• mid.week Re: Koronacja 05.05.23, 21:42
      Będę podgladała w TV bo to kawał historii i tradycji.
      • chatgris01 Re: Koronacja 06.05.23, 09:22
        mid.week napisała:

> Będę podgladała w TV bo to kawał historii i tradycji.
        >

Ja tak samo.
      • ruscello Re: Koronacja 06.05.23, 09:37
        Dokładnie.
    • kotejka Re: Koronacja 05.05.23, 21:43
      Chętnie obejrzę, jak będę w domu. Nie wiem tylko, czy mam BBC. Gdzie indziej też będzie?
      On jest taki mo charyzmatyczny ten Karol, ale w sumie wzbudza sympatię. Czy ktoś więź czy tych zrzeknietych zaproszono i jaka będą mieli rolę na ceremonii?
      • 18lipcowa3 Re: Koronacja 06.05.23, 08:00
        Zaproszono. Przyjedzie tylko Harry
    • damartyn Re: Koronacja 05.05.23, 21:43
      Zobaczę w wiadomościach, wystarczy.
    • beata985 Re: Koronacja 05.05.23, 22:29
      😳🙄🤦‍♀️
      Teraz widzę jaka jestem odcięta od realiów nie mając anteny ..
      Gdyby nie ten wątek to w ogóle bym nie wiedziała
      • emateczka Re: Koronacja 05.05.23, 23:34
        A co ma do tego antena? Internetu też nie masz?

Nie żebym uważała, że wiedza o koronacji jest jakoś niezbędna do życia, ale naprawde nic, zupełnie nic nie słyszysz, co się na świecie dzieje?
        Bo ja nawet o Kurzopkach wiem, mimo że żadnych pudli ani innych obcasów nie czytam. No jakoś się obija o uszy...
        • beata985 Re: Koronacja 06.05.23, 07:58
          No ok...może tak nic kompletnie to nie ale właśnie obija się o uszy...wchodzę na ematkę, jest wątek to zaczynam czytać, drążyć...albo i nie...no jakieś njusy z aplikacji też dochodzą Ale nie jest to na bieżąco.
          O koronacji czytałam jakoś miesiąc, może dwa temu, kojarzylam, że ma być w maju A teraz kompletnie mi wyleciało, w tv pewnie tłuką temat od jakiegoś tygodnia więc nie dało by się przeoczyć.
      • 18lipcowa3 Re: Koronacja 06.05.23, 08:01
        Oh ah na pewno
        Taka jestem inna...
        Wszystko mam gdzieś...
        • beata985 Re: Koronacja 06.05.23, 17:23
          18lipcowa3 napisała:

> Oh ah na pewno
          > Taka jestem inna...
          > Wszystko mam gdzieś...
          >
          Wszyscy zdrowi???
          • inny.kwiatek Re: Koronacja 06.05.23, 19:07
            Nie, kompleksy z lipcowej wyszły.
            Gdyby nie ematka to też dowiedziałabym się dopiero dzisiaj, bo na portalach informacyjnych nie ma nic innego. A tak to nie wiedziałam.
            • 18lipcowa3 Re: Koronacja 06.05.23, 19:51
              Tak kompleksy.
              Bo wyśmiałam kogoś kto siedzi pod kamieniem i jeszcze się tym szczyci.bardzo zazdroszczę tego nie ogarniania życia i przestrzeni
          • 18lipcowa3 Re: Koronacja 06.05.23, 19:55
            Ale o co chodzi?
            U mnie zdrowi. Interesuja się tym co się na swiecie dzieje. Tak zwyczajnie. Bo wykształcony człowiek chociaz podstawowo wie gdzie teraz wojna, gdzie wybory a gdzie koronacja. Bez oceniania czy popieram czy się ekscytuję albo czy mi to obojętne.
            Tak żeby jak do ludzi pójdzie to wstydu nie robił że nie wie co się na świecie dzieje.
            • beata985 Re: Koronacja 06.05.23, 20:29
              18lipcowa3 napisała:

> Ale o co chodzi?
              > U mnie zdrowi.

No i Good for you...zajmij się sobą i daj żyć innym, tak jak tego chcą.
              • 18lipcowa3 Re: Koronacja 06.05.23, 20:50
                Alez daje życ. Natomiast mogę i będę komentowac te beznadziejne życie
                • beata985 Re: Koronacja 07.05.23, 08:27
                  18lipcowa3 napisała:

> Alez daje życ. Natomiast mogę i będę komentowac te beznadziejne życie
                  >
                  No przykro mi że masz takie beznadziejne, ja od kilku lat bezstresowo, polecam na przyszłość...to tylko jedna wtyczka A różnica naprawdę ogromna.
                  • 18lipcowa3 Re: Koronacja 07.05.23, 12:06
                    Komentuje twoje beznadziejne życie.
                    Sądzisz że jesteś lepsza bo oh ah tak mnie nic nie obchodzi a tak naprawdę nie miałabys nawet o czym z ludźmi rozmawiać.
                    Mam nadzieję że nie wychowujesz dziecie na takie ciemne masy.

Btw od lat oglądam TV może łącznie godzinkę tygodniowo
                    • beata985 Re: Koronacja 07.05.23, 15:23
                      18lipcowa3 napisała:

> Komentuje twoje beznadziejne życie.

No tak...zapomniałam, że to Ty wiesz czy moje życie jest beznadziejne ...

> Sądzisz że jesteś lepsza
                      A gdzieś ty to wyczylała..😳

bo oh ah tak mnie nic nie obchodzi
                      Tak naprawdę...nic nie muszę..wszystko mogę ale do tego trzeba dorosnąć.

a tak naprawdę nie
                      > miałabys nawet o czym z ludźmi rozmawiać.
                      O naprawdę...wiesz jak się toczy moje życie towarzyskie ..ciekawe to..

> Mam nadzieję że nie wychowujesz dziecie na takie ciemne masy.
                      Bez komentarza

>
                      > Btw od lat oglądam TV może łącznie godzinkę tygodniowo
                      >
                      Ktoś pytał?
                  • rosapulchra-0 Re: Koronacja 07.05.23, 12:27
                    Beata, nie trać czasu na tego trolla. Serio radzę.
    • emateczka Re: Koronacja 05.05.23, 23:10
      Cieszę się, że w poniedziałek mam dzień wolny. Reszta mnie za bardzo nie interesuje. Na banknotach może być dowolny obrazek, byle suma się zgadzała!
    • zanetka.x Re: Koronacja 06.05.23, 07:44
      Tak w sumie to po co ten cały cyrk? Koronacja przypomina mi zabawę dzieciaków w króla i królową.
      • leosia-wspaniala Re: Koronacja 06.05.23, 12:40
        Bo taką mają tradycję i sobie ją kultywują. I bardzo fajnie, szkoda, że w Polsce właściwie nie ma żadnych państwowych tradycji.
      • princesswhitewolf Re: Koronacja 06.05.23, 17:25
        Zanetka...bo to biznes
      • better.call.kim Re: Koronacja 08.05.23, 10:29
        Odwróćmy sytuację. Przychodzi obywatel UK i mówi: wy, Polacy, to jakieś xujowe te tradycje macie, same celebracje klęsk, święto narodowe w jakimś listopadzie, toż to poj*bane, a ludzie, którzy was reprezentują, są tak obciachowi, że ciary żenady, jak się odezwą.
        • krwawy.lolo Re: Koronacja 08.05.23, 10:35
          I miałby zupełną rację.
          • alpepe Re: Koronacja 08.05.23, 10:43
            Zgadzam się.
    • abidja Re: Koronacja 06.05.23, 07:55
      Nieroby.
      Nie dosc,ze maja tak ogromny majatek to jeszcze zyja na koszt brytyjskiego podatnika.

• vessss Re: Koronacja 06.05.23, 12:56
        Więcej generują przychodu niż kosztów. A biedaków boli, że wcześniejsze pokolenia się nie ustawiły, zrozumiały żal
        • princesswhitewolf Re: Koronacja 06.05.23, 17:26
          O to to
        • abidja Re: Koronacja 07.05.23, 09:52
          vessss napisała:

> Więcej generują przychodu niż kosztów. A biedaków boli, że wcześniejsze pokolen
          > ia się nie ustawiły, zrozumiały żal

😆😆😆

Przychod to generuja wlasnie takie biedaki jak ja.
          Oni sa zwyczajnymi pasozytami.
          Moje wczesniejsze pokolenia byly zwyklymi polskimi chlopami, w niewolu u bogatej szlachty. Żal to jest ze ich zycie zostalo wykorzystane by takie nieroby zyly w dostatku kosztem innych i uwazaja sie za lepszych od innych- potomkowie wlascicieli niewolnikow i mordercow rdzennej ludnosci,ktora "kolonizowali".
          Ale ty ich bron, biedaczko. Moze ci pomacha z karocy lub ochlap ci spadnie z panskiego stolu.
          • rosapulchra-0 Re: Koronacja 08.05.23, 09:21
            Twoja ignorancja poraża, abidja. Powinnaś nadrobić zaległości, a potem przeprosić i wyjść.
            • abidja Re: Koronacja 08.05.23, 10:12
              rosapulchra-0 napisała:

> Twoja ignorancja poraża, abidja. Powinnaś nadrobić zaległości, a potem przepros
              > ić i wyjść.
              >

Jeżu ...😁😆
              • princesswhitewolf Re: Koronacja 08.05.23, 10:47
                Podpisuję sie pod rosa.
    • niemcyy Re: Koronacja 06.05.23, 08:36
      Cos tam podlapalam przypadkiem, ale nie sledze, nie bede ogladac live ani przez minute, jest mi obojetne i nie lubie Karola.
    • gulcia77 Re: Koronacja 06.05.23, 08:37
      Lubię sobie pooglądać ceremoniały, więc pewnie zerknę. Podobnie, jak na śluby, czy pogrzeby.
    • beata.1968 Re: Koronacja 06.05.23, 10:20
      Na pewno będę oglądać , oglądałam śluby Royalsów , pogrzeb Królowej Elżbiety , jakoś tak mam do nich sentyment, Chociaż w przeciwieństwie do księcia Lubomirskiego nie jestem zaproszona wink
      • ayelen40 Re: Koronacja 07.05.23, 10:17
        No właśnie, w którym rzędzie siedział Lubomirski, no nie dostrzegłam? 🧐🧐🧐
    • ritual2019 Re: Koronacja 06.05.23, 11:32
      Wlasnie ogladam transmisje i w Londynie deszcz, a u mnie 18st i slonce. W prognozie sa showers co prawda ale jak na razie calkiem niezle.
    • kozica111 Re: Koronacja 06.05.23, 11:48
      Zerkamy, współczujemy...smile
    • wiosennedni5 Re: Koronacja 06.05.23, 12:16
      Nie dam rady, zaczęłam oglądać, ale straszne nudy. Te przysięgi 🤯
      • aagnes Re: Koronacja 06.05.23, 12:34
        To prawda, dłużyzny, nudy i ten chórek w bieli - straszne to jest.
    • przepio Re: Koronacja 06.05.23, 12:19
      To jest jedną z ostatnich takich uroczystości. Być może już się nie powtórzy, poza tym nigdy nie oglądałam koronacji. Nagrywam, podobnie jak śluby krolewskie czy wręczenie Oskarów- w wolnej chwili przewijam, skupiając się na tym o czym piszą i co trzeba zobaczyć.
      Poza tym lubię ekspertów, którzy opowiadają kto złamał protokół czy jak powinno to wyglądać
      • princesswhitewolf Re: Koronacja 06.05.23, 12:23
        >Być może już się nie powtórzy

Mowisz ze w UK nuklearna bomba jebnie albo z dnia na dzień monarchia przestanie byc a highly profitable investment?
        • przepio Re: Koronacja 06.05.23, 12:27
          Nie myślę o bombie nuklearnej, raczej o tym drugiem
          • princesswhitewolf Re: Koronacja 06.05.23, 12:42
            Na jakiej podstawie? Wiesz ile obliczonego dochodu przynosi cyrk z rodzina krolewska?
            To tak jakby państwo mialo nagle skasowac super oplacalny biznes. Royals wydaja mniej niz 1/6 z tego xo wnosza do budzetu panstwa

Poza tym w Europie jest 11 monarchii parlamentarnych i nie zapowiada się by je ktos likwidowal a sa mniej oplacalne

• feniks_z_popiolu1 Re: Koronacja 06.05.23, 12:58
        Akurat czekam na kogoś i włączyłam TVN. Niezłe przedstawienie i pewnie jedne z ostatnich takich. Bardzo natomiast doceniam chóry jakie tam się pojawiają. Dobra robota
        • marzeka11 Re: Koronacja 06.05.23, 13:09
          No i Anglicy maja króla- arcybiskup Canterbury nałozył koroną
          twitter.com/RoyalCentral/status/1654804871772618752?s=20
          • niemcyy Re: Koronacja 06.05.23, 13:10
            Krolem to on zostal w momencie smierci Elzbiety.

Pierwsza! wink
            • marzeka11 Re: Koronacja 06.05.23, 13:12
              No wiadomo, że o ceremoniale pisałam- ten moment uchodzi na najważniejszy. Oficjalnie zatwierdza.
          • 18lipcowa3 Re: Koronacja 06.05.23, 13:54
            A widać że ciężka
        • princesswhitewolf Re: Koronacja 06.05.23, 16:32
          > i pewnie jedne z ostatnich takich.

O nastepna... Tak tak juz widze jak zamkna super dochodowy biznes i upieprza turystyke.

🤦‍♀️
          • przepio Re: Koronacja 06.05.23, 19:20
            princesswhitewolf napisała:

> > i pewnie jedne z ostatnich takich.
            >
            > O nastepna... Tak tak juz widze jak zamkna super dochodowy biznes i upieprza t
            > urystyke.
            >
            > 🤦‍♀️

Ale bierzesz pod uwagę, że ktoś inny może mieć inne zdanie?
            • princesswhitewolf Re: Koronacja 08.05.23, 10:51
              >Ale bierzesz pod uwagę, że ktoś inny może mieć inne zdanie?

Tp nie jest temat gdzie istnienie monarchi zalezy od " widzi mi sie" i " mam zdanie" tylko cyfry ££ mowia same za siebie. Jesli cos przynosi ogromny dochod panstwu j PR to gdzie ci beda kasowac biznes?

Poza tym wiekszosc w Uk popiera istnienie monarchii.

Beda tematy gdzie " mam zdanie" ma wiekszy sens. Tutaj musieliby stac sie nagle nieslawni by sie nie oplacali. 1.77 miliarda dochodu i 102milionow wydatkow na nich rocznie. Boze przeciez rachunek jest oczywisty

• krwawy.lolo Re: Koronacja 06.05.23, 13:04
      Akurat jadłem zupę, włączyłem telewizor a na TVN24 dziadkowi zdobną czapkę nałożyli. Alleluja!
    • eukaliptusy Re: Koronacja 06.05.23, 13:20
      Nie planowałam oglądać ale pojechaliśmy na długi weekend a tu deszcz wali od samego rana wiec nie ma nic lepszego do roboty. Dziecko tez jest zainteresowane bo w szkole dużo o koronacji było.

Wyjątkowo absurdalna ceremonia.
      Zwłaszcza rozwala mnie chodzenie z dwoma berłami i biskupi przytrzymujący płaszczyk.
      I miny marsowe.
    • kropkaa Re: Koronacja 06.05.23, 13:22
      Oglądam dla wrażeń artystycznych. To rodzaj przedstawienia na całkiem wysokim poziomie. Uwielbiam śpiew chórów, dzieciaczki w kubraczkach.
      Pogrzeb Elżbiety II był bardzo wzruszający, te solówki dudziarzy (czy kobziarzy, nie pamiętam), śpiewy, organy.
      Dziś jest równeż podniośle. Do tego stroje, złoto, korony.
      Leci sobie w tle.
    • taniarada Re: Koronacja 06.05.23, 13:55
      Życzę brytyjskiemu monarsze zdrowia i długich lat panowania. Brytania nie raz zastępowała Polakom ojczyznę. Amen .
    • bi_scotti Re: Koronacja 06.05.23, 16:03
      Przy okazji/z okazji wink przypomne urokliwy film - dla history buffs i nie tylko - enjoy! Cheers.
    • mizantropka_20 Re: Koronacja 06.05.23, 16:32
      Tak, bardzo mnie interesuje jakaś idiotyczna ceremonia w idiotycznym kraju, idioty. Podobnie jak fascynują mnie idiotyzmy z pudelka, twitera, paradaisa, ślubów wszelakich i innych debilizmów dla debilnych odbiorców.
      • kropkaa Re: Koronacja 06.05.23, 16:44
        Dobrze, że ematka jest ponad to 🤣
        • mizantropka_20 Re: Koronacja 06.05.23, 16:54
          Ja akurat jestem
    • zerlinda Re: Koronacja 06.05.23, 16:56
      Oglądałam. Bardzo ładnie Kamila wyglądała. Cyrk jak cyrk, przynosi dochód to robią przedstawienie.
    • snajper55 Re: Koronacja 06.05.23, 16:58
      miarka1010 napisała:

> Jakoś tak widzę, że cicho na forum, a tu jutro koronacja Karola III.
      > To w której frakcji jesteście, śledzicie przygotowania, czekacie i będziecie og
      > lądać czy raczej obojętne? ja jakoś bardzo nie czekam ale na pewno będę zerkać,
      > bo relacja na żywo w TVN chyba przewidziana smile
      > Ematki z Wielkiej Brytanii jak tam atmosfera?

Nic mnie to jest obchodzi. Nawet zerkać nie będę, podobnie jak nie zerkam na transmisje z wrestlingu.

S.
    • joaz Re: Koronacja 06.05.23, 17:11
      Oglądałam. Popijałam herbatkę. Fascynującą jest historia ceremoniału, wiek tronu królewskiego (XI w). Cudowna oprawa muzyczna. I na dodatek we mszy koronacyjnej uczestniczyli muzułmanie, żydzi, buddyści i pewnie wielu ateistów, fragmenty pisma świętego czytał Hindus (premier GB). Na dodatek pieśń do Ducha Św. w kościele anglikańskim jest tym samym hymnem, który śpiewa się w kościele katolickim.
    • jonathanfranzen48 Re: Koronacja 06.05.23, 18:17
      Oglądałam i tak sobie myślę że jeśli na balkonie zmieściły się wnuki Kamili to i Harry z rodziną powinien
      • zerlinda Re: Koronacja 06.05.23, 18:39
        A czemu ich nie było?
        • joaz Re: Koronacja 06.05.23, 19:08
          W BBC mówili, że po mszy koronacyjnej Harry pojechał na lotnisko bo wraca do USA - dziś jego syn ma urodziny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka