nowyczlowiekforumu 28.12.22, 14:04 Dajcie jakieś metody domowe na ból głowy, bo się wykoncze. Na większość leków jestem uczulona, bezpieczny jest tylko paracetamol, nawet po ibuprofenie dostaje wysypki i mdłości Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Ból głowy 28.12.22, 14:21 U mnie się tak teraz grypa zaczęła. Bralabym paracetamol, skoro bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ból głowy 28.12.22, 14:24 Mnie czasem pomaga okład chłodzący. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Ból głowy 28.12.22, 15:14 O ja też się męczę już od wczoraj, wzięłam dwa ibuprofeny, a boli mnie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Ból głowy 28.12.22, 15:16 Ja wczoraj w sumie wzięłam cztery 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Ból głowy 28.12.22, 15:51 Ja po ibuprofenie który kiedyś działał super dostaje wysypki na całym ciele, i lekarka kazała odstawić Odpowiedz Link Zgłoś
maja0026 Re: Ból głowy 28.12.22, 15:38 Możesz posmarować skronie maścią np. Naproxen opokan, ewentualnie jakąś mentolem. Zimne okłady, ale to nie że 5 minut, dłużej bo chodzi o to żeby obkurczyć naczynia krwionośne. Moja babcia jak ja głową golałą to przykładała liść kapusty rozbity tłuczkiem, jej pomagał, stary sposób, warto wypróbować. Ja mam hardcorowe migreny więc na mnie te sposoby, nie dzialaja Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Ból głowy 28.12.22, 15:55 Ooooo dziękuję, mam jakas maść na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Ból głowy 28.12.22, 15:56 Są takie specjalne żele w plastrach Apap, czasem mi pomagają. A na ogół smarowanie czoła maścią Rupparom pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
amarilla Re: Ból głowy 28.12.22, 17:44 to zależy od czego jest ten ból - jeśli kwestie hormonalne (okres) to nie znam nic innego jak leki - jeśli to kwestia początku infekcji to herbata imbirowa z cytryną i miodem, kocyk i odpoczynek - jeśli to nerwy i stres to rumianek lub szybki spacer i ćwiczenia na siłowni plenerowej - jeśli "niewiadomoco " to coś w stylu okład z plasterków zimniaków ?? (podobno działa ale nie wiem czy nie jako placebo) Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Ból głowy 28.12.22, 17:45 Jeśli to migrenowily ból to polecam solpadeine. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Ból głowy 28.12.22, 21:21 Coca cola + słone paluszki Kawa z cytryną + dodatkowa szklanka wody Mega mocna czarna herbata Dieta postna, tj. jem minimalnie albo wcale Okłady zimne Okłady ciepłe albo gorąca kąpiel Spacer albo gimnastyka Masaż głowy/karku Sen To metody moje, babci i kumpla. A i tak w połowie przypadków u mnie kończy się tabletką... Teraz biorę zwykle Efferalgan Codeine albo Solpadeinę. Oba zawierają kodeinę, więc nie wiem czy bezpieczne dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Ból głowy 28.12.22, 22:24 Solpadeina nigdy nie działala na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Ból głowy 28.12.22, 22:57 A etopiryna albo cos z kofeina? Ja podobnie jak bertie polecam zimna puszke coca coli, na mnie działa. Chyba, ze to bol glowy z odwodnienia to wtedy tylko sen pomaga. Aha, jeszcze sprobuj natrzec skronie Amolem. Odpowiedz Link Zgłoś