alicjamagdalena 27.08.22, 07:05 Od czwartku gorączka- zbijana kilka razy dziennie. Ból brzucha, przez 2 dni biegunka ...niby jelitowka. Wieczorem mówi że boli go gardło.... Zaczynam się zastanawiać czy to nie jednak coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anorektycznazdzira Re: Rota wirus? 27.08.22, 07:57 zarówno covid jak klasyczna grypa potrafią tak wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
busia1977 Re: Rota wirus? 27.08.22, 08:21 Covid, mój młodszy tak właśnie drugi raz przechodzi. Gorączka, niechęć do jedzenia, jest mu non stop niedobrze. Boli gardło przy przełykaniu (a jest blade jak dla mnie). Test mu zrobiłam z ciekawości, wyszedł pozytywny. Teraz puścił się glut i pokasłuje. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Rota wirus? 27.08.22, 08:26 Podobnie miała moja córka. Tylko gorączka trwała jeden dzień. Covid to był. Całkiem ostatnio, jakieś 2 tygodnie temu. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Rota wirus? 27.08.22, 08:32 Nigdy nie mieliśmy (żaden z moich domowników) gorączki przy rotawirusie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:22 Gardło przy rota? Byłam przekonana że to rota. Gorączka, sraczka i 1xwymiotowal. Teraz lepiej , żołądek odpuścił Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:36 Leczę objawowo, siedzi w domu...Co ma mi dać test poza zaspokojeniem ciekawości. BTW chyba by mi nie pozwoli pobrac wymazu...chyba że coś się zmieniło i są testy np że,skiny a nie tylko te gilgotające mózg Odpowiedz Link Zgłoś
zielone.pole Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:42 O zaspokojenie ciekawości chodzi. Tylko i wyłącznie. Te testy są bardzo czułe, pobierałam z nosa, zaledwie 1 cm od wejścia, a więc było to do zniesienia, i wyszedł mi pozytywny (dziecku też). Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:46 Teraz to już po tzw ptokach...jesteśmy u dziadków...na razie tylko on chory... Odpowiedz Link Zgłoś
zielone.pole Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:49 A dlaczego po ptakach? Test wyjdzie pozytywny jeśli to covid. A dziadków nie musicie stresować informacją. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Rota wirus? 27.08.22, 10:43 Są testy ze śliny . My mieliśmy testy z nosa ale nie te które trzeba głęboko wkładać tylko pogilać lekko w dziurce (kichanie murowane). Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Rota wirus? 27.08.22, 11:07 Są ze śliny. Po to, że zanim uznasz, że Cię "zawiało", weźmiesz pod uwagęcovid, sprawdzisz, iw razie czego idąc do sklepu czy w autobusie założysz maseczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zielone.pole Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:38 Po to żeby nie zgadywać co to. Bo wygląda na covid (razem z biegunką i wymiotami i bólem gardła). U nas kaszel u dziecka rozpoczął się tydzień od pierwszych objawów. Ja właściwie nie kaszlałam ale ból gardła 3-dniowy był nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Rota wirus? 27.08.22, 11:06 alicjamagdalena napisała: > Gardło przy rota? Byłam przekonana że to rota. Gorączka, sraczka i 1xwymiotowal > . Teraz lepiej , żołądek odpuścił Przecież Ty piszesz, że obrocz objawów brzusznych i gorączki boli go gardło. Gardło przy rota?Chyba że po wymiotowaniu, ale to by było bezpośrednio po. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:37 Parę lat temu też miał gorączkę przy rota, ale gardło zawsze było ok Odpowiedz Link Zgłoś
kora.bez.loginu Re: Rota wirus? 27.08.22, 09:55 Córce przy jednodniowej gorączce i dolegliwościach żołądkowych wyszedł pozytywny covid. Testowałam w domu testem Verino, do nosa na centymetr się wkłada. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Rota wirus? 27.08.22, 11:17 Młoda wróciła w takim stanie z Turcji. Temperatura 38/39 przez 3 dni, biegunka prawie 6 dni, ból brzucha, katar, kaszel i w końcu minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Rota wirus? 28.08.22, 19:29 Ostre zapalenie migdałków. Covida niw ma. Odpowiedz Link Zgłoś