Dodaj do ulubionych

50 lat i mini?

21.08.22, 11:12
Mam jakieś dziwne obiekcje. W zeszłym roku skonczyłam 50 lat, nie chwaląc się- mam bardzo dobrą figurę, wysoka i bardzo szczupła o ładnych, szczupłych nogach. Od dłuższego czasu nie nosiłam mini- nie wiem dlaczego. Uznałam, że mi nie wypada, tylko maxi i midi. Teraz gdy są takie upały- chcę założyć mini i sandały na koturnach. Ale z drugiej strony nie chcę wyglądać jak " stara nastolatka".
Kochane, wypada w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • raczek47 Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:17
      Ja mam 48l i noszę mini...nigdy nie pomyślałam,że jestem na to za stara. Chyba tu bardziej figura ma znaczenie niż wiek?
    • ga-ti Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:26
      Takie ledwo zasłaniające pośladki to nie (według mnie, ale ja policją modową nie jestem, najwyżej sobie pod nosem westchnę), ale już normalne mini jak najbardziej można nosić. smile
    • ichi51e Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:27
      Nikogo to nie obchodzi. Nos co chcesz. Na ulicy widzę masę babek 50 w szortach i mini.
    • princesswhitewolf Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:32
      Niech cie bog broni...mini po 50tce (🙏😲) boha sie nie boisz? Nic nie wypada. Opalac sie na cmentarzu wypada.

🤣🤦
      • gryzelda71 Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:33
        Ahaha dobre.
    • koko8 Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:33
      Mini i sandały na koturnach nigdy nie wygladają dobrze. Ale - jak napisały poprzedniczniczki- noś, w czym czujesz sie komfortowo.
      Mini nie ma daty przydatności.
    • mamkaantka Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:48
      Jak masz zgrabne nogi to i wieku 60 lat będą w mini wyglądać dobrze, oby tylko mini nie było zbyt krótkie, bo to faktycznie wygląda już śmiesznie.
      • cybula12 Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:52
        mamkaantka napisała:

> Jak masz zgrabne nogi to i wieku 60 lat będą w mini wyglądać dobrze, oby tylko
        > mini nie było zbyt krótkie, bo to faktycznie wygląda już śmiesznie.

Nie, nie jest za krótka- taka troszkę przed kolano z przodu z fałdką taką śmieszną. Akurat sandały na koturnie fajnie do niej pasują.
        • mamkaantka Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 12:02
          To co ty masz za problem, na pewno super w tym wyglądasz!
        • primula.alpicola Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 12:12
          Pokażesz nam?
        • snakelilith Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 12:29
          Tak troszkę przed kolano, to według moich kryteriów nie jest mini, a tzw klasyczna "włoska długość." Jeżeli więc twoje pytanie brzmi, czy po 50 można pokazywać kolano, to moją odpowiedzią jest salwa śmiechu. Ewentualnie stupor, że ktoś zadaje w ogóle jeszcze takie pytanie.
          • koko8 Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 12:38
            snakelilith napisała:

> Tak troszkę przed kolano, to według moich kryteriów nie jest mini.
            Wg żadnych kryteriów to nie jest mini. Długość mini pokazuje co najmniej połowę uda, a najlepiej całe 😎.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 14:31
          Dla mnie spódnica trochę przed kolano, to nie jest mini.
    • 71tosia Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 11:50
      Mini nie nosze bo nie lubię, szorty często.
    • aagnes Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 12:16
      Dopóki mam jeden tyłek a nie dwa i bardzo dobre nogi będę nosić, choć częściej szorty niz spodnice.
    • igge Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 12:21
      Wypada. Ostatnio w korpo widziałam panie w średnim wieku i w mini.
      Jedną z tych sukienek nawet poznałam bo sama kiedyś chciałam kupić i była tak ekstremalnie mini, że niemal majtki wystawały nie kupiłam.
      Uznałam, że przesada i za krótka ta mini. Ale widzę noszone i to do pracy i to nie przez małolaty.
      Tylko chyba majtki trzeba mieć " wyjściowe bardzo i do pokazania" )😉
      Sama noszę mini i mam 54 lata.
      Mam w nosie.
      Tę ciut za krótką jak spotkam to jednak kupię.
      Co prawda ja noszę mini nie do pracy i nie jako elegancki strój gdziekolwiek, pracowy stroj mnie nie obowiązuje. Po domu, w ogrodzie, do koleżanek czy sklepu choć mam sporo dłuższych i całkiem długich sukienek też.
      Ale upał to upał.
      W szpitalu też wiele razy lekarki i pielęgniarki starsze w krótkim mini widywałam i ok. Mnie nie przeszkadza.
    • majenkir Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 13:08
      51 i noszę spódniczki do pół uda. Krótszych nie, bo to już głupio wyglada.
    • bene_gesserit Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 13:12
      Kochana, masz moje pozwolenie.
      Widziałam jakiś czas temu panią 70+ z chodzikiem i w mini - wyglądała rewelacyjnie, była świetnie ubrana i zrobiona (ta burza siwych włosów - przepiękna!). Nie chodziło tylko o jej genialną stylówkę, ale też o to, że widać było, że jest jej dobrze ze sobą.

Więc jeśli dobrze się czujesz w mini, to noś. A jeśli masz w tej miniówce przemykać się od krzaka do krzaka i stawać tak, żeby coś cię u dołu zasłaniało, to jednak midi i maxi.
      • chebellacosa92 Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 14:26
        bene_gesserit napisała:

> Kochana, masz moje pozwolenie.
        > Widziałam jakiś czas temu panią 70+ z chodzikiem i w mini - wyglądała rewelacy
        > jnie, była świetnie ubrana i zrobiona (ta burza siwych włosów - przepiękna!). N
        > ie chodziło tylko o jej genialną stylówkę, ale też o to, że widać było, że jest
        > jej dobrze ze sobą.
        >
        Zwłaszcza ten chodzik stylowy
        • bene_gesserit Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 14:36
          Tak, można mieć ponad siedemdziesiąt lat, chodzić z chodzikiem i nadal być piękną.

Teraz ci się to nie mieści w głowie? Pomyśl nad swoją starością, jest nad czym pracować.
          • yadaxad Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 14:46
            Oj widzę wiele młodych, dla których przyjemność z odkrytego przy tej pogodzie ciała jest ważniejsza od tego co "światu" pokazują. Jeszcze niedawno, by "to" schowały pod maksi. Też babka w "średnim wieku", bardzo atrakcyjna od pasa w górę, spokojnie zasuwa w szortach, choć uda w górki dołki i w ogóle bijące po oczach nie perfekcyjnością nóżki i ma to gdzieś.
            • bene_gesserit Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 14:57
              No otóż to.
              W ogóle warto się zastanowić, czy atrakcyjność dla nas to przeglądanie się w cudzych oczach, czy w oczach innych. Ewentualnie, czy atrakcyjność rozumiana jako 'ładny wygląd' jest w ogóle istotna. Bo można się ubrać w naprawdę fajne, dobrej jakości ciuchy i nadal wyglądać jak siedem nieszczęść, a można emanować spokojnym zadowoleniem i satysfakcją, nosząc sprany podkoszulek i wypchane na kolanach dzinsy.
        • majenkir Re: 50 lat i mini? 21.08.22, 14:56
          chebellacosa92 napisała:
          > Zwłaszcza ten chodzik stylowy

Chodzik można bedazzle 🤩 (jak to po polsku?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka