Dodaj do ulubionych

A ja zagłosuję na PiS

22.10.22, 11:24
Przyznajecie się?
Zabieracie głos?

Wobec wszechobecnej krytyki tych którzy głosują jak chcą w tym na PiS macie odwagę powiedzieć publicznie głosuję na PiS, bo tak?
Obserwuj wątek
    • nie_ma_niebieskich Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 11:33
      Ale ja nie głosuję na PiS!
    • bib24 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 11:44
      i oczywiście nowy ni. witamy trola.
      • bib24 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 11:45
        nick. ucieło mi.
    • stasi1 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 11:49
      Ja nie głosuje na PiS i raczej do tego się przyznaje. Mam znajomych pijaczków spod ,,mojego" sklepy i im oczywiście do tego nie przyznaję się
    • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 11:52
      Ja tak.

Polska narodowa, katolicka, patriotyczna i konserwatywna musi w końcu zdechnąć a dziwnym trafem PiS zapoczątkował jej agonię.

No i hołota 65+, która zapoczątkowała ich władzę musi zostać spauperyzowana, pozbawiona oszczędności i umrzeć jak hołota bez dostępu do lekarza, leków i ciepła w domu, a dziwny trafem PiS im to zapewni.
      • takaprawda5438 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:30
        Dlatego "women" z przekory zagłosuję na Piś i jeszcze namówię na to kilka osób ze wzgledu na to co powyżej napisałaś .
        100 Urbanów nie dokonało tego co zrobił i nadal robi jeden Kaczyński wespół w zespół z biskupami i tysiacami proboszczów
        Dlatego PiS ma mój głos , chociażby za to poniższe :

natemat.pl/444358,uczniowie-odchodza-z-religii-biskup-bydgoski-oburzony
        • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:35
          woman a nie "women" jeżeli już
          • kropka_kom Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:12
            masz dużo pogardy w sobie ...współczuję
    • fornita111 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 11:55
      No tak, "bo tak" to najsensowniejszy argument za takim wlasnie glosowaniem big_grin
    • semihora Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:17
      Mam odwagę powiedzieć, że nie głosuję na PiS i nie zagłosuję.
    • kub-ma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:22
      Głosuję na kogoś bo tak? No jednak od obywatela oczekiwałabym konkretów.
      To nie jest zabawa, to jest odpowiedzialność.
    • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:27
      Zagłosować na tę niekompetentną, złodziejską, antydemokratyczną pisowską szajkę?
      Prędzej by mi ręka uschła.
      • kropka_kom Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:13
        primula.alpicola napisała:

> Zagłosować na tę niekompetentną, złodziejską, antydemokratyczną pisowską szajkę
        > ?
        > Prędzej by mi ręka uschła.
        to raczej opos totalnej opozycji z D.T.na czele
        • malia Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:21
          no to weź i zrób jakiś spis tych antydemokratycznych akcji opozycji oraz złodziejskich przekrętów, my dopiszemy swoje i się porówna. A, koniecznie umieść też skandale obyczajowe
      • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:26
        A kogo proponujesz .Sam jestem ciekaw. Bo nie chodzenie na wybory to wybór Pis .
      • evolventa Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 22:47
        Ja tak samo
    • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:30
      Glosuj se nawet na Babę Jagę, jak czujesz taką potrzebę. To jeszcze stosunkowo wolny kraj (chociaż, niestety, coraz mniej).

Tusk mnie wkurza, mam zdecydowanie bardziej lewicowe poglądy niż PO. Ale im bardziej biją w Tuska i jego rodzinę (równocześnie przez 7 lat rządów nie udało się skutecznie upupić faceta, chociaż tak miał siedzieć on i jego rodzina - widać rzeczywiście nic poważnego i wiarygodnego na niego nie ma), tym wiekszą ochotę mam, by na niego zagłosować.
      • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:08
        Serio nie przeszkadza ci ze ma w nosie prawo i stwarza zagrożenie na drodze ???????

To się akurat wydało
        Ale czego nie wiemy jakie wystepki ma na sumieniu ????
        • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:25
          Przypomnij sobie dziwnie ginace dowody ws stluczki Szydło, kraksy samochodow rzadowych, przekraczanie predkosci przez polityków PIS, szereg afer PISowskich i coś, co jest mi trudno PISowi wybaczyć - wyprowadzanie Polski z UE oraz polityka coraz wiekszego konfliktowania Polski z panstwami europejskimi. O kasie z Unii nie wspominajac oraz o skoku na praworzadność.

W 2015, zmęczona zachowaniem PO, glosowalam na PIS (potem już nie). Ale wybacz, nie podpisuję się pod sposobem uprawiania polityki przez tę partię.
          Niektore pomysły maja fajne, ale wykonanie mają tak beznadziejne, ze człowiek, gdy na to patrzy, chce sobie oczy wydlubać lub zrobić oczu kąpiel.

Nie, nie popelnie wiecej tego blędu.
          Absolutnie nie popieram tego, co robi ta partia.
          • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:28
            Oj tam 500 afer Tuska nie przebije.Nie ma idealnego ugrupowania politycznego .Znowu to samo ,a wygrywa Pis .
          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:31
            No tak
            Racja
            Tusk nic nie zrobił
            W zwiazku z tym nie ma żadnych zarzutów do wykonania , wszystko nie wykonał perfekcyjnie
            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:35
              Nikt Ci nie broni glosowac tak, jak uwazasz.
              Dlaczego wobec tego zabierasz mi prawo do glosowania tak, jak ja uwazam?

Wez na klatę to, ze mamy cos w rodzaju demokracji, chociaz coraz mniej...
              • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:50
                Od kiesy wymyśliliście akcje „zabierz babci dowód” już nie mamy
                • livia.kalina Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:02
                  Akcje 'zabierz babci dowód" przeprowadziły w domach opieki katolickie zakonnice, które przywłaszczyly sobie dowody osobiste starszych ludzi i zagłosowały dudę, fałszując w ten sposób wybory prezydenckie, co w swym raporcie opisała OBWE.
                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:07
                    Prawda. Bylo falszowanko wyborow na spora skalę.
                    Jesli do tego dolozyc nagminnie przychodzace za granicę niewazne, niepodbite pieczecia karty do glosowania, to mamy wał nad wały.
                    • kaka-llina Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:44
                      yenna_m napisała:

> Prawda. Bylo falszowanko wyborow na spora skalę.
                      > Jesli do tego dolozyc nagminnie przychodzace za granicę niewazne, niepodbite pi
                      > eczecia karty do glosowania, to mamy wał nad wały.
                      Nawet jeśli ważne to przychodziły za późno, często nawet juz po wyborach... Miałam szczęście, że moje doszły ale musiałam wysłać najdroższą przesyłka, żeby mieć pewność, że dojda..Polonia sama te karty od ludzi zbierała i dowoziła do konsulatu ale mnóstwo ludzi nie dało rady zagłosowac. Wyniki były chyba jakoś koło 78% na Trzaskowskiego...
                  • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:34
                    Bujasz .PO zabierało ,a PIS oddawał .A chałupy takie, że brakło na dokończenie autostrad .A Kaczyński mieszka w ruderze i w jednych butach chodzi biedny .
                • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:40
                  Czekaj, asma. Uwazasz, że ja wymyslilam akcję "zabierz babci dowod"?
                  Oj. Przeceniasz moje mozliwości.
                  Zapewniam, że ten pomysł nie byl mojego autorstwa.
                  • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:44
                    No to dobrze
                    Bo głupi i prymitywny
                    Jednak PO nie ma klasy za grosz
                    • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:55
                      A pomysł z faszowaniem wyborow w katolickich DPSach to taki fajny?
                      No weź.
                      A jeżdżenie po Tulei za to, co orzekł ws wydarzeń w sali kolumnowej to pikuś?

Wiesz, prawo powinno byc takie samo dla wszystkich.
                      Mam obiekcje co do kilku sedziów, ktorzy bujaja sie po mediach, ale wieksze mam do zachowania Kryski Pawlowicz czy Piotrowicza na znacznie powazniejszym sedziowskim stanowisku.

Jednak uwazam, ze polityka PISu w zakresie praworzadnosci, wcale nie poprawila sytuacji. Ani nie jest lepiej, ani szybciej, zaczynamy uchodzic za jakis daleki od standardow praworzadnosci europejski Bantustan.

No wez.

Ten PIS to wstyd po prostu.

I ja na nich w 2015 glosowalam.
                      No zenada po prostu 🙈
            • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:36
              Nie dawno krzyczał że wie kto zatruł Odrę. I dalej nie wie 😊
              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:44
                A to Odre tez Tusk truł?
                No tak, zapomniałam big_grin

Masz rację, przepraszam.
                Tusk jak zly, rudy wilk z Czerwonego Kapturka, pomimo, ze nie rzadzi, odpowiada za wszystkie fukcupy pisowskiej ekipy. No prawda! Masz racje!
                • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:49
                  Odry nie ale mało co nie spowodował śmiertelnej kolizji bądź potrącił grupę pieszych
                  Życie cię niemile ?
                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:57
                    Ile kolizji spowodowaly rzadowe limuzyny?
                    Wlasnie dlatego, ze wiem, jak gnoje do dziś jeżdżą po ulicach i zycie mi miłe, nie zglosuję na PIS.
                    Jaki masz z tym problem?
                    • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:02
                      Kiedrowcy którzy prowadzili te limuzyny nie są w partii wink
                      • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:04
                        Czekaj, a aby szefem kierowcy nie jest polityk siedzacy w aucie i morde mu zaszyli, ze nie reaguje, gdy kierowca rumakuje?
                        Oj bidulek. To tym bardziej sie nie nadaje do rzadzenia, skoro w tak prostych sytuacjach zyciowych sobie nie radzi. I nie radzi sobie z 1 pracownikiem. To jak taki niewydarzony misio, ktory sie boi jednego kierowcy, poradzi sobie z rogatym narodem?
                      • malia Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:07
                        Ale ci, którzy nimi jechali i kazali jechać w określony sposób, już tak. Jak to było z Beatą janiepamiętamczysygnałbyłwłączony Szydło?
                      • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:00
                        Kiedrowcy którzy prowadzili te limuzyny nie są w partii

Oczywiście, że są w partii: a ich dzieci dostają potem od PiS stanowiska.
                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:02
                    Ten Tusk to jest wielki mocarz. Od 7 lat nie rządzi a każda wieksza wtopa ekipy rządzącej to wina Tuska.
                    Po kie licho sie z tym Tuskiem po cichu konsultują i oddali mu ciche przywodztwo Polski? Mogli rządzic sami, winy Tuska by nie było.
                    Jak zaglosować na rzady PIS, skoro oni sa tak niesamodzielni, że nadal Tusk jak rządził, tak rządzi? W dodatku źle, bo oni mu pozwolili na taka dywersję?

Ponieważ mi się bardzo podobają tuskowe pomysly PISu, nie będę sie opierac nad posrednikach, ktorzy chyba nie potrafia wykonywać dobrze Tuskowych poleceń, tylko już na tym nieustannie rzadzącym od 17 lat Tusku.

Caluję 😘
                  • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:19
                    mało co nie spowodował śmiertelnej kolizji bądź potrącił grupę pieszych

Nie przypominam sobie, żeby Tusk coś takiego zrobił.

Świetnie jednak pamiętam, że co chwilę robią to pisowcy i ich kolumny rządowe.
                    • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:25
                      Umiesz czytać ze zrozumieniem ?
                      Gdzie ja pisze ze to zrobił?
                      Na szczęście mamy sprawna policję
                      • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:30
                        Nie zrobił? To dobrze.

Widzisz jaki jest fajny? Szybko musimy go wybrać, żeby wywalić PiSowców: ci ciągle powodują wypadki i zabijają pieszych.
                        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:48
                          Czemu ciagle lapia tylko schetyne i Tuska ?
                          • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:51
                            Czemu ciagle lapia tylko schetyne i Tuska ?

Jak to tylko. Co chwilę łapią też kolumny rządowe: w miejscach gdzie politycy PiS powodują wypadki.
                            • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:56
                              Kolumna Rządowa nie kandyduje na Najwyższe stanowiska w państwie
                              • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:59
                                oczywiście ze kandyduje: w jej skład przecież wchodzi Morawiecki, Kaczyński, Ziobro itd.
                      • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:45
                        Nie mamy sprawnej policji.
                        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:49
                          Zabieranie praw jazdy dobrze dzisla
                        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:49
                          Zabieranie praw jazdy dobrze dzisla
                          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:54
                            Wiesz, mojego syna zdrowo pobili. O zbieraniu dowodow przez policmajstrow, nieprzesluchiwaniu LATAMI świadków pobicia, oskarzaniu tylko wybranych pomimo tego, ze swiadkowie wskazuja szersze grono sprawcow - moglabym dlugo. O umarzaniu, podstawowych bledach przy gromadzeniu dowodow tez moglabym dlugo opowiadac.
                            Rownoczesnie widzę policmajstrow, ktorzy wsadzają ludzi za malowanie kredą po chodniku. No ludzie...
                            • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:55
                              Latami czyli jak rządziło po ?
                              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:03
                                Latami. 6 lat.
                              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:04
                                Za wspanialego PISu. Tlukli patrioci osmieleni umilowaniem rządu.
                          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:55
                            Policja nie jest od lapania bandytow tylko jest batem na opozycję.
                            • panna.nasturcja Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 01:07
                              Ale wiesz, że to dzięki Tobie?
                              Sama ich wybrałaś, pozwoliłaś im zniszczyć Polskę to zbierasz coś zasiała.
                              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 01:47
                                Nie kochanie. Dzieki arogancji i zlodziejstwu PO, ktorymi wiekszość Polakow byla potwornie zmęczona.
                                I to PO odpowiada za to, ze Polacy mieli dosc. Tylko PO a nie mityczni wyborcy, ktorym sie ulało.

Niestety, na ten moment ja nie widze partii, na ktorą moglabym zaglosowac z czystym sumieniem. Prawdopodobnie wybiore mniejsze zlo i zaglosuje na opozycję. Albo w ogole nie pojde na wybory. Ostatecznie takie agresywne wpisy jak twoje nie zachecają do pojscia na wybory. I wcale nie zartuję, dokladnie ta agresja takich jak ty ZNIECHECA wielu ludzi do zmiany pogladow.
                                Serio.
                                Po co to robisz? Tak bardzo lubisz zyc w panstwie PIS?
                                Ludzie rowniez glosuja na PIS lub nie idą na wybory przez takie osoby jak ty. Im szybciej to zrozumiesz, tym lepiej dla Polski.
                                • wbka1 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 09:19
                                  Na czele PiS dwóch dementywnych dziadów, jak Polska może zmierzać w dobrym kierunku, jak dziad nr 1 to prymitywny, słabo ogarniający psychol.
                                • sumire Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 11:06
                                  Ale jakiemu dokładnie złodzIejstwu? Bo wiesz, yenna, ja o tym słyszę od siedmiu lat, podobno był jakiś audyt tego złodziejstwa robiony jeszcze za kadencji Szydło, ale ludzie nigdy nie poznali jego rezultatów. Nie ma żadnych procesów w sprawie tego złodziejstwa, żadnych wyroków, kogoś tam budzili o 6 rano, ale wyszło z tego dokładnie nic. Tymczasem na naszych oczach rozgrywa się największy finansowy wał w historii Polski pt. CPK i drugi wał pt. odrzucanie unijnych funduszy - to dopiero jest złodziejstwo.
                                  Jestem naprawdę zdumiona tym, że po 7 latach tej paranoi ktoś jeszcze męczy bułę o złodziejstwie i arogancji PO. Tzn. jestem zdumiona tym, że robią to względnie rozsądni ludzie, bo że politycy PiS jadą z tą zdartą płytą, nikogo nie zaskakuje. Natomiast jeśli ktoś głosuje na PiS przez urażoną dumę, to sorry, ale głupi jest. Z odmrażania uszu na złość mamie w pewnym wieku powinno się wyrosnąć.
                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 11:09
                                    PO naprawdę przeginało, dlatego się ludziom ulało.

Ale wiesz, na ten moment to wolę chlopakom i dziewczynom z PO kupić z wlasnej kieszeni tone tych ebanych ośmiorniczek niz znosić niewyobrazalnie bezczelne pisowskie wały.
                                    • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 11:30
                                      Qrwa! To co robiło PO to jest pikuś w porównaniu z tym co wyrabia PiS.
                                      • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 12:09
                                        tanebo001 napisał:

> Qrwa! To co robiło PO to jest pikuś w porównaniu z tym co wyrabia PiS.
                                        >
                                        Zdecydowanie.
                                    • sumire Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 11:35
                                      Przeginało w czym dokładnie? W porównaniu z tym, co teraz się dzieje?
                                      • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 12:09
                                        No wiec skoro porownanie na ten moment jest, w moim odczuciu na korzysc opozycji i bardzo na niekorzysc PIS, to jak myslisz?
                                        • sumire Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 12:57
                                          Napisałaś, że przeginało, zatem pytam, w czym. Proste.
                                          • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:47
                                            Jak to z czym. Z wywyższaniem się warszawskich elyt nad podkarpackimi wsiokami...
                                            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:50
                                              tanebo001 napisał:

> Jak to z czym. Z wywyższaniem się warszawskich elyt nad podkarpackimi wsiokami.
                                              > ..
                                              >
                                              Nie rozsmieszaj mnie big_grin
                                          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:47
                                            Na tyle mocno, ze ja, staly elektorat Lewicy i PO (dokladnie w tej kolejnosci), zaglosowalam na PIS, bo mi sie najzwyczajniej na swiecie ulało.
                                            Pamietam, ze mialy na to wplyw pewne informacje, o ktorych nie chcę pisac na forum, poza tym postawa Komorowskiego, rozmowy w Sowie i Przyjaciolach, ogolna bezczelnosc PeOwskich politykow.
                                            7 lat minelo, nie do konca dzis pamietam, co w szczegolach spowodowalo moj wqrw, ale pamietam, ze byl duzy.

Jak zapewne wiesz, tylko krowa nie zmienia poglądów. Na ten moment jestem mocno antyPIS, natomiast nie do konca jeszcze wiem, czy pojde na wybory a jesli pojde, to na kogo zaglosuję (w poprzednich wyborach glosowalam na Trzaska i KO). Zapewne zaglosuję na mniejsze, w mojej opinii, zlo. Ale wolalabym, aby opozycja startowala jednym blokiem, wtedy byloby mi latwiej podjac decyzję.

Czy masz jeszcze jakies pytania? wink
                                            • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:53
                                              Pieprzenie! pamiętam ten czas i zadecydowało jedno - 500+. Wszyscy o tym mówili. To był główny temat wyborów 7 lat temu. Poza tym różnic nie było w zasadzie żadnych.
                                              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:58
                                                Tanebo, w moim wypadku 500 plus nie było argumentem big_grin
                                                • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:06
                                                  Może jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę.
                                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:21
                                                    Tylko czekaj. Ani nie jestem ze wschodniej sciany, raczej jakąś szkolę skonczylam, mój stary podówczas warszawską elytą był, piećsetplusy mi byly doskonale obojetne.
                                                    Wytlumacz mi, jak wyjatek moze potwierdzic regulę?

Nie pamietam, co mną konkretnie wtedy kierowalo (po covidzie pamiec niestety mi ostro siadła, nie pamietam, co robilam tydzien temu a co dopieto co myslalam 7 lat temu wink nie napisze Ci konkretnie). Kierowsl mna na pewno gruby wqrw.

Za to na ten moment mam wqrw wiekszy na ekipe rzadzacą. Dlaczego? Tlumaczyc nie musze. Skoro masz tez zęby na PIS, to chyba wiesz, dlaczego. Tak czy nie?
                                                  • langsam Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:36
                                                    " Kierowsl mna na pewno gruby wqrw.

Za to na ten moment mam wqrw wiekszy na ekipe rzadzacą."
                                                    Może zamiast kierować się "wkurwem" lepiej zastanów się, ku czemu która ekipa mniej czy bardziej sprawnie prowadziła kraj, i jakich zniszczeń gospodarczych dokonała.
                                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:04
                                                    Ale w ostatnich wyborach glosowalam na KO i wybacz, zastanawiac sie nie zamierzam. Nad czym? Nadal tkwimy w g... i nie czuję się sprawcą tego tkwienia.

Z jakiegos powodu hasla opozycji są malo lotne a opozycjne szczekaczki raczej zniechecaja ludzi (stad np popularnosc Polski 2050 i Holowni).

Zastanow sie, jak mozesz to zmienic. Podpowiem: jest takie slowo, nazywa sie zyczliwosc. Duzo skuteczniejsze przy tlumaczeniu niz atak bo atak powoduje okopanie sie na zajmowanej pozycji i radykalizacje atakowanego.
                                                    Naprawde masz tak mala swiadomosc, ze tą agresją robicie wynik.PISowi?
                                                  • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:15
                                                    To po co nam PiS bis? Nie chcę głaskać wsioków. Chcę żeby ci co przyjdą po PiS postawili gilotyny.
                                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:32
                                                    No to nie dziw sie, ze ludzie za tym nie zaglosują. Nikt nie chce mieć krwi na rekach.
                                                    I potem przyjdzie nastepna ekipa i tych od gilotyn powiesi? I skonczymy jak kraje bylej Jugoslawii?
                                                    Ty myslisz w ogole?
                                                  • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:48
                                                    Myślę. Myślę że po zmianie władzy czas przemyśleć granice okręgów wyborczych. Jak dla mnie prowincja ma za dużo głosów. To nie ona buduje przyszłość kraju. A co do meritum - nie ma co liczyć na to że pisowski beton zagłosuje na Tuska. Nie ma takiej kiełbasy wyborczej. Problemem jest centrum - wyborcy letni. Jak ich zmotywować do wstania i pójścia do wyborów? Oni nie potrzebują bonusów. Oni muszą poczuć ból, szczękać zębami w nieogrzewanych domach i ktoś musi im pokazać kto za to odpowiada.
                                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 18:29
                                                    Ja na ten moment musze przemyslec moje preferencje wyborcze. Druga Jugoslawia mi sie nie marzy.
                                                    Wolę PIS niż szalencow wyrzynajacych obywateli Polski zabich preferencje wyborcze.

To, co napisales, bylo grube.
                                                    I bardzo szokujace.

Nie, to nie moja bajka.
                                                  • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 18:37
                                                    Czyli jesteś wyborcą pisu. Życzę zdechnięcia z głodu w nieogrzewanej chałupie!
                                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 18:47
                                                    Wlasnie zwerbowales tego wyborce.
                                                    Pogratuluj sobie.
                                                    To nie jest normalne by zyczyc ludziom smierci.

Wybacz, wygaszam.
                                                    Wiecej nie pogadamy.
                                                  • tanebo001 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 18:55
                                                    A zwerbowałem dziesięciu. Ty chcesz PiS bis bez chamstwa. Ale cały czas zarzucacie PO że nie ma programu. No to macie program.
                                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:34
                                                    tanebo001 napisał:

> To po co nam PiS bis? Nie chcę głaskać wsioków. Chcę żeby ci co przyjdą po PiS
                                                    > postawili gilotyny.
                                                    >
                                                    Po takich wypowiedziach glosowanie na PIS wydaje sie nagle mniejszym złem. Oczywiscie zdajesz sobie z tego sprawe?
          • alicia033 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:56
            yenna_m napisała:

> W 2015, zmęczona zachowaniem PO, glosowalam na PIS (potem już nie).

no cóż, masz, co chciałaś.
            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 19:53
              W kolejnych wyborach glosowalam na KO wiec mam to, co chcialam.
              Nie, nie odpowiadam za wynik TYCH wyborow.
          • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:59
            yenna_m napisała:

> W 2015, zmęczona zachowaniem PO, glosowalam na PIS (potem już nie).

Też mnie irytowali, ale jednak, na litość boską, PiS zupełnie nie ukrywał tego, co zamierza zrobić z demokracją i praworządnością, wszystko było do przeczytania.
            W realnym świecie nie istnieją idealne partie i politycy. Wybiera się mniejsze zło, tak to po prostu działa.
            Ty wybrałaś wtedy najgorsze.
        • kub-ma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:43
          I jakoś przez 7 ostatnich lat rządzący nie mogą nic Tuskowi udowodnić.
          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:48
            Prawo jazdy tez stracił bez powodu ?
            Prześladowany biedaczek
          • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:50

No jak!
            Udowodnili! Przekroczenie prędkości!
            Tylko trudno im się pogodzić, że karę przyjął na klatę, a swoi go nie wyklęli 😄
            • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:54
              Wow
              Sympatyzujemy z piratami drogowymi

Tego jeszcze nie było

Ciekawe czy tez będziesz taka zadowolona jak taki się pojawi na swojej drodze crying
              • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:59

Ja to najbardziej nie chciałabym na drodze spotkać limuzyny, która będzie wiozła jakiegoś pisiora, no ci to stwarzają realne zagrożenie, a nie "o mało co".
                Przypomnij sobie, ile było stłuczek z ich winy, ile potrąceń pieszych, w tym dzieci.
                • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:01
                  Nie kumasz ze to inny pr
                  Ze prowadzi kierowca a nie KANDYDAT na PREMIERA?????
                  Jak on w ogole śmie kandydować??????
                  Co za tupet
              • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:02
                Och asma, naprawdę nic grubszego na Tuska nie znalazłaś? Miał siedzieć przecież za rozmaite swoje przestępstwa, i co to się stało, że PRZEZ 7 OSTATNICH LAT, z takim wspaniałym ministro-prokuratorem Zerem, nie udało się go skazać, ojejciu, ojejciu.
                Wolałabym spotkać Tuska na swojej drodze, niż Szydło, Macierewicza, Dudę, czy kogokolwiek innego z tej aroganckiej bandy..
                • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:41
                  No nie
                  Przecież to Jarosław ma isc za kratki
                  Ale DOPIERO wtedy jak Tusk dojdzie do władzy
                  Co my mamy za prawo ze biedny Tusk nie może go teraz wsadzić tylko jak będzie przy korycie
                  Kumacie to bo ja nie ?????
                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:50
                    Jaroslaw pojdzie za kratki, jak będzie za co.
                    Jak nie będzie to nie pójdzie.

Taki Kaminski i Wąsik za to, mimo wyroku, nie poszli. I to jest grube, ze pokimo wyroku maja nadal wplyw na tak istotne sprawy w panstwie.

Partia kolesi.
                  • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:55
                    Jarosław nie pójdzie, bo za nic nie odpowiada i pod niczym istotnym się nie podpisał.
                    Cwany dziadyga, przyznaję.
                    To co z tym "siedzeniem Tuska", asmuniu? Nie dało się, przez 7 ostatnich lat?
                    • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:30
                      Po co miałby wsadzać Tuska ofiarę losu wypędzona z brukselskich salonów ?
                      Dzięki temu ze da wolna rękę temu piracikowi drogowemu to znowu wygra wybory

Ruszcie wreszcie makowkami
                      • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:35
                        Jak znow sfalszuje wybory, to znow wygra
                        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:41
                          Tusk taka ciapa nawet nie umie go „przyłapać”
                          Postarał by się zamiast tylko rozbijać się swoim porsche bez hamulców
                          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:02
                            Nie nakrecaj sie smile

Opozycja wygra nastepne wybory. Zima i kryzys dobije PIS.
                            • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:07
                              No i dobrze
                              Po dwóch miesiącach będziecie się Wstydzic swojej decyzji
                              to samo było z Mateuszem kijowskim

a ja będę po prostu znowu tarzać się ze śmiechu

Choć to śmieszne nie jest kiedy wy zaczniecie logicznie myśleć to ja nie wiem
                              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 22:48
                                krolewska.asma napisała:

> No i dobrze
                                > Po dwóch miesiącach będziecie się Wstydzic swojej decyzji
                                > to samo było z Mateuszem kijowskim
                                >
                                > a ja będę po prostu znowu tarzać się ze śmiechu
                                >
                                > Choć to śmieszne nie jest kiedy wy zaczniecie logicznie myśleć to ja nie wiem
                                >
                                Na razie calkiem sporo ludzi cholernie wstydzi się, że kiedykolwiek glosowało na PIS i Kukiza.
                                PO mnie w bodajze 2015 roku wkurzalo jak diabli. Ale to, co od 7 lat PIS od3,14erdala, to się po prostu w pale nie mieści!

Nie kocham PO, lewica mnie też wkurza, ale zaglosuję po raz kolejny na mniejsze zło. I nie bedzie to PIS.
                                • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 09:39
                                  A maszerowania ku czci Mateusza kijowskiego nie żałujecie ? I datków do puszek Mateuszek ?

Gdybyście mnie od początku słuchały to wstydu byście sobie oszczędziły
                                  Eh kiedy wy zmądrzejecie
                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:28
                                    Grosza na Mateusza nie dalam.
                                  • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:30
                                    Ciesze sie, ze sobie w glowie ulozylas bajeczke na moj temat, ale niestety, nie trafiona.
                                    Ludzie sa nieco bardziej skomplikowani niz to, co sie wam wmawia w tych przekazach dnia i antyopozycyjnych, pisowskich memach wink
                  • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:06

Taj kumamy. Jarosław kryje się za znajomkami i immunitetem. Ma macki jak osmiornica, taki nasz rodzimy papcio chrzestny. Trzyma wszystkich w garści, sam za nic nie odpowiada.
              • kub-ma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:49
                PiS szedł do wyborów z przekonaniem, że Tusk tyle narozrabiał, że będzie siedział. Za działania przez "osiem ostatnich lat" I co
                • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:09
                  kub-ma napisała:

> PiS szedł do wyborów z przekonaniem, że Tusk tyle narozrabiał, że będzie siedzi
                  > ał. Za działania przez "osiem ostatnich lat" I co
                  >

Przekonali jedynie suwerena, w myśl zasady "ciemny lud to kupi"; sami wiedzieli doskonale, że Tusk siedzieć nie będzie, bo nie powodów, żeby siedział.
            • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:02
              Ostatnio popylał na hulajnodze bo ta mu została .Zamiast przeprowadzić ją przez pasy to wjechał rozpędem .Prawo jest dla bogatych i polityków .
    • snajper55 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 12:32
      szczotedzka01 napisała:

> Przyznajecie się?
      > Zabieracie głos?
      >
      >
      > Wobec wszechobecnej krytyki tych którzy głosują jak chcą w tym na PiS macie odw
      > agę powiedzieć publicznie głosuję na PiS, bo tak?

Gdybym chciał głosować na złodziei wspieranych przez pedofilów, to bym się wstydził komukolwiek o tym powiedzieć. Ale ja na takie szumowiny nie mam zamiaru głosować.

S.
      • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:41
        Jeśli jesteś świadkiem przestępstwa to zgłoś.Mój znajomy adwokat ci pomoże . Tu masz link www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://filarybiznesu.pl/byles-swiadkiem-przestepstwa-warto-znac-swoje-prawa-i-obowiazki/a10723&ved=2ahUKEwiJvsCm4PP6AhWP_CoKHRfGDQoQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw0WFRrAsnaDEi0ZU3XkXACt
    • anorektycznazdzira Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:00
      Oczywiście, że zagłosuję na PIS
      ALBOWIEM MUSI ZEŻREĆ G*** KTÓREGO NAROBIŁ
      • arthwen Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 00:53
        A ja nie, chociaż bardzo bym chciała, żeby musieli wypić to czego nawarzyli (i nie jest to bynajmniej piwo), ale za bardzo się boję, że wtedy to już w ogóle z tego państwa nie będzie co zbierać.
      • alicia033 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 07:59
        anorektycznazdzira napisała:

> Oczywiście, że zagłosuję na PIS
        > ALBOWIEM MUSI ZEŻREĆ G*** KTÓREGO NAROBIŁ
        >

Jeżeli znowu wygrają m.in. dzięki tobie, to będą dalej spokojnie sobie jeść kawior i pić szampana.
        A to "G***" to będziesz żreć ty, anorektyczna.
        • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 08:09
          alicia033 napisała:

> Jeżeli znowu wygrają m.in. dzięki tobie, to będą dalej spokojnie sobie jeść kaw
          > ior i pić szampana.
          > A to "G***" to będziesz żreć ty, anorektyczna.
          >
          >
          Jesli wygraja, to wlasnie dzieki takim ludziom jak ty, ktore napadają na osoby rozwazajace zmiane preferencji wyborczych (a to one przy tym glosowaniu beda kluczowe).
          Dlaczego beton pseudoopozycyjny, ktory agresywnie drze buzie w necie tego nie rozumie?
          Agresją zniechecacie ludzi do jakiejkolwiek zmiany poglądow. Rob tak dalej. Chyba kochasz panstwo PIS. Moze to robisz specjalnie?
          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 09:47
            To wy darlyscie agresywnie buzie na marszach z Mateuszem i ta od wylewania czerwonej farby na prace sprzątaczek ( zapomniałam nazwiska)

I co wyszło z tego darcie ?
            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:25
              A nie. Widzisz, ja nie darlam. Na marsze chodzilam wybiorczo, zawsze bylam grzeczna. Nie wylewalam farby, nie zanieczyszczalam przestrzeni publicznej, nie jestem tez fanka Mateusza. Ba! Nie urzekają mnie rowniez niektorzy sedziowie (i ci z iustitii, i ci z TK typu Pawlowicz i Piotrowicz) wink Nie urzekl mnie rowniez skok PO na TK bo od tego wszystko, co złe sie zaczelo a potem poszlo jeszcze dalej.
              To, ze nie podoba sie komus PIS nie oznacza, ze inne rzeczy z obozu konkurencyjnego wprawiają go w zachwyt.
              Ups 🙈
            • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:30
              akurat sprzątaczki są od sprzątania więc niech sprzątają a nie dyskutują
        • anorektycznazdzira Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:06
          nie jesteś w stanie zrozumieć- trudno,
          nie ma znaczenia co żre pis=górka pisu,
          ma kluczowe znaczenie co żre pis=suwereński wyborca pisu - i to oni będą żreć nieograniczone goovno, a nie ja, bo ja sobie poradzę
          im więcej suwereństwo zeżre goovna, którego ich ukochana władzunia narobiła, tym większa szansa, że wreszcie się tych złodziei, psujów i ruskich szpionów pozbędziemy, bo inaczej suwereństwo nigdy nie zrozumie. Co z tego, że teraz wygra ktoś inny, jak bolszewicki motłoch będzie szalał i na 5371539199 sposobów usiłował wkładać kije w szprychy a na koniec po 1 kadenicji przywróci pis do władzy
          • langsam Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:55
            Bolszewicki motłoch będzie szalał zawsze, ponieważ zawsze będzie wierzył, że jeżeli partia x nie rozdaje, wyjaśniając to koniecznością dyscypliny budżetowej, to znaczy tylko tyle, że tym osłaniają własne "rozkradanie" (furda, że zero dowodów). Na część tych klas społecznych zadziała edukacja, reszcie i kij państwowych długów do spłaty nie pomoże.
    • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:05

Podczas glosowania głosy sie oddaje, nie zabiera. No ale pisiątka sądzą po sobie, lubią zabierać 😛
    • trampki_w_kwiatki Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:06
      Se głosuj. Kto zabrania ci być idiotą?
    • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:07
      Ale po kłopotach z prawem Tuska chyba na niego noe będziecie głosować????
      Dajcie spokój on już jest skończony
      Niech się zapisze na tor żużlowy a nie będzie straszył przechodniów
      • kropka_kom Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:14
        krolewska.asma napisała:

> Ale po kłopotach z prawem Tuska chyba na niego noe będziecie głosować????
        > Dajcie spokój on już jest skończony
        > Niech się zapisze na tor żużlowy a nie będzie straszył przechodniów
        >
        oczywiście że na niego zagłosują...z nienawisci do chrześcijańskich wartości a on akurat reprezentuje ich poglądy...
        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:27
          Jak zgina potrącona na pasach to żadnych wartości mieć nie będą
        • malia Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:11
          Ja nie zagłosuję na niego tylko z powody nienawiści do przeciwnika, ale przede wszystkim dlatego, że jest WSZECHMOCNY I WSZECHOBECNY I WSZYSTKO POTRAFI. Nie wierzysz? Obejrzyj jakiekolwiek pisowskie wiadomości, w każdych ci to powiedzą
          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:45
            Ale ja tam widzę ze przypominają ze Tusk nie będzie rządził dla polski ale fuer Deutschland ….
        • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:52
          "wartości" chrześcijańskie to zwykła sraka mentalna, a nie żadne wartości
        • cosmetic.wipes Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:27
          kropka_kom napisała:

> .z nienawisci do chrześcijańskich wartości

Chrześcijańskie wartości doprowadziły do bezkarności kleru gwałcącego dzieci oraz uciemiężenia kobiet, które umierają z powodu zakazu aborcji.
          Aż się chce życzyć suwerenowi, żeby chrześcijańskie wartości poczuł na sobie.
          • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:43
            Prawdziwe chrześcjańskie wartości są ok, ale PiS potrafi wykoślawić wszystko, i wartości, i prawdę, i prawo, i sprawiedliwość, i patriotyzm.
            Cokolwiek dobrego wpadnie w te parszywe łapska, zamienia się w g.wno. Prawie jak król Midas.
            • cosmetic.wipes Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:17
              No nie. Chrześcijańskie wartości dobrze wyglądają w teorii, natomiast w praktyce zawsze kończyły się mordami, wojnami, przemocą i gwałtem.
              • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 17:52
                Zatem to ludzi wina, a nie wartości😏
      • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:17

Mieć kłopoty z pisowskim prawem to zaszczyt.
        W przeciwieństwie do "niemania" kłopotów tylko dlatego, że stworzyło się prawo pod siebie, by nie ponosić konsekwencji.
      • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:25
        Na przekór sobie odmrożę uszy .Co nie przeszkadza brać 500 + i dodatki .
      • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:27
        A jakievon ma problemy z prawem?
        Jakies wyroki zapadly? Siedzi już? Bo podobno miał, tyle bylo na niego haków.

Potem okazalo sie, ze te haki to zadne haki tylko pisowskie kłapanie dziobem.
        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:29
          Serio
          Naprawdę nie na nikogo w tym kraju komu nie zabrano prawa jazdy ??????
          Można tylko głosować na tych co maja kłopoty z prawem?
          Serio pomyliła wam się Polska z Sycylia sad
          • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:32
            Nie zapominaj o tym drugim bo też nie ma prawo jazdy i ta reklamówka z Biedronki 🤣
            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:32
              I od 7 lat Ziobro o tym wie i nic?
              Nadal: albo jest to ekipa skrajnie nieporadna, albo zarzuty z d...py. Przyjmuje, ze zarzuty sa powazne, przekonalas mnie, w takim wypadku tym bardziej JAK NAJPREDZEJ trzeba odsunąc od wladzy nieporadny rząd PIS.
              No kto to widzial, zeby byc tak nieogarnietym i przez 7 lat nie zrobic porzadku z takim strasznym bandziorem!
          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:34
            Nie on jeden. Oddal prawko, nie stawiał się.
            Mnie bardziej odrzuca wal na respiratorach, maseczkach, dwie wieże, plecaczki Kempy, bezkarność kierowcy Szydło i parę innych.
            • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:47
              Nie stawiał się ?
              Skąd wiesz
              Byłaś tam ?

Tym występkiem przekroczył granice pogardy dla narodu polskiego i jest skończony
              • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:08
                A daj spokój, nie warto z tym dyskutować. Przyczepiło się do prawa jazdy, mój Boże, cóż to za detal w porównaniu z pisowską przestępczością, antunijnością, prorosyjskością i zlodziejstwembig_grin
                No, doprawdy.
                • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:47
                  Detal
                  O muj bosszze
                  Krzyknij to w twarz rodzinom ofiar wypadków z piratami drogowymi
                  • primula.alpicola Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:56
                    Och, nie zesraj się.
                    PiS ma tyle ofiar na sumieniu, chcesz o tym pogadać?
                    Albo nie, bo mnie brzydzisz, pa pa.
                  • tapatik Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:42
                    krolewska.asma napisała:

> Detal
                    > O muj bosszze
                    > Krzyknij to w twarz rodzinom ofiar wypadków z piratami drogowymi

Powiedz to w twarz rodzinom ludzi, którzy pracowali dla Polski i zostali zamordowani, bo Macierewicz ujawnił kacapom listę polskich agentów.
                    Albo ludziom zwolnionym z pracy, bo trzeba było dać stanowisko kolesiowi.
                    www.dziennikwschodni.pl/biala-podlaska/marek-trela-fot-stadnina-koni-w-janowie-podlaskim,n,1000176173.html
                    • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:43
                      I ludziom, ktorych bliscy umarli na skutek niewydolnosci systemu zdrowia zarzadzanego przez PIS.
                      • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:46
                        Chociaż sue rodzina zdążyła pożegnać

Nie stracili życia w jednej sekundzie przechodząc w pełni zdrowia ba zielonym świetle crying((((((
                        • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:49
                          Nie zdążyła.
                          Np moja kolezanka.

Odlecialas po calosci. To Tusk kogos zabil?
                          Bo rządy pisu jak najbardziej.
                          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:15
                            Przypominam że miał zabrane prawo jazdy nie zabiera się prawo jazdy bez powodu
                            • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:16
                              Tak w ogóle to beznadziejne są te przepisy bo osoba która miała zabrane prawo jazdy powinna mieć dożywotni zakaz kandydowania no jakikolwiek urząd publiczny
                            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:19
                              Przejrzyj ilosc zgonow z powodu covidu (zbyt poznej pomocy lekarskiej, braku pomocy lekarskiej i zostawienia ludzi samym sobie). Dodaj zgony z powodu raka czy np udarow oraz braku innej naglej pomocy lekarskiej bo wizyty lekarskie byly niedostepne a diagnostyka sie nie odbywalaboraz nie odbywaly sie planowe operacje.

Wyjdz z tych fantazji. Fakty sa brutalne.
                              • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:24
                                Faktem jest przyłapanie Tuska Na wykroczeniu osoba z honorem by się już wycofała z życia publicznego na zawsze
                                • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:26
                                  krolewska.asma napisała:

> Faktem jest przyłapanie Tuska Na wykroczeniu osoba z honorem by się już wycofał
                                  > a z życia publicznego na zawsze
                                  >

Powiedz to swoim, bo w takim razie 50% pisiorow I ich przystawek powinna się wycofać.
                                  I to przyłapanych nie na wykroczeniu, a na przestępstwie.
                                  • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:29
                                    Tutaj mówimy o przywódcach danej partii
                                    no no jakim wykluczeniu to został przyłapany Kaczyński bo i Tuski Schetyna mają nieźle za uszami
                                    Widzisz roznice ?????
                                    • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:55
                                      Sprawa że Srebrną
                                      Zdradzanie tajemmic biznesowych, np z Autosanem.
                                      Nie mówiąc o tym, że takich wiadomości nie powinien posiadać
                                      A te wszystkie afery: podsłuchowe, mailowe itp to na czyje polecenie? Jarosława.
                                      I tak dalej i jeszcze wiele wiele innych.
                                      • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:00
                                        No ale rozmawiajmy na poważnie

załóżmy że przywódca waszej ukochanej partii by kogoś zamordował

dalej będziecie na niego głosować??????

Macie jakąś granicę przyzwoitości której polityk nie powinien przekraczać czy u was jest jazda bez trzymanki????
                                        • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:15
                                          "załóżmy że przywódca waszej ukochanej partii by kogoś zamordował"

Ale tu nie ma co zakładać. Twój idol zamordował 96 osób, w tym swojego brata.
                                          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:25
                                            Jestes pewna?
                                            A kto się obściskiwal triumfalnie z putinem i popijał kawe nad ciałami ofiar ?
                                            To tak jakby tych ludzi zabić drugi raz
                                            • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:29
                                              krolewska.asma napisała:

> Jestes pewna?

Tak.

> To tak jakby tych ludzi zabić drugi raz

Najwazniejszy jest ten pierwszy.
                                              • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:48
                                                Wykrzycz to w twarz ich rodzinom
                                                • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:23
                                                  krolewska.asma napisała:

> Wykrzycz to w twarz ich rodzinom
                                                  >

Rodziny to wiedzą.

A ty może wykrzycz w twarz rodzinom chłopców, których na pasach potrąciła limuzyna, wioząca Dudę na narty, że to wina Tuska.

• yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:59

> krolewska.asma napisała:
                                    >
                                    > > Faktem jest przyłapanie Tuska Na wykroczeniu osoba z honorem by się już w
                                    > ycofał
                                    > > a z życia publicznego na zawsze
                                    > >
                                    Dwie wieże!
                                    • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:02

Dwie wieże - klasa
                                      Noga na gazie- januszowatosc
                                      Kto będąc politykiem z pierwszych stron gazet wolałby sobie ścigać się Porsche zamiast projektować pomnik na swoją część????

Żenada
                                      Napawde tego noe widzicie
                                • tapatik Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 19:31
                                  krolewska.asma napisała:

> Faktem jest przyłapanie Tuska Na wykroczeniu osoba z honorem by się już
                                  > wycofała z życia publicznego na zawsze

W takim razie Macierewicz też powinien się wycofać za sfałszowanie swojego raportu na temat katastrofy Tu-154.
                                  Kaczyński też, za spółkę Srebrna.
                                  Kamiński też nie powinien być ministrem.
                                  Długo by wymieniać.
                        • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:24
                          krolewska.asma napisała:

> Nie stracili życia w jednej sekundzie przechodząc w pełni zdrowia ba zielonym ś
                          > wietle crying((((((

To że pisiory zatrudniają kierowców, którzy wożąc ich łamią bezkarnie przepisy (za ich przyzwoleniem, a nawet z ich błogosławienstwem) i wjeżdżają w ludzi - to też wina Tuska???
                          • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:26
                            No aż się boję co by było jakby Donaldzik się do rwał do Koryta i też przysługiwał mu kierowca wtedy Ludzie by zrezygnowali chyba z wychodzenia z domu
                          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:42
                            I matactwa przy wypadku Beci to tez wina Tuska. Naklanianie SOPowcow do falszywych zeznan roewniez. Oraz to, że dowody w tej "niezależnej" oraz "apolitycznej" prokuraturze ziobrowej pogineły.
                            Uczciwie, ze hej.
                            Kolesie PISu.

A Macierewicz to w kogo wjechal limuzyną i sp..dolił, nawet nie interesujac sie, czy ludzie cali i zdrowi? Tez Tusk zawinił.

To są dopiero standardy! Do nich rownajmy!
                      • alicia033 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 18:59
                        yenna_m napisała:

> I ludziom, ktorych bliscy umarli na skutek niewydolnosci systemu zdrowia zarzad
                        > zanego przez PIS.

no cóż, pissuar doszedł do władzy m.in. właśnie dzięki tobie, więc na twoim miejscu darowałabym sobie takie teksty. Bo to właśnie dzięki tobie mogli rozwalić sferę usług publicznych.
                        • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 19:51
                          Myśl. Z czego opozycji wzrosną slupki? Z glosowania przekonanych czy ze zmian preferencji wyborczych tych, ktorzy wczesniej glosowali na inne opcje lub są niezdecydowani? Zdecydowanych KO ma dwadziescia pare procent
                          Takie agresywne posty jak twoje zniechecaja ludzi niezdecydowanych oraz tych, ktorzy czuja, ze poprzednio sie pomylili, do zmian preferencji wyborczych.
                          Slabe wyniki opozycji to wlasnie robota takich agresywnych osob jak ty i ciesze sie, ze mozesz to przeczytac.
                          I zareczam ci, wiele osob bedzie nadal glosowac na PIS jesli bedzią agresywnie atakowane za pomylki wyborcze.
                          Rob tak dalej.
                          • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 19:54
                            Będą*
                    • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:45
                      O muj bosssz
                      Zwolnienie z pracy to to samo co rozbryzganie bezbronnego niemowlęcia na pasach i zielonym świetle

Nie mam więcej pytan
                      • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:02
                        rozbryzganie bezbronnego niemowlęcia na pasach i zielonym świetle

Jedyna taka sytuacja, to gdy kolumna rządowa rozbryzgała bezbronne niemowlę na pasach.
                      • arthwen Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 01:02
                        Ale o Beci piszesz Asma? Ona na szczęście nie rozbryzgała niemowlęcia, chociaż tłukąc się kolumną po Małopolsce, bez odpowiednich sygnałów w sumie stwarzała takie ryzyko. Ale trafiło tylko na dorosłego już faceta.
                        Czy może o Macierewiczu, który tak pędził od Rydzyka, że nawet nie zatrzymał się, żeby sprawdzić jak mocno poturbował ludzi w spowodowanym przez siebie wypadku?
                        Czy też chodzi o Dudę, który tam pal licho, że jakieś dzieci na drodzie, on się przeciez na narty spieszy?
                        Jak to tam było? Po takim incydencie powinni się wycofać z życia publicznego? Bo jakoś tego nie zrobili.
                        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 09:41
                          Nic nie słyszałam żeby stracili prawa jazdy
                          Widocznie ich przewinienia nie były takie poważne jak donka i Bronka

Pozwól kochana oceniać policji kto jest zagrożeniem dla społeczeństwa a kto nie
                          • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:29
                            Nic nie słyszałam żeby stracili prawa jazdy

No właśnie: pisowcy ciągle powodują wypadki i nie tracą praw jazdy. Ciekawe. Może dlatego, że sami zatrudnili Komendanta i są teraz bezkarni. Trzeba jak najszybciej ich wywalić zanim pozabijają więcej dzieci na pasach.
                          • iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:35
                            krolewska.asma napisała:

> Pozwól kochana oceniać policji kto jest zagrożeniem dla społeczeństwa a kto nie

Tej policji na usługach pisu, która wycina confetti, pilnuje domu szarego posła Kaczyńskiego, w 10 obstawia babcię Krysię i zapałowala Igora Stachowiaka i ukryła dowody?

• yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 11:06
                            krolewska.asma napisała:

> Nic nie słyszałam żeby stracili prawa jazdy
                            > Widocznie ich przewinienia nie były takie poważne jak donka i Bronka
                            >
                            > Pozwól kochana oceniać policji kto jest zagrożeniem dla społeczeństwa a kto nie
                            >
                            >
                            Jeszcze raz mi przypomnij, czy Kamiński i Wąsik poszli siedzieć, pomimo wyroku.
                          • arthwen Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:39
                            krolewska.asma napisała:

> Nic nie słyszałam żeby stracili prawa jazdy
                            > Widocznie ich przewinienia nie były takie poważne jak donka i Bronka
                            >

No właśnie - nie słyszałaś. Mimo dowodów, mimo nawet spraw sądowych. I nadal pozwalasz pisowskim służbom decydować? Chyba tylko dlatego, że wygodnie, jak modelowa hipokrytka, uciekłaś poza granice Polski.
              • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:29
                Przestań mnie przekonywać. Strata czasu.
        • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:31
          Nie siedzi .Kaczyński też nie będzie siedział .Tusk to zła opcja przy wyborach.Te same ciągle gęby .
          • tapatik Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:43
            Wskaż dobrą opcję.
      • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:33
        Ale po kłopotach z prawem Tuska chyba na niego noe będziecie głosować????

Nie kojarzę żadnych kłopotów Tuska z prawem.

Nie kojarzę też, żeby spowodował jakiś wypadek - w odróżnieniu od całego rządu, gdzie już każdy tam spowodował wypadek, z premierem na czele.
      • trampki_w_kwiatki Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 08:40
        Dlaczego ktokolwiek daje się wciągać w dyskusje polityczne z tym przygłupim trollem o rozumku Sasina?
      • langsam Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 12:42
        Głupi troll z ciebie.
        Gdyby przyjąć twoje rozumowanie (Tusk-pirat) należałoby właśnie na niego głosować, najlepiej w wyborach prezydenckich, ponieważ wtedy latami woziłby go kierowca. Nie byłoby szansy na samodzielne prowadzenie auta.
        Co do mnie - na PiS nigdy w życiu.
        • krolewska.asma Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:34
          Nie
          Lepiej wybierz seryjnego mordercę
          Będzie miał całodobowa ochronę wiec nikogo nie zamorduje podczas kadencji
          Zaoszczędzi sue wydatków na wiezienie
          • langsam Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 13:56
            No mowię. Głupi trol jesteś.
          • woman_in_love Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:09
            Ale Polacy już wybrali seryjnych morderców: kolumny rządowe powodują wypadki seryjnie.
            • yenna_m Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:13
              Polacy wybrali też przestępców i kłamców (i są na to wyroki sądowe). A nawet the billi (i na to też jest wyrok).
    • kaki11 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:20
      Nie zamierzam głosować na PiS to i nie mogę się do tego przyznać. Nie wiem jeszcze na kogo będę głosować (a czasem myślę, też czy będę) bo zależy też od tego w jakiej konfiguracji partie pójdą do wyborów, ale jak już zdecyduję, spokojnie mogę o tym powiedzieć.
      I wiesz co, znam ludzi głosujących na różne partie, PiS, PO, Lewicę, Hołownię czy Konfederację, i o ile faktycznie napisanie w internecie, zależnie od miejsca będzie wywoływało gó*** burzę, i obrzucanie się błotem, tak w realnym świecie, powiedzenie o tym poza gronem kilku procent "wyznawców" PiSu, opozycji czy antyrządu , nie wymaga jakiejś specjalnej odwagi. Ok, najczęściej wzbudzi to dyskusję gdzie dwie strony ze sobą się nie zgodzą, ale polaryzacja przy której to by wymagało odwagi, i oznaczało zerwanie kontaktów i nie wiadomo co jeszcze, to poza tymi kilkoma procentami wyjątkowo zaangażowanych w którąś stronę, ale to serio wyjątki występuje ale głównie na forach internetowych.
      Jeśli PiS (nie wiem jakim cudem, bo za dużo spieprzyli, ale załóżmy) zrobiłby coś przez co bym na nich chciała zagłosować, to tak, powiem o tym otwarcie.
    • bialyhenio Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:22
      ja jeszcze nie wiem. Jaka konkurencja dla PiS na horyzoncie?
      • taniarada Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:34
        Żadnej nie ma .Teraz spina ,a i tak PIS wygrywa .Tak zawsze przed wyborami .
        • bialyhenio Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:08
          PiS wygrywa słabością opozycji. Nie da się zbudować (wygrać wyborów) na haśle „je..ć PiS”, to nie zadziała.
        • tapatik Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:30
          taniarada napisał:

> Żadnej nie ma .Teraz spina ,a i tak PIS wygrywa .Tak zawsze przed wyborami .

Szczególnie wybory w 2007 roku.
          Zresztą, zobaczymy za rok.
    • nowyczlowiekforumu Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 13:55
      Każdy mówi, że nie głosuje, a jednak oni znowu wygrają. Tak więc chyba ich elektorat trochę się wstydzi
      • milva24 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:06
        No ale to 35 procent to mają niekoniecznie na ematce.
      • evolventa Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 22:55
        Najprędzej dlatego, że sfałszują wybory..........
      • trampki_w_kwiatki Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 08:44
        Jakie każdy mówi? Wystarczy jechać do interioru i słychać zachwyt. Na dzieci dajo, na piec dali, tera na wungiel dajo! I wojnę wygrywajo, wojnę z elgiebete!
        Zachwyt taki, że strach słowem pisnąć. A inflacja? Paaaanie, toż to zdrożały winatuska i stąd to domino inflacyjne!
    • milva24 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:05
      Ale co ja się mam przyznawać jak na nich nie głosuję. Gdybym głosowała to nie widzę powodu dlaczego miałabym się nie przyznawać.
    • jednoraz0w0 Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:07
      Tak mowię pierwszego kwietnia najwyżej.
    • sumire Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 14:47
      Przyznaję się, że nigdy w życiu na nich nie zagłosuję. A jeśli ktoś głosuje, bo tak, to jest idiotą nieświadomym tego, co oznacza oddanie głosu w wyborach.
      Nie dziwi mnie wszakże, że dziunie siedzące na tatusiowej/mężowskiej kasie głosujące na PiS, czyli arwenki, marzenki i volty nie odzywają się w tym wątku wcale.
    • tapatik Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 15:23
      Mi to na szczęście nie grozi.
    • cegehana Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 16:29
      Zawsze szanuję ludzi, którzy otwarcie mówią na kogo głosowali (nie tylko na PiS) bo to wymaga więcej odwagi niż tradycyjne "nie ma na kogo głosować", wiąże się z przyjęciem krytyki, a nie tylko z rozkosznym krytykowaniem. A krytyka Pis nie jest taka wszechobecna tylko w co poniektórych bańkach.
      • taki-sobie-nick Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 01:19
        Brak wiary w polityków jako takich wcale nie jest taki rozkoszny, jak ci się wydaje. Wprost przeciwnie. Nawet bardzo wprost przeciwnie.

• skumbrie Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 17:08
      Tak, ja. Już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu nauki zdalnej, kwarantanny dla dobra naszych kochanych seniorów, ostatniej prostej na rondzie oraz dalszych zakazów.
      Nie wyobrażam sobie, że mógłby wygrać ktoś inny.

Pomogłam? 🤦‍♀️
    • 7katipo Re: A ja zagłosuję na PiS 22.10.22, 22:37
      ogłupiałaś?
      • szczotedzka01 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 02:18
        I tak zagłosuję na PiS i wszystkim powiem!

• iwles Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 09:19
          szczotedzka01 napisała:

> I tak zagłosuję na PiS i wszystkim powiem!

A dlaczego nie piszesz pod swoim nickiem? Wstydzisz się?
          • wbka1 Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 09:44
            Uprzejmie proszę o odszyfrowanie tego nicka, dobrze wiedzieć kto ma takie pomysły.
        • 7katipo Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 10:47
          I uznałoś za konieczne i stosowne nas o tym poinformować, bo? 🤔
          Przykro mi, ale zupełnie, całościowo i malowniczo zwisa mi, na kogo zagłosujesz.
        • arthwen Re: A ja zagłosuję na PiS 23.10.22, 14:41
          Mów, mów, zawsze warto wiedzieć, kto z otoczenia jest debilem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka