borsuczyca.klusek Re: Kundle czy rasowe 30.10.22, 18:44 O matko januszek wrócił 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kundle czy rasowe 30.10.22, 18:46 tylko takie z pseudo hodowli: 1) żeby nie wspierać psychicznych hodowców, którzy zmarnowali już kilka ras swoimi dewiacjami 2) żeby nie adoptować i nie użerać się z pieprz*** wolontariuszkami ze schronisk Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Kundle czy rasowe 30.10.22, 19:41 Świat się kończy. Uważam twoje argumenty za trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 07:50 W tej chwili sens mają tzw domowe hodowle. Te uznane, lege artis, dzialajace z papierami, ale duze- ojacieżoierdole. We łbie mi się nie miesci, jak lobby musiało smarować i komu, żeby klepnięto zgodę na hodowle kennelowe . Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Kundle czy rasowe 30.10.22, 19:43 Trudny wybór. Dawno, dawno temu, jak byłam dzieckiem zdecydowanie wolałam rasowe, bo kundle były na ogół brzydkie, a rasowe ładne, ale teraz, w czasach, kiedy prawie wszystkie rasowe, to chore, zdeformowane, popsute psy, to chyba jednak wolę te brzydkie kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 00:09 Moje kundle są piękne . Chyba, że jak pokochasz to każdy piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 00:10 W wakacje szliśmy brzegiem morza z Jasiem i jakieś dziecko na widok Jasia wykrzyknęło : " Ale kundel!!!". Teraz Jasiek jest alekundlem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 06:02 Czy widział ktoś mieszankę rotwailera z jamnikiem j bassetem?..to cudo mieszka na moim osiedlu😆😆😆 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 08:43 No niestety niektore kundle sa brzydkie, ale wiele jest przyjemnych dla oka a niektore sa wrecz pieknie. Zreszta z rasowymi podobnie- niektore razy tez brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 08:13 Brakuje opcji wszystkie i żadne. Dla mnie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 09:24 Kocham kundelki, na rasowe często patzrę z żalem. Chyba ,że rasa podobna do wilka to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 09:53 Rozumiem, że na nie-wilkowe kundelki też patrzysz z żalem? Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 10:21 Kundelki są wilkowe, mają długie pyski bo głównie to mam na myśli . Odpowiedz Link Zgłoś
zielonecurry Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 11:08 No tak bo wszystkie kundelki to okazy zdrowia i do tego przyjazne, wierne i bezproblemowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonecurry Re: Kundle czy rasowe 31.10.22, 10:01 To zależy co kto potrzebuje. Mam 2 PONy bo kocham tą rasę odkąd pierwszy raz ja zobaczyłam jakos tak z 30 lat temu. Jak już sie wyprowadziłam na swoje i odłożyłam pieniądze na kupno psa to po prostu spełniłam marzenie. A cosmiesięcznymi przelewami wspieram 2 schroniska dla zwierząt bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś