Dodaj do ulubionych

Wątek co przegapił piątek

22.04.23, 17:38
No nie założyłam i nie ma.
Zrobiła się sobota, jest piękna pogoda a ja zdycham bezproduktywnie. Bezspacerowo nawet.

Znalazłam sobie rozrywkę i robię sobie selfie.
Umiecie ? Postanowiłam na jakimś wyjść przepięknie, na fotoszopach się nie znam, na robieniu zdjęć jeszcze mniej.
No i na tych selfie wyglądam jak… no, gorzej znacznie niż porankiem w lustrze po nieprzespanej nocy. Nie będę się wyrażać. Niefotogenicznosć mam, potwierdzoną zylion razy, ale może da się ?
O co chodzi ? Oświetlić się mam, wysięgnik kupić, czy wręcz przeciwnie, zrobić fotkę w ciemnościach i bez lampy. I uznać to za zdjęcie najlepsze ?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 17:44
      Sobota leniwa ale boska. Wyleżalam się na balkonie. Machnełąm torcik mango I bułeczki odrywane z pesto na kolację.

W sprawie selfie zaś nie pomogę. Nie umiem. Wychodzę paskudnie. Ale czasem robię dla żartu. Dziś zrobiłam pierwsze w tym sezonie w kapeluszu od słońca.
      • znowu.to.samo Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:57
        A ja na zdjęciach wychodzę lepiej niż w realu, niestety. Po prostu wiem jak sie ustawić xD ale chyba wolałabym odwrotnie
        • gama2003 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 00:31
          Mam takie dwie znajome. Moje pokolenie i to o piętro starsze.
          Na żywo fajne babki, ale na zdjęciach dzieje się magia.
          Wcale nie mają idealnych rysów, nosów. Jedna ma bardzo małe oczy. Niebrzydkie, ale nie do klękania narodów.
          Na fotkach wyglądają fantastycznie.
          Przykład uwielbienia przez kamery, bo kochanie to za mało.

• alina460 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 16:02
        "Machnęłam torcik mango" brzmi jak przeleciałam szmatą parapet smile Dawaj fotę, Daniela wink
        • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 16:11
          Wrzucałam w innym wątku ale proszę bardzo
          • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 16:35
            Przepraszam, w tym wątku tylko niżej 😁
    • mama-ola Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 17:47
      Ja jestem bardzo bardzo niefotogeniczna. Syn mi podpowiedział, żebym robiła zdjęcia lekko z góry. I faktycznie, na tych robionych z góry wyglądam dużo ładniej. Spróbuj.
    • heca7 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 17:58
      Oooooczywiscie 😉 Jestem znanom i lubianom specjalistkom, oczywiście wonskom od selfie. Tylko popatrz 😁
      • arthwen Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 18:02
        Mnie nie pobijesz - zrobiłam sobie wczoraj selfie z otwartą paszczą, żeby mieć na zdjęciu, które gumki mam mieć na których haczykach aparatu ortodontycznego. Wyglądam na nim jak, nie, tego się nawet nie da opisać big_grin
        Fakt, że nie chodziło o to, żeby wyjść ładnie na zdjęciu, tylko żeby dobrze było widać te cholerne gumki.
      • gryzelda71 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 18:42
        Heca lawju!!!
      • elinborg Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:29
        Wyszłaś bardzo ładnie. Płynnie i kamieniście. Tylko co to za człowiek w kapturku na dole?wink
        • heca7 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:06
          To u dołu? Nie znam człowieka big_grin wink
          • eliszka25 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:49
            Ktoś ci wlazł przed obiektyw 😄

Dla mnie widoki są ważniejsze i w takich momentach nawet nie przychodzi mi do głowy, że mogłabym zrobić sobie selfie.
    • szarmszejk123 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 18:13
      Sobota, dzień kota.
      Pół dnia było przepiękne ale co z tego jak mam horom curke z gorączką.
      Drugie pół pada.

• piataziuta Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 18:23
      Po-każ fotę! Po-każ fotę!

Dobre zdjęcie to po pierwsze korzystne światło (serio, chyba najważniejsze - raz przestawiałam lampkę z dziesięć razy, żeby był efekt), po drugie dobra kompozycja, po trzecie fotogeniczna modelka - czyli dużo. big_grin
      Pocieszam się, że robiąc nieprofesjonalnie, 100 zdjęć można usunąć, a robiąc profesjonalnie ma się chyba tylko ze dwie-trzy próby.
    • anilorak174 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 18:27
      Ja zwykle wychodzę tragicznie na selfie.
      Dziś wybraliśmy się na wycieczkę rowerową, zakończoną kłótnią.
      Na swoje wytlumaczenie mam, ze bolała mnie glowa i chyba jakiegoś udaru slonecznego dostalam.
    • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 18:38
      Aaaa, zdjęcia. Prosz....selfie w kapeluszu oraz sobota w obiektywie
      • szarmszejk123 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:09
        Jaki fajny kapelusz!
        A ta zupa z truskawkami to co to? 🤔
        • ga-ti Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:10
          Sernik mango pewnie.
        • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:11
          To nie zupa. To ciasto z musem i polewą z mango. Tyle że tuż po wylaniu polewy, przed zastygnięciem.
          • anilorak174 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:14
            Ja też myślałam, że to zupa 😃
            • szarmszejk123 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:15
              Też miałaś ciężka noc?:p
          • szarmszejk123 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:15
            Aaa 🤣 sorry, mało spałam 🤦
            • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:18
              Wszystko się zgadza. Był jeszcze płynny 😄
              • szarmszejk123 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:25
                🤣
                Ale szczerze mówiąc miałam nadzieję na jakiś fajny, zaskakujacy przepis na zupę z truskawkami z twojej strony:p
                • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:39
                  Z jabłkiem i granatem robię - selerową. Z ananasem - marchewkową. Z gruszką pietruszkową. Ale z truskawkami jeszcze nie 😀 tymczasem znalazłam ciekawy przepis na zupę ale jesienny. Muszę poczekać na dynię
                  • piataziuta Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:43
                    Z truskawkami można zrobić gazpacho.
                    • piataziuta Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:45
                      Choć to chyba niezbyt zaskakujący przepis...

Z zaskakujących: mój kolega robił brokułową z bananem.
                    • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:46
                      Nie przepadam za chłodnikami. Takie zboczenie.
                      • piataziuta Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:52
                        Żadnymi?

Ja gazpacho średnio, salmorejo nie, ukraiński nie, owocowy nie, ale litewski niesłodzony owszem, a tarator to już w ogóle bardzo.
                        • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:55
                          No jakoś nie. Nie pluję ale się nie zachwycam. Litewski jeszcze najbardziej mi smakuje.
        • memphis90 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:00
          To jest ten torcik, którym bezdzietne lambadziary zatykają sobie dziurę w sercu, aby im wigor nie uciekał.
          • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:04
            Ten sam!
            • memphis90 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:07
              Od razu rozpoznałam, ha!
      • elinborg Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:32
        Czy ja mogłabym prosić o przepis na ten torcik? Szukam właśnie pomysłu na ciasto, a to brzmi i wygląda smakowicie.
        • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:37
          To z Moich Wypieków.
          Służę linkiem

mojewypieki.com/przepis/torcik-musowy-z-mango0

Miałam ochotę na coś lekkiego po tradycyjnych polskich wielkanocnych wypiekach.
          • elinborg Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:41
            o fajnie, dzięki, też właśnie lekkosci szukam
            • em_em71 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:54
              Osobiście nie polecam. Dudy nie urywa. Zrobiłam raz, nie tęsknię.
              • memphis90 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:02
                Ale sernik mango z cafe la ruina (przepis jest na MW) rzeczywiście świetny. Polecam. Robiłam tez wariację na temat, czyli truskawkowy.
                • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:04
                  Ja też polecam i nawet miałam go zrobić ake ostatecznie brak wigoru i sera mnie pokonał 😁
      • brenda_bee Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:20
        Danielo dokładnie tak sobie ciebie wyobrażałam😁
        • abasia0 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:27
          Wreszcie ciepło🙂
          Na co dzień przemieszczam się tramwajem lub pieszo , ale takim pojazdem bym nie pogardziła
        • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:32
          To chyba dobrze smile
      • gama2003 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:36
        Mamy bardzo podobne nosy, usta i doły twarzy. Tylko Ty nowszy model, boś młodzież jeszcze przed 40 tką. Smarkata znaczy.

Ale ja tak na zdjęciu nie wyjdę, Picasso symetryczniej twarze malował, wszystko mi się przesuwa w twarzy, brwi robią się na innych poziomach, oczy też.
        Ostatniouczestniczyłam w selfie grupowym, na pamiątkę. Stąd moje teraz próby treningowe, bo powychodziłam na tych zdjęciach gorzej niż zwykle wychodzę a to rzadka sztuka.
        Serio serio.

I co za smakołyki ! Jakim cudem nie ważycie wszyscy po 300 kg, to ja nie rozumiem !

• daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:40
          Nie powiem nawet jak wychodzę na zdjęciach grupowych (nienawidzę z całego serca).
      • eliszka25 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:51
        Fajny ten kapelusz. Ja mam taki problem, że mam małą głowę i wszystkie damskie kapelusze spadają mi na oczy, a też mi się marzy jakiś ładny z dużym rondem na lato.
        • akseinga1975 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:56
          Ostatnio nie lubie swoich zdjec, niestety widac na nich uplyw czasu. Selfie robione troche z gory robi robote. Sobota fajna wycieczka rowerowa do rodziny w okolicach Tynca. Gdyby nie alergia byloby super.
          • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:01
            Ano, w Tyńcu bardzo malowniczo smile
      • rosapulchra-0 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:31
        Po co to oops? Masz wielkie okulary na nosie, które zasłaniają ci pół twarzy smile To drugie pół wygląda bardzo sympatycznie smile
        Jakiś czas temu rozmawiałam z najstarszą na messengerze, do wnusi świergotałam i w ogóle, a moja najstarsza stwierdziła, że wyglądam jak człowiek kciuk. Aż w necie musiałam sprawdzić o co kaman big_grin
        Od tamtej pory gdy do nich dzwonię to się przedstawiam - babcia kciuk dzwoni big_grin big_grin big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:32
          Zapomniałam napisać, że masz bardzo ładny kapelutek przeciwsłoneczny!
        • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:37
          Żeby było jeszcze bardziej tajemniczo wink
      • mondaymorning1987 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 14:35
        Miałam podobny kapelusz ale kot mi poszarpał😀 ciasto bym zjadła z chęcią.
    • ga-ti Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:09
      Ha, selfi, więc ustawiam telefon zezując, a później patrzę przed siebie i pstrykam po omacku, czasem wychodzi, ale szału nie ma.
      Koleżanka mojej mamy, za czasów aparatów foto, jak przyciskała na górze cypek by zrobić zdjęcie to całym aparatem w dół cisnęła. Większość osób miało "obcięte" głowy 😀
      Siedzę na balkonie i łapię słonko. Jutro planuję to samo!
    • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 19:53
      Kurde, uprzedziłaś mnie big_grin

Ematki, polecam wam nową trasę spacerową - od Rynku idziemy przez dwa kopce i ZOO do Tyńca.

Startujemy z Rynku - przechodzimy koło UJ na Gołębiej - idziemy Marszałka Piłsudskiego daleeko, aż za Rudawę - tam skręcamy w Malczewskiego i Drożynę, dochodzimy do Diabelskiego Mostu - idziemy za znakami na Kopiec Kościuszki - schodzimy aleją Waszyngtona, przez Muzyczną Polanę i Polanę Piknikową na Sikorniku - dalej ścieżką w dół - Cedrową - Poniedziałkowy Dół big_grin - idziemy w las - idziemy lasem do ZOO, nie wytłumaczę dokładnie jak, bo to las jest - odwiedzamy ZOO, jeśli mamy takie życzenie, a jeśli nie, to idziemy aleją Wędrowników - mijamy kapliczkę - Przełęcz Janasówki - Kopiec Piłsudskiego - schodzimy dalej na aleję Wędrowników i idziemy nią do samego końca, w pięknych, leśnych widokach - mijamy winnicę - znajdujemy się na Bielanach - Księcia Józefa - Zakręt - Skalną w dół - Mirowską (uważać - brak chodnika!) wzdłuż Wisły, której na razie nie widać, aż do ronda - koło mostu jest kładka dla pieszych i rowerów - przechodzimy Wisłę, zakręcamy na Tyniec - idziemy Promową aż do Opactwa.

Odwiedziłam też ZOO, całość zajęła mi 7 godzin i 47 minut, ale marszu było 5 godzin i 37 minut (no co, ZOO i na kopcu przechodzi się przez muzeum Kościuszki). Dystans 25, 33 km - o kilkaset metrów mniej niż w zeszłą niedzielę do Wieliczki, ale trasa zupełnie inna - w większości wśród drzew, spora część po glebie, a Las Wolski jest mocno pagórkowaty.

Trochę zdjęć ku waszej uciesze. Na końcu - prawdopodobnie opat klasztoru Benedyktynów. Ma na imię Mirek smile

• igge Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:49
        Wow.
        Kolejna piękna i szokująco dłuuuga trasa. Gratulacje.
        Jadę w maju do Krakowa ale padłabym nawet nie w połowie na jakiejś ławeczce z ładnym widokiem.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:57
          Polecam polanę na Sikorniku, jest bardzo ładna i jest jeszcze szansa zawrócić smile albo się sturlać.

W sumie trochę chyba bez sensu wlazłam gamie w wątek z tym, bo ona wszak o selfie pyta. W tym temacie nie pomogę, moje wyjdzie raz na sto. Dziś też sobie trochę zrobiłam, ale gębę (i czapkę) mam na tyle charakterystyczną, że nie pokażę nawet z zasłoniętymi oczami tongue_out

Miałam w ogóle ambitny plan na powrót z Tyńca na własnych kopytach, przez Kobierzyn i Kurdwanów - ale nogi się już ugięły. Może za jakiś czas.
          • gama2003 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:20
            A tam selfie. To mój dzisiejszy rozrywkowy świrek.
            Wątek tradycyjnie wspólny i o wszystkim.
            A o Krakowie to już zawsze i wszędzie ❤
          • elieka Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 23:03
            Marysia, a ta trasa na Wieliczkę to jak? Bo z chęcią bym pospacerowała wink
            • elieka Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 23:03
              Maruuuuusia oczywiście. To y tak sobie wpadło....
            • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 23:20
              A to zależy jak chcesz wink masz do wyboru przez Wielicką (nie polecam) i przez Bieżanów/wzgórze Kaim.
              Pozwolę sobie skopiować opis obydwu z moich wątków, start z Rynku.

Wzgórze Kaim:
              Rynek - Wawel - Stradom - Plac Wolnica - most - chciałam iść przez park Bednarskiego, ale okazał się być w remoncie, co pewnie powinnam wiedzieć ale nie wiedziałam, więc ulica Rękawka - Wielicką w dół - Dygasińskiego - Park Jerzmanowskich - Nowy Prokocim - Teligi - Park Aleksandry na południe - prałata Łaczka koło Cmentarza Bieżanowskiego - Rakuś - Zolla - tędy pod autostradą opuszczamy Kraków - dalej Zolla, za znakami na wzgórze Kaim - nie zabić się schodząc - Winnicka - I dalej cały czas Reformacką na południe, dochodzimy do Wieliczki od strony klasztoru i skręcamy w lewo do kopalni

Wielicka (nie polecam, ale można też urozmaicić poprzednią trasę o Kopiec Kraka):
              Rynek - Wawel - Stradom - most - Rynek Podgórski - Rękawka - tęczowe schody! Bardzo ładne schody! - Kopiec Kraka - zejście stroną na Cmentarz Podgórski - dalej to już Wielicką prosto i zakolami, no bo Wielicka przecina obwodnicę Krakowa... (przejście nad obwodnicą jest, kombinować trzeba dopiero przy Leroy Kremlin) ale jak już się uda, to ulicą Kościuszki w Wieliczce prosto - park Mickiewicza - i już jesteśmy przy kopalni.
      • miarka1010 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:53
        Piękna trasa!
    • brenda_bee Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:24
      U nas dziś też piękna pogoda.
      Mąż z córką poszli na rajd.
      Ja zrobiłam przemeblowanie, zapiekankę ziemniaczaną na obiad i upiekłam brownie. I to wszystko z bardzo bolącym gardłem.
      Jutro w planach wyprawa do lasu, niech się pies wybiega.
    • igge Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:55
      Posiedziałam w słońcu ( I kapeluszu smile) na tarasie z kawą.
      Odwiozłam jednego z domowników na konia.
      Przespacerowałam porządnie 1 psa.
      I na cito znienacka do weta trzeba i to nie tego, który leczy nasze wszystkie zwierzaki. Bo nie mogę poczekać.
      Nasz dwulatek psi zaczął chodzić z zamkniętymi oczami. Jak otwiera to wygląda jakby oczy mu ktoś wydłubał plus krwiste oczodoły i worki spojówkowe zostawił. Koszmar i horror razy 10.
      Wczoraj miał tylko zaczerwienione białka i.myślałam, że mu przejdzie, jest alergikiem.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 20:59
        Och nie! Dawaj znak co z psinką sad
        • igge Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 00:58
          Dziecko cieszy się, że pies widzi i nie będzie niewidomy bo przestraszyliśmy się.
          Wg młodej wetki to nadal cd alergii. Prawdopodobnie jest krzyżowa. Pokarmowa. Oraz na pyłki. Oczy teraz to właśnie efekt tych pyłków. Dostał cytopoint ( mogę przekręcać nazwę).
          Na te pyłki.
          Od 2 lat co miesiąc ten zastrzyk za 3 stówy co miesiąc dostaje ale miał teraz tzn zimą - przerwę.
          Mieliśmy nadzieję, że już nie będzie potrzebny.
          Nie drapał się i nie tarł. Jest na rybnej karmie purizona.
          Jaś strasznie się boi zastrzyków. To łagodny piesio, wszystko ze sobą daje robić weterynarzom ale panicznie reaguje na zastrzyki. Warczał i uciekał pod stół przed igłą. Rozpoznaje z daleka igłę.
          Pójdziemy jeszcze do okulistki z Jaśkiem.
          Wizyta osztowała ponad 6 stów, ale ulga, że psiak nie traci wzroku i nic go już nie boli bezcenna.
          Do naszego stałego weta nie ma żadnych wolnych terminów niestety.
          • igge Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 01:04
            Aha, dziękuję bardzo za troskę w imieniu Jasia.
            • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:44
              Biedna psiuńka, tyle stresu! Uprasza się o psie ciasteczko.
      • gama2003 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:22
        O kurcze.
        Niech ten wet szybko pomoże !
    • eliszka25 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:41
      Też nie umiem zrobić selfie. Zwykle wyglądam jak „wyjdź stąd i nie wracaj”. Jedyne w miarę udane mam w różowej peruce i z głupią miną, bo to były wygłupy i taka mina miała być. Na wszystkich innych też mam głupią minę, choć wcale nie chcę 😄

Dzisiaj mieliśmy dzień zakupowy. Kupiłam sobie narcyzy do ogrodu, tak przypadkowo, bo wyprzedawali wszystkie wiosenne cebulki. Posadzę. Jak przetrwają, to przetrwają i będę miała narcyzy. Za to strzeliliśmy z mężem babola na zakupach spożywczych. Kupiliśmy pałki na czirke, ale zapomnieliśmy o cebuli, która jest podstawowym składnikiem sosu w tej potrawie 🤦🏼‍♀️.

A najważniejsza wiadomość jest taka, że mój pierwszy pigwowiec japoński wychodzi z ziemi!!! Zebrałam nasiona 2 lata temu przy robieniu nalewki. Już kilka razy próbowałam coś z nich wyhodować, ale bez żadnych efektów. W końcu spróbowałam stratyfikacji w lodówce. Już myślałam, że tym razem też nic z tego nie będzie, bo zaczęłam jeszcze przed Bożym Narodzeniem. Aż tu nagle tydzień temu znalazłam pierwsze skiełkowane ziarenko. Posadziłam do ziemi i dzisiaj jest!!!! Jest!!!! Już widać, że rośnie!!! A w lodówce dwa następne wyglądają, jak by coś wypuszczały! Jak się uda wyhodować krzaczki, to narobię morze nalewki i będę mogła wyprawić ematkową imprezę 😁🤗. Trzymajcie kciuki za tego maluszka!
      • gama2003 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:03
        Trzymam kciuki !

Też nam trzy płody rolne. Kupiłam pomidory a w jednym siedziały takie zielonkawe kiełki. Wsadziłem je do doniczki, podlałam. I zniknęły, uznałam , że już po nich i zapomniałam.
        A tu po tygodniu wyszły znowu !
        Grzecznie podlewam i zobaczymy co z tego wyniknie 😁
        • akseinga1975 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:12
          Ludzie stesknieni ciepla wylegli licznie. Nad wisla tlumy, na alejkach rowerowych korki.
        • eliszka25 Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:15
          Dzięki za kciuki 😊. Ciekawe, co u ciebie wyrośnie 😁. Ja odkryłam niespodziankę w ogrodzie. Mam za domem dwie duże donice, w których w ubiegłym roku uprawiałam warzywnik. W jednej były pomidory i papryka, a w drugiej zasiałam pietruszkę, koperek, rukolę i szczaw. Pomidory i papryka rosły normalnie. Z tych zasilanych w drugiej coś rachitycznego niby wzeszło, ale nic nie urosło. Kilka dni temu odkryłam, że wyrósł ten szczaw posiany rok temu! Będzie zupa szczawiowa 😄.
    • pepsi.only Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:41
      Sobota pracowita.
      W selfie, to trzeba ustawić filtr tongue_out i patrzeć w obiektyw. Nie na środek ekranu telefonu, tylko w obiektyw. I cykać kilka zdjęć, z tego wybrać najlepsze.
      Jednego czego nie potrafię, to ustawić się całą do lustra, nie potrafię i już.
    • primula.alpicola Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 21:56
      Sobotę miałam zdecydowanie lepszą niż piątek!
      Rano pojechałam na trening, potem zakupy, podszykowałam obiad i poleciałam na leżak z Dziewczynami z Dubaju 2.
      Później przejażdżka rowerem, długie i intensywne sprzątanie jednego zapuszczonego pokoju i teraz sobie leżę i czekam aż się firanki upiorą, bo małżonek zarządził pranie i mycie okien. Bardzo ładnie umył.
      Co do selfie, nie pomogę, ale może zobacz jakiś yt pt. Jak zrobić ładne selfie?
    • homohominilupus Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:19
      Z 30 stopni przyjechaliśmy do 10, deszczu i jeszcze ogrzewanie wyłączyli. Chamstwo.
      Za to po deszczu był spacerek z widoczkami.
      • igge Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 01:10
        Widoki przepiękne.
        A pies na ostatnim zdjęciu wygląda na mojego seniora.
        • homohominilupus Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 09:02
          Moze nasze psy łącza więzy krwi? 🤔😊
    • bertie Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 22:26
      Najlepsze światło do selfie to naturalne. U mnie dobrze wychodzą selfie w lesie w słoneczny dzień, w lekkim cieniu. A tak ogólnie chyba dużo zależy od telefonu, bo na na obecnym nie muszę się starać, a wyglądam na selfie dużo lepiej niż w realu, sam wygładza skórę, cienie pod oczami znikają, jak się uśmiechnę to nawet zmarszczek nie widać
      • memphis90 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:06
        Może masz ustawione automatyczne upiekszanie w telefonie. Ponoć niektóre fabrycznie tak mają…
        • bertie Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:48
          Bardzo możliwe, bo na zwykłych zdjęciach (nie selfie) aż tak dobrze nie jest
    • daisy Re: Wątek co przegapił piątek 22.04.23, 23:05
      Bo te przednie obiektywy do selfie są dziadowskie, na ogół robią efekt rybiego oka i zwyczajnie zniekształcają.
      Nieselfie wychodzi znacznie lepiej. Ja dzisiaj obściskiwałam futerka.
    • memphis90 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:04
      Moje ostatnie selfie… To udane, bo mało worki pod oczami widać…
      • daniela34 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 10:48
        Śliczna jesteś, ale powiedz mi, nie moczą ci się uszka w kawie? Albo w zupie?
        • pade Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 11:02
          big_grin
      • gama2003 Re: Wątek co przegapił piątek 23.04.23, 16:06
        Z taką urodą to bym o żadne filtry nie pytała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka