extereso 04.02.23, 16:55 Mam w domu filety z kurczaka, ziemniaki, kapustę włoska, owoce, dużo suszonych pomidorów, makaronu i nagle zapowiedzianych gości. Nie zdążę do sklepu, męża nie wyślę, bo musi ogarnąć trochę. ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riskylea Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:00 A śmietanę 30 albo chociaż serek śmietankowy? Bo wtedy można filety w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:03 Śmietanę mam! Ale jestem uczulona, nie mogłabym tego zjeść, no ale przynajmniej gościom podam Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:01 Makaron z kurczakiem. Robiony na patelni jak risotto. Tu przykład bez kurczaka: youtu.be/iTj53P1Kbw8 Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:09 A tu Ethan Chlebowski stosujący tę technikę bardziej luzacko (i z winem białym): youtu.be/vKvosQcfh8U Odpowiedz Link Zgłoś
riskylea Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:03 Ewentualnie pulpety z kurczaka albo kotlety, ziemniaki i duszona kapusta włoska. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:07 jak nagle zapowiedzeni, to nie ma co wymyślać filety zrób na patelni grillowej albo usmaż, podasz do tego zapiekane ziemniaki i surówkę z kapusty a jeden filet zostaw na jutro, to zrobisz jutro sałatkę makaronową z kurczakiem i suszonymi pomidorami Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Kulinarnie pilne 04.02.23, 17:17 A musisz karmić nagle zapowiedzianych gości? Ja bym w zaproponowała wspólne zamówienie pizzy jak głodni. Przecież ktoś może wpaść tylko na herbatę. Odpowiedz Link Zgłoś