Dodaj do ulubionych

O PETA było?

24.09.22, 22:47
www.tysol.pl/a91544-strajk-seksualny-dla-mezczyzn-kuriozalny-pomysl-peta-przeciwko-spozyciu-miesa
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: O PETA było? 24.09.22, 23:01
      obiety powinny nałożyć zakaz seksu na mężczyzn, którzy jedzą mięso, ponieważ są oni odpowiedzialni za większą emisję gazów cieplarnianych - powiedziała w środę grupa zajmująca się prawami zwierząt, cytowana przez "The Daily Telegraph".

Kary dla mężczyzn za jedzenie mięsa?

Z kolei oddział PETA z Niemiec swój postulat ma opierać na wynikach badania autorstwa czasopisma "Plus One", z którego ma wynikać, że "mężczyźni powodują o 41 proc. więcej zanieczyszczeń niż kobiety, ponieważ jedzą więcej mięsa" - przekazał brytyjski dziennik "The Daily Telegraph".

To jednak nie wszystko. PETA ma również postulować w Niemczech do wprowadzenia 41 proc. podatku od mięsa dla mężczyzn.

- Teraz istnieją naukowe dowody na to, że toksyczna męskość szkodzi klimatowi - mówił Cox.

Mężczyzna dodał także, że "zakaz seksu lub prokreacji dla wszystkich jedzących mięso mężczyzn byłby również celowy w tym kontekście".
      Niemka zaskoczona postulatem PETA

Sprawa "strajku seksualnego" pojawiła się także w niemieckim magazynie "Bild", gdzie napisano: "Zgodnie z zimną logiką radykalnych obrońców praw zwierząt każdy, kto zamawia kiełbaskę na stadionie, lubi grillować stek latem lub nie chce się obejść bez sznycla, nie jest już godny reprodukcji".

O komentarz w tej sprawie zapytana została Jessica Stahl z północnego miasta Schneverdingen, która zarabia za sprawą sprzedaży kiełbasek.

- Zaniemówiłam, jestem kompletnie zszokowana tym stwierdzeniem. Sprzedaję kiełbaski zawodowo i przychodzi do mnie więcej kobiet niż mężczyzn - powiedziała kobieta.

• georgia.guidestones Re: O PETA było? 25.09.22, 02:03
        taki-sobie-nick napisała:

>
        > To jednak nie wszystko. PETA ma również postulować w Niemczech do wprowadzenia
        > 41 proc. podatku od mięsa dla mężczyzn.
        >

>
        Drugie dno w postaci medycznych kosztów "jadła prawdziwego faceta" - zasmażana golonka itp., a na leczenie chorób cywilizacyjnych zrzucają się TAK JAKBY JEDNAK wszyscy podatnicy...
        .. oh wait, koncepcja osobistego płacenia podatków jest niektórym ludziom obca, zapomniałam.
        • lily_evans011 Re: O PETA było? 25.09.22, 07:23
          Sporo kobiet też ma miażdżycę, cukrzycę, to wszystko wybucha w okresie menopauzalnym, jakieś 10 lat później niż u facetów. Może nie od mięsa, ale od słodyczy, ciasta, winka z psiapsiółkami.
          Tyle, że kobiety są bardziej reformowalne i ogólnie te 40+, 50+ już umieją dbać o zdrowie, dietę i wagę w normie, a panowie nie zawsze.
          Tradycyjny widok znad morza - rodzinka, dzieciaki jak dzieciaki, wylaszczona pani o szczupłej lub normalnej sylwetce i pan z bebzonem.
          • gallanonim2022 Re: O PETA było? 25.09.22, 08:22
            Statystyki nie wykazuja tak wielkich roznic w liczbie kobiet i mezczyzn z nadwaga, zreszta sama jestes zdaje sie gruba.
            • lily_evans011 Re: O PETA było? 25.09.22, 13:29
              Toż mówię, że w pewnym wieku obydwie płci grube i mają sporo chorób cywilizacyjnych.
              • woman_in_love Re: O PETA było? 25.09.22, 14:06
                to przestać tracić czas w necie i schudnij
      • fogito Re: O PETA było? 25.09.22, 08:25
        Jak to dobrze. Ze moj juz nie je miesa. Mozemy .... do woli.
    • taniarada Re: O PETA było? 24.09.22, 23:16
      To jest zwrócenie problemu na żarcie mięcha .Steki ,białe kiełbaski na grilla ,całe tony .Do tego hektolitry piwa .Piwo wszędzie od rana do wieczora. W sumie fajnie bo ludzie jak wilki bez mięsa ,a nie rusz .Bez seksu się nie da żyć ,ale z ograniczeniem mięsa i wędlin tak .Zresztą zabija się zwierzęta nie tylko dla ludzi .Kot musi zjeść woła i pies też .Takie domowe zwierzątka .Im też trzeba zabronić seksu 😀
    • sueellen Re: O PETA było? 24.09.22, 23:22
      Tak sobie myślę, że jednak kobieta to silniejsza płeć. Gdyby baby się między sobą nie kłóciły i potrafiły się zjednoczyć, zwyczajnie by tych chłopów zmiażdżyły przede wszystkim sterując umiejętnie seksem i reprodukcja. Tylko musiałyby być wyrafinowane i pozbawione uczuć, emocji. Nagle faceci nie mieliby absolutnie nic do powiedzenia na tym świecie.
      • vivi86 Re: O PETA było? 25.09.22, 01:45
        N prokreacji większość facetów nie zależy smile
      • marta.graca Re: O PETA było? 25.09.22, 10:34
        Że niby kobietom nie zależy na seksie? Nie lubią go i mogą traktować jako kartę przetargową?
      • fornita111 Re: O PETA było? 25.09.22, 12:03
        Nie, za odmawianie seksu by nam zrobili pelnoetatowa opowiesc podrecznej w realu. Nie czytalas rikiego? U nich niedoruchanie powoduje agresje, zreszta incelskie ruchy sa tego dobrym przykladem.
    • borsuczyca.klusek Re: O PETA było? 24.09.22, 23:46
      Ja tam mogę strajkować 🙄
    • woman_in_love Re: O PETA było? 25.09.22, 10:54
      PETA to i tak lesbijki, geje, owłosione feministki bez facetów, albo owłosione feministki z wykastrowanymi przez brak mięsa kukoldami a nie facetami, także pomysł trafi jedynie do im podobnych, a tak ogólnie to #nikogo
      • dramatika Re: O PETA było? 25.09.22, 12:54
        woman_in_love napisała:

> PETA to i tak lesbijki, geje, owłosione feministki bez facetów, albo owłosione
        > feministki z wykastrowanymi przez brak mięsa kukoldami a nie facetami, także po
        > mysł trafi jedynie do im podobnych, a tak ogólnie to #nikogo

Zaczynam coraz bardziej lubić twój trolling, odkąd z prawaków i "faszystów" przerzuciłeś się na owłosione terfy big_grin
        Najbardziej podoba mi się to, że moderacja nie wie za bardzo co z twoim trollingiem robić big_grin

• cylicja Re: O PETA było? 25.09.22, 15:09
          Iwles chce wnieść powiew świeżości w nick, który zrobił się nudny i przewidywny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka