Dodaj do ulubionych

Kaszel...vol.2

25.12.22, 10:34
Pisalam tu kilkanascie dni temu o kaszlu u Syna...Ze inhalacje wzmagaly jeszcze kaszel..Po prostu kaszlal non stop..Poszlam do laryngologa prywatnie...Diagnoza -zapalenie tarczycy plus refluks...(ma 15 lat).Antybiotyk...Nie lubie antybiotkow ale mu dalam oczywiscie..Dzis ostatnia dawka..A on nadal podkasluje....Juz nie na maksa...Ale tak pochrzqkuje..odchrzakuje....Zwariowac moznawink..Czy to tak jest ze od razu nie przejdzie jak za magiczna rozczka i to moze sie ciagnac ? Ostatni raz bral anyybiotyk 12 lat temu, wiec jestem zielona w temavie.
Obserwuj wątek
    • sniezynka1980 Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 10:35
      Tchawicy nie tarczycy 🙈
    • joyce_byers Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 10:39
      Zapalenie tchawicy powoduje wirus. Obecnie mnóstwo osób przechodzi. Łącznie ze mną. Kaszel okrutny. Sterydy wziewnie w dobranej dawce żeby złagodzić kaszle. I tyle. Może on trwać nawet do 4 tyg.
      • sniezynka1980 Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 10:45
        To najleosza laryngolog w miescie...Nie wiem, moze widziala nadkazenie ...Bardzo dokładnie ogladala tchawice, krtan...Tez nie chcialam tego antybiotyku ale juz zaufalam lekarzowi...
        • joyce_byers Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 10:47
          Być może. Chociaż takie zapalanie wirusowe są wkurzające bo kaszel trwa i trwa. Uebnąc można.
    • gaskama Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 11:05
      Rekord mojego syna to prawie 3 miesiące. O różnej mocy. Teraz masz jeszcze suche powietrze. Nie przegrzewaj mieszkania, nawilżaj mieszkanie, niech pije siemię lniane. Jak nie lubi, to niech je zmielone z brązowym cukrem, smakuje jak sezamki. Są takie oleje do psikania do gardła, by je nawilżyć. Ma zrypaną śluzówki w gardle i tchawicy, to może jeszcze i 6 tygodni trwać. Przejdzie.
    • b.bujak Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 12:14
      jeśli diagnoza i leczenie (czy krztusiec był wykluczony?) jest trafione to kaszel poinfekcyjny trwa do czasu zregenerowania śluzówek i powinien stopniowo zanikać; w przypadku tchawicy oraz długiego czasu trwania infekcji kaszel proces regeneracji może trwać nawet klika tygodni
      unikajcie zanieczyszczonego, suchego powietrza, potencjalnych alergenów; pić trzeba często, małymi łyczkami (najlepiej coś, co powleka - siemię, prawoslaz, miód, kisiel itp)
    • alicjamagdalena Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 12:20
      A czym go inhaliwałaś?
      • sniezynka1980 Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 12:42
        Berodualem
        • alicjamagdalena Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 12:55
          Zazwyczaj przepisują pulmicort...
        • miki.20105 Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 12:56
          Mojemu synowi na taki kaszel krtaniowo-tchawiczy robiłam inhalacje z pulmikortu
    • rb_111222333 Re: Kaszel...vol.2 25.12.22, 12:44
      Moja córka po ostatniej infekcji też kaszle jak gruźlik, jak większość dzieci w jej klasie. Byliśmy u lekarza, ale zalecenia nie zadziałały. Poza tym czuje się dobrze, tylko ten okropny kaszel.
      Nie wiem czy to cię pocieszy, ale mój 8-miesięczny syn już dwa razy miał antybiotyk, a sezon chorobowy dopiero się zaczął...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka