Dodaj do ulubionych

PKS Warszawa-Piaseczno

28.05.12, 09:58
Witam, jadę pierwszy raz do Warszawy i nie za bardzo się orientuje jak dojechać z Warszawy do Piaseczna z dworca zachodniego. Wiem, że obok dworca znajduje się jakiś przystanek, ale nie wiem jakie autobusy kierują się do Piaseczna i ile kosztuje bilet. Szukałam czegoś na internecie, ale nie za bardzo umiem się w tym połapać bo nie znam nazw przystanków. Do Piaseczna chcę jechać w ten weekend.

Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 10:01
      Przecież z Zachodniego jeżdżą pociągi do Piaseczna.
    • sibeliuss Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 10:34
      Wsiadasz w Koleje Mazowieckie - kierunek Warka, Góra Kalwaria, Radom, Skarżysko-Kamienna.
      • yetyn Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 11:05
        Wole PKS bo chyba wyjdzie taniej
        • sibeliuss Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 11:11
          Nie wyjdzie taniej.
          Kursy PKS do Piaseczna zastąpiła linia miejsca 807, startuje z Okęcia.
        • horpyna4 Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 11:28
          Pociągiem KM nie tylko będzie tanio, ale i bezpośrednio - 30 min jazdy. Natomiast do Piaseczna podmiejskie (czyli tanie) autobusy PKS nie jeżdżą z Dworca Zachodniego, o ile mi wiadomo. Raczej z przystanku Metro Wilanowska, a zanim tam dojedziesz (i zapłacisz za ten dojazd), to już dawno możesz być pociągiem w Piasecznie.
          • yetyn Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 11:31
            no wlasnie znalazlam autobus 709 z metra i bilet tylko 1.80..a za pociag ile zaplace?
            • sibeliuss Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 13:21
              Dojedziesz do metra, potem metrem i 709.
              Ale rób sobie jak uważasz - przecież nie będziemy Cię zmuszać do wygodnej podróży.
            • czarnyrowerzysta Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 13:43
              Do dwudziestu kilometrów bilet na pociąg kosztuje 5.80, więc ja bym Ci radził jechać pociągiem.Bo co z tego ze 709 kosztuje mniej,ale trzeba do niego dojechać.A sama podróż po mieście ,może zająć więcej czasu niż dojazd pociągiem.
              • felis Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 15:27
                Piaseczno jest w drugiej strefie, wiec bilet z Metra Wilanowska (d. Dworzec Południowy ;-) to 2,80 (bo rozumiem, że masz ulgowy?) + autobus do metra 1,80 + metro 1,80 = 6,20.
                Lepiej pociągiem. Ze względu na wygodę i ze względu na cenę.
            • horpyna4 Re: PKS Warszawa-Piaseczno 28.05.12, 15:33
              No, jak skasujesz bilet za 1.80, to możesz zapłacić duuużo więcej. Tyle kosztuje bilet ulgowy na I strefę, a Piaseczno jest w II. Lepiej też nie liczyć na to, że wystarczy 40-minutowy.
              Dolicz do tego bilety na dojazd z dworca do 709 i wyjdzie, że pociągiem jest taniej.
    • Gość: aron Re: PKS Warszawa-Piaseczno IP: *.paradowski.pl 28.05.12, 20:56
      z zachodniego autobusy PKS i busy kierunek Zwoleń, Kozienice, Lipsko. Mniej więćej co godzinę.
      • Gość: aron Re: PKS Warszawa-Piaseczno IP: *.paradowski.pl 28.05.12, 20:58
        zanbus.pl/zanbus4/warszawa_-_kozienice.htm
      • Gość: Piaseczno/Ursynów Kup bilet 24 h ZTM i będzie najlepiej IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 04:35
        zapłacisz ok. 9,50 za ulgowy 24 godzinny.

https://www.ztm.waw.pl/download/inlineZdjecia/niebieski-ulgowy_320.jpg

Można na nim poruszać się też w KM-ce do Piaseczna, etc.

Jedziesz metrem (odjazdy co 3 minuty) ze stacji Centrum do stacji Metra Wilanowska, a następnie idziesz na pętlę autobusową ZTM i wsiadasz w autobus do Piaseczna (jężdzą co 2-3 minuty w godzinach szczytu) do Piaseczna jezdzi 709, 710, 724, 727 i 739. Zależy, w którą część Piaseczna zwanego drugim Ursynowem chcesz dojechać to sobie wybierz pasujący Ci autobus:
        www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1
        a tu masz bardzo fajną aplikację wyszukiwarka połączeń na terenie Aglomeracji Warszawskiej
        warszawa.jakdojade.pl/?fn=&tn=&d=16.06.12&h=04:23&ia=false&cid=3
        A uwagi Arona to olej - to jest jakiś busiarz i wszędzie pisze o busach - wszyscy pękali ze śmiechu jak podpowiadał komuś aby spod Pałacu Kultury na Żoliborz nie jechać Metrem, a busikami..:-)

PS. A propos II strefy to Piaseczno wkrótce będzie w I strefie ZTM lub Warszawa+
        www.nadwisla.pl/index.php?pokaz=tekst&id=758
      • Gość: Piaseczno/Ursynów Re: PKS Warszawa-Piaseczno IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 04:38
        Gość portalu: aron napisał(a):

> z zachodniego autobusy PKS i busy kierunek Zwoleń, Kozienice, Lipsko. Mniej wię
        > ćej co godzinę.

Czy Cię pogięło busikami to se jedzij po swoim Parczewie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka