Dodaj do ulubionych

Znowu o wnuku

16.12.22, 07:35

Mój wnuk ciągle upuszczał telefon w związku z czym tłukł "szybkę" Kupiłam mu ostatnio za całkiem duże pieniądze aparat i etui, które zobowiązał się używać. Ostatnio przyjechał bez etui, ja się wściekłam, on obraził i zerwał kontakt (za abonament płacę ja} mam zbiegać czy odpuścić? Idą święta...
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 07:43
      Pewnie w szkole się z niego nabijali że ,,jak dla starej baby,, wink
    • palacinka2020 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 07:53
      Na szybke naklej taka folie chroniaca, ona w ogole nie przeszkadza. Dodatkowo etui (ale nie takie zamykane tylko taka nakladka na tyl), moze byc przezroczyste, w 80 zl sie zamkniesz. Mozna tez nakleic specjalna folie na kamerke z tylu, to dodatkowe 30zl.

Ja tez zbijalam szybki a z takim prostym zestawem jestem chroniona. Ta folia jest juz obita, ale ekran pod nia nie jest.

Alternatywnie wykup ubezpieczenie.
      • palacinka2020 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 07:58
        A teraz przeczytalam ze to wnuk. Porozmawiaj z rodzicami, skoro sie umowiliscie na etui to ma ja miec, erui albo folie chroniaca.
      • mizantropka_20 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 22:09
        Toż kupiłam
    • alpepe Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 08:05
      Ile on ma lat?
      • mizantropka_20 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 22:09
        13=naście
        • milva24 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 22:18
          Pewnie koledzy się śmiali z etui i dlatego zdjął. Pytanie jak to Twoje wścieknięcie się objawiło.
          • mizantropka_20 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 22:21
            Kazałam mu wyjść....
            • milva24 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 22:26
              I się dziwisz, że się obraził skoro go wyrzuciłaś? Tak, powinnaś przeprosić. I wytłumaczyć, że to dla Ciebie był duży wydatek a teraz źle się czujesz z sytuacją gdy masz wrażenie, że on nie szanuje tego prezentu.
              • milva24 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 22:30
                A z drugiej strony nie dawaj prezentów tego rodzaju, że nie jesteś gotowa aby obdarowany dowolnie nimi dysponował bo następnym razem gdy coś będzie nie po Twojej myśli znowu wybuchniesz.
            • kk345 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 23:32
              mizantropka_20 napisała:

> Kazałam mu wyjść....
              >
              Aha... to przecież całkowicie logiczny sposób komunikacji z 13-latkiem.
            • jednoraz0w0 Re: Znowu o wnuku 19.12.22, 23:53
              mizantropka_20 napisała:

> Kazałam mu wyjść....
              >
              Ech. Ja kiedyś stłukłaś szybkę w nówka telefonie który dostałam w prez3ncie od męża. A ty chcesz rozsądku od stworzenia które robienie głupot ma w job description.
          • madame_edith Re: Znowu o wnuku 19.12.22, 23:38
            Pierwsze słyszę, żeby się dzieciaki śmiały z etui telefonu, najnormalniejsza rzecz na świecie i każdy nosi telefon w jakimś „ochraniaczu”. No chyba, że to takie z klapką było to zwracam honor 😁
            • mikams75 Re: Znowu o wnuku 21.12.22, 23:06
              A co jest nie tak z klapką? Moja nastolatka tylko takie wybiera.
    • znowuniedziela Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 08:39
      Nie kupuj telefonu już. To Tobie zależy na kontakcie,nie jemu. On niszczy,nie szanuje,bo sprzęt jest od babci,to babcia chce żeby sprzęt był bezpieczny.
      Możesz zacząć mu wydzielać $ za pewne rzeczy. Nazbiera I kupi sam telefon. Nie,abonamentu nie opłacaj już. Przejdź na kartę i niech on opłaca z tego,co Ty mu dasz w ramach np odkurzania,zakupów dla Ciebie czy odśnieżania. Zauważysz różnice od razu.
    • milva24 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 09:16
      W jakim wieku wnuk?
    • ichi51e Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 09:48
      po prostu nie plac za następna. Naprawdę da się używać telefonu ze zbita szybka a jak nie to sam wyskoczy z kasy.
      • ichi51e Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 09:49
        a szybkę fakt warto kupić.
    • tt-tka Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 10:00
      Odpusc. Oraz nie kupuj kolejnego aparatu i nie plac abonamentu.
    • woman_in_love Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 10:06
      1) Mój wnuk
      Po pierwsze - jak wiemy z innych wątków - to wcale nie musi być twój wnuk. Bez badań DNA nie ma więc co do niego się tak przywiązywać.

2) Po drugie - współczesne dzieci są tak irytujące i roszczeniowe, że zawsze aż miło patrzeć, gdy zaliczają fakapa. Poczekaj zatem, gdy rozbije ten, i wzrusz ramionami na to i broń boże nie kupuj mu nowego. Musi ponieść karę. I nauczkę, bo inaczej go zmarnujecie.

3) mam zbiegać czy odpuścić? Idą święta...
      Macierzyństwo i babcierzyństwo to sraka, bo czyni osoby z macicami, niewolników podłego potomstwa. Olej go. Z tego już nic nie będzie i tak, a ty się tylko wykosztujesz. Zamiast tracić czas na małego bękarta, to pooglądaj seriale. A synowi powiedz żeby zrobił z inną lepszego wnuka.
      • fogito Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 10:10
        🤣🤣🤣
      • afro.ninja Re: Znowu o wnuku 20.12.22, 12:05
        Hehehe
    • ginger.ale Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 10:11
      A co na to jego rodzice?
      Zerwał kontakt, ile on ma lat?
      • ajaksiowa Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 11:35
        Woman,znowu ci się gęba z odbytem miejscami zamieniły?😎
        • kk345 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 23:30
          Tak się luźno zastanawiam: czy uda ci się w jakimś wątku prawidłowo podpiąć pod rozmówcę?
          • sol_13 Re: Znowu o wnuku 19.12.22, 23:03
            🤣
      • aqua48 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 17:46
        ginger.ale napisała:

> Zerwał kontakt, ile on ma lat?

Jest zapewne przed czterdziestką..

• stasi1 Re: Znowu o wnuku 16.12.22, 17:01
      Oczywiście odpuścić. Tylko ewentualnie możesz stwierdzić skoro aparat tyle kosztował to według ciebie powinien starczyć na 5 lat. Jak minie 5 lat od poprzedniego zakupu ty bez problemu kupisz odpowiedni nowy telefon. Ale nie wcześniej, choćby w tym starym nie dało się nic zobaczyć
    • mikams75 Re: Znowu o wnuku 19.12.22, 23:13
      teraz juz wiesz, ze wnukowi nie kupuje sie drogich prezentow, bo dla Ciebie to wydatek na tyle duzy, ze reagujesz bardzo emocjonalnie a on tego nie szanuje. Zwyczajnie mozesz mu powiedziec, ze Cie ponioslo z wyrzucaniem go i faktycznie nie powinnac, ale zabolalo Cie to, ze nie szanuje prezentu, ktory byl dla Ciebie duzym wydatkiem.
      I zwyczajnie kupuj tansze prezenty albo daj mu troche kasy i niech zbiera na nowy telefon.
    • panna.nasturcja Re: Znowu o wnuku 19.12.22, 23:25
      A kto płacił za nowe szybki? Jak Ty to po prostu więcej nie płać, jak ktoś inny to nie Twój problem.
      • mizantropka_20 Re: Znowu o wnuku 19.12.22, 23:31
        Ja
        • panna.nasturcja Re: Znowu o wnuku 20.12.22, 00:43
          Po co? Będziesz kupować to on będzie niszczył.
          Po co robić coś inaczej skoro tak, jak jest, jest dobrze?
    • magia Re: Znowu o wnuku 20.12.22, 00:08
      zamiast pewnor watpliwej urody pokrowca trzeba bylo mu telefon z nietlukaca szybka kupić smile
    • imponderabilia22 Re: Znowu o wnuku 20.12.22, 02:57
      Sama jesteś sobie winna. Dałaś prezent i jeszcze ponosisz koszty naprawy? Jak rodzice zaczną płacić za zbite szybki, to od razu telefon przestanie upadać.
    • evee1 Re: Znowu o wnuku 20.12.22, 04:14
      No to będzie chodził z potłuczona szybką. O co chodzi? Musisz mu płacić za naprawy?
      Spokojnie, idą święta. Po prostu to jest tgeraz jego telefon i musi na niego uważać jak chce mieć śliczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka