Dodaj do ulubionych

prezenty dla dzieci - porada potrzebna

11.06.23, 21:39
Przyjeżdża rodzina z USA, chcę kupić ich dzieciom jakieś prezenty. Warunki brzegowe:
córka lat 13
syn lat 8/9
prezenty nie zabierające miejsca w walizkach
punkty bonusowe za prezenty jakoś "typowo polskie/w USA tego nie ma" (książki odpadają, dzieci nie znają polskiego)

Ematki już parokrotnie dobrze radziły w tych sprawach bezdzietnej lambadziarze, więc teraz też liczę na Waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • imponderabilia22 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 21:45
      Wywołać album ze zdjeciami
    • mikams75 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 22:14
      dla dziewczynki cos z bizuterii, srebrna, z bursztynami - male kolczyki jesli ma dziurki, bransoletka, wisiorek, co tam fajnego znajdziesz. A na chlopcach sie nie znam wink
      • b.bujak Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 22:38
        też miałam pisać o biżuterii, niekoniecznie nawet ten bursztyn (chociaż on jest rzeczywiście symboliczny) można wybrać coś z kamieni naturalnych (zobacz np Flurry)
        dla chłopca - może coś z motywu sportowego? np koszulka personalizowana ?
      • ga-ti Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 23:07
        Dobry pomysł, bursztyn bardzo ok, teraz bursztyn może być nowoczesny wink albo jakaś biżuteria z motywem regionalnym, córka dostała kolczyki od tej pani i się jej bardzo podobają: bizuteriagaliny.com.pl/kategoria-produktu/kolczyki/ (nie reklamuję, mamy tylko jedne kolczyki wink ).
        • mikams75 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 09:38
          moja nastolatka bardzo lubi bizuterie z bursztynem, jest teraz ogromny wybor w roznym stylu.
          Ale to co linkujesz - nie obejrzalam wszystkich, ale te co zobaczylam, to wg mnie sie nie nadaja - za duze, za ciezkie, za bardzo przekombinowane.
    • ludborka Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 22:59
      Jajka niespodzianki
      • szarmszejk123 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 09:44
        🤣
        No tego to na pewno nie mają!
        • ludborka Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 10:31
          No, tyle zagrożenia 🤣
    • majenkirr Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 23:10
      Kup im te jeżyki kulki, o których kiedyś tu pisałam albo cokolwiek Kinder. I tiszerty z godłem.
      • mmoni Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 00:04
        Jakie jeżyki kulki?
        • majenkirr Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 00:26
          allegro.pl/oferta/jezyki-coolki-milk-kulki-czeko-mleczna-35g-3pack-12771767259

Juz tu je reklamowałam kiedyś. Najlepsze czekoladki jakie kiedykolwiek jadłam. Zeżarłam dzieciom wszystkie.
    • ga-ti Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 23:14
      Znani mi chłopcy 8-9 letni są zafascynowani piłką nożną, ale w USA to chyba tak średnio, grami różnymi, a ostatnio w modzie są kostki rubika w różnych wersjach, im dziwniejsza tym lepiej, różne układanki logiczne też ok, klocki lego lub inne. Tylko raczej chłopiec ma takie zabawki.
      Może, jeśli lubi samochody to jakieś autko typowo polskie, resorak w skali, są różne.
    • mama-ola Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 11.06.23, 23:15
      Koszulki, kubki, breloczki z odpowiednim nadrukiem to takie typowe pamiątki.
    • sol_13 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 00:22
      Dziewczynce coś z bursztynem jak radzą wyżej a chłopcu koszulkę piłkarską z Lewandowskim
      • majenkirr Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 00:28
        Pilka nozna nie jest tu popularna i dzieciak na pewno nie wie kto to Lewandowski wink.
        • angazetka Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 16:40
          A dziewczynka wie, co to bursztyn? tongue_out
    • eliszka25 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 00:31
      Wejdź na folkstar.pl. Znajdziesz tam koszulki, czapki, kolczyki, przybory szkolne, rzeczy do domu kubki, z wzorami ludowymi. Czy ci się coś spodoba, to już oczywiście kwestia gustu, ale zajrzeć moim zdaniem warto.

Pomysł z biżuterią z bursztynem i koszulką z Lewandowskim też dobry.
    • thank_you Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 09:59
      Dla dziewczynki: ankakrystyniak.com/
      • mmoni Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 13:38
        Trochę drogo jak na prezent dla nastolatki, którą widzę pierwszy i być może ostatni raz w życiu. Poza tym za długie mają terminy realizacji, mogłabym się nie wyrobić. Chociaż nie przeczę, kolczyki-syrenki urocze.
        • thank_you Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 14:08
          Ach, myślałam, ze to ma byc prezent - prezent! Sorry! To kup jakiś drobiazg u polskiego jubilera. Do 100 sie wyrobisz, maja ładne kolczyki gwiazdki itp.
    • szafireczek Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 10:22
      Ja ostatnio wiozłam przepiękny komplet: Planety układu słonecznego z Mennicy - Ziemia, Słońce i Księżyc - fan astronomiismile

Dziewczynce podarowałabym klapeczki skórzane "góralskie", rzemyki, portfel - z rękodzieła. Można ją też wziąć ze sobą, by sama coś wybrałasmile
    • mmoni Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 15:49
      Kobiety, jesteście niezawodne. Dla dziewczynki już mam upatrzoną biżuterię z bursztynami, a dla chłopaka - po konsultacji z rodzicami - koszulkę Lewandowskiego (gra w piłkę i kocha Lewandowskiego). Nawet akurat na 4F jest promocja.
      • berdebul Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 16:11
        Spójrz na bizu z krzemieniem pasiastym. Tez wyjątkowy i ładny.
    • imponderabilia22 Re: prezenty dla dzieci - porada potrzebna 12.06.23, 16:23
      Sklep Folkstar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka