Dodaj do ulubionych

Palący problem

21.10.22, 14:42
Mam taki dziwny objaw, nie wyśmiewajcie.
Od jakiegoś tygodnia pali (nie swędzi), a pali mnie stopa, jedna, podeszwa. Nie ma na niej ran, nie ma infekcji, nie jest to grzybica, trwa już tydzień, stopa pali podczas chodzenia, nawet nie wiem, do kogo pójść z taką sprawą, może jakieś kontrolne badania, ktoś tak miał. Nic nie leczę, nie biorę leków.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Palący problem 21.10.22, 14:54
      myślałam, że pochwa

ale spokojnie, może to w sumie jednak też grzybica stopy, tylko taka niewidoczna
    • abidja Re: Palący problem 21.10.22, 15:00
      Podobno problemy z wątrobą tak sie objawiaja.
      • mae224 Re: Palący problem 21.10.22, 15:14
        kurcze, miałam usg jamy brzusznej we wrześniu, wszystko było ok. ale zrobię z krwi badania.
      • gorzka.gorycz Re: Palący problem 22.10.22, 10:35
        To swędzenie, nie pieczenie.

Może być przeczulica skóry np. od kręgosłupa.
    • abecadlowa1 Re: Palący problem 21.10.22, 15:08
      Kiedyś często chorowałam na zapalenie pęcherza. Każdorazowo nawrotowi infekcji towarzyszył piekący ból stóp. Ale zarówno lekarz rodzinny jak i urolog wyśmiali moje pytania o związek tych objawów z choroba pęcherza.
    • tt-tka Re: Palący problem 21.10.22, 15:11
      Kiedys mnie cos takiego dopadlo, ani dermatolog nie wiedzial co to, ani internista - kolezanka poradzila tribiotic (smarowidlo), pomoglo. Ale co to bylo, nie wiem do dzis.
      • mae224 Re: Palący problem 21.10.22, 15:16
        żadnego śladu infekcji nie było? jedna stopa? zastosuję, a co mi tam. długo trwało?
        • tt-tka Re: Palący problem 22.10.22, 10:30
          Jedna, i zadnego sladu infekcji. Smarowalam dwa czy trzy dni.
    • eliszka25 Re: Palący problem 21.10.22, 15:18
      A nie zrobił ci się tam czasem jakiś odcisk? Ból odcisków, to właśnie taki palący, mocny ból.
      • mae224 Re: Palący problem 21.10.22, 15:22
        nie widać nic, to jakby pięta i wnętrze stopy, czyli takie miejsca, które nie są uciskane równomiernie, raczej większa powierzchnia. pracuję dużo w domu, chodzę 7/8 dnia w skarpetkach, w butach mało, choć teraz sobie przypominam, pisałam też na forum, że zmienił mi się rozmiar stopy na większy 🧐 co jest?
        • alpepe Re: Palący problem 21.10.22, 15:48
          Może zapalenie rozcięgna podeszwowego.
          • mae224 Re: Palący problem 21.10.22, 15:55
            Część się zgadza, dzięki za trop, choć mam wrażenie, że bardziej pali niż boli, sprawdzę to.
          • eliszka25 Re: Palący problem 21.10.22, 15:59
            Aż tak to się nie znam, ale też obstawiałabym jakiś stan zapalny.
    • pampelune Re: Palący problem 21.10.22, 15:44
      Idźże do rodzinnego, niech się wypowie i skieruje gdzie nalezy.
      • juztubylam Re: Palący problem 22.10.22, 10:38
        żeby to była taka prosta zależność.... można latami chodzić po lekarzach i nie zostać prawidłowo zdiagnozowanym.
    • milku90 Re: Palący problem 17.11.22, 13:38
      Może jesteś chora na neuropatię cukrzycową? Tak mi się coś kojarzy, że uczucie palenia to jeden z objawów, ale nie mam pewności. Wbrew pozorom, jest to jedna z najczęstszych chorób stóp. Warto to zbadać, kto wie, może masz cukrzycę, ale nawet o tym nie wiesz. Jeszcze myślę, że to może po prostu grzybica....? Przez internet człowiek niestety nie jest w stanie stwierdzić takich rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka