purchawka2020 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 10:31 Nie, nie chciałabym mieszkać w samochodzie. Za cenę kampera można spędzić kilkananście przyzwoitych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 12:37 Córka mojego mężczyzny zbierała na dom. 24 lata, nauczycielka. Doprowadzi swoją klasę do egzaminów w przyszłym roku i wybiera się w dwuletnią podróż dookoła świata (zamiast kupować dom). Ojciec mocno cisnąl by kupiła dom a nie wynajmowała, postanowił nawet dołożyć jej do depozytu by dać dodatkowego boostera. Bała się powiedzieć o planach ale w końcu powiedziała. Ojciec ja uściskał i powiedział: jedź! Jesteś nauczycielka angielskiego. Przecież nie musisz rezygnować z pracy (tzn musi z pracy w szkole), może dawać korepetycje online z każdego miejsca na ziemi. Jeśli nie teraz, w wieku 24 lat, to kiedy? No i jedzie. Najpierw Australia, potem Azja i obie Ameryki. Europę zostawi sobie na emeryturę. Myślę, że to świetny plan! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 19:31 O/T suellen, Bylam wczoraj w Kingston upon Thames i chcialam ci powiedziec, ze wyprzedaje sie tam Whittard of Chelsea i sa 50 proc znizki. Zamykaja sklep i przenosza sie do Wimbledon bo wynajeli to miejsce innej firmie. Mozna kupic Silver Needle biala herbate za £7 a oryginalnie kosztuje £16. Wiele innych przecen tez. Wylazlam z 10 opakowaniami roznych herbatek glownie czarne i ciut bialych. ( Zielonej nie lubie) Moze jak pojedziesz w weekend to cos jeszcze kupisz Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_niebieskich Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 13:22 Mam takie pomysły, ale mąż się buntuje. Jednak niczego jeszcze nie wykluczam 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 15:44 Byłam na wakacjach na kempingu w mobile house i jednak nie, to nie na moje nerwy już. Odpowiedz Link Zgłoś
olpa7 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 18:37 A ja uwielbiam kempingi i mobile homes. Spędzaliśmy tak wakacje jak dzieci były małe. Było wspaniale. Za to nie przepadam za all inclusive, hotelami i lotami samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 19:27 W dzieciństwie moi rodzixe mieli wypasiony samochod kempingowy z dobudowywanym namiotem. Byla tam toaleta, prysznic ,pelna kuchnia i lozka, telewizor. Pamietam, ze bokiem mi to wychodziło po wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
olpa7 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 19:30 My mamy apartament nad morzem. Dzieci wcale się nie cieszą na informację że jedziemy nad morze. Kiedyś mieszkając zagranicą wykupiłam im roczny pass do różnych parków rozrywki i aquaparków. Gdy w weekend mówiłam że jedziemy do aquaparku czy parku rozrywki to po którymś razie już nie było entuzjazmu. Dlatego chcemy to robić bez dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:34 O widzisz, a moim dzieciom nie wychodzi. Dobrze, że ludzie są różni 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:25 olpa7 napisała: > Czy któraś też ma takie głupie pomysły? Tak. Myśleliśmy o spędzeniu niezbyt późnej starości na barce. We dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:31 O!. Znajomi właśnie zbierają się do budowy hausboat'a. Kibicujemy im 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś