Dodaj do ulubionych

No i jest cringe roku

• spod_wyszkowa Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:18
      "Lubię swą pracę choć ciemna noc.
      Uczycie mnie jak powstrzymywać mocz."
      • ursydia Re: No i jest cringe roku 14.12.22, 13:16
        O matko!😁
    • auksencja15 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:39
      XD
    • hanusinamama Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:42
      O matusiu....
    • simply_z Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:44
      Nihil novi, pare lat temu w korporacjach trwal szal na krecenie pseudo pozytywnych teledyskow w rytm piosenki "Happy" . Cringe jak cholera

www.youtube.com/watch?v=2m2VMMW5wzE
    • sueellen Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:46
      Ja nie w Amazonie ale też w dużym korpo i wiem że costam też nagrywali, ludzie do studia latali na nagrania od początku grudnia, ekipy filmowe jeździły po zakładach. Co nagrywają, pojęcia nie mam bo się w to nie bawię. W styczniu będę podziwiać i się nabijać 😉
    • simply_z Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:48
      Trzeba przyznac, ze maja ladne glosy, to sa chyba amatorsko muzykujacy ludzie.
      • memphis90 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:14
        Ale oprócz pierwszego pan każdy kolejny ma wadę wymowy…
    • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:50
      Ludzie za to odpowiedzialni myślą tylko o wyłącznie o tym, jak wyszarpać dla siebie jak najwyższą premię.
      A ci najniższej w hierarchii nie mogą zarabiać więcej, bo pieniądze idą np. na takie beznadziejne głupoty jak ten filmik oraz pensje HRów i innych marketingów, które go wymyśliły i sprodukowały.
      • sueellen Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:55
        Myślisz, że gdyby nie było filmiku to by na premie było? Amazon polska zatrudnia ponad 22 tysiące ludzie. Nawet gdyby zamiast filmiku wypłaciła premie, na ręke ile by ci ludzie dostali? Nawet nie 50 groszy!?
        • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:59
          To pozwoliliby lepiej tym ludziom z filmiku raz czy na ile dni nagrywanie było rozłożone wyjść do domu wcześniej zamiast kazać im brać udział w tym g i robić z nich idiotów.
          • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:01
            ...a później jeszcze pewnie usprawiedliwiać się, że w tym czasie nie pakowali paczek i kpi pospadały.
            Chyba że brały udział same dziunie haerowe czy marketingowe, ale niektórzy nie wyglądają na takie.
            • simply_z Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:39
              Po pierwsze ci ludzie sami tego chcieli, widzialam w gazetach artykuly na temat "ludzi z pasja" w Amazonie, w tym wypadku sa to osoby, ktore spiewaja czy to amatorsko, czy w lokalnych zespolach lub tez na weselach. Po drugie, wyjscie z inicjatywa w przypadku pracownika bywa dobrze premiowane w korporacjach-wzial udzial w filmiku, znaczy, ze mu zalezy i mozemy pchnac go pozniej w ramach awansu gdzies wyzej. Po trzecie, to tez jakis rodzaj promocji dla firmy, wiec stracone KPI w tym wypadku nie sa brane pod uwage.
              • spod_wyszkowa Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:57
                Twój wpis broniący korporacji jest bardziej krindżowy niże te korporacyjne debilizmy.
                Jest bardziej krindżowy niż wpisy wapahy broniące działań mundurowych.
                • simply_z Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 14:13
                  Broniacy? wtf kobieto, ja nawet nic nie kupuje z Amazona, bo mnie ich dzialalnosc i to co wyprawiaja w krajach taniej sily roboczej, jak np, Polandia, zwyczajnie brzydzi. Tlumacze jedynie mechanizm dzialania osob tam pracujacych oraz samej firmy. A teraz przeczytaj raz i jeszcze raz i wyciagnij logiczne wnioski.
              • jednoraz0w0 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:08
                Może i chcieli, ale ta piosenka jest straszna, ten tekst jest koszmarny, ze straszliwymi rymami i absolutnie o niczym. To tak, jakby ktoś chciał się spełnić jako aktor występując w The Room.
                • jednoraz0w0 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:09
                  No dobra, The Room ma jakiś tam cult following, ale w tych programach 997 które kiedyś w TV leciały.
                • memphis90 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:16
                  Ja bym chciała w The Room, byle tylko nie była to ta scena seksu w pępek!
                  • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:20
                    Nie widziałam The Room albo seksu w pępek, ale zabawa polega właśnie na tym, że wszystko musisz robić, im gorsze tym bardziej musisz i z uśmiechem :p
                • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:24
                  Jak to o niczym? Nie wysłuchałam całego, ale momentami jest o wspaniałej pracy w amazonie, gdzie zdobędziesz mnóstwo przyjaciół i w ogóle jest the best, a nawet można wystąpić w teledysku, więc warto się przyłączyć.

Musi się rymować, żeby było ładnie i zabawnie. Inaczej manager by nie puścił.
              • hexella Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 19:21
                albo to rodzaj dywersji - ośmieszyć ciemiężcę, bo promocyjnie to nie wyżarłosmile
          • sueellen Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 20:00
            niemcyy napisał(a):

> To pozwoliliby lepiej tym ludziom z filmiku raz czy na ile dni nagrywanie było
            > rozłożone wyjść do domu wcześniej zamiast kazać im brać udział w tym g i robić
            > z nich idiotów.

A ty myślisz że wśród 20 tysięcy pracowników nie znalazlo się kilkunastu chętnych? Do idola i innych show też idą z musu?
    • yoko765 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:51
      Chringe roku to był Samsung happy, ten filmik to nic.
      • hannah_weaver Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:26
        nie mogę znaleźć, podrzuc linka jak możesz
    • mid.week Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:52
      Ten jest lepszy smile

vm.tiktok.com/ZMFpVHAU7/
    • bywalec_hoteli Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 12:52
      Szok! Ich myśli idą w kierunku podnoszenia majątku Bezosowi itp
    • gama2003 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:08
      Moja refleksja to - pewnie nie mogli odmówić. Albo liczą, że ktoś ich wyłapie i zrobią kariery muzykując. Bo głosy przyjemne, nawet nowego Krzysia Antkowiaka mają.
      I te smutne oczy.

A tak ogólnie to brrrrrrrrr.
      • simply_z Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:41
        Smutne oczy? wiekszosc ludzi takie ma w dzisiejszych czasach. I nie, nie sadze, zeby ktos ich zmuszal, znow ta ematkowa banka, mnostwo ludzi pcha sie do takich inicjatyw.
        • gama2003 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:57
          W mojej bańce ludzie uciekają od takich pomysłów kurgalopkiem, stukając się ,, po głowie,,.
          Wierzę w pchanie się, ale z wielkim zdumieniem.
          • simply_z Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 14:11
            Tak ale sa rozne swiaty, dlatego forum zawsze mnie dziwi, bo poza nim ludzie sa totalnie inni i zyja tez inaczej. Mnie takie pomysly odstreczaja, tyle, ze ja w ogole nie mam duszy spolecznika czy bycia animatorem.
      • nastjaa Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 14:02
        U mnie w korpo też kręcą co chwilę różne głupoty i ludzie sami się do tego zgłaszają.
        • sueellen Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 20:04
          U mnie też. Kilka lat temu sama byłam. Musiałam udawać że dyskutujemy nad projektem i robimy notatki. Penisy rysowaliśmy z kolega w notesie. Okazało się że to był notes który generalny zostawił w sali konferencyjnej. Jak po niego wrócil to się lekko zdziwił.
    • triss_merigold6 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:13
      Pewnie nie mogli odmówić.
      Ładne głosy.
      • ajaksiowa Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:18
        Ten Amazon to jakaś przymusowa praca??
        • triss_merigold6 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:20
          Niewolnicza, dla ludzi w bardzo złej sytuacji.
          • pampelune Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:31
            triss_merigold6 napisała:

> Niewolnicza, dla ludzi w bardzo złej sytuacji.

Kiedy Triss nie mówi, że nie ma ofiar, są tylko ochotnicy, to wiedz, że coś się dzieje!
          • abidja Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:15
            triss_merigold6 napisała:

> Niewolnicza, dla ludzi w bardzo złej sytuacji.

Triss przemowila ludzkim glosem.
            Pewnie wlam na konto.
      • mid.week Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 13:46
        Amazon zainstalowal im podsłuch pod prysznicem i wyselekcjonował zdolniejszych do obowiązkowego stawienia sie w zespole?
        Ludzie nie takie rzeczy jak grupowe spiewy robia z wlasnej nieprzymuszonej woli
    • jackowo.deluxe Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 14:30
      Ten przekaz zostal stworzony pod gusta polskich odbiorcow przez polskich pijarowcow
      W Ameryce skad pochodzi Amazon nie ma takich reklam, taki obciach nikomu by nie przyszedl do glowy
      • lella_two Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 14:57
        Nie, no jasne, u was się nie śpiewa, u was sie tyra w czasie tornada i dach się wali na głowy.
        • jackowo.deluxe Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 15:18
          Nie rozmawiamy o wyzysku, tylko o dobrym smaku
          • lella_two Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 21:14
            Hahaha
        • jackowo.deluxe Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:07
          Nie bede z chamka dyskutowac
          • jednoraz0w0 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:10
            Nieprawidłowo napisałaś „Nie będę z faktami dyskutować”. 😘
            • jackowo.deluxe Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 17:44
              Po prostu masz szczescie ze adminki nie reaguja na lamanie regulaminu tak skutecznie jak chicagowska policja ktora caly czas bacznie obserwuje czy ktos nie robi jakiegos dziadostwa
        • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:18
          Ło matko z córką

O Happy Day można podciągnąć pod obrazę uczuć religijnych, akurat w USA może by coś z tego było wink
          Kto mało klaskał i nie pokazywał zębów w uśmiechu, nie dostał premii i musiał robić więcej nadgodzin bez wpisywania ich do time sheet.
      • memphis90 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:22
        Jest cała książka o tym, jak Amazon pierze mózgi pracownikom fizycznym… zaczynajac od wlepek na zderzaczki made in USA - zderzaczki tych aut, w ktorych mieszkają pracownicy, rzecz jasna…
        • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:26
          I to wszystko idzie prikazem z góry, czyli Ameryki. Strategia nie jest wymyślana w Polsce.
        • niemcyy Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:28
          o, prawie zdublowałam wpis
          • memphis90 Re: No i jest cringe roku 14.12.22, 10:55
            Wielkie umysły i te sprawy… 😁
        • chococaffe Re: No i jest cringe roku 14.12.22, 18:56
          Warunki na zgrupowaniach miałyśmy bardzo dobre! Wszystko to zasługa naszego prezesa i nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał! Szczególnie, że prawie nie padało! Prezes dba o nas jak ojciec najlepszy!
      • konsta-is-me Re: No i jest cringe roku 15.12.22, 03:00
        Przecież Jackowo to troll i kreacja na forum ...
    • powodzenia_juno Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 15:06
      To już było
      youtu.be/9MZGNQji0Rg
    • claudel6 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 15:36
      o matko, nie jest dobrze big_grin
    • jednoraz0w0 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 15:43
      O kurwa
    • danaide2.0 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 15:52
      "Wziąć życie za kołnierz?"
      Za ten, za który się nie wylewa (albo za którym się nie przelewa)?

To z funduszu socjalnego takie atrakcje? U mnie x lat temu był najwyżej karnet na basen, a i tak musiałam iść i się upomnieć o cokolwiek, bo kadry się nie przyznawały, co tam im się po szufladach wala.
    • jackowo.deluxe Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 15:55
      A tak przy okazji polskich reklam
      Czy moze mi ktos wyjsnic skad sie bierze fenomen Slawomira Peszki, jest glownym bohaterem ogladanych przez miliony Polakow reklam
      • memphis90 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:27
        My tu w Polsce nie mamy pojęcia o kim mówisz, może to jakieś specjalne spoty dla Polonii w Czikago.
    • bergamotka77 Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 16:12
      Jezu jaki krindz!
    • asfiksja Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 19:09
      Ładna dziewczyna z krzywymi zębami i pani w różowym są świetne. Jest co najmniej kilka celebrytko-piosenkarek, które są mniej zdolne.
    • suki-z-godzin Re: No i jest cringe roku 13.12.22, 19:23
      oprócz głupawego tekstu nie widzę tu żadnego krindżu. na gorszej chale taki Wiśniewski czy inny Sławomir tłukli piniondz.
    • anorektycznazdzira Re: No i jest cringe roku 14.12.22, 17:16
      Ło żesz... big_grin
      całkiem ładnie śpiewają, szkoda, że TO

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka