krwawy.lolo 23.09.22, 08:24 Czy eMatka przy +18°C, w pełnym słońcu, jeździ odziana w grube softshelle? I czy jeździ w kucki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigimax4 Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 08:42 przy 18 umiera z goraca to chyba raczej t shirt Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 10:10 w tych warunkach to na krótko Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 10:20 W 18 stopni, w pełnym słońcu? Gdzie jest teraz taka pogoda? U mnie 12 stopni. Niemniej, w podanych przez Ciebie warunkach, ematka ziutowska jeździ w krótkich spodękach i bluzie z długim rękawem, którą to przewiązuje sobie na rzyci. Softshellu nie posiadam, albowiem wszystkie damskie modele szyją jak gorsety - taliowane i opięte w biuście, a jeszcze mnie nie pojebało, żeby opinać cycki na sport - borze jak mnie to wkurwia.🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 12:35 U mnie, ostatnie trzy dni. Jutro ma się skończyć babci sranie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 18:22 To zakładaj męskie softshelle. Są naprawdę praktyczne. Chronią od wiatru i deszczu, a trochę oddychają. No i spocone schną błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 21:49 Ostatnio mierzyłam męskie dresy - w klacie dobre, w ramionach ciut za duże i zdecydowanie zbyt wąskie (bluzy) w okolicach rzyci. Pozostaje mi oczekiwanie, że zacznie się bunt w mediach, na seksistowsko skrojone, damskie, sportowe ciuchy. Obecna cisza trochę dziwi (kto się w to kurwa ubiera???) Odpowiedz Link Zgłoś
gallanonim2022 Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 08:33 Niestety, sadzac po ich tuszy, najzacieklej walczace feministki raczej nie sa zainteresowane sportem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:25 Mogę się wypowiedzieć tylko na temat damskich softszeli. Otóż JA się w to ubieram I jeżdżę gdy jest 18 stopni Ale jest coś w tym, co piszesz, bo ja właśnie lubię mieć opięte cycki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 10:23 Aktualnie słońce, 18 stopni. Ubieram się właśnie. Krótkie spodnie, wkładka, cienki sportwa koszulka z długim rękawem. Rękawiczki i kask. I buty rowerowe. Czemu pytasz? Porady potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 10:44 Gdzie jedziesz, po co i ile? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 10:49 Mieszkam w Warszawie, pod lasem Kabackim. Robię od 30 do 60 km. Zdarza się mniej, zdarza się więcej. Po chęchac, wzdłóż Wisły, ścieżką praską, gdzie popadnie. No i każdy możliwy weekend, dzień wolny, urlop wykorzystujemy na rowery. Z reguły po górach, po Singlach w Izerach, Kotlina Kłodzka, Czechy, doliny Austriackie. Ale też po dużych miastach. Robimy wypady z rowerami do innych miast polksich, do Berlina. Generalnie rowery są z nami. Dla fanu. Bo nie chudnę od tego. Uwielbiam jeść. Da fanu i dla zdrowia. Mam silną arytmię. Albo miałam. Miałam do wyboru sport lub leki. Wybrałam sport. Na razie działa. Pewnie kiedyś przestanie i leki trzeba będzie włączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:19 Właśnie zauważyłam, że strasznie dużo jeździsz, dlatego się zaczęłam interesować - czy robisz to zawodowo, czy po prostu takie hobby przez duże H. Super! Bardzo to imponujące! A tym bardziej w kontekście arytmii! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:28 Dużo jeździmy latem. Jeszcze w przyszłym tygodniu planujemy wypad w góry. Gorzej zimą. Ubrania odpowiednie mamy. Ale smog nas odstrasza. Wtedy jak chomik na trenażerze. Ale to jest masakryczne nudne. Zero funu. Zero. Tylko obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:29 Zima w ogóle jest przesrana Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:38 napierdalać* powinnaś była dopisać Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:29 Mnie bardziej odstrasza brak poczucia bezpieczeństwa - mokro, ślisko, wietrznie 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:27 Wooow, podziwiam Ja staram się przejechać 60 km - 80 km tygodniowo, też od tego nie chudnę... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:30 Nie, no bez przesady. My staraliśmy się w tygodniu robić 100 i w weekend 100. Ale też nie zawsze wychodzi. A jak akurat jest dużo roboty, to i 0 w tygodniu się zdarza. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 14:19 Ja się nie staram. Kolega jest na urlopie i przez trzy tygodnie, nie mogąc męczyć homika, dojeżdżam codziennie do pracy, co robi 46 km dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 14:23 Od kilku dni mam problem z ciuchami. Rano jest kilka stopni ciepła a po południu prawie 20. Wracam z plecakiem wypyłnionym kurtką i terminalnym podkoszulkiem z długimi rękawami. Ba, we wtorek i środę jeszcze z pełnymi rękawiczkami i tunelem. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:22 Ja nie jeżdżę ostatnio za specjalnie. Czasem biorę rower zamiast samochodu - 9 km w jedną, 9 w drugą maks. Rok temu robiłam sobie wycieczki 20 nad jezioro, ale w tym mi się nie zdarzyło. Lato się za szybko skończyło, nie zdążyłam. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 12:33 W związku z rozkwitem elektrycznego cyklizmu pojawiła się masa rowerzystów (nie tylko staruszków, bynajmniej, coraz więcej ludzi w każdym wieku pedalcuje) poodziewana, jak na trzaskające mrozy. Kiedy na elektryku też się człowiek porusza, i też możma się spocič. Wiem, kilka razy jechałem pedalcem żony. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 13:18 jakiego ma i czy jest zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 14:29 Ortlera trekkingowego. Zadowolona, ale ten rower nie bardzo się nadaje w teren. Za cienkie kółka. W przyszłym roku firma mnie przeprowadza do innego miasta. Niby o 10 km bliżej, niż teraz, ale cały czas pod górkę. Chyba kupię jej terenowy a ja do pracy będę dojeżdżał Ortlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:25 Co to znaczy jeździć w kucki? 🤔 18+ krótki dół, długa lekka góra Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 12:28 To znaczy na za nisko osadzonym siodełku. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 18:31 Ja tak jeżdżę. Mam z tyłu fotelik dla dziecka, z dzieckiem w foteliku muszę sięgać nogami ziemi siedząc na siodełku, inaczej wywalę się przy awaryjnym hamowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 08:33 Usprawiedliwione kucki się nie liczą. Maltretujesz kolana dla przyszłych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:18 trampki_w_kwiatki napisała: > Ja tak jeżdżę. Mam z tyłu fotelik dla dziecka, z dzieckiem w foteliku muszę się > gać nogami ziemi siedząc na siodełku, inaczej wywalę się przy awaryjnym hamowan > iu. ale ustawiajac wysokośc siodełka właśnie sprawdza się tę pozycję - siedzenie na siodełku, noga i pedał w dół i możliwie największy kąt rozwarty 25-30 st ( stopa na ziemi) ( albo linia siodełko-rura-korba i wyprostowana noga) Ja też dotykam stopą ziemi ( przodostopiem) Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:30 Dlaczego miałabyś się wywalić? Jeśli dlatego, że średnio jeździsz na rowerze (niezłośliwie piszę, ale nie widzę innego powodu), to nie powinnaś jeździć z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:35 No to do zjazdu w dół tak...jeżdżę w kucki. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 11:29 Czym jest jeżdżenie w kucki? Przy 18 stopniach jeżdżę w jakiejś bluzie nie za grubej, ale ja jeżdżę wolno i spokojnie. Teraz mam 8 stopni rano i zakładam sweterek + kurtkę dżinsową/cienki płaszczyk jak jadę do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 13:54 Mam t-shirt i kurtkę ramoneska. Jeżdżę do pracy - 2,5 km w jedną stronę, wiec krótki dystans. W softhellu bym się ugotowała. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 14:25 ja się zawsze ubieram na cebulkę, jeżdżę dynamicznie, a na rowerze i tak odczuwam większy chłód niż stojąc z twarzą do słońca, a nie lubię jak mam dyskomfort i jest mi chłodno Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 18:18 Na 18 stopni to na pewno jakas bluza z długim rękawem. I jeansy, czy w czym tam akurat idę do pracy. Naiwnie kiedyś myskałam, że po przejechaniu do pracy rowerem będę zgrzana, spocona i będę musiała iść zaraz pod prysznic. Okazało się, że przyjeżdżam zwykle lekko zmarznięta. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Stylówka eMatki rowerowa 23.09.22, 21:22 no ja własnie też tak mam Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 08:40 Ja w takim ałtficie spłynąłbym z siadeuka. Ale pamiętam początki częstszego jeżdżenia na rowerze. Zacząłem dopiero po czterdziestce. Było mi faktycznie zimno, szczególnie w uszy i ubierałem się grubo. Przez jakiś czas jeździłem w nausznikach. Oczywiście nie w upałach, ale tak poniżej 15°C. Inna rzecz, że nie miałem wtedy ciuchów stricte rowerowych. Ba, mówiłem żonie, że jeśli zobaczy mnie kiedyś w tych kalesonach i innych trykotach to ma mnie zastrzelić. Dzisiaj nawet w czepku jeżdżę. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:32 Trochę zależy, ja raczej z tych, co im zawsze za gorąco, ale podejrzewam, że na rowerze elektrycznym być może miałabym kurtkę. Przy zjeździe z gór w dół, też byłoby chlodno. Z tym, ze softshelli nie lubie - pocę się w nich i są niezbyt wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:50 Jak stylówka, to stylówka-tu akurat początek czerwca jakoś ale dokładnie taka aura 18 st, pogodnie, słońce raz za chmura raz przed Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 10:35 chyba nie nadążam za twoim tokiem myślenia lolo Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 16:27 Jagna Boryna - bo się wzięłaś pod boki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 16:53 Nie, pamiętam ze szkoły. To miała być symboliczna scena. "Pewnego wiosennego dnia Boryna niespodziewanie podniósł się z pościeli – tak, jakby nagle ruszył zegar biologiczny. Myślał o tym, że przyszła pora zasiewu. Domowników nie było przy nim. Nieświadomy swojego stanu, Maciej w bieliźnie ruszył na podwórze, zajrzał do koni i do krów. Chciał nawet wyciągnąć wóz ale błyszczący pług odwrócił jego uwagę. Z zagrody wydostał się na pole. Przyroda wokół niego nagle ożyła. Maciej poczuł, że stawia mu ona opór – bruzdy chwytały go za nogi, kamienie raniły stopy, zerwał się jakiś zły wiatr. Maciej szedł przez pole, wykonując gest zasiewu. Na koniec: „Zachwiał się Boryna, roztworzył ręce jak w czas Podniesienia – Panie Boże zapłać! - odrzekł i runął na twarz”. Jego śmierć w powieści ma charakter symboliczny. Los chłopa zostaje do końca wypełniony – śmierć jest aktem zjednoczenia z ziemią, na której żył, i która go żywiła." Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 17:00 Znaczy, jak Boryna, wyszłaś doglądnąć gospodarstwo. Na szczęście nie umarłaś od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 18:05 może być i interpretacja ziuty i twoja-obie w sumie trafione- mam kilka cech jagny - a i ziemia na którą spoglądam jest moja Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 19:08 No to pozazdrościć. Ile tych morgów? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 20:27 No właśnie, pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 20:44 A gdzie to? Koordynatów nie musisz podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 21:03 Hm i co ci tu napisać W sumie nieważne chyba, na pewno pięknych miejsc jest w Pl wiele, to może byc wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 21:05 Jakby nie było, jeśli to w górach, to są z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 16:31 A propos gaci z pieluchą - czy męskie są tak samo zbudowane jak damskie? Bo mi Mieciu zaproponował swoje na wycieczkę rowerową, wsadziłam je na swoją rzyć po czym natychmiast zdjęłam, mówiąc, że po moim trupie. Z podpasek między nogami wyrosłam dwadzieścia lat temu i nie mam zamiaru wracać. Ale może damskie są inaczej skrojone? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 16:59 Nie mam pojęcia. Nie jeżdżę w damskich. Niemniej wyobrażam sobie, że z racji różnic anatomicznych są inaczej skrojone. Nawiasem mówiąc przypomniałaś mi program z telewizora, w którym wytłumaczono, że kobiety potrafią (i lubią), z racji innej budowy miednicy, siedzieć na podwiniętej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 17:11 Ja tam nie lubię, bo mi kolano wypada ze stawu. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 18:06 piataziuta napisała: > A propos gaci z pieluchą - czy męskie są tak samo zbudowane jak damskie? > Bo mi Mieciu zaproponował swoje na wycieczkę rowerową, wsadziłam je na swoją rz > yć po czym natychmiast zdjęłam, mówiąc, że po moim trupie. Z podpasek między no > gami wyrosłam dwadzieścia lat temu i nie mam zamiaru wracać. > Ale może damskie są inaczej skrojone? Hehehe, tez tak miałam, robiłam kilka podejść Teraz nie wyobrażam sobie bez Nie są inaczej skrojone-co najwyżej pieluchy są większe ( bo i rozmiary męskie większe) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 19:40 Spoko, ja już nie mam roweru. Dzisiaj mi ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 09:55 Na rower wsiadam tak jak jestem akurat ubrana. Nie przebieram sie specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 19:17 Wszystko zależy od tego, jak, gdzie, na czym i w jakich warunkach. Gdybyś miała dojeżdżać 20 km do pracy chyba inaczej by to wyglądało? Ale oczywiście nie ma nakazu zakładania konkretnych ciuchów do jazdy na rowerze. No, w stroju nurka byłoby ciężko pedałować. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Stylówka eMatki rowerowa 24.09.22, 21:56 My tu gadu gadu, a tam chyba nawet na rower nie wolno wsiąść. Jeśli, to w całocielnym kondomie. Odpowiedz Link Zgłoś