Dodaj do ulubionych

Chce być jak facet

• arthwen Re: Chce być jak facet 08.06.23, 14:11
      Wstaję o 6:45, o 7:25 wychodzę z domu. Tyle czasu mi to zajmuje, bo muszę dziecku jedzenie zrobić do szkoły, jakby nie to, to wstawałabym o 7:05 tongue_out
    • malaperspektywa Re: Chce być jak facet 08.06.23, 15:40
      Mam głęboko oczekiwania, szczerze mówiąc. Może z racji wieku i życiowego doświadczenia. To wspaniałe uczucie zrozumieć, że nic nie muszę, a mogę.
    • primula.alpicola Re: Chce być jak facet 08.06.23, 16:09
      Z grafiki wynika, że kobieta- zamiast defekacji i golenia, robi makijaż. Ot, cała różnica.
      Może woli załatwić dwójkę po pracy.
      • marta.graca Re: Chce być jak facet 08.06.23, 18:41
        Ja nie wolę smile A makijaż zajmuje mi jakieś 5 min. W sumie to najwięcej czasu rano zajmuje mi szykowanie jedzenia, którego nie ma na obrazku, ale najczęściej robię trzy posiłkismile
      • arthwen Re: Chce być jak facet 08.06.23, 19:45
        Tam jeszcze godziny wyjścia są wink
        • primula.alpicola Re: Chce być jak facet 09.06.23, 15:58
          arthwen napisał(a):

> Tam jeszcze godziny wyjścia są wink
          >

Racja!
          To może dlatego oni lepiej zarabiająwink
    • melisananosferatu Re: Chce być jak facet 08.06.23, 16:12
      Do pracy? Najwiecej czasu poswiecam na kawe, podczas ktorej slucham podcastu/audiobooka. Sluchajac biore prysznic, robie masaz ciala szczota i wklepuje zel z aloesu w skore (latem). I to zajmuje mi najwiecej czasu bo makijaz z pielegnacja twarzy to jakies 10 minut. Wlosow nie ukladam i nie myje rano (po przebudzeniu skrecam wlosy w precelka i lekko po tym faluja). Wstaje o 7:00, 7:40 wyjezdzam do pracy.
    • wapaha Re: Chce być jak facet 08.06.23, 17:42
      Wstaję aktualnie o 6:15 a wychodzę z domu o 6:28

Jestem facetem? 😎
      • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:13
        wapaha napisała:

> Wstaję aktualnie o 6:15 a wychodzę z domu o 6:28
        >
        > Jestem facetem? 😎
        Szczerze to nie znam kobiety która czułaby się ze sobą dobrze w ciągu dnia gdyby wyszła z domu 13 minut po tym jak otworzy oczy. Faceci nie mają z tym problemu.
        • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:21
          A dlaczego miałaby się czuć źle? W czasach, kiedy pracowałam na 6, o 5:20 dzwonił budzik, o 5:40 wsiadałam do taksówki, o 6 włączałam komputer. Czułam się zupełnie normalnie, najwyżej mogłam być mało przytomna jak za krótko spałam, ale w pracy zaczynałam od kawy.
          • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:27
            ggrr.ruu napisała:

> A dlaczego miałaby się czuć źle? W czasach, kiedy pracowałam na 6, o 5:20 dzwon
            > ił budzik, o 5:40 wsiadałam do taksówki, o 6 włączałam komputer. Czułam się zup
            > ełnie normalnie, najwyżej mogłam być mało przytomna jak za krótko spałam, ale w
            > pracy zaczynałam od kawy.
            Jesli odpuszczasz twarz to zazwyczaj bardziej kontrolujesz ciało. Jesli jesteś dziewczyną która ćwiczy, siłownia itp to wierze że nie czujesz sie źle.
            • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:36
              Akurat wtedy nie ćwiczyłam jeszcze regularnie smile Nie chodziłam na siłownię, trochę biegałam, jeździłam na rowerze czy rolkach, ale bez planu treningowego.

Ubrania i jedzenie do pracy szykowałam wieczorem. Wstawałam, zrzuciłam piżamę, pod prysznic, namydlić się, spłukać. Zawinięta w ręcznik myłam zęby, po umyciu zębów nakładałam krem na twarz, ubierałam się, rozczesywałam włosy, brałam rzeczy i wychodziłam.
        • bergamotka77 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:31
          Mało wiesz! big_grin
        • wapaha Re: Chce być jak facet 08.06.23, 21:32
          kariwitch00 napisała:

> wapaha napisała:
          >
          > > Wstaję aktualnie o 6:15 a wychodzę z domu o 6:28
          > >
          > > Jestem facetem? 😎
          > Szczerze to nie znam kobiety która czułaby się ze sobą dobrze w ciągu dnia gdyb
          > y wyszła z domu 13 minut po tym jak otworzy oczy. Faceci nie mają z tym problem
          > u.

Fakt, nie znasz mnie 😉
          Czuje się rewelacyjnie
      • chococaffe Re: Chce być jak facet 08.06.23, 21:13
        wapaha napisała:

> Wstaję aktualnie o 6:15 a wychodzę z domu o 6:28
        >
        > Jestem facetem? 😎

Nie. Przekroczyłaś czas.
        • wapaha Re: Chce być jak facet 08.06.23, 21:33
          chococaffe napisała:

> wapaha napisała:
          >
          > > Wstaję aktualnie o 6:15 a wychodzę z domu o 6:28
          > >
          > > Jestem facetem? 😎
          >
          >
          > Nie. Przekroczyłaś czas.
          >
          > 🤣
          >
    • kazimierav Re: Chce być jak facet 08.06.23, 17:50
      Dawno się zmieniły.
      Jesteś po prostu...odrobinę...opóźniona w rozwoju.
      • wapaha Re: Chce być jak facet 08.06.23, 17:56
        kazimierav napisał:

> Dawno się zmieniły.
        > Jesteś po prostu...odrobinę...opóźniona w rozwoju.
        🤣
    • bergamotka77 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:30
      Jestem jak facet. Wyjście z domu zajmuje mi ok.pół godziny smile
      • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:36
        bergamotka77 napisała:

> Jestem jak facet. Wyjście z domu zajmuje mi ok.pół godziny smile
        W pół godziny zdążysz zrobić makijaż i wypić kawe przecież.
        • georgia.guidestones Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:40
          Jak miałam krótkie włosy to zdążyłam też w takich 30 min umyć i ułożyć, a nawet zjeść przygotowane wcześniej śniadanie (nocne owsianki to może nowy trend, ale znałam od dawna). Teraz jakoś wolę dłuższą fryzurę, i sniadanie wchodzi dopiero kilka godzin po kawie.
    • swiezynka77 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:44
      Załamię cię. większość znanych mi facetów wieczorem się nie kąpie tylko rano i mieści razem z prysznicem w tych 10 minutach. Więc poświęcają na to jeszcze mniej czasu niż sądzisz
      • bywalec2023 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:48
        Ja tez zwykle kąpię się rano.
      • jolie Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:50
        Przyznam, że kompletnie nie rozumiem mycia rano zamiast wieczorem. Te osoby nie myją sobie wieczorem chociażby tyłka i stóp? Po całym dniu normalniej aktywności czyli korzystania z toalety i chodzenia w butach, pocenia się latem? I tak wchodzą do łóżka? Przecież ich pościel pewnie śmierdzi po trzech dniach.
        • bywalec2023 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 20:57
          Tyłek myje się po użyciu jak ktos ma cos co na tym forum jest przecież obowiązkiem.
          Jak jestem brudny czy spocony to oczywiście myje się wieczorem.
          Pościel nie waniaje
          • jolie Re: Chce być jak facet 08.06.23, 21:03
            To coś, co jest obowiązkiem we własnym mieszkaniu/domu nie zawsze występuje np. w miejscu pracy. I nie rozwiązuje też problemu stóp po całym dniu chodzenia.
            • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 21:34
              Ludzie przyzwyczajeni do mycia raz dziennie podsmierdują i trafił mi się kiedyś taki pan na randce, który za rzadko się mył. Pewnie też myślał, że mycie dwa razy dziennie to choroba psychiczna.
              • nieeznaajoomaa Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:25
                Powiedział Ci, że myje się raz dziennie? Wątpię. Jeśli śmierdział, to raczej dlatego, że mył się zdecydowanie rzadziej, nie zmieniał ubrań albo nie używał dezodorantu. Zdrowy człowiek, myjąc się raz dziennie, nie śmierdzi, jeśli zakłada czyste ubrania i używa dezodorantu czy tam antyperspirantu.
                • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:23
                  Ktoś kto podmywa się raz dziennie, chodzi cały dzień z zapoconym tyłkiem za przeproszeniem, oddaje mocz i kał. Jeśli myje się pod prysznicem, namydli się i spłuka, po 24 godzinach to nie wystarczy, bo będzie podsmierdywal z miejsc intymnych. Taki pan jest zdziwiony, że wali mu spod ogona, bo przecież się umył. Po 24 godzinach trzeba trochę się odpoczyć w wannie. To samo na siłowni, jak umyjesz się rano, świeży pot nie wali smrodem, niektórzy ludzie walą i nie rozumiem tego, że im nie wstyd. Bliska osoba im nie zwróci uwagi?
                  • jolie Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:27
                    No właśnie dlatego ja widzę duży problem w myciu rano zamiast wieczorem. W nocy jednak raczej nie oddajesz kału i nie pocą się stopy w obuwiu. A na siłowni ludzie śmierdzą i to mocno, nie sądzę, że wszyscy są niedomyci, dużo zależy od indywidualnego wyjściowego zapachu, hormonów.
                    • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:53
                      Skóra wydziela sebum w nocy, jak się nie umyjesz rano i spocisz w upalny dzień, jest lekki zapaszek, sikam też wieczorem, rano nie zawsze zdąży się zrobić dwójkę w domu. Po całej nocy i nie podmyciu się rano, zaczyna mnie swędzieć. Tak mam na przykład w długiej podróży. Nie wyobrażam sobie nie umyć rano stóp, twarzy, pach, pod piersiami i podmyc się, źle się z tym czuję. Umyty człowiek nie cuchnie na siłowni. Mało się pocę, ale mam okresy, że pojawia się lekki smrodek, nawet po dezodorancie, biorę dużo leków, kupuję w aptece mediderm i smaruję się co 3 dni, zero zapachu. Ludzie nie czują od siebie smrodków. Trzeba też dezynfekować buty, stopy, są do tego spraye, jechałam ostatnio w 12 godzinną podróż, wystarczy umyć stopy, spryskac undofenem i po całym dniu zero zapachu. Ludzie nie dbają o higienę i siedzisz z panem w przedziale i wąchasz jego przepocone buty i ubranie, może też myl się wieczorem.
                      • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:55
                        Jak siedzę w domu, też czasem myję się raz dziennie, ale wychodząc do ludzi zawsze myję się rano.
                        • jolie Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:59
                          Ale ja pisałam o myciu się rano ZAMIAST wieczorem. Do mycia się i wieczorem, i rano nic nie mam. Uważam, że jeżeli ktoś myje się raz dziennie, to lepiej zrobić to wieczorem, nie rano.
                          • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:07
                            A ja uważam, że rano, mój mąż nie ma smierdzacego zapachu potu, ale na przykład powącham jego skórę na głowie po nocy, jest lekki zapach sebum. I stąd potem zapaszki w komunikacji publicznej latem.
                            • jolie Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:15
                              Rozumiem, czyli nie przeszkadza ci, że po całym dniu chodzenia, może uprawiania sportu Twój mąż wchodzi z takimi stopami do łóżka. Ok. Ja mam z mężem wspólne prześcieradło i nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Po całym dniu czaszka też się poci (wersja dla łysych), a włosy mogą być już tłuste, zatem to wszystko facet wciera w poszewkę poduszki. Dla mnie bleee.
                              • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:23
                                Nie ma opcji, żeby mój mąż wlazł do łóżka ze mną brudny. Gdybym miała oszczędzać na myciu i kalkulować, śmierdzieć mężowi czy ludziom, strzeliłabym sobie w głowę. Mogę oszczędzać na wielu rzeczach, ale nie na higienie. I wyjeżdżając ze znajomymi na wakacje, widziałam, że oni też myli się rano i wieczorem. Gdyby ktoś wstał rano, założył czyste ubranie na niemyte ciało, pomyslelibysmy, że jest brudasem. Nie trzeba się szorować chemią dwa razy dziennie, wystarczy namydlic strategiczne miejca i spłukać całe ciało wodą.
                                • jolie Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:55
                                  Napisałaś przecież, że uważasz, że lepiej umyć się rano niż wieczorem (bo cały czas dyskutujemy o albo- albo, nie i- i). Dla mnie nie ma opcji, żeby facet, który myje się rano ZAMIAST wieczorem był świeższy. I tak, gdybym miała do wyboru, to wolałabym, żeby śmierdział obcym ludziom niż w naszym łóżku.
                                  • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 00:42
                                    Nie bądź żenująca i nie mów swoich rewelacji głośno, bo będziesz obiektem kpin. " Facet, który myje się rano, nie jest świeższy od faceta, który się umył wieczorem 12 godzin wcześniej ". A spontaniczny seks lubisz? Chyba jednak nie smile
                                    • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 08:55
                                      O co ci chodzi? Bredzisz i nie pamiętasz, co napisałaś. Sama jesteś żenująca. I co Cię tak mój seks interesuje? Ale skoro jest już seks, to czekam na Hitlera, bo widać, że argumentów zabrakło.
                                    • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:27
                                      A co ma spontaniczny seks do pory mycia się?
                                  • swiezynka77 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:37
                                    jolie napisała:

> Napisałaś przecież, że uważasz, że lepiej umyć się rano niż wieczorem (bo cały
                                    > czas dyskutujemy o albo- albo, nie i- i). Dla mnie nie ma opcji, żeby facet, kt
                                    > óry myje się rano ZAMIAST wieczorem był świeższy. I tak, gdybym miała do wyboru
                                    > , to wolałabym, żeby śmierdział obcym ludziom niż w naszym łóżku.

Facet który myje się rano, wieczorem nie będzie smierdzial po pracy biurowej. Sport czy upały to dodatkowe mycie, to oczywiste. Ale jeśli takie czynniki nie zachodzą to zdrowemu człowiekowi wystarczy mycie raz dziennie. No i idealne bidet w razie potrzeby.
                                    • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:47
                                      Tak, po pracy biurowej, korzystaniu z bidetu, do którego zawsze ma dostęp oraz wymyciu stóp.
                                    • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:49
                                      Czyli mycie się dwa razy dziennie to też opresja i skraca życie? Ojej... Ale przynajmniej równościowo.
                                      • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:51
                                        A nie prościej się myć tyle razy ile potrzebujesz?
                                        • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:56
                                          Niektórzy potrzebują raz na trzy dni, więc chyba jednak nie.
                                      • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:57
                                        seaview napisała:

> Czyli mycie się dwa razy dziennie to też opresja i skraca życie? Ojej... Ale pr
                                        > zynajmniej równościowo.

Opresja nie, wybór, choć nieekologiczny😛.
                                    • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:34
                                      swiezynka77 napisał:

> Facet który myje się rano, wieczorem nie będzie smierdzial po pracy biurowej.

TO ZALEZY :p

od tego co je
                                      od tego czy bardzo się denerwuje
                                      od tego czy pali papierosy i pije alko
                                      od tego czy zażywa leki

itd itp

zadziwia mnie czarno-białośc osądów
                                      ludzie nie są spod jednej sztancy

S
                                      > port czy upały to dodatkowe mycie, to oczywiste

nie, nie oczywiste
                                      NIE MYJE ciała po sportach-gdy się spocę, gdy są upały. Biorę prysznic, spłukuję się wodą
                                      Jedynym sportem po którym MYJĘ się jest pływanie -czy to basen czy wody otwarte

. Ale jeśli takie czynniki nie
                                      > zachodzą to zdrowemu człowiekowi wystarczy mycie raz dziennie. No i idealne bid
                                      > et w razie potrzeby.
                                      >
                                      bidet to wynalazek na miarę nobla
                                      • mid.week Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:38
                                        wapaha napisała:

> swiezynka77 napisał:
                                        >
                                        >
                                        > > Facet który myje się rano, wieczorem nie będzie smierdzial po pracy biuro
                                        > wej.
                                        >
                                        > TO ZALEZY :p
                                        >

Ja bym z nią nie polemizowała, ktoś o nicku "swiezynka" brzmi jak ekspert w temacie
                                        • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:46
                                          mid.week napisała:

>
                                          > Ja bym z nią nie polemizowała, ktoś o nicku "swiezynka" brzmi jak ekspert w tem
                                          > acie
                                          fakt

btw
                                          mi świeżynka kojarzy się z mięsem ze świniobicia suspicious
                              • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:37
                                Ludzie też kapią się na siłowni po treningu, między innymi mój mąż. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy pojechali niemyci rano na trening. A jak robimy sobie dzień dziecka na wieczór, śpimy osobno.
                                • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:31
                                  figa_z_makiem99 napisała:

> Ludzie też kapią się na siłowni po treningu, między innymi mój mąż. Nie wyobraż
                                  > am sobie, żebyśmy pojechali niemyci rano na trening. A jak robimy sobie dzień
                                  > dziecka na wieczór, śpimy osobno.

miewacie spontaniczne sexy czy tylko zaplanowane PO UMYCIU ! ? suspicious
                                  • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:05
                                    Miewamy i odwiedzamy wtedy na szybko łazienkę. Inni mogą na brudasa jak lubią i z obsikanym fiutem, czy brudnymi łapami.
                                    • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:29
                                      W sensie żadnych aktów w miejscu bez łazienki?
                                      Łąka plaża las samochód itp ?
                                      W sumie smutne
                                      Ale przynajmniej w czystości
                                      • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:47
                                        Dlaczego smutne? Może jej to pasuje. Tolerancja działa tylko w jedna stronę?
                                        • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 15:56
                                          seaview napisała:

> Dlaczego smutne?

BO DLA MNIE jest ro smutne

Może jej to pasuje

I git

. Tolerancja działa tylko w jedna stronę?
                                          KE?
                                      • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:50
                                        Nie mam aż takiego libida, po 15 latach z jednym chłopem już nie mam potrzeby wrażeń na polankach i w samochodach, atrakcyjność seksualna w dużej mierze zależy u mnie od wyglądu, wolę rzadziej ale w ładnej bieliznie, butach, pończochach. Więc busz, duży brzuchol i brak uzebienia u mnie odpada. I wcale nie jest mi smutno, seksualnosc dla mnie nigdy nie była priorytetem.
                                        • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:03

> Nie mam aż takiego libida, po 15 latach z jednym chłopem już nie mam potrzeby
                                          > wrażeń na polankach i w samochodach, atrakcyjność seksualna w dużej mierze zale
                                          > ży u mnie od wyglądu, wolę rzadziej ale w ładnej bieliznie, butach, pończochach
                                          > . Więc busz, duży brzuchol i brak uzebienia u mnie odpada. I wcale nie jest mi
                                          > smutno, seksualnosc dla mnie nigdy nie była priorytetem.

Tzn albo busz,brak zębów,brzuch albo ładna bielizna buty pończochy? Nic pośrodku

Widzę że ci nie jest smutno-i to jest dla mnie mega przykre -gdybym miała takie sztywniackae życie-libido na minimum , bo sex to nie priorytet (chyba tylko dla zaburzonych jest to priorytet ),zero spontaniczności, fobie -serio,wpadłabym w depresje

No ale skoro ci dobrze to dobrze 🤷‍♀️
                                          • szarmszejk123 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:06
                                            Nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba :p
                                            Ja tam lubię spontany w krzaczorach ale rozumiem, że ktoś może nie lubić :p
                                            Ba, rozumiem nawet, że kogoś seks może w ogóle nie interesować a mimo to prowadzi satysfakcjonujące życie.
                                            Smutne jest,jak ktoś chce a nie może 🤷
                                          • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 17:29
                                            Widzisz wapaha, kiedyś byłam straszną luzarą , z wiekiem zostałam sztywniarą, ale w tamtym okresie seks też był jedną z wielu przyjemności. Nie rozumiem tego, że dla kogoś seks jest spoiwem związku, dla mnie nie. Może to defekt, ale wiodę satysfakcjonujące dla mnie życie. I przyznaję jestem control freakiem.
                                            • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:18
                                              Spoko, jak ci dobrze to dobrze 🤷‍♀️
                                              • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:21
                                                Co do kontrol freak -dobrze ze to wiesz. Bo wmawianie innym że skoro myją się raz dziennie to posmierduja dobrze się w to wpisuje
                                                • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 20:34
                                                  Wmawianie? Może w twoim świecie mycie raz dziennie i seks na brudasa w wieku 50 lat jest fafnastyczny, w moim twoje opowieści byłyby powodem do śmiechu. I nie ma to nic wspólnego ze sztywniactwem.
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 11.06.23, 09:03

> Wmawianie? Może w twoim świecie mycie raz dziennie i seks na brudasa w wieku 50
                                                    > lat jest fafnastyczny, w moim twoje opowieści byłyby powodem do śmiechu. I ni
                                                    > e ma to nic wspólnego ze sztywniactwem.

i wracamy do tego co pisałam wcześniej
                                                    smutne, że tak myslisz -najwyraźniej żyjesz w totalnie innym i oderwanym od rzczywistości świecie
                                                    mam plan byc aktywna seksualnie jeszcze po 60tce - dalej póki co nie sięgam bo nie potrafię sobie wyobrazić wink

• swiezynka77 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:05
                                          A ja wolę seks bez butów
                      • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:58
                        Medispirant a nie mediderm, nie uczula wystarcza na bardzo dlugo.
                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:25
                    Zapach potu zależy w dużej mierze od zupełnie innych czynników, na przykład od hormonów. W ciąży śmierdzę nawet jak się spocę świeżo po prysznicu, to samo tuż przed miesiączką, a w środku cyklu nie
                    • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:37
                      Oczywiście, że tak jest, przed okresem pocę się mocniej i zapach jest ostrzejszy. Poza tym - są osoby (płci obojga) o intensywniejszym zapachu, czasami nieprzyjemnym nawet, gdy są umyci (to, na ile zapach jest nieprzyjemny jest indywidualne, ja mam bardzo wrażliwy węch). I jeżeli taka osoba np. ćwiczy, to owszem, może śmierdzieć, nawet umyta przed treningiem.
      • primula.alpicola Re: Chce być jak facet 09.06.23, 15:55
        swiezynka77 napisał:

> Załamię cię. większość znanych mi facetów wieczorem się nie kąpie

fuuujjj i bleeeh.
    • mel_de_tilia Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:10
      Ja tak robię. Wstaję, myję się, ubieram, czeszę, wychodzę. Mam 44 lata i pracuję w biurze smile
    • natalyaxx Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:26
      Wstaję o 5 wychodzę o 6:45, nie potrafię się wyrobić w krócej niż 1:45 minut, a dla ideału potrzebuję 2 godzin. Prysznic, makijaż, ubranie się, śniadanie, no nie umiem szybciej. Najdłużej trwa makijaż, ale ja z tych co bez full makeupu nigdzie nie wychodzą, kocham to. Natomiast mój partner potrafi wyjść w 30 minut, czy chciałabym być na jego miejscu? Nie, bo kocham kobiecość ze wszystkimi jej rytuałami i myślę, że to trochę przez nas taka presja. Bo zawsze znajdą się takie kobiety jak ja, które uwielbiają się pindżyć i te, które nie lubią zawsze będą przez to nakładały na siebie presję.
      • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:38
        Ale dlaczego Twoje pindrzenie miałoby być dla mnie jakaś presją? Hobby jak hobby, jeden się maluje inny haftuje
      • azalee Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:55
        natalyaxx napisała:

> Bo zawsze znajdą się ta
        > kie kobiety jak ja, które uwielbiają się pindżyć i te, które nie lubią zawsze b
        > ędą przez to nakładały na siebie presję.

Nie, zupelnie nie.
        • marta.graca Re: Chce być jak facet 09.06.23, 10:11
          W życiu nie odczuwałam presji na pindrzenie, ani na nastaranie. Wygoda jest u mnie na pierwszym miejscu smile
    • nieeznaajoomaa Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:29
      To ja jestem jak facet, bo wieczorem biorę prysznic, a rano tylko się ubieram, czeszę, jem śniadanie, myję zęby i wychodzę.
    • simply_z Re: Chce być jak facet 09.06.23, 09:49
      Mnie tez zajmuje jakas godzine. Jesli wychodze oczywiscie wymalowana, bo nie zawsze nosze makijaz.
    • konsta-is-me Re: Chce być jak facet 09.06.23, 18:11
      Ale kto wymaga ?
      I kto konkretnie ma je zrównać?
      Ma wyjść jakaś ustawa rządowa czy co?
      Mężczyźni czy my same to tez pielęgnujemy i uwazamy że bez makijażu wyglądamy gorzej?
      Jakoś mam wrażenie że to kobiety same się tak ustawiają...
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:54
      A ktoś ci broni?
    • szarmszejk123 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:51
      Jestem facetem 🤷 w 2,5 godziny to ja zdążę zrobić trening albo iść na zakupy wcześniej:p
    • ladyban666 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 15:25
      A byłam.pewna, ze ten watek nie odpali. A tu nawet lepiej niż w otylosci, hehe
      • leokadiaxx Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:02
        Ten wątek miał być o wszystkich innych czynnościach poza myciem. O tych nierównych standardach, że od kobiety się wymaga czynności wszelkich też upiększających a facet kończy na podstawowych higienicznych. To niesprawiedliwe że faceci mają tyle czasu więcej, większścią dodatkowych czynności o jakich myślą kobiety oni się nie zajmują. Ja zanim zacznę pracę muszę obrobić tyle rzeczy, wykonać tyle dodatkowych czynności, że mi się odechciewa.
        • szarmszejk123 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:07
          A co, do biura cię nie wpuszczą bez makijażu?
        • chatgris01 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:15
          Naprawde musisz?
          • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:07
            Kolejna która żyje w iluzji ze ludzie zachodu maja luz i swobodę mogą wyglądać jak chcą tak ale teoretycznie! terror religijny został teraz zastąpiony terrorem urody i dobrego wygladu
            • chatgris01 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:13
              Akurat zyje na zachodzie i widze to osobiscie tongue_out
              • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:17
                chatgris01 napisała:

> Akurat zyje na zachodzie i widze to osobiscie tongue_out
                >
                Polska ma się za zachód i tez widzę osobiście
                • chatgris01 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:26
                  A co ma do tego Polska? Od dawna mieszkam we Francji i nie, Francuzki nie chodza stale i wszedzie z makijazem. Za to stawiaja na pielegnacje.
                  • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:31
                    chatgris01 napisała:

> A co ma do tego Polska? Od dawna mieszkam we Francji i nie, Francuzki nie chodz
                    > a stale i wszedzie z makijazem. Za to stawiaja na pielegnacje.
                    Co to jest za przykład? Francuzki nie korzystają z usług salonów kosmetycznych a Polki robią szturm na takie przybytki 90% się tam robi
                    • chatgris01 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:35
                      Ale o co ci wlasciwie chodzi?
                      • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 22:05
                        chatgris01 napisała:

> Ale o co ci wlasciwie chodzi?
                        >
                        ze norma kulturowa co do wyglądu jest restrykcyjna dla kobiet.
                        • chatgris01 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 22:06
                          I serio sie tym MUSZA przejmowac?
                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:34
                    Polki też nie chodzą wszędzie z makijażem.
                    • chatgris01 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:37
                      ggrr.ruu napisała:

> Polki też nie chodzą wszędzie z makijażem.

To nie ja twierdzilam w tym watku, ze chodza, i ze, przede wszystkim, MUSZA (juz nie mowiac o tym, ze jestem tego niechodzenia Polek najlepszym przykladem tongue_out )
            • al_sahra Re: Chce być jak facet 11.06.23, 01:20
              kariwitch00 napisała:

> Kolejna która żyje w iluzji ze ludzie zachodu maja luz i swobodę mogą wyglądać
              > jak chcą

Ja też mam taką iluzję.
            • szarmszejk123 Re: Chce być jak facet 11.06.23, 14:27
              Bo ja wiem, czy to iluzja?
              Ja tu, na zachodzie, widzę, że generalnie ludzie ze sobą robią co chcą i #nikogo.
              Mejkap, brak mejkapu, klapki zimą, kurtki latem- każdy znajdzie coś dla siebie:p
              Za to praktycznie nie widuję kobiet w butach na wysokich obcasach.
              Nawet największe elegantki coś płaskiego sobie znajdują:p
              • chatgris01 Re: Chce być jak facet 11.06.23, 15:02
                szarmszejk123 napisał(a):

> Bo ja wiem, czy to iluzja?
                > Ja tu, na zachodzie, widzę, że generalnie ludzie ze sobą robią co chcą i #nikog
                > o.
                > Mejkap, brak mejkapu, klapki zimą, kurtki latem- każdy znajdzie coś dla siebie:
                > p

No dokladnie.
                • leokadiaxx Re: Chce być jak facet 11.06.23, 15:49
                  W Polsce też się nikt nikim nie interesuje? To nie jest prawda tu jest duże zainteresowanie innymi.
                  • chococaffe Re: Chce być jak facet 11.06.23, 16:09
                    ale gdzie w Polsce, na wsi?
                  • arthwen Re: Chce być jak facet 11.06.23, 17:18
                    NIkt nigdy mi słowa nie powiedział na temat braku makijażu. Ani jak miałam 20 lat, ani jak mam 40. Jak najbardziej w Polsce.
        • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:26
          Już pisałam, mi makijaż poranny zajmuje góra 10 minut, prysznic kolejne 5. Jeśli chodzi o nierównowagę czasową na niekorzyść kobiet, to na forum i w życiu widzę to głównie w kontekście zajęć związanych z domem i życiem rodzinnym*. Nawet w przypadkach, kiedy to mężczyzna wykonuje jakieś zajęcie domowe, to często kobieta musi najpierw zrobić delegowanie obowiązków. Tylko że dla mnie to jest trochę kategoria "nie ma ofiar", a nie że od bezwolnych kobiet wiecznie czegoś się wymaga.
          * Zanim odezwą się stałe nicki - tak, wiem, u was jest zupełnie inaczej.
          • wapaha Re: Chce być jak facet 11.06.23, 09:24
            ej ale tak serio- jakie delegowanie obowiązków o godz 6:00 rano
            wstaję pierwsza, robię swoje i wychodzę
            po mnie wstaje mąż, robi swoje i wychodzi
            potem kolejno-wg swoich planów-domownicy

nie rozumiem- jak to się ma lub może mieć do tego czy zrobię rano ten cholerny makijaż czy nie ( nie robię od zawsze , profesjonalnie byłam w życiu umalowana 2x raz gdy miałam 21 lat i raz gdy miałam ponad 40lat, samodzielnie i okazjonalnie -pewnie z kikanaście razy właśnie na okazje. Praca nie jest taką okazją )
    • klaviatoorka1 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:01
      leokadiaxx napisała:

> Jest trochę lepiej ale nadal widz
      > ę przepaść co do oczekiwań co do wyglądu od kobiet i mężczyzn, od nas się wymaga

weź przestań snuć kocopoły- sama się nakręcasz

gdzie jest spisane jakieś prawo, że kobieta musi być zawsze "zrobiona"?
      ksiądz z ambony ogłosił, być może

gwizdy budowlańców czy opinie starych pociotek należy mieć tam, gdzie ich miejsce
    • chococaffe Re: Chce być jak facet 11.06.23, 09:13
      lekoadia&co - nie czytałam całego wątku więc może powtarzam to co już było napisane, ale..

To twój wybór. Z każdym wyborem coś tracimy coś zyskujemy. Ale to cały czas wybór czego dowodzą miliony nieumalowanych kobiet, które nie są bezrobotne, nikt ich na zwolnienie nie wysyła.

Tak wybrałaś, weź to na klatę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka