hanusinamama 09.01.23, 10:07 Jadę za tydzień w Tatry..a śniegu tak ni ma. Teraz myślę co robić jeżeli warunków do jazdy nie będzie. E-matka zna słowackie Termy? Gdzie warto jechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.graca Re: Słowackie termy. 09.01.23, 10:17 Besenova, Tatralandia. Poprad raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 11:23 A mozesz napisać czemu Poprad raczej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Słowackie termy. 09.01.23, 11:59 Totalny brak infrastruktury turystycznej w mieście. Znalezienie o 19.00 jakiegoś miejsca, gdzie można zjeść graniczyło z cudem- jedynym miejscem, które znaleźliśmy po kilkudziesięciu minutach błąkania się po ciemnych uliczkach, była budka z pizzą na kawałki, gdzie nie było nawet stolików. Z tym, że ja tam byłam z 4-5 lat temu, może się coś poprawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 14:14 Ale ja w sumie chce chyba tylko na termy. Wejscie jest całodniowe. Tam w srodku jest chyba coś do jedzenia...a docelowo na noc i tak wracamy na nocleg do Bukowiny Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 14:25 Termy w Popradzie są słabe. Ja nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka-online Re: Słowackie termy. 09.01.23, 16:20 Fajnie jest latem bo maja duża cześć zewnętrzna ze zjeżdżalniami. Zima faktycznie powierzchnia ograniczona, dużo ludzi, głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 16:50 Co cię ogranicza zimą? Tylko dla bpbasow ten park wodny nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 21:06 Ok dzieki, teraz kumam. Poprad odpada Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 12:16 Bylam w Basenovej lata temu, pamiętaj że w tych siatkowych termach straszliwie śmierdzi, no i trzeba mieć jakiś stary kostium bo wchodzisz do wody koloru gnojówki… Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 13:13 Basenova i Liptovsky Mikulasz z ciepłymi wodami. Jaskinia największa zdaje się w Europie w Jasnej jest piękna. No i góry do spacerów... Też wybieram się na ferie ale w końcu lutego. Mieliśmy skipasy zakupić wcześniej ale zrezygnowaliśmy bo być może zamiast nart czekają nas spacery niestety Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Słowackie termy. 09.01.23, 15:40 Ja też tam bylam lata temu i nic takiego nie pamiętam. Super termy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 13:18 Jak nie ma, właśnie wróciłam i w Białce da się jeździć. Nie ma go dużo, ale się jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 14:15 Berga ja jade w ferie za tydzien. Chwilowo na stokach sa takie jezyki sniegu (jak w nocy jest mróz to ratrakują jak jest zero lub wiecej to ratrak nie wjezdza bo by wszystko zepchnął w dół). Ja wiem ze ty zawsze zakrzywiasz rzeczywistość...ja nie. Jak nie będzie sniegu albo będzie plu 6 i padający deszcze to zaklinanie rzeczywistości tu na forum nic mi nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 16:13 Ale po co bredzisz swoje, skoro ja tam właśnie w ten weekend BYŁAM i JEZDZILAM. Czego nie ogarniasz....normalnie się jeździ bo stoki są dosniezane armatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 14:25 jeśli nocujecie w bukowinie to najlepsze (najgorętsze - to dla mnie oznacza najelepsze, może ktoś ma inne kryterium doboru) są w czarnym potoku w szaflarach. nie byłam w chochołowskich, ale we wszystkich innych okolicznych tak i wiem co mówię. jest nieco przaśno jak dla hanusinej, ale wody są przewspaniałe. trzeba uważać, bo w szaflarach są 2 przybytki i ten drugi nie jest już taki gorący. ulubione słowackie zachowam dla siebie, wszak i tak do moich wpisów odnosisz się z lekceważeniem, żeby nie napisać więcej, zwykle nikt o nich nie wspomina i niech tak będzie jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 14:26 gorący potok czarny to koło krynicy (errata czyli) Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 16:15 Chocholowskie są super ale w sobotę się tam po raz pierwszy nie dostaliśmy bo kolejka na 2h... Ukraińców masa, ale też Węgrzy, Czesi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 21:09 To chyba jednak przez ten lipny snieg. Byłaś w okresie kiedy ja zawsze jeżdzę ( w tym roku wyjątkowo w ferie) i w zyciu problemu z wejsciem na jakiekolwiek termy w tej okolicy nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 21:23 W poprzednich latach nie było wojny i tylu Ukraińców - w tym roku zrobili najazd na Zakopane. Nie było też tylu Węgrów i innych cudzoziemców. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 22:14 Ty się czasami czytasz? Biorąc pod uwagę twoje zajęcie...polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 21:07 My do bukowiny jeżdzimy od ...6 lat. Starsza miała 4 lata i uczyła się jeździć. I co roku zaliczamy termy, wiesz wszystkie polskie z okolicy znamy. Teraz jakby pogoda była faktycznie dupna chciałam popjechać na Słowacje - tam są wesjcia całodniowe. My jesteśmy team pływanie zawsze i wszędzie wiec na basenie cały dzien damy spokojnie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 21:28 Nie zrobisz na mnie wrażenia bo do Zakopanego i Bukowiny jeżdżę od 40 lat, od dekady kilka razy w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Słowackie termy. 09.01.23, 22:14 Bo i nie miałam zamiaru. Raczej na nikim 6 wyjazdów do Bukowiny nie zrobi wrażenia... Nie mówić o tym, że nie miałabym szans jeździć tam od 40 lat...gdyż sama tyle jeszcze nie mam. Berga zamierzasz kiedykolwiek dorosnąć? Czy uznałaś, ze skoro przez pół wieku ci się nie udało...to teraz nie ma sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Słowackie termy. 09.01.23, 23:44 Odpowiedz sobie na pytanie kiedy przestaniesz udawać wszystkowiedzącą i najmądrzejszą w całej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Słowackie termy. 09.01.23, 17:56 byłam latem w trzech: Poprad, Tatralandia, Basenova; ten ostatni wg mnie najfajniejszy; zimą to pewnie trochę inaczej... zostają bąbelki, zjeżdzalnie wewnętrzne i bary (sauny pewnie tez, ale nie korzystam) w Tatralandii był remont wieży ze zjeżdzalniami - warto się upewnić, czy już skończony Odpowiedz Link Zgłoś