Dodaj do ulubionych

forumowe wizazystki - porada potrzebna

22.08.22, 07:43
mam kilka zielonych cieni do powiek, ale mam zielona teczowke
no i dawno juz nie 20 lat
uzywac - jak?, czy lepiej wyrzucic, bo bedzie nieuchronnie kleczkowska
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 08:41
      Mam zielone oczy. Mam zielone cienie. Pomalowałam się ze dwa razy. Nie polecam. Polecam za to fiolety.
      • mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 08:47
        To samo :p
        Tzn na pewno można osiągnąć fajny efekt, ale ja nie potrafię:p to już musi być perfekcyjną technika.
        • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:44
          Mashcaron wlaczy sobie tutoriala na youtube
          Po kilku bedzie juz calkiem sprawnie robic
          • mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:51
            Może i tak, ale chyba mi nie zależy:p
            Tzn ja bardzo lubię oglądać tutoriale, ale nie próbuję tego w domu :p
            • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:31
              Nie ma przymususmile
    • alpepe Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 08:54
      Widziałam ostatnio na fejsie filmik laski z zielonymi tęczówkami, która się pomalowała wlaśnie zielonym cieniem i wyszlo super. Pewnie kwestia odcienia. Niestety nie powiem ci, który to profil, bo to było w sponsorowanych ogłoszeniach.
    • aqua48 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 11:35
      Mnie zielone cienie bardzo dobrze podkreślają zielone oczy. Ale z zastrzeżeniem. Musi to być odpowiedni odcień zieleni. Wszelkie groszkowe jasne zielenie odpadają. Dobrze mi w malachitowych, morskich, lekko turkusowych i syrenich odcieniach.
      • aandzia43 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:17
        Jak wygląda syrenia zieleń?
        • aqua48 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:50
          aandzia43 napisała:

> Jak wygląda syrenia zieleń?

Mieni się i posiada lekki dodatek niebieskiego.

• princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:27
      Pani slyszala o blendowaniu cieni Przez nie malujesz chyba jednym kolorem calego oka? Matkoboskojezusiczku....to pasuje tylko mlodym dziewczynom i tez nie kazdej no i nie robi sie tego w każdym kolorze.

Mam niebieskie oczy o jak najbardziej uzywam niebieskiego cienia ale ooooczywiscie ze blenduje to z innymi cieniami.
    • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:30
      Taki na przykład
      • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:35
        Tu jest uzytych conajmniej 7 roznych cieni. Ja uzywam do 10ciu czesto ten sam kolor w roznych tonacjach
      • swinka-morska Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:52
        Obstawiam, że to nie jest naturalna zieleń tęczówki.

(ja też zielonooka i zielone cienie omijam. Za to brąz, gorzkie kakao z mlekiem, fiolet, szarość i róż - wychodzą super)
        • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:32
          Nie wiem czy naturalna ale jesli blendujesz zieleń z innymi kolorami to wychodzi ładnie
    • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:34
      Kleczowska ma fatalny makijaz w ogole. Zle uzyta kredka sprawiajaca ze oczy sie robia okragle. Na dole powinna uzyc brazowej i tylko tak nie wiecej niz do polowy dolnej powieki powinna byc zblendowana a nie krecha, nie ma 20 lat. Cieniowanie w zewnetrznej czesci oka powinno byc w jej przypadku ciemniejsze i wyciagniete do gory, a nie rowno dookoła tym samym cieniem. Wewnetrzna czesc jasniejszym...
      • aqua48 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 13:56
        princesswhitewolf napisała:

> Kleczowska ma fatalny makijaz w ogole.

Ale wiesz że to tak specjalnie?
      • majenkir Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:27
        Od Elżuni wara!
        Serdaczek biorę 🤩
      • arthwen Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:31
        Przecież ona ma ten makijaż SPECJALNIE tak zrobiony, do tej konkretnej roli...
        • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:33
          Nie wiedzialam bo nie znam kobity ani roli w jakiej gra
    • snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:49
      Uwielbiam zielony kolor. Moim ulubionem cieniem jest green opal od Lily Lolo i mam w nosie, czy inni uważają mnie za starą na takie kolory, całościowa stylówka się liczy, a nie kolor cienia.

Na dole makijaż do zielonych oczy właśnie kolorami Lily Lolo green opal i khaki sparkle. Ja kombinuję zieleń raczej z szarością, trochę bardziej jak na drugim zdjęciu, tylko mniej intensywnie, bo mam jaśniejsze oczy. Zielony tylko w wewnętrznej części.
      Jak ktoś ma oczy wielokolorowe, a zielone często mają brązowawe plamki, ciemna zieleń z brązem wygląda ładnie.
      • majenkir Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:52
        I uważasz, że dziewczyna na drugim zdjęciu wyglàda dobrze??
        • swinka-morska Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 14:54
          na drugim zdjęciu jest dziewczyna z szaro-niebieskimi oczami
        • gdanskamarylka Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:00
          A niby co jej dolega?
          • majenkir Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:10
            Ten cień jej dolega. Wyglada jak moja mama 30 lat temu.
            • snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:16
              Bo to jest disco revival, wyciągnij kij z doopy.
              • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:36
                Majenkir ma racje. To fatalny przyklad. Ten makijaz pomniejsza oko z ta czarna krecha w linii wodnej przy srednich wielkosciowo oczach.do tego w zewnetrznym rogu blendowanie nie dokonczone jakby
                • princesswhitewolf Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:37
                  (Mowie o pierwszym zdjeciu)
      • mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:06
        Dziewczyna na drugim zdjęciu nie ma zielonych oczu.
        • snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:16
          No i co z tego?
          • mashcaron Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:20
            No to z tego, że nie ma sensu pokazywanie zielonego makijażu szaro-niebieskich oczu w wątku o zielonym makijażu oczu...zielonych :p
            • snakelilith Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:27
              Nie pokazywałam akurat tego makijażu jako makijażu dla zielonych oczu, a jako przykład zastosowania zielonego cienia jako akcentu w wewnętrznej części oka, makijaż jest trochę 80s.
              Moje oczy też nie są zielone, a niebieskie z żółtymi plamkami, dlatego całość często zalatuje w zielonkawy, dobrałam więc pasujący zielony. Osoby z bardziej zielonymi, albo inaczej zielonymi, muszą i tak dobrać inny odcień zielonego, bo nie każdy będzie im pasował.
    • 35wcieniu Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 15:13
      To chyba jest bardziej kwestia całości niz koloru cieni. Twarz, stylówka itd. ja w każdym kolorowym będę wyglądała jak przebrana, ale niektórym pasuje. Chociaż raczej mniejszości.
    • mikams75 Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 17:57
      cienie trzeba umiec uzywac a co do zielonych do zielonych oczu - diabel tkwi w szczegolach czyli w subtenych roznicach w odcieniu. Zgaszone zielenie, przydymione, przyszarzone, ciemne powinny pasowac, no przynajmniej mnie pasuja.
    • kotejka Re: forumowe wizazystki - porada potrzebna 22.08.22, 18:45
      w sumie te miksy z brazami sa bardzo udane
      nie bede jeszcze wyrzucac
      poprobuję, ale niestety nie jestem mistrzem blendowania
      jak Wam sie rzuci jakis fajny tutorial, to chetnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka