Dodaj do ulubionych

Piercing bez zezwolenia

• trudneslowa Re: Piercing bez zezwolenia 08.08.22, 21:59
      Robić histerię o takiego pierda, to trzeba mieć naprawdę bałagan na strychu. Nastolatka kombinuje z przekłuwaniem części ciała. Niesłychane, niebywale i skandaliczne. Współczuję młodej takich starych.
    • memphis90 Re: Piercing bez zezwolenia 08.08.22, 22:03
      >Wydaje mi się, że rodzice mają tu rację, osoba >wykonująca piercing powinna do rodzica >zadzwonić,
      Ekhm, znaczy się pod numer podany przez nastolatkę, ktora sfałszowala podpis, tak...?
    • aurinko Re: Piercing bez zezwolenia 08.08.22, 22:08
      Moja córka w wieku 14 lat zrobiła sobie taki kolczyk w górnej części ucha (w chrząstce), musiałam osobiście dostarczyć podpisaną zgodę. Rok później obok standardowych dziurek chciała dodatkowe i musiałam znów pofatygować się osobiście podpisać zgodę, mimo, że piercerka pamiętała i córkę i mnie, dzwoniłam ale musialo być na piśmie. Uważam, że tak powinno być. Ale bardziej by mnie zmartwiło i zaniepokoiło gdyby córka cichaczem podrobiła zgodę niż to, że salon nie zadzwonił. Uważam, że jeden kolczyk w tą czy w tą nie jest wart afery w salonie, ale warty jest szczerej rozmowy z córką.
    • nanuk24.0 Re: Piercing bez zezwolenia 08.08.22, 22:24
      Pominąwszy fakt, ze rodzice są nie tegeś, to kto powinien być doprowadzony do odpowiedzialności karnej? Salon, który został oszukany, czy osoba, która oszukała?
    • 3-mamuska Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 02:14
      Uważam ze usługa powinna być wykonana tylko przy obecności rodzica.
    • atenette Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 07:23
      Salon nie powinien przyjmować żadnych kartek - rodzic powinien być obecny do wyrażenia zgody.
      Córka nie powinna podrabiać podpisu i tu rodzice powinni wyciągnąć konsekwencje.
      A ogólnie to nie wiem o co to całe halo - to tylko dziurka w uchu, po wyjęciu nawet tego nie widać. Zwykłej dziurki też nie może mieć czy zwykła już jest ok?
    • ruscello Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 07:27
      Jak dobrze, że moje dodatkowe 5 dziurek zrobiłam w czasach, gdy nikt nie pytał o zgodę rodziców big_grin
    • purchawka2020 Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 07:51
      Jacyś histerycy ci rodzice - zaczynając od zakazu kolczyka....
    • eliszka25 Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 08:43
      Byłabym zła na dzieciaka, że podrobił podpis, ale robienie afery z prawnikiem o kolczyk? 🤦🏼‍♀️

Z siostrami przekłuwałyśmy sobie uszy same, jedna drugiej. Z własnym dzieckiem poszłabym do piercera i w życiu nie przyszłoby mi do głowy szukanie prawnika z powodu dziurki w uchu. To 16-latka, nie małe dziecko, a kolczyk można wyjąć. Nawet, jak zostanie lekko widoczna dziurka, to w sumie co z tego? 🤷‍♀️
    • majaa Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 12:08
      Obawiam się, że to nie salon poniesie konsekwencje, tylko córka. Za sfałszowanie podpisu. Ale może prawnik wyjaśni to rodzicom, zanim rozpętają aferę.
    • leosia-wspaniala Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 12:46
      Zdanie, że rodzice są śmieszni - zgoda była. Podrobiona, ale za to beknąć powinna osoba podrabiająca. I cóż - to tylko dziurka w uchu, norma u wielu kobiet i dziewczyn, czasem nawet dziewczynek. Dobrze, że sobie młoda poradziła z durnym zakazem. 16 lat to nie 6.
    • zosia_1 Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 12:48
      A jak z salonu zadzwonią, to skąd będą wiedzieć, że na pewno rozmawiają z rodzicem? Salon ma podpisany fokument przez " ridzica" , nie ma narzędzi do sprawdzenia kto naprawdę podpisał. Karnie odpowie ten kto podpis podrobił
      • little_fish Re: Piercing bez zezwolenia 22.11.22, 08:43
        Ale jestem ciekawa, czy takie przyjmowanie zgody jest zgodne z prawem? Czy zgoda nie powinna zostać podpisana przez rodzica na miejscu?
    • profes79 Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 13:05
      Ja jestem bardzo ciekaw finału tej sprawy; chętnie poczytam za x czasu jak to się właściwie skończyło smile
    • karakura Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 13:40
      Salon piercingu to nie grafolog, nie jest w stanie weryfikować autentycznosci pisma. To córka ppełnia przestępstwo fałszując cudzy podpis a salon nic do tego nie ma.
    • la_mujer75 Re: Piercing bez zezwolenia 09.08.22, 17:28
      Durni rodzice. I tyle. Współczuję dziewczynie.
    • profes79 Re: Piercing bez zezwolenia 19.11.22, 14:08
      Trochę jako ciekawostka - bo sprawa dotyczy USA a nie Polski:
      www.antyradio.pl/News/10-letnie-dziecko-zrobilo-sobie-tatuaz-aresztowano-jego-matke-i-tatuazyste
    • jankasia13 Re: Piercing bez zezwolenia 22.11.22, 05:54
      Pozwalanie na piercing po 18 roku zycia jest bez sensu, bo takie kolczykowanie, zielone wlosy itp pasuje wlasnie tylko nastolatkom.
      A mlody dorosly (+18) musi sie prezentowac bardziej elegancko by znalezc dobry staz, studia, ustawic sie w zyciu zawodowym..
    • palacinka2020 Re: Piercing bez zezwolenia 22.11.22, 08:51
      Ci ludzie nie mają innych problemów? Szukac prawników z powodu dziurki w uchu?
    • kolteta Re: Piercing bez zezwolenia 22.11.22, 09:37
      I właśnie dlatego jak moja piętnastolatka chciała kolczyk w nosie to do salonu poszłam razem z nią. Wiedziałam, że jak się nie zgodzę zrobi to w tajemnicy i będzie gnój.
    • wena-suela Re: Piercing bez zezwolenia 23.11.22, 11:48
      Przede wszystkim wychodzą na jaw przemocowe stosunki w rodzinie. Takie tyranizowanie 16 latki jest bez sensu. Swoją drogą 15 latka może zgodzić się na seks ale na piercing już nie. Trochę konsekwencji by się przydało. jeżeli nie w prawie to chociaż w relacjach rodzinnych. Szlaban, ucięte kieszonkowe ... A potem takie dziewczę prosto z opresyjnego domu wpada w objęcia byle kogo byle ten dom jak najszybciej opuścić.
    • eriu Re: Piercing bez zezwolenia 23.11.22, 13:06
      Zadzwonić i jak ktoś przez telefon udowodni że jest rodzicem?
    • jehanette Re: Piercing bez zezwolenia 23.11.22, 13:10
      W szanujących się salonach osobom nieletnim nie wykonują piercingów bez obecności rodzica, więc faktycznie salon skrewił.
    • escott Re: Piercing bez zezwolenia 23.11.22, 16:41
      Rodzicom rozum odjęło? A co się takiego strasznego stało? Rozumiem, że mają pretensje do córki, też bym miała, gdyby taka była umowa, ale pozywać salon?! No i oczywiście z pretensjami do córki też jednak może bez przesady, na pewno nie jest to sprawa warta długich kwasów i awantur, życie krótkie, problemy nastolatek nieco poważniejsze być potrafią...
    • bergamotka77 Re: Piercing bez zezwolenia 23.11.22, 16:51
      Chce mi się śmiać, bo ja sobie bez zgody rodziców przekułam sobie uszy jako 6-latka, w pierwszej klasie SP. Poszłam z dużo starszą koleżanką do jej znajomej pielęgniarki i bum. Inna sprawa że nie mieliby nic przeciwko, wtedy przekłute uszy były powszechne. Tylko woleliby pójść ze mną. Uszy miałam dobrze i fachowo przekłute wink
      • mysz1978 Re: Piercing bez zezwolenia 23.11.22, 18:42
        z ciekawości zerknęłam jaki to kolczyk i prawie padłam - w życiu dobrowolnie nie zdecydowałabym się na coś takiego... Ale ja sie nie znam oczywiście tongue_out Z drugiej strony, to może zarośnie to szybko w razie czego?
        Tak mysle, że jesli okaze się, że dziewczynie coś grozi za podrobienie podpisu, to burza przejdzie bokiem... Raczej dadzą sobie spokój z pozwaniem salonu, bo odbije im się to czkawką... No, ale ciekawe co powie prawnik. I ile sobie zażyczy za ewentualne prowadzenie sprawy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka