Dodaj do ulubionych

Mundurki w LO

23.08.22, 22:10
Dziewczyny
Czy znacie licea w których obowiązują mundurki codzienne?
Zawodowo pytam...
Obserwuj wątek
    • zwyczajnamatka Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:12
      Tak znam. W LO katolickim.
    • kanna Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:14
      Dzieciak znajomy mi pokazywał czapkę i coś tam.. ale to chyba odświętne było.
    • sueellen Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:17
      Tak. Mieszkam w UK. Tu większość w mundurkach.
      • ritual2019 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 07:40
        sueellen napisała:

> Tak. Mieszkam w UK. Tu większość w mundurkach.

Glownie do 16-tego roku zycia czy do konca secondary school. W sixth form zazwyczaj juz nie, choc zalezy od szkoly.
      • leosia-wspaniala Re: Mundurki w LO 24.08.22, 09:57
        I macie w tam LICEA OGÓLNOKSZTAŁCĄCE, bo o taką szkołę pyta autorka? Chyba dość oczywiste, że chodzi jej o Polskę, a nie o kraj, w którym mundurki są w każdej szkole?
        • ritual2019 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 10:02
          Nie sa w kazdej szkole. Ale ty wiesz lepiej.
    • nuka_2 Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:20
      W Warszawie wiem o Nazaretankach (LO katolickie, żeńskie) i LO w zespole szkół Cecylii Plater Zyberkowny (koedukacyjne)
    • gama2003 Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:21
      Tak. Stare LO, z tradycjami.
      Noszą marynarki codziennie.
    • sabina211 Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:23
      Liceum Władysława IV na Pradze Północ. Codziennie w roku szkolnym widzę młodzież stamtąd w mundurkach.
    • pyza-wedrowniczka Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:32
      Tak, I LO w Łodzi. Jest marynarka noszona na co dzień.
    • myelegans Re: Mundurki w LO 23.08.22, 22:35
      u syna w szkole prywatnej, nie mundurki, ale dress code: spodnie typu chinos, koszula z kolnierzykiem, moze byc polowka, pasek, buty skorzane, nie typu sportowego, bluza w jednolitym kolorze, bez duzych logo, czy napisow i kaptura.
      na uroczystosci szkolne, krawat i marynarka
      • bi_scotti Re: Mundurki w LO 24.08.22, 00:48
        myelegans napisała:

> buty skorzane,

Vegans moga w skoro-podobnych? I hope so smile Cheers.
    • audiatur.et.altera.pars Re: Mundurki w LO 23.08.22, 23:05
      Córka chodzi do takiego (LO publiczne). Czy tylko czy znamy, czy jakiś dalszy ciąg pytania będzie?
      • ophelia78 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 08:20
        Chodziło mi o skalę.
        Widzę że raczej pojedyncze placowki.
        Podstawówek mundurkach jest sporo, średnich szkoło w pl zdecydowanie mało

Jak zaczęłam goglac to wyskakiwały głowinie szkoly prywatne i katolickie
    • klementyna156 Re: Mundurki w LO 23.08.22, 23:17
      tak, mój syn takie skończył
    • maeve_binchy Re: Mundurki w LO 23.08.22, 23:18
      W miedzynarodowej szkole syna. Koszulka polo, bluza z logo szkoly, ciemne spodnie. Fanem nie jestem, ale mlodemu nie przeszkadza.
    • heca7 Re: Mundurki w LO 23.08.22, 23:34
      W Sterniku żeńskim noszą. W męskim chyba też.
    • bi_scotti Re: Mundurki w LO 24.08.22, 00:45
      Geeez ... straszne lata LO - dyrektor mierzacy dlugosc spodniczek przed wejsciem do budynku, czapki ze znaczkiem szkoly - horror moich teen years suspicious
      Nie jestem w stanie zrozumiec milosci doroslych do ubierania youth w uniforms surprised W mojej prowincji w Catholic secondary schools (publicly funded!), Grades 8-12, obowiazuja uniforms i np. z tego powodu wielu rodzicow (definitely NOT Catholic!!!) zapisuje swoje dzieciaki wlasnie do tych szkol. Jak wspomnialam - jest to dla mnie kompletnie niezrozumiale. Dress code - yes, why not. Mlodzi ludzie powinni sie uczycwybierania odpowiedniego przyodziewku na rozne okazje, rowniez do szkoly. Ale uniforms? Why, oh why? I prosze mi nie mowic o tym, ze taniej, bo to nie jest prawda - definitely nie jest ani taniej, ani bardziej praktycznie. Chcialybyscie chodzic do biura ubrane jak kolezanki z logo firmy na piersi? Me not! smile Cheers.
      • bi_scotti Re: Mundurki w LO 24.08.22, 00:46
        Sorry, *** Grades 9-12. Cheers.
      • primula.alpicola Re: Mundurki w LO 24.08.22, 07:43
        "dyrektor mierzacy dlugosc spodniczek przed wejsciem do budynku"

Stary zboczeniec.
        • triss_merigold6 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 08:21
          Opowieść z głębokich lat 60-tych, opisywana jeszcze w "Filipince". Chłopcom mierzono długość włosów.
      • ritual2019 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 07:58
        Chcialybyscie chodzic do biura ubrane jak kolezanki z logo firmy na piersi?

Nie wazne czy z logo firmy na piersi czy bez, ale owszem chcialabym nosic uniform, a u mnie w pracy nie ma. Jest za to dress code czyli musze miec ubrania do pracy, nie moge pojsc do pracy w jeans, t-shirt i trampkach pomimo ze nie pracuje bezposrednio z klientami. Ubrania do pracy czyli biurowe to takie ktorych poza praca nie wkladam, niestety wydaje na nie pieniadze bo jednak trzeba ich troche miec na zmiane, choc staram sie jak najmniej. Sa nudne zupelnie jak uniform wiec nie widze roznicy a uniform zakupilby pracodawca.
    • anilorak174 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 06:43
      W szkole syna mozna nabyc całkiem sporo odzieży z nadrukami z nazwą szkoły - bluzy, koszulki, torby, skarpety. Nie są to mundurki, nie ma obiwiazku noszenia, ale na przerwach ponad połowa ma coś z tego asortumentu.
    • lily_evans011 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 07:37
      A u was są nadal te podkoszulki granatowe?
    • primula.alpicola Re: Mundurki w LO 24.08.22, 07:44
      W mojej okolicy nie ma takich liceów.
    • login.na.raz Re: Mundurki w LO 24.08.22, 08:06
      Nie wiem, czy i to też Ci chodzi, ale w Łodzi jest liceum z klasą o profilu policyjnym czy jakimś takim i widziałam, że uczniowie jeżdżą do szkoły w jakimś tam specjalnym stroju.
      To było przed pandemią, teraz już nie jeżdżę do pracy więc w sumie nie wiem czy to jeszcze jest.
      • triss_merigold6 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 08:22
        Klasa mundurowa, taki mają profil.
    • em_em71 Re: Mundurki w LO 24.08.22, 08:35
      Wydaje mi się, że w XIII LO są mundurki
    • extereso Re: Mundurki w LO 24.08.22, 09:38
      W prywatnych, tak.
    • princy-mincy Re: Mundurki w LO 24.08.22, 09:57
      W klasach mundurowych tez maja dni w mundurach, ale chyba nie o to pytasz.
    • leosia-wspaniala Re: Mundurki w LO 24.08.22, 09:57
      W niektórych katolickich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka