Dodaj do ulubionych

Odchód Dody

23.04.23, 16:40
Doda Odchodzi
Czy jest eMatka, której nie spina bohaterka kultury popularnej, o ksywce Doda?
Obserwuj wątek
    • szara.myszka.555 Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:47
      Mam muzykę tej pani centralnie w odwłoku.

Pani Dorocie współczuję życia uczuciowego i podziwiam determinację na siłowni (Osobiście nie chciałoby mi się. ale doceniam i podziwiam jej wysiłek, brawo.)
    • piataziuta Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:49
      Co znaczy "ematka, której nie spina bohaterka"?
      I dokąd odchodzi Dodzia? Nie lubię klikać linków, nawet jeśli są Twoje.
      • angazetka Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:51
        Karierę kończy.
        • piataziuta Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:56
          Coooo??? Ależ strata!

🤭
        • inny.kwiatek Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:23
          A zaczęła?
        • kocynder Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:22
          A zaczęła?
          • angazetka Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:44
            Nie, skąd, jest całkiem nieznana, dlatego o niej piszemy tongue_out
            • aqua48 Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:51
              Znana jest, ale raczej nie z kariery.
              • angazetka Re: Odchód Dody 23.04.23, 22:27
                Kariery. Medialnej.
      • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:54
        Dodzia ogłosiła koniec "kariery". A mnie chodziło o artystyczne spięcie pośladków górnolotnej odbiorczyni kultury "ambitnej".
    • angazetka Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:51
      > Czy jest eMatka, której nie spina bohaterka kultury popularnej,

Odpisałabym, gdybym wiedziała, o co pytasz.
      • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:55
        Hmmm ... już odpisałaś. tongue_out
        • angazetka Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:58
          Racja, miało być: odpowiedziałabym. Merytorycznie.
          Pod twoich wyjaśnieniach nadal nie wiem, o co pytasz big_grin
          • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:02
            No jak? Jest jakieś powiedzenie o zwieraniu pośladków w stresie. Pambuk, licentia poaetica.
            • angazetka Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:14
              Ale dlaczego Doda miała komuś spinać...?
              • kk345 Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:23
                Nie próbuj zrozumieć grepsu lola, chyba nawet jego żona nie rozumie...
              • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:26
                No już nie mam siły tłumaczyć. A na droczenie się z dziewczynami jestem za stary. tongue_out
        • danka88 Re: Odchód Dody 23.04.23, 16:59
          Nie lubiłam jej kiedyś , ale widzę że się trochę ogarnęła. Jest specyficzna . Jej poglądy są szczere bez udawania. I trzeba przyznać że ostatnie jej piosenki nawet wpadają w ucho
          • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:03
            No więc ja do niej nic nie mam. Szczególnie po jej recenzji Pisma Świętego.
            • memphis90 Re: Odchód Dody 24.04.23, 09:02
              A dla mnie to akurat było mega słabe. Bo jak coś krytykujesz, to miej odwagę cywilną, żeby twardo stać przy swoich poglądach, ew słusznie wyciągnij niemożność ich głoszenia na sztandar i machaj nim ile wlezie, skoro wiele oczu na Ciebie patrzy.

A nie najpierw śmieszki „biblia to wypociny naprutych winem alkoholikow, którzy palili jakieś zioła”, a jak sie pojawia pozew, to nagle tchórzliwe wycofywanie sie rakiem: „ ależ ja przeciez mówiłam o piciu ziolek leczniczych, bo byli taaacy mądrzy i znali sie na medycynie, a wino jest zdrowe i sprawia, ze ludzie są pozytywni dla innych, wiec wcale nie krytykowałam Bilblii, no zupełnie nic a nic”. I to niby ma być taka odważna, bezkompromisowa, pewna siebie osoba? Serio?
    • tanebo001 Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:12
      Nareszcie
    • beataj1 Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:16
      Jest plastikowa i wulgarna. Nie ina pierwszą (choc może) ani ostatnia. A co do kariery. Nie kojarzę żadnej jej piosenki z ostatnich kilkunastu lat.

Chyba nie ma czego kończyć.
      • narttu_koira Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:28
        beataj1 napisała:

> Chyba nie ma czego kończyć.

coś tam ma, są fani, jest na czym robić pieniądze, tylko nie funkcjonuje w pierwszym obiegu. ale artyzm owszem, wątpliwy jak dla mnie. i borderowe zachowanie.
    • mama-ola Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:20
      Mam do niej słabość, abstrahując od kariery, bo nie znam żadnej jej piosenki. Tylko tak zwyczajnie i po ludzku wydaje mi się być osobą w porządku, szczerą i niegłupią. Niech sobie kończy, jak tak uważa.
      • krwawy.lolo [...] 23.04.23, 17:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • conena Re: Odchód Dody 23.04.23, 22:26
          Nie no, beavis & butthead byli zabawni i nagrali hita z Cher. Wygrywają co najmniej 3:0 z dodą elektrodą.
      • spanish_fly Re: Odchód Dody 24.04.23, 11:59
        Serio? Mnie się wydaje manipulującą, agresywną narcyzką. Pobicia, wyzwiska, dobór partnerów. Co niby świadczy o tym, że jest w porządku?
        • 1matka-polka Re: Odchód Dody 24.04.23, 12:09
          spanish_fly napisała:

> Serio? Mnie się wydaje manipulującą, agresywną narcyzką. Pobicia, wyzwiska, dob
          > ór partnerów.

Tak, i jeszcze liczba mezow/partnerow, z ktorych kazdy z kolei, to big love i ten jedyny...
    • inny.kwiatek Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:23
      Pojęcia nie mam o tym, gdzie ta pani odchodzi i co tworzy, zatem jest mi bardzo wszystko jedno z tego powodu.
    • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:23
      Nieco podobną postacią kultury plebejskiej była w Niemczech niejaka Verona Feldbusch. Śliczna dziewczyna, latynoskiej urody. Była Miss Germany.
      • piataziuta Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:24
        Dodzia jest śliczna?
        • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:31
          Veronka jest. Dodzia się stara.
    • ichi51e Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:24
      Ja kojarzę Dode jako osobę i wiem ze jest piosenkarką ale gdyby zależało od tego moje życie nie podań ani jednej piosenki…
      • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:39
        Ja wiem o jednej piosence. Leci jakoś "nie daj się". Ale w całości nigdy nie wysłuchałem.
        • virtualnie Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:41
          A co o tym myśli twoja żona?
        • memphis90 Re: Odchód Dody 24.04.23, 09:04
          Nie poddaaaaaaaj sieeeeeeeeee
          Bierz życie jakim jeeeeeeeeeeest
          I pomyyyysl zeeeeeeeee
          Na drugie nie masz szaaaaaaaans

O tym mówimy….?
          • fornittapfff Re: Odchód Dody 24.04.23, 09:06
            To myslovitz nie doda. Glosy zdziebko inne 😉
      • 1matka-polka Re: Odchód Dody 23.04.23, 19:40
        Ja kojarzę... księciu przeznaczona... 🤷‍♀️
      • fornittapfff Re: Odchód Dody 23.04.23, 23:12
        "Dzaga"! Z Radziem byl teledysk, fajny taki
    • kozaki_za_kolano Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:33
      Yyyyyy? Odchód? Po jakiemu to?

Nie znam ani jednej piosenki tej pani, zatem jest to wiadomość doskonale obojętna.
      A w wątek weszłam dla słowa "odchód" wink
      • krwawy.lolo Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:20
        Jak wspomniałem, znam początek jedynego "utworu".
        A co do tytułu, rymowałyby się odchody Dody. Niestety, to dopiero pierwsze, znane mi odejście. Stąd niejaka tymczasowość tytułu wątku.
        Na pewno odejdzie niejednokrotnie.
        • kozaki_za_kolano Re: Odchód Dody 23.04.23, 23:03
          Czyli nie odchód, a dochód. A ściślej, jak zwiększyć dochód 😃
    • merces Re: Odchód Dody 23.04.23, 17:44
      Mnie nie spinają przynudzający faceci na ematce. A ci co próbują być zabawni to już w ogóle.
    • semihora Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:50
      Koło dod... yyy, dudy mi ona lata. Nie mam dobrych skojarzeń, ale w sumie snu z powiek mi nie spędza ani jej kariera, ani brak tejże kariery. Na pewno Doda zapisała się na kartach polskiej popkultury kilkoma memami, ale czy jej twórczość również zostanie zapamiętana...?
    • skat_0 Re: Odchód Dody 23.04.23, 18:51
      High life- podoba mi się ten jej kawałek i te z najnowszej płyty też,nawet w radiu w dzień puszczają 😃 i nominację do Fryderyka dostała
      W 2005, albo 6ym byłam na jej koncercie na wiejskiej dyskotece nawet 😃 (Mandaryna i Boys i Zenek też tam grali w tamtych czasach )
      Swoją drogą ciekawe, które obecnie spiewające małolaty będą nadal na scenie za 20 lat 😉
      • simply_z Re: Odchód Dody 24.04.23, 10:18
        Nawet bedac malolata nie przyszloby mi do glowy pojsc na koncert Zenka czy Mandaryny...
    • volta2 Re: Odchód Dody 23.04.23, 19:18
      czysty marketing
      będzie ogłaszać pożegnalne koncerty a potem będzie ogłaszać wielki come back.

nominacja do fryderyków mnie zaskoczyła, nie wiedziałam że coś tam ma na podorędziu. no ale tak działają media, że na dodzię jest blokada, to niefan się nie dowie o niczym, za to promka nijakiego podsiadły i jeszcze mniej jakiejś darii zawiałow idzie całą mocą gazwybu i pochodnych.
    • asfiksja Re: Odchód Dody 23.04.23, 19:18
      Jest mi z tego powodu niezmiernie wszystko jedno.
    • znowu.to.samo Re: Odchód Dody 23.04.23, 19:24
      Odchód, hehehe myślałam że znowu będzie coś o Dubaju
    • melisananosferatu Re: Odchód Dody 23.04.23, 21:14
      Podobala mi sie jedna z piosenek, ktora spiewala z Virgin. Pamietam jak pomyslalam, ze brzmi podchodzaco pod Anje Orthodox (do ktorej mam straszna slabosc, lubie ja) a potem okazalo sie, ze autorka piosenki jest wlasnie A.O.
    • arthwen Re: Odchód Dody 23.04.23, 21:58
      To ona jeszcze jakąś karierę robiła, żeby mieć co kończyć?
      Dla mnie ganc egal, i tak nie byłam targetem, nie kojarzę ani jednego kawałka Dody.
      • 7katipo Re: Odchód Dody 23.04.23, 22:22
        Kojarzę natomiast jakieś jej ostatnie zdjęcia, przy których się głowiłam, co jej się z twarzą stało - wyglądała, jakby do ula wpadła. Twarzą 🤔🙄
    • conena Re: Odchód Dody 23.04.23, 22:31
      Faktycznie, każdy świadomy fan i obserwator polskiej estrady dostanie depresji. Cóż pozostanie rzeszom melomanów? Czy wystarczy im słuchanie w kółko tych samych albumów Dody i nucenie wspaniałego, ponadczasowego przeboju… tego przeboju… hmmm, tego hitu, który wszyscy znają i potrafią zanucić…
    • memphis90 Re: Odchód Dody 24.04.23, 09:06
      Pazury na zdjęciu ma obleśne 🤢
      • borsuczyca.klusek Re: Odchód Dody 24.04.23, 12:16
        No niestety trochę tak 🙄
        • piataziuta Re: Odchód Dody 24.04.23, 12:27
          What???
          Zmotywowałaś mnie do kliknięcia linka w sekundę!
          Co tam jest nie tak?
          • borsuczyca.klusek Re: Odchód Dody 24.04.23, 12:31
            Żeby powiedzieć co dokładnie jest nie tak potrzebowałabym większego zdjęcia. Na tym jednym co widać po prostu nie robią dobrego wrażenia.
    • lauren6 Re: Odchód Dody 24.04.23, 10:15
      Pańcia nie została wyróżniona, więc postanowiła skupić na sobie uwagę obwieszczając koniec kariery... po nagraniu kolejnej płyty. Biorąc pod uwagę jaką miała przerwę między ostatnią płytą, a poprzednią, mówimy raczej o perspektywie xx lat.

Atencjuszka.
    • fomica Re: Odchód Dody 24.04.23, 10:48
      Ale to dziwne, pamiętam ją jeszcze jako nastolatkę w jakimś reality show, a teraz 40-tka na karku, o rany.
    • nini6 Re: Odchód Dody 24.04.23, 10:52
      Tytuł powinien brzmieć: "Odchody Dody" - doskonale oddaje istotę rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka