bulzemba 22.03.23, 18:00 Słucham radia i słyszę, że starczowzroczność zaczyna się po czterdziestce. No to ja stara jestem! Bo na 40 z pewnym ogonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasi1 Re: Jestem stara! 26.03.23, 13:43 Może to radio Maryja werbuje słuchaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jestem stara! 22.03.23, 18:17 A mi się starczowzroczność zaczęła właśnie krótko po 40. Mam teraz krótkowzroczność i starczowzroczność jednocześnie. Tak więc dziwnie jest, ale jakby lepiej niż przedtem - mam mniej dioptrii niż wcześniej i dużo rzadziej noszę okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Jestem stara! 22.03.23, 19:30 To tak jak ja- na razie z -10D zeszłam na -9.5. W soczewkach widzę idealnie i z daleka i bliska i z za pleców innych rozkłady jazdy. Co będzie potem, to się zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jestem stara! 22.03.23, 23:29 Sa i benefits. Kolega ma kolo siebie basen, na ktorym price for seniors zaczyna sie od 50 urodzin - korzysta juz od ilus lat za te lepsza stawke Lucky Senior Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
laokoon Re: Jestem stara! 23.03.23, 16:46 Ja jestem już seniorką. W klubie kultury w niedalekiej miejscowości jest Uniwersytet Trzeciego Wieku dla pięćdziesięciolatków. I klub seniora 50 plus. Witaj więc w klubie! Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Jestem stara! 25.03.23, 00:34 Mam tę nieszczęsną starczowzroczność już chyba. Ale ja senior jestem bo mam 50tkę z ogonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jestem stara! 26.03.23, 14:14 Potwierdzam. Też oślepłem na tzw. "bliż" po czterdziestce. Rozbawiła mnie okulistka, do której poszedłem po receptę na okulary. Moją przypadłość tłumaczyłem jej, że mam np. trudności z nawleczeniem nitki na igłę. Pani doktor na to, "to pan dużo szyje?" Odpowiedz Link Zgłoś