Dodaj do ulubionych

Chce żyć w kamperze

• purchawka2020 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 10:31
      Nie, nie chciałabym mieszkać w samochodzie.
      Za cenę kampera można spędzić kilkananście przyzwoitych wakacji.
      • olpa7 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 13:53
        Jakie to są przyzwoite wakacje?
    • sueellen Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 12:37
      Córka mojego mężczyzny zbierała na dom. 24 lata, nauczycielka. Doprowadzi swoją klasę do egzaminów w przyszłym roku i wybiera się w dwuletnią podróż dookoła świata (zamiast kupować dom). Ojciec mocno cisnąl by kupiła dom a nie wynajmowała, postanowił nawet dołożyć jej do depozytu by dać dodatkowego boostera. Bała się powiedzieć o planach ale w końcu powiedziała. Ojciec ja uściskał i powiedział: jedź! Jesteś nauczycielka angielskiego. Przecież nie musisz rezygnować z pracy (tzn musi z pracy w szkole), może dawać korepetycje online z każdego miejsca na ziemi. Jeśli nie teraz, w wieku 24 lat, to kiedy? No i jedzie. Najpierw Australia, potem Azja i obie Ameryki. Europę zostawi sobie na emeryturę. Myślę, że to świetny plan!
      • princesswhitewolf Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 19:31
        O/T suellen,
        Bylam wczoraj w Kingston upon Thames i chcialam ci powiedziec, ze wyprzedaje sie tam Whittard of Chelsea i sa 50 proc znizki. Zamykaja sklep i przenosza sie do Wimbledon bo wynajeli to miejsce innej firmie.

Mozna kupic Silver Needle biala herbate za £7 a oryginalnie kosztuje £16. Wiele innych przecen tez. Wylazlam z 10 opakowaniami roznych herbatek glownie czarne i ciut bialych. ( Zielonej nie lubie)
        Moze jak pojedziesz w weekend to cos jeszcze kupisz
        • sueellen Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:32
          O, dzięki!
    • nie_ma_niebieskich Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 13:22
      Mam takie pomysły, ale mąż się buntuje. Jednak niczego jeszcze nie wykluczam 😊
    • nutella_fan Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 15:44
      Byłam na wakacjach na kempingu w mobile house i jednak nie, to nie na moje nerwy już.
      • olpa7 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 18:37
        A ja uwielbiam kempingi i mobile homes. Spędzaliśmy tak wakacje jak dzieci były małe. Było wspaniale. Za to nie przepadam za all inclusive, hotelami i lotami samolotem.
    • princesswhitewolf Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 19:27
      W dzieciństwie moi rodzixe mieli wypasiony samochod kempingowy z dobudowywanym namiotem. Byla tam toaleta, prysznic ,pelna kuchnia i lozka, telewizor.
      Pamietam, ze bokiem mi to wychodziło po wakacjach.
      • olpa7 Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 19:30
        My mamy apartament nad morzem. Dzieci wcale się nie cieszą na informację że jedziemy nad morze.
        Kiedyś mieszkając zagranicą wykupiłam im roczny pass do różnych parków rozrywki i aquaparków. Gdy w weekend mówiłam że jedziemy do aquaparku czy parku rozrywki to po którymś razie już nie było entuzjazmu.

Dlatego chcemy to robić bez dzieci big_grin
      • little_fish Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:34
        O widzisz, a moim dzieciom nie wychodzi. Dobrze, że ludzie są różni 😊
    • zona_mi Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:25
      olpa7 napisała:

> Czy któraś też ma takie głupie pomysły?

Tak. Myśleliśmy o spędzeniu niezbyt późnej starości na barce. We dwoje.
      • little_fish Re: Chce żyć w kamperze 26.08.22, 23:31
        O!. Znajomi właśnie zbierają się do budowy hausboat'a. Kibicujemy im 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka