Dodaj do ulubionych

Dziwaczne muzea

17.03.23, 20:21
Która z emam jest z Krakowa? Bo przypadkowo dowiedziałam się, że tam na Floriańskiej jest Muzeum Figur Woskowych, ale wypada dosyć koszmarnie.
I znalazłam takie zdjęcia znanych postaci w wersji woskowej, brrr

Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Dziwaczne muzea 17.03.23, 20:22
      No i "sława" poszła w świat big_grin
      nypost.com/2023/03/06/prince-william-kate-figures-horrify-at-worst-wax-museum-scared-me/
    • ga-ti Re: Dziwaczne muzea 17.03.23, 20:43
      big_grin Mamy zdjęcie z Jasiem Fasolą, stał jako 'żywa' reklama muzeum smile ale trochę nie mieliśmy czasu i kasy pożałowałam. Jak się okazuje, słusznie!
    • magda.z.bagien Re: Dziwaczne muzea 17.03.23, 20:44
      Trochę jak z horroru. Swoją drogą, nie bardzo rozumiem fenomen figur woskowych.
      • alina460 Re: Dziwaczne muzea 19.03.23, 07:35
        Ja tak samo, ale ja tak mam z wieloma rzeczami. Podobnie z escape roomami...
      • afro.ninja Re: Dziwaczne muzea 20.03.23, 07:36
        Też bym tam nie poszła, mam nieciekawe skojarzenia.
    • igge Re: Dziwaczne muzea 17.03.23, 20:48
      Koszmarnie fakt. Jak z horroru.
      Chyba na majówkę w połowie maja wybierzemy się do Krakowa ale na pewno do tego muzeum nie zajrzymy.
    • kaki11 Re: Dziwaczne muzea 17.03.23, 20:50
      Kojarzę, że tam jest takie muzeum, ale nigdy w nim nie byłam. Ostatnio właśnie czytałam na internecie o tym uderzającym podobieństwie figur (wtf kto wpadł na pomysł z miną WilliamaXD ) ponoć filmik na tiktoku czy insta jakiejś influercerki zrobił z tego hit, w sumie nie wiem czy mamy się co cieszyć z takiej sławy smile
    • aqua48 Re: Dziwaczne muzea 18.03.23, 09:52
      Jestem z Krakowa. Nie byłam w środku i nie wejdę. Boję się.
    • kotejka Re: Dziwaczne muzea 18.03.23, 09:53
      Nigdy nie byłam w figurach woskowych
      Obrzydliwe
      Raz widziałam Lenina w mauzoleum - faktycznie wyglądał jak woskowa lalka - to było odrażające i perwersyjne widowisko
      Nigdy więcej bym się na to nie skusiła

• runny.babbit Re: Dziwaczne muzea 18.03.23, 10:02
      Odpowiednik dawnej baby z brodą, idziesz żeby obejrzeć "dziwadło". Dla mnie takim nietypowym miejscem do "zwiedzania" są placówki Be happy, które w zasadzie dostarczają tła do zdjęć.
    • lilia.z.doliny Re: Dziwaczne muzea 18.03.23, 10:39
      A propos- podobno jest dwóch facetów, którzy uprawiali seks z Angelina Jolie- Brat Pitt i nocny stróż z muzeum Madame Tussaud
    • mae224 Re: Dziwaczne muzea 19.03.23, 11:29
      byłam w środku, tylko dziesięciolatek miał fan.
    • przepio Re: Dziwaczne muzea 19.03.23, 16:22
      Jak domyslam sie, ze na pierwszym zdjeciu jest William, na trzecim -Kwaśniewscy, to za nic nikogo mi nie przypomina drugie zdjęcie. Kto to?
      • kaki11 Re: Dziwaczne muzea 19.03.23, 16:27
        Księżna Kate, choć faktycznie jest do siebie niepodobna bardziej niż mąż
        • przepio Re: Dziwaczne muzea 19.03.23, 19:10
          Nie, jego, mimo głupkowatego uśmiechu, poznałam bez problemu, Kate brałam pod uwagę że względu na sąsiedztwo, ale gdyby było tylko jej zdjęcie to chyba bym nawet o niej nie pomyślała. Dzięki
    • woman_in_love Re: Dziwaczne muzea 20.03.23, 08:40
      Jak dla mnie najdziwniejsze to: „Pamięć i Tożsamość” im. św. Jana Pawła II w Toruniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka