be.a 10.08.22, 00:01 Czy ktoś wie ile jest wolnego jeden czy dwa dni po oddaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ophelia78 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 08:31 A dlaczego Cie zadziwia? To dużo czy mało? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 14:31 To ze względu na epidemię - normalnie był jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Oddanie krwi 10.08.22, 17:35 evee1 napisała: > Dziwi, że aż dwa dni. To jest nienormalne, raczej nie znajdzie się inny kraj o podobnych zasadach. W Niemczech, pobieranie krwi jest po pracy! Organizują punkt i pomagają wolontariusze i aktywne osoby ze środowiska. U nas by się nie przyjęło Byłem ostatnio w czwartek oddać krew (w Polsce) i mocno się zdziwiłem, że teraz są takie zasady. Ba wziąłem dzień urlopu, żeby oddać krew i przy okazji coś pozałatwiać. Świr, jednym słowem Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Oddanie krwi 11.08.22, 14:03 U nas (AU) na oddanie krwi przysługują dwie godziny wolnego z pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 08:21 Dwa dni - dopóki mamy stan zagrożenia epidemiologicznego. Ostatnio sam się naciąłem przekonany, że po zakończeniu stanu epidemii jest tylko jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 08:30 Dzien donacji i dzien po. W czwartki w stacjiach armagedon. Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikibu Re: Oddanie krwi 10.08.22, 08:48 Ale tylko w czwartki. W poniedziałki też nie najgorzej. A w pozostałych dniach tygodnia pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oddanie krwi 10.08.22, 19:27 Od zawsze w środy byly najwieksze puchy. Ja wolnego nie mam zawsze w srode wbijam i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 09:01 A ktoś ma doświadczenie lub coś słyszał jak uczelnie zapatrują się na takie dni wolne studenta? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 09:07 To jest traktowane jak normalne zwolnienie lekarskie płatne 100%. Nieobecność płatna usprawiedliwiona. Inna sprawa, że pojedynczy wykładowcy mogą do tego różnie podchodzić zwłaszcza, jak postanowisz oddać krew w terminie kolokwium czy egzaminu. Jak oddasz ją tracąc dzień wykładowy czy ćwiczeniowy to nie powinno być problemów (chociaz to też zależy; na kierunkach ścisłych opuszczenie labu z jakiejkolwiek przyczyny to spory problem). Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Oddanie krwi 10.08.22, 09:20 No mam na stanie takiego pilnego studenta, regularnego krwiodawcę od dwóch lat, może ewentualnie taką nieobecność na ćwiczeniach lub wf-ie by rozważył. Odpowiedz Link Zgłoś
kotumila Re: Oddanie krwi 10.08.22, 20:14 Reality Gays. Kocham ich. Ciekawa jestem Twojego zdania. Z true crime, których jeszcze nie wymieniono: My favourite murder, True Crime obsessed, True Crime all The time Odpowiedz Link Zgłoś