suki-z-godzin Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 20:38 shellyanna napisała: > Ależ Ty Ty Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 20:56 Tak podkreślasz te 15 minut, a ślub plus składanie życzeń i small talki to półtorej godziny. Ale nie bywasz, nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:11 angazetka napisała: > Tak podkreślasz te 15 minut, a ślub plus składanie życzeń i small talki to półt > orej godziny. Ale nie bywasz, nie wiesz. > fakt. nasi goście zapełnili całą salę, a po wyjściu całkiem sporo czasu zeszło, żeby od każdego przyjąć życzenia, wyściskać i porozmawiać. co więcej, nikt nie miał za złe, że obiad tylko dla świadków i najbliższej rodziny, a wieczorem niektórzy pojawili się na domówce. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:18 Bywam na normalnych ślubach gdzie życzenia się również dlugo i serdecznie składa ale potem jest zazwyczaj poczęstunek a nie pa i do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:21 A ogarniesz w końcu, że ludzie na sam ślub zapraszają najczęściej znacznie więcej osób niż na ślub i wesele w formie dowolnej? I jest to praktyka powszechna i znana od dawna? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:27 Zależy kto W mim otoczeniu moze niektorzy zapraszają na ślub np. dalszych kolegów z pracy a nie dobre znajome czy przyjaciółki. Serio, nie byłam na samym ślubie od lat 90. Ludzie robią albo kameralny ślub np. za granica, w Grecji czy na Zanzobarze, tylko z rodzicami i świadkami albo ślub plus obiad, przyjęcie, huczne weselisko wg pomysłu i funduszy. Poza tym chadzam głównie na śluby kościelne, sa piekniejsze i bardziej romantyczne, ateistow nie mam zbyt wielu w otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:28 Wyję ze śmiechu. Drobnomieszczaneczko ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:34 angazetka napisała: > Wyję ze śmiechu. Drobnomieszczaneczko ty. > Och jaka klasa u pani redaktor. Nie kazdy wychodzi za mąż po 40-tce i musi oznajmić to całemu światu że "każda potwora znajdzie swego amatora". Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:36 bergamotka77 napisała: > angazetka napisała: > > > Wyję ze śmiechu. Drobnomieszczaneczko ty. > > > > Och jaka klasa u pani redaktor. Nie kazdy wychodzi za mąż po 40-tce i musi ozna > jmić to całemu światu że "każda potwora znajdzie swego amatora". > > Kocham cie Berdzi ♥️♥️♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:39 Zapewniam, Bergi, że gdy już skończę 40 lat, to się o tym dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 08:46 Jezu Berga 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 09:49 W najbardziej niespodziewanym momencie le naturel bergamotkowy powraca galopem😀 Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:35 angazetka napisała: > Wyję ze śmiechu. Drobnomieszczaneczko ty. > Ja tez zarżałam tak, że dziecię prawie obudziłam 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:37 I z tego o romantyzmie kościelnych i braku ateistów wśród znajomych. Generalnie wątek przedni. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:48 bergamotka77 napisała: > Poza tym chadzam głównie na śluby kościelne, sa piekniejsze i bardziej romantyczne tak, właśnie o to chodzi w ślubach kościelnych. o to, że są bardziej romantyczne 🤣🤡😂 Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 04:44 No większości dokładnie o to chodzi. O ładniejszą (ich zdaniem ) dekorację. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 07:07 Berdzi chyba nie o te romantycznosc chodzilo🫢 Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 09:19 >Berdzi chyba nie o te romantycznosc chodzilo jeśli ktoś pisze że ślub kościelny jest piękniejszy, to chyba aspekt religijny jest na ostatnim miejscu - grunt, żeby sobie popatrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 09:48 Jest piekniejszy duchowo przeciez🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 12:10 > Serio, nie byłam na samym ślubie od lat 90. Ja tylko na samym ślubie nigdy nie byłam. A kurtuazyjnych zaproszeń (zwłaszcza z pracy) dostałam mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Przykry komentarz do zaproszenia 07.05.23, 21:51 Mi by było przykro jakby osoba w ten sposób ze mną rozmawiającą BYLA na moim ślubie, więc myślę, że nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 01:44 Od pierwszej nutki PS Chomiki zdrowe? A ciotki czemu nie zaprosiłaś? Boisz się, że przyniesie czajnik? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 12:06 Troll , zwłaszcza to o Chile. jednak i tak dodam swoje - imprezy są ważną składową uroczystości, czy się to komuś podoba czy nie. Brak imprezy jest nietaktem, oznacza po prostu że ktoś ma daną grupę głęboko w czterech literach. I nieważne czy piszemy o pożegnaniu pracy, awansie, ślubie czy koronacji. Zorganizowanie imprezy i zaproszenie gościa jest okazaniem chęci do tworzenia/utrzymania więzi z danym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 14:29 Raczej się ciesz, że "burak" sam się wyeliminował i nie będzie psuł nadąsaniem ważnego dla Ciebie dnia Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 14:32 Już wiesz, z kim nie warto mieć jakichkolwiek relacji,. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Przykry komentarz do zaproszenia 08.05.23, 15:19 Bratowa z piekła rodem, zachowanie dno. Ale z drugiej strony , moglibyście zaprosić chociaż na obiad . Wesele nie jest przymusowe przecież z setką osób. Ale wypada zaprosić po uroczystości gości gdzieś posiedzieć zjeść coś Odpowiedz Link Zgłoś