eliszka25 13.09.22, 08:38 Dzień dobry emamy! 🌞 Wiecie, że dzisiaj międzynarodowy dzień czekolady? No to już wiecie 😉 Ja częstuję czarną z malinami i orzechami, a wy jaką czekoladę lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajmal Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 08:55 No i masz....miałam nie jeść słodyczy dzisiaj. A tu takie Święto...i jak tu sobie odmówić? Uwielbiam czekolady mleczne Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 09:01 Dość podobnie jak u ciebie-gorzka, ale z owocami liofilizowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 09:04 O! Przełożę na piątek, bo dziś muszę trzymać ścisłą dietę. Smacznego🍫 Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 09:06 Dzisiaj mam z pieprzem i cytryną. Lubię takie minimum 70% kakao, lubię z chili albo z solą morska. Ze słodkich lubię lindta creme brulee. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 09:07 Lubię i mleczną, i gorzką, zależy Ostatnio ulubiona: Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 09:10 Likier czekoladowy lubie. Czekolada na goraco tez moze byc- kiedys taka pyyyszna kupilam z jakiegos internetowego sklepu eko-fairtrade- malinowa. Cala jesien ja pilam prawie codziennie wieczorem. A takie w tabliczce moglyby dla mnie nie istniec Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 09:13 Dziękuję kosmosowi, że nie lubię czekolady😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 10:13 mia_mia napisał(a): > Dziękuję kosmosowi, że nie lubię czekolady😀 I ja!! Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 10:04 O kurczę, trudno otwieram swoją ostatnią tabliczkę Maison Duplanteur z Grasse (pozostałości z wielkanocy) najlepszego Maison czekoladowego we FR (wg mnie) w którym zamawiam 2 w roku (BN i woelkanoc) kilogramami. www.maisonduplanteur.com/ Moje czekoladowe preferencje są czarne we wszystkich deklinacjach ale czym czarniejszy tym bardziej się ślinie Poniżej ostatnia wielkanocna tabliczka na dzisiejsze święto Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 10:16 Prawie każdą. I świętuję niemal codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 11:23 Gorzka, przynajmniej 70%, chetnie z dodatkiem pomaranczy lub innych cytrusow. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 11:28 eliszka, ale z ciebie świnia wiesz < mam wewnętrzny imperatyw poważne podchodzenia do dni świątecznych > Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 12:17 Sto lat temu ktoś mi podarował czekoladę mleczną z rodzynkami. Takimi wielkimi mokrymi rodzynkami, nie suszonymi. To była najlepsza czekolada jaką jadłam w życiu. Niestety, nie pamiętam nic, ani nazwy, ani nawet koloru opakowania. Kupuję każdą napotkaną, ale rzadko bywają, bo na ogół mają też orzechy a jak chcę same rodzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
zabrakloliter92 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 15:30 mpelczar.pl/czekolada-mleczna-33-6-z-malinami-rodzynkami-i-migdalami-p-50.html Spróbuj tej, ma takie mokre rodzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 15:57 Zajrzę. Ale mają być tylko rodzynki. Ja nie lubię w czekoladzie żadnych orzechów, migdałow, nic takiego, choć osobno jem, ale w czekoladzie mi nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
frozenwildberry Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 14:13 To ja się wyłamę trochę bo najbardziej na świecie lubie białe czekolady. Jak już jem słodko to musi być bardzo słodko 🙈 lubie też tą dużą milkę hazelnut ale rzadko kupuje bo to dla nas za duża porcja i długo później leży. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 14:17 nie wiedzialam i chyba nie chce wiedziec A lubie rozne - z malinami, kawowe, z calymi orzechami laskowymi albo z kawaleczkami pomaranczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 14:54 Uwielbiam każdą, ale nie mogę już jeść. Od trzech lat chociaż pozwalam sobie trzy razy do roku na troszkę - w święta i swoje urodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 14:55 A ja mam w kalendarzu Dzień Kolejarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 14:55 Właśnie zjadłam snickersa. A tu się okazuje, że dzień czekolady! Będę jeszcze musiała zjeść czekoladę, no dobra, jak trzeba, to się ugnę Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 15:12 Za czekoladą nie przepadam jakoś szczególnie. Lubię natomiast od czasu zjeść czekoladę z miętą. Odpowiedz Link Zgłoś
zabrakloliter92 Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 15:18 Najobrzydliwsza rzecz na świecie - gorzka czekolada 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
tojaba Czekolada i kapuśniak🍫 13.09.22, 15:29 eliszka25 napisała: > Wiecie, że dzisiaj międzynarodowy dzień czekolady? No to już wiecie 😉 Właśnie wysłuchałam we wrześniowym "Raporcie o książkach" Rosiaka jego wywiadu z Pawłem Bravo. Rozmowa dotyczyła nowej książki Pawła Bravo (właściwie to wybór jego felietonów) pod tytułem "Czekolada i kapuśniak". Naprawdę warto posłuchać (a książkę na pewno też kupię, bo lubię i czekoladę, i kapuśniak, chociaż może niekoniecznie zmieszane Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 15:40 Gorzka. I migdaly prazone w gorzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 15:54 Ej , a zna ktos i moze polecic czekolade kawowa? Byla kiedys z lubianej przeze mnie firmy Green & Black's ale juz dawno jej nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Na osłodę 🍫 13.09.22, 16:24 Lindt ma napewno, taka z wyczuwalnymi odlamkami kawy Odpowiedz Link Zgłoś