze czarne, wiec znioslam dodatkowe walizki ze strychu zeby uniknac krzatawicy postanowilam najpierw zaplanowac plany przy kawie i zaczac dzialac metodycznie wiec pije juz druga kawe na forumie i nie wiem, od czego zaczac w sumie teraz mysle, ze ten pies moze tak z wyrzutem patrzy i mowi -rusz sie wreszcie leniwa foko Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Dzień dobry! 05.08.22, 09:44 Przypomniałaś mi, jak mój na początku nauki komend, jak tylko brałam smaka w rękę, próbował zgadywać czego chcę, zanim cokolwiek powiedziałam :p siadał, kładł się, dawał obie łapy, turlał się, znowu siadał... 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Dzień dobry! 05.08.22, 09:54 mashcaron napisała: > Przypomniałaś mi, jak mój na początku nauki komend, jak tylko brałam smaka w rę > kę, próbował zgadywać czego chcę, zanim cokolwiek powiedziałam :p siadał, kładł > się, dawał obie łapy, turlał się, znowu siadał... 😅 ja wyczytalam, ze pies jka jest zdezorientowany to wykonuje ostatnia wyuczona komende moj tak robi, ze jak wie co robic, to dziala pewnie jak nie wie i jest zdezorientowany, albo czuje,ze nie jestesmy z niego zadowolenia, to na wszelki wypadek łapę poda, bo tym zawsze kazdego kupi manipulant Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Dzień dobry! 05.08.22, 10:06 > strona z pogodą zwariowała i pokazuje mi pogodę w Manchesterze. Zazwyczaj wystarczy po prostu wybrać właściwe miasto. Nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś
shumarii Re: Dzień dobry! 05.08.22, 11:48 My tez zaczęliśmy nowe życie, w nowym miejscu. Wakacji w sumie nie było, bo cały wolnyczas pochłonęła przeprowadzka. Zamówiłam panią do mycia okien i obserwuje z duszą na ramieniu jak skacze po parapetach. Mieszkam na 26pietrze 🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
shumarii Re: Dzień dobry! 05.08.22, 11:53 Pewnie już z przyzwyczajenia. U nas ciągle wymagają Odpowiedz Link Zgłoś