joasik001
13.11.22, 14:03
Dziewczyny mam problem. Od dłuższego czasu mam plamienia które zaczynają się ok tydzień przed okresem. Mam 42 lata, chodzę regularnie do gina. Ostatnio kompleksowe badania usg plus cytologia i markery nowotworowe miałam w marcu- wyszło wszystko ok. Wspominam za każdym razem o tych plamieniach- ale żaden z ginów nie przywiązuje do tego większej wagi. Fakt do tej pory były to raczej brązowe skąpe plamienia ale od roku bywają bardziej krwiste - kilka kropli żywej krwi. I tak jest też dzisiaj 18 dc a ja przy podtarciu widzę świeżą krew. Teraz kilka dni będzie tzw. brudów i dostanę normalny okres. Okres mam regularnie co ok 27- 29. Czy spotkałyście się z czym takim. Coś się na to bierze?Groźne to jest? Czy taki mój urok. Mimo że chodzę do lekarzy regularnie - nie zlecają mi na to badan ani nie karzą nic brać. Mi generalnie te brudy nie przeszkadzaly ale dzisiaj jakoś tak się przestraszyłam. Jeśli to istotne tabletek anty ani hormonów nie biorę. Zabezpieczamy się prezerwatywą. Więcej dzieci nie planuje. Pozdrawiam