kotejka 22.08.22, 07:43 mam kilka zielonych cieni do powiek, ale mam zielona teczowke no i dawno juz nie 20 lat uzywac - jak?, czy lepiej wyrzucic, bo bedzie nieuchronnie kleczkowska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 08:41 Mam zielone oczy. Mam zielone cienie. Pomalowałam się ze dwa razy. Nie polecam. Polecam za to fiolety. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 08:47 To samo :p Tzn na pewno można osiągnąć fajny efekt, ale ja nie potrafię:p to już musi być perfekcyjną technika. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:44 Mashcaron wlaczy sobie tutoriala na youtube Po kilku bedzie juz calkiem sprawnie robic Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:51 Może i tak, ale chyba mi nie zależy:p Tzn ja bardzo lubię oglądać tutoriale, ale nie próbuję tego w domu :p Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:31 Nie ma przymusu Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 08:54 Widziałam ostatnio na fejsie filmik laski z zielonymi tęczówkami, która się pomalowała wlaśnie zielonym cieniem i wyszlo super. Pewnie kwestia odcienia. Niestety nie powiem ci, który to profil, bo to było w sponsorowanych ogłoszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 11:35 Mnie zielone cienie bardzo dobrze podkreślają zielone oczy. Ale z zastrzeżeniem. Musi to być odpowiedni odcień zieleni. Wszelkie groszkowe jasne zielenie odpadają. Dobrze mi w malachitowych, morskich, lekko turkusowych i syrenich odcieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:17 Jak wygląda syrenia zieleń? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:50 aandzia43 napisała: > Jak wygląda syrenia zieleń? Mieni się i posiada lekki dodatek niebieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:27 Pani slyszala o blendowaniu cieni Przez nie malujesz chyba jednym kolorem calego oka? Matkoboskojezusiczku....to pasuje tylko mlodym dziewczynom i tez nie kazdej no i nie robi sie tego w każdym kolorze. Mam niebieskie oczy o jak najbardziej uzywam niebieskiego cienia ale ooooczywiscie ze blenduje to z innymi cieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:30 Taki na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:35 Tu jest uzytych conajmniej 7 roznych cieni. Ja uzywam do 10ciu czesto ten sam kolor w roznych tonacjach Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:52 Obstawiam, że to nie jest naturalna zieleń tęczówki. (ja też zielonooka i zielone cienie omijam. Za to brąz, gorzkie kakao z mlekiem, fiolet, szarość i róż - wychodzą super) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:32 Nie wiem czy naturalna ale jesli blendujesz zieleń z innymi kolorami to wychodzi ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:34 Kleczowska ma fatalny makijaz w ogole. Zle uzyta kredka sprawiajaca ze oczy sie robia okragle. Na dole powinna uzyc brazowej i tylko tak nie wiecej niz do polowy dolnej powieki powinna byc zblendowana a nie krecha, nie ma 20 lat. Cieniowanie w zewnetrznej czesci oka powinno byc w jej przypadku ciemniejsze i wyciagniete do gory, a nie rowno dookoła tym samym cieniem. Wewnetrzna czesc jasniejszym... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:56 princesswhitewolf napisała: > Kleczowska ma fatalny makijaz w ogole. Ale wiesz że to tak specjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:27 Od Elżuni wara! Serdaczek biorę 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:31 Przecież ona ma ten makijaż SPECJALNIE tak zrobiony, do tej konkretnej roli... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:33 Nie wiedzialam bo nie znam kobity ani roli w jakiej gra Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:49 Uwielbiam zielony kolor. Moim ulubionem cieniem jest green opal od Lily Lolo i mam w nosie, czy inni uważają mnie za starą na takie kolory, całościowa stylówka się liczy, a nie kolor cienia. Na dole makijaż do zielonych oczy właśnie kolorami Lily Lolo green opal i khaki sparkle. Ja kombinuję zieleń raczej z szarością, trochę bardziej jak na drugim zdjęciu, tylko mniej intensywnie, bo mam jaśniejsze oczy. Zielony tylko w wewnętrznej części. Jak ktoś ma oczy wielokolorowe, a zielone często mają brązowawe plamki, ciemna zieleń z brązem wygląda ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:52 I uważasz, że dziewczyna na drugim zdjęciu wyglàda dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:54 na drugim zdjęciu jest dziewczyna z szaro-niebieskimi oczami Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:00 A niby co jej dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:10 Ten cień jej dolega. Wyglada jak moja mama 30 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:16 Bo to jest disco revival, wyciągnij kij z doopy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:36 Majenkir ma racje. To fatalny przyklad. Ten makijaz pomniejsza oko z ta czarna krecha w linii wodnej przy srednich wielkosciowo oczach.do tego w zewnetrznym rogu blendowanie nie dokonczone jakby Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:37 (Mowie o pierwszym zdjeciu) Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:06 Dziewczyna na drugim zdjęciu nie ma zielonych oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:16 No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:20 No to z tego, że nie ma sensu pokazywanie zielonego makijażu szaro-niebieskich oczu w wątku o zielonym makijażu oczu...zielonych :p Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:27 Nie pokazywałam akurat tego makijażu jako makijażu dla zielonych oczu, a jako przykład zastosowania zielonego cienia jako akcentu w wewnętrznej części oka, makijaż jest trochę 80s. Moje oczy też nie są zielone, a niebieskie z żółtymi plamkami, dlatego całość często zalatuje w zielonkawy, dobrałam więc pasujący zielony. Osoby z bardziej zielonymi, albo inaczej zielonymi, muszą i tak dobrać inny odcień zielonego, bo nie każdy będzie im pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:13 To chyba jest bardziej kwestia całości niz koloru cieni. Twarz, stylówka itd. ja w każdym kolorowym będę wyglądała jak przebrana, ale niektórym pasuje. Chociaż raczej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 17:57 cienie trzeba umiec uzywac a co do zielonych do zielonych oczu - diabel tkwi w szczegolach czyli w subtenych roznicach w odcieniu. Zgaszone zielenie, przydymione, przyszarzone, ciemne powinny pasowac, no przynajmniej mnie pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:45 w sumie te miksy z brazami sa bardzo udane nie bede jeszcze wyrzucac poprobuję, ale niestety nie jestem mistrzem blendowania jak Wam sie rzuci jakis fajny tutorial, to chetnie Odpowiedz Link Zgłoś